Za štete od plinovoda “Sjeverni tok 2” Kijev će tražiti odštetu od EU

Sjeverni tok 2, gasovod
27 komentara

Nakon što je Savezna udruga plinskih operatera Njemačke objavila plan razvoja u kojem stoji da će biti izgrađeni plinovodi “Sjeverni tok 2” i njegovi kopneni produžeci na njemačkom teritoriju, a kancelarka Merkel poljskom premijeru rekla da se radi o ekonomskom projektu, ne političkom, jučer je o tom pitanju dao izjavu i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Čelnik Kremlja je uvjeren da će projekt “Sjeverni tok 2” biti implementiran.

“Mislim da ćemo izgraditi i druge velike projekte, uključujući “Sjeverni tok 2” i “Turski tok “u punom kapacitetu. Mislim da će “Sjeverni tok 2″ biti implementiran”, rekao Putin na sastanku s čelnikom “Severstala”, Aleksejem Mordašovim.

Prema njegovim riječima, Rusija planira krenuti u izgradnju niz velikih projekata vezanih za razvoj prometne infrastrukture, kao što su mostovi i slični objekti.

Ranije je posebni predstavnik ureda američkog predsjednika za Ukrajinu Kurt Volker izjavio da je projekt plinovoda “Sjeverni tok 2” isključivo politički.

Kijev će tražiti odštetu od EU

FOTO: Izgradnja gasovoda “Sjeverni tok 2”

“Ako, unatoč prosvjedima Ukrajine, “Sjeverni tok 2″ bude je izgrađen i pušten u pogon, Kijev će imati pravo tražiti naknadu od Europske unije u okviru Sporazuma o pridruživanju”, na konferenciji za novinare u Kijevu je rekao direktor Globalističkog centra “Strategija XXI” Andrej Čubik.

“Približavamo se kraju ugovora. Krajem 2018. ćemo završiti rad prema ugovoru u isporukama plina Ukrajini i ugovoru o tranzitu plina preko Ukrajine u Europu. Tijekom tog razdoblja je posebno važno da se konsolidira stav s EU, jer to naš suradnik i partner”, rekao je Čubik.

Prema njegovim riječima, prema članku 274. Sporazuma o pridruživanju, EU također ima obveze prema kojima se mora konzultirati s Ukrajinom i formirati konsolidiran stav.

“Europskoj uniji i Europskoj komisiji mi također trebamo jasno reći kako će se, ako EU dopusti izgradnju plinovoda koji znači ekonomski gubitak za našu zemlju, povećati politički i sigurnosni rizici. Onda ćemo mi kao narod tražiti odgovarajuću naknadu i dodatna jamstva. Inače nećemo vidjeti nikakvog smisla od takvog odnosa s partnerom, koji jamči da će provoditi svoje političke obveze i objavljuje ih svijetu, a onda ne ispunjava odredbe iz potpisanih i ratificiranih dokumenata”, rekao je ukrajinski stručnjak.

Angela Merkel podržala Sjeverni tok 2 – To je isključivo ekonomski projekt

Njemačka je stavila točku na „i“ –„Sjeverni tok 2“ i „Eugal“ se grade i nema rasprave

gasPlinSankcijeSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Kijev (politička elita na vlasti) a uz njih i država i društvo u cjelini, će kao odštetu od EU dobiti jednu veliku kur*inu!. Idiotizam i glupost po same sebe i na vlastitu štetu još nikad i nigdje nisu bili beneficirani.

Mirko i Slavko
6 godine prije
Ive
6 godine prije

U cijeloj ovoj prici jedino ne kuzim da li su ukrajinci toliko nenormalno glupi ili ovo samo pricaju za potrebe domace javnosti?

tuf
6 godine prije

Neka se zale upravi Vodovoda, ovaj, Plinovoda.

Hash
6 godine prije

Bas kad pomislim da su došli na vrh guposti nekom izjavom (Petro u Minhenu) kad ono novi ludak sa još luđom izjavom. Ti ukri su zbilja kompletni idioti. Pokoj im…

Ivo
6 godine prije

Isti rezultat kao i sa traženjem povratka Krima. Ali dobro, moraju davati neku nadu ljudima, da se ne bune previše.

Slonić Tonić real satir
6 godine prije

Ovo je vic ?

Spock
6 godine prije

glede Potrošenka i Europe 🙂 (od 5:20 ali vrijedi vidjeti sve)
https://www.youtube.com/watch?v=vSFTOGIIod8

Piretis
6 godine prije

Niti Europi treba propala Ukrajina niti će im plaćati bilo kakve odštete.
To ti je kad Rusima pokažeš srednji prst jer misliš da će te primiti u elitno društvo (EU), ali ti se desi da te ni oni neće.

čitatelj portala
6 godine prije

Mogu tražiti odštetu, ali, Ukrajinci će dobiti od šake do lakta. 🙂

Zadranin
6 godine prije

E moji Ukrajinci.. zbog vaše koruptirane elite (plaćene od strane Amera) dobit ćete **rac, a ionako ga već dobivate zadnjih par godina.

Što vam je to tribalo?

Sinisa
6 godine prije

A sta se desava sa AGROKORom…niko ne zeli da bude prinudni/stecajni uravnik?

Nenad
6 godine prije

Rusi u svim poslovima cvrsto postuju medjunarodne zakone. Za plinovode je najznacajniji dugogodisnji ugovor kako bi se moglo planirati na dug vremenski rok. Strateski ugovori se ne sklapaju na godinu nego na 10 ili vise. Ukrajina koja je sabotirala sve postojece ugovore nakon Ruskog odustajanja da i razmatra mogucnost pravljenja novog ugovora nakon isteka dosadasnjeg(istice ove godine) moze da se zali samo onome ko je na ovu igru navukao.

cicitam "logicno" , logicno razmisljamm
6 godine prije

A mogu li balkanske zemljice, traziti odstetu zbog gubitaka koje su pretrpili zabranom juznog toka. Jer ako moze sjeverni zasto ne moze juzni. A kome smo se to mi uvlacili, i vidim komentarise se da su ukrainci “ludi” a sta smo onda mi balkanci.a mi kao pametni I umjesto da budemo centar snadbijevanja juzne i srednje Evrope, mi ga bez vazelina primi….

Nena
6 godine prije

Prošla baba s kolacima

Dopizdilomi
6 godine prije

Hahaha. Čekajte kad bude gotovo onda Poljaci počinju sa zajebancijom.

cicitam "logicno" , logicno razmisljamm
6 godine prije

@ nenad@ sinisa Da poznato je to, ali i Bugarska je Balkan. Nego jesmo li kao balkanci imali cvrst stav oko toga ili smo bili razjedinjeni.Je li bilo nekih sastanaka predstavnika drzava balkana po tom pitanju, i zajednicke izjave i stava.. ili je bilo u stilu neka komsiji crkne krava. Mi eto pametniji od njemaca.Neka i LNG-a (mada je ekoloski upitan) jer je to onda trzisna utakmica ( koju demokrate zagovaraju) kada imas vise dobavljaca, pa ko bude povoljniji od njega uzimati, plus profit od transporta.
@Nena a sta li je jos bilo uz kolacice?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI