Appleov Tim Cook prigovorio je Zuckerbergu zbog Facebookove privatizacije privatnosti

Tim Cook - Facebook
16 komentara

Društvena mreža Facebook, koja je nedavno došla pod vatru zbog rukovanja korisničkim podacima, sada je oštro kritizirana od strane izvršnog direktora tvrtke Apple Tim Cooka. Prema Cooku, detaljni profili pojedinaca koji su sastavljeni putem internetskih platformi ne bi trebali postojati.

U intervjuu za web stranicu o vijestima iz svijeta tehnologije Recode i MSNBC, rekao je da bi radije da Facebook i ostali ograniče njihovu upotrebu osobnih podataka za izgradnju “tih detaljanih profila ljudi … sastavljenih zajedno iz nekoliko izvora”.

“Mogli bismo zaraditi tone novca kad bi smo unovčili naše kupce, kad bi naši kupci bili naš proizvod”, rekao je Cook. “Odabrali smo da to ne učinimo … Nećemo prometovati vašim osobnim životom. Privatnost je za nas ljudsko pravo, građanska sloboda.”

Cook je također rekao kako je prošlo vrijeme za reguliranje Facebooka, tvrdeći kako “najbolja regulacija nije regulacija, nego samo-regulacija.” Dodao je: “Međutim, mislim da to ovdje nije opcija”.

U trenutnom skandalu Cambridge Analytica, osobne podatke od 50 milijuna američkih korisnika Facebooka navodno je koristila politička konzultantska tvrtka bez pristanka pojedinaca.

Appleov CEO je godinama izražavao zabrinutost zbog prikupljanja masovnih podataka od strane Facebooka i Googlea. Cook je istaknuo razliku između Appleovog poslovnog modela prodaje proizvoda kupcima za profit i onog internetskih platformi koje “grabe sve što mogu saznati o vama i pokušavaju to unovčiti”.

Na pitanje što bi učinio da je on CEO Facebooka Mark Zuckerberg, izvršni direktor je rekao: “Ne bih bio u ovoj situaciji”.

U petak je još jedan izvršni direktor tvrtki iz Silicijske doline, Elon Musk, izbrisao Facebook stranice dviju svojih tvrtki, Tesle i SpaceXa.

mark zuckerbergprivatnostTim Cook
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo Lola
6 godine prije

Ovo je kao u onoj narodnoj poslovici “rugala se sova sjenici da ima veliku glavu” ali, kad znamo kako je počelo propadati Rimsko carstvo, ne možemo ne pozdraviti ovu svađu. Inače, kad smo kod digitalne tehnologije, jučer je Bitcoin zabilježio najnižu vrijednost. Početkom godine bio je blizu 14.000 dolara, a jučer je bio na 7.450 dolara. Procjene su da je to njegov definitivni kraj, da nema nazad.

Balad
6 godine prije

Glođu se kapitalistički psi! Baš su se pravi javili prodavati etiku i čovjekoljublje 🙂 🙂 🙂 :

http://hu-benedikt.hr/?p=3363

Xbe
6 godine prije

Rugala se ovca kozi

Alen
6 godine prije

Gotov je…

Sovoranola
6 godine prije

Za dobiti vizu , Amerikanci traže od podnesitelja, profile sa socijalnih mreža i sve telefonske kontakte unatrag 5 godina.Eto toliko o novim tehnologijama,ljudskim pravima i totalitarizmu.Ah da, od danas Amerikanci gase sve strane televizije.Kim Jong Un ima razloga za veselje.

Našili
6 godine prije

gubitak privatnosti je deminutiv od gubitka slobode covjeka na svim razinama i laž je da smo mi svi pristali na to jer je zloupotrebljena covjekova potreba da se izrazi da ostavi trag o svom postojanju da komunicira s drugim ljudima idkoristava se brutalno od strane vladajucih elita a sa ciljem manipulacije i kontrole nad ljudima i stvaranja dehumaniziranog orwelovskog drustva i oni koji sudjeluju u tom sistemu jer imaju odredjene koristi moraju postati svjesni da ce i oni bez obzira na servilnost i odanost sistemu doci na red za odstrijel

mars
6 godine prije

Na sve poslovne i druge odluke “Facebook-a”, sve ono što se do sada u njemu i oko njega dešavalo, dešava se, i dešavat će se, njegov “vlasnik” Zukerberg je imao uticaja koliko i plemenski poglavica nekog friško otkrivenog amazonskog plemena. Zato ono što on izjavljuje, ma o čemu se radilo, treba posmatrati kao riječi izgovorene u neposrednoj blizini mlaznog motora pod punom turom – nevažne su, jer ma šta te riječi poručivale, nisu bitne, gube se u njegovoj zaglušujućoj buci u nemogućnosti da dopru do onih kojima su namjenjene. Čak i da izjavi nešto o mogućoj “preobrazbi” i “novom poštenju”, pa da još i krene djelovati u tom pravcu, pravi vlasnici će mlaznom motoru zakucati turu na “MAXIMUM OVER DRIVE” pri čemu bi ga mlaz mogao i oduvati.

tuf
6 godine prije

O pravi se javljaju, pioniri tajnog skupljanja korisnikovog kretanja i mogućnosti udaljenog upravljanja uređajem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI