Zemlje Afrike odbile EU i kampove za migrante na njihovom teritoriju – Tko su novi kandidati?

Vojne formacije u Libiji
38 komentara

Premijer takozvane libijske vlade u Tripoliju, priznate od strane zapadnih zemalja, ne želi “sporazum o izbjeglicama” s Europskom unijom. Sada se Angela Merkel i ministar Horst Seehofer suočavaju s nerješivim problemom.

“Europsko rješenje” njemačke kancelarke Angele Merkel, koje, između ostalog, predviđa osnivanje migrantskih kampova u Sjevernoj Africi se pokazalo kao nestvarna utopija, što je bilo očekivano,

Ostalim sjevernoafričkim državama, koje su odbile izgradnju kampova za ilegalne imigrante na svom teritoriju, sada se pridružila i Libija, trenutno glavna tranzitna zemlja na sredozemnoj ruti.

Iako podržan od strane zapadnih vlada, premijer Fayez Al-Sarraj ne odobrava planove EU za izgradnju centara za ilegalne imigrante u svojoj zemlji, gdje bi  čekali da se vrate u zemlje porijekla ili da im se riješi pravni status za prihvat u zemlje članice Europske unije.

Čini se da su europski čelnici na summitu posvećenom ilegalnim migracijama pravili “račun bez krčmara”. Tipično europski, oni su se okupili, raspravljali i donijeli odluku o izgradnji ovih centara u zemljama Sjeverne Afrike, a da na summit nisu pozvali ni kralja Maroka Muhamed VI, ni moćnog predsjednika Alžira Abdelaziza Boutefliku, predstavnike Tunisa, Libije i predsjednika Egipta Abdela Fattaha Al-Sisija. Kako EU ne priznaje vladu iz Tobruka, nisu pozvani ni predstavnici tijela koje kontrolira dvije trećina Libije, kao ni generala Haftara, zapovjednika Libijske Narodne Armije. Oni su se jednostavno sastali i dogovorili kako će se ovi centri graditi u Sjevernoj Africi i dobili očekivani odgovor.

“Mi smo apsolutno protiv toga da Europa ilegalne migrante smjesti kod nas, one koje službeno ne žele primiti europske zemlje”, rekao je Al-Sarraj.

narodni komiteti libija gadafi
FOTO – Sustav narodnih komiteta ili “plemenske direktne demokracije” prije uspostave višestranačkog zapadnog modela u Libiji

Odgovarajući na pitanje što misli o mogućim centrima u njegovoj zemlji, Fayez Al-Sarraj je kratko odgovorio: “Ne, to se u nas neće dogoditi.”

Rekao je i kako na njegovu zemlju o ovom pitanju ne može utjecati nikakav novac.

“Nećemo govoriti o novcu s Europskom unijom, kojim bi se platilo da se ovdje uvedu ilegalni migranti, nego bi EU trebala razgovarati s državama iz kojih ljudi dolaze i tamo vršiti pritisak”, rekao je premijer libijske vlade u Tripoliju.

Fayez Al-Sarraj se zapitao zašto u Europi nitko ne želi primiti migrante, a mole Libijce da “ovdje prime stotine tisuća ljudi”?

Podsjetimo da je u svom zadnjem intervju, danom uoči njegove zadnje bitke kod Sirte, Muammar Gaddafi upozorio Europu i svijet kako će destabilizacija te zemlje, koja će uslijediti njegovim svrgavanjem, pridonijeti destabilizaciji cijelog islamskog svijeta i da će takav slijed događaja Mediteran pretvoriti u more kaosa, predviđajući desetke tisuća izbjeglica koje će se pokušavati domoći obala Europe. Bivši lider Libije je bio svjestan kaosa kojeg će donijeti sektaški sukobi, ako se u Libiji, u kojoj je vladao, nazovimo ga tako, sustav plemenske direktne demokracije, daju političke slobode ekstremističkim islamističkim političkim snagama.

Muammar Gaddafi  je bio svjestan da bez njega i sličnih vođa u zemljama islamskog svijeta nitko neće moći zaustaviti islamističke ekstremiste da krenu u osvajanje teritorija u Libiji i ostalim državama sjevera Afrike i da terorom i progonstvom stanovništva preplave Europu.

Europske vođe su s naknadnom pameću došle do ideje izgradnje centara za ilegalne imigrante u Sjevernoj Africi i s najnovijom porukom iz Libije je taj plan propao. Sada je pitanje koja bi se regija u blizini EU mogla naći u središtu revidiranih planova Angele Merkel?

Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
5 godine prije

Odgovor bi trebao biti – EU više ne želi primiti niti jednog “migranta” iz Afrike!

majorJS1
5 godine prije

koja regija?? recite nam svoje misljenje!

Nebitan
5 godine prije

Sta uradise od one Libije……

Zeleni
5 godine prije

Africkim zemljama treba pomoci ali je pitanje kako. Poznato je da je pomoc slana u npr, Somaliju, a tad je “ekipa” pokupila pomoc i dalje ju preprodavala. Zvuci rasisticki, ali je poznato da je prosjecni IQ crne Afrika oko 70.
Cim su maknuli “Diktators” evo i veselja, dobrodosli u 1018. godinu. Poslije Krista

Maus
5 godine prije

Rješenje.je jednostavno zabraniti privatnom brodovlju(udruge,firme) prikupljanje afrikanaca tik kod teritorijalnih voda africkog kontinenta. Znaci naredba da se vozi u najblize kopno porijekla problema. Sve legalno sve po ps međunarodnog zakona.
Uz to italija,srb,bosna i hrv neka uvedu radnu obavezu i cipiranje jer krsenjem 150zakona oni (migranti) se svrstavaju u kriminalce.
Lazni identitet,ime,porijeklo,proslost, prelazak granice van gp,
stotinu zakona krse iz podrucja javne sigurnosti(zakonodavstvo,zdravstvo..) citava lista zakona koja ne stane na 10 A4 papira.

Adriana
5 godine prije

“Tipično europski, oni su se okupili, raspravljali i donijeli odluku o izgradnji ovih centara u zemljama Sjeverne Afrike” i naravno, nisu pozvali predstavnike zemalja kojima se natura takvo rješenje. Američku podršku očito nisu mogli tražiti, a nemaju moći pritiska niti odgovarajuće vojne moći za nametanje svojih odluka na tim prostorima, kao ni potrebnu odlučnost kakva je pokazana kod poziva inžinjerima na dolazak. Edi Rama ih je otpilio glatko, u BiH kod Dodika ne prolaze. Dakle ostaje Federacija BiH za smještaj, te pretvaranje RH u policijsko-vojnu Krajinu, pravi antemurale. Ako teritorija Federacija ne bude dovoljna, a Bože dragi, žice na prostoru Shengena su postavljene, a Orban ima jaku volju i motivaciju zadržati problem preko Drave. Podržati Assada, financirati obnovu Sirije i povratak pravih izbjeglica doma, mudrijašima ne pada na pamet. Prestati se pačati u te zemlje u pokušaju preuzimanja resursa (pokušalii su preuzeti materijalne, a dobili ljudske u veličini s kojom… Čitaj više »

Zeleni
5 godine prije

Situacija je iznimno komplicirana. Desetljecima su nas “trovali” da smo svi ist, samo nemamo mogucnosti. Zivjelo se pod staklenim zvonom tolerancije i zajednistva dok ostali to zajednistvo, pa, bas i nisu prakticirali. Nisam krscanski fanatik, ali samo pogledajte sto se desilo s krscanima na BI i u Africi… I onda dodje horda u Europa, uljuljanu u liberalizam, i pozivaju se na prava, koja u svojim zemljama nisu imali namjeru postovati. Ni u snu. Bojim se za svoju djecu, jer ovo nece dobro svrsiti. Ovo je invazija kojoj treba odrjesito reci ne, a nitko se to ne usudi uciniti. Svi nesto glume, sastance, a rulja i dalje dolazi…

Laki Topalović
5 godine prije

Ovdje većina govori i vrhu ledenog brijega, džaba desetke analiza koje govore o uzroku. @igi , iako se njim nekad ne slažem, prvim je komentarom sve rekao. Tko je sljedeći za veliki Europski plan: Albanija – prva a onda možda Makedonija ili BiH i ostali koji nisu u EU. Ukrajina sigurno neće biti centar, iako ima terotirija da to napravi

Ivan
5 godine prije

Europske vođe? Pijandura Juncker. Angela Merkel? – niti smrdi niti miriše.
Vladimiru Putinu je najveći problem jer nema s kime razgovarati po pitanjima Evrope.
Na čelu EU su ili pijandure, ili komedijaš, tako da će Putin biti primoran o statusu Evrope razgovarati s Donaldom Trumpom

Fitcher
5 godine prije

Još jedan od primjera da se Europski kolonijalistički mentalitet nije ništa promjenio u zadnjih 100 godina. Afrika postoji kako bi služila “naprednoj” zapadnoj Europi. Prvo išli svrgavati neposlušne “diktatore” koji nisu svirali kako Europa dirigira, a sad kad su sve razjebali i kad im stvari nisu išle po planu sad naravno peru ruke od posljedica svojih odluka.

Alen
5 godine prije

Evropu je stislo jako puno problema sa svih strana… Djeluje kao vulkan koji svaki cas treba da eruptira…
Nedostaje samo jaka ekonomska kriza da dokrajci stvar… Brexit ?
Sta je cilj svega toga tesko je upratiti u ovom metezu dogadjaja..

Laki Topalović
5 godine prije

Zanimljiva shema islamske plemenske direktne demokracije. nema stranaka lijevo, desno gore dolje, nego narodni komiteti, plemena ili gradske četvrti biraju predstavnika koji čine , kakve okružne kongrese i na kraju Nacionalni kongres.Eto model kako se na brzinu napravi direktna demokracija.Bez puno filozofiranja. A, da?! Nema islamističkih stranaka, e jbmu miša. 😀

Ana
5 godine prije

Zasto bi Africke zemlje prihvatile bilo koju vrstu kampova, kad su se do sada jako uspjesno rjesavali i svoje kramarije, i svojih kriminalaca i svojih islamista. Sve je to EU tako lijepo primala, …hm… sa svih strana, jel te, sve kako ih netko ne bi nazvao fasistima, rasistima i nehumanima. I sada, kada se EU mafiji fotelje ljuljaju (sto apsolutno ista ne znaci i prekasno je) ocekuju da ce Africke zemlje popusiti tamo njihove nekakve odluke? Ocekuju da ce Turska, nakon primljenih desetina milijardi eura europskog naroda, zaista zadrzati milijune zombija kod sebe? Koja budala je jos to vjerovala? Neko podaci govore i o 160 milijuna zombija koji krecu prema ovamo (za prvu ruku).Nazdravlje svima nama!

Zeleni
5 godine prije

Situacija se i nakon svrgavanja diktatora mogla spasiti. Dovoljno je bilo zatvoriti slavinu socijale Sa tvrdim stavom da se prave izbjeglice probiru iz mnostva lazljivaca. Nakon prestanka opasnosti, via zemlja odakle si dosao. Meine samo zabrinjava sto politicari go ore o izbjeglicama, a onda o integraciji. Kona mrtva Integracija, tu si privremeno i gotovo.

maliboro
5 godine prije

Kaj mislite koga će natjerati da primi izbjeglice? Onoga tko će bespogovorno slušati – balkanske pudlice.

Ivi tz
5 godine prije

Kada skontam sta je ta dobra evropa uradila LIBIJI najmanje sto je zasluzila su milioni izbjeglica

Brainstorm
5 godine prije

kampovi ce se morati otvarati ali ne u bosni i albaniji. najbolje je udaljeni otok. svima dati po lezaljku, palente i graha dozivotno. neka gledaju filmove. spaseni su a to i traze.
ima ih 5 milijardi i jasno da to ne mozemo primiti.

cogo
5 godine prije

neka vs e te izbeglice prime ameri francuzi i englezi ,,najvise francuzi koji su prvi vrsili napade na libiju ,,zasto?? pa da ne vrate dugove za naftu in da svjet ne sazna da je gadafi platio izbore sarcoziyu ,,rusili su gadafija zbog novca in nafte ,,a sad sva ta sranja narodi evrope moramo da platimo ,,krivci za takvo stanje se dana s kupaju u krvavom novcu ,, obama kao obojeni je najveci rasista svojoj rasi ,,,sve za krvav novac ,,,a blesavi ameri tega ne shvate

trumba
5 godine prije

“…tko su novi kandidati??”
Sigurno ima tamo neki birokrata koji se lagano češka po glavi, smišljajući ideju kako da sebi opravda plaću,
dok prazno bulji u zemljopisnu kartu…kad ono odjednom…
“BINGO…taman smo našli super mjesto koje odgovara svim našim potrebama…
nije nam blizu, a nije ni daleko. To je prostor u kojem su ionako česti plemenski sukobi pa ako bude sreće,
možda se korigira i broj imigranata u idućoj numeri, a na kraju će se svi odgovorni za to stanje
moći poslikati zajedno čistih ruku na istoj slici kad se bude plaća račun.
Genijalno!!”
—-
Iako već viđeno.

Crni žutokljunac
5 godine prije

Mazanje očiju nama ovcama,inače događa se često.Jasno je da ti ljudi ne dolaze u Evropu slučajno,već planski.Upravo su i razorili takve muslimanske države,Libija,Irak,Sirija,koje su služile kao bedem prema Evropi,koji je kočio masovni egzodus u Evropu,a sad su postale dobrim dijelom ishodišta tog egzodusa.

Slovenac
5 godine prije

Moamer gadafi bio je legenda. On je rekao v našem svetu treba trda ruka treba da kada komu odsječemo glavo. Ako nema reda onda so naši ljudi životinje i nemoguče jih je kontrolirat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.