EU DisinfoLab želi da ICANN zaplijeni domene web stranica povezanih s “dezinformacijama”

Internet domene
11 komentara

Neprofitna organizacija s velikim utjecajem među kreatorima politike diljem Europske unije (EU) zalaže se da Internetska korporacija za dodijeljena imena i brojeve (ICANN) povede “rat protiv dezinformacija”.

Poznata kao EU DisinfoLab, neprofitna organizacija, koja tvrdi da je neovisna, kaže da ICANN treba proširiti svoju kontrolu nad ograničenjima registracije domena kako bi uključila kontrolu “dezinformacija” uz phishing i malware. Drugim riječima, grupa želi da ICANN kontrolira tko smije registrirati web stranice na temelju njihove privrženosti službenim narativima.

Neiskreno je, samo za zapisnik, da EU DisinfoLab tvrdi da je neovisna kada veliki postotak njegovog financiranja dolazi ni od koga drugog do od Zaklada otvorenog društva, koje su projekt milijardera agitatora Georgea Sorosa.

Zaklade Otvorenog društva već testiraju vodu u vezi s “prenamjenom” ICANN-a da postane alat za ciljanje “mjesta s dezinformacijama”.

“Pokušaj izravnog angažiranja ICANN-a bio bi vrlo kontroverzan, blago rečeno, barem u ovoj fazi”, piše Didi Rankovic za Reclaim the Net o vijestima.

“S obzirom na njegovu važnost u internetskoj infrastrukturi – ICANN globalno upravlja imenima domena – i činjenica da kontrola sadržaja nije među njegovim zadacima (DisinfoLab kaže da ICANN ‘odbija’ to učiniti) – to bi predstavljalo veliko odstupanje od uloge organizacije, kako mi razumijemo to danas.”

Internet 2.0 noćna mora cenzure

Koristeći “strukturu koju je već stvorio ICANN”, EU DisinfoLab poziva ICANN da u osnovi nadgleda cijeli internet u potrazi za svime što moćnici (TPTB) smatraju “dezinformacijama”. Za to bi, tvrdi grupa, od registara bila potrebna “minimalna količina marljivosti i suradnje”.

Svrha svega ovoga bila bi da ICANN odredi koje su web stranice neprihvatljive, što znači da bi imena njihovih domena bila opozvana. Cijeli internet u cijelom svijetu bio bi pogođen takvom promjenom.

Naslovna priča koju TPTB koristi kako bi pokušao opravdati tako drastičnu promjenu je da stranice “dvojnika dezinformacija”, koje pokušavaju oponašati “pouzdane stranice s vijestima” sa sličnim nazivima ili formatiranjem, previše izmiču kontroli i moraju se zaustaviti.

Budući da je ICANN vrhovno tijelo za nazive domena web stranica i registraciju DNS-a, grupi će biti dopušteno, prema novoj shemi, opozvati cijele web stranice za koje se smatra da šire neku vrstu “dezinformacija”.

Istini za volju, ICANN je već radio nešto slično tijekom “pandemije” koronavirusa Wuhan (COVID-19). Nazivi domena koji sadrže riječ “covid”, zajedno s drugim srodnim izrazima, ispitani su pokušavaju li koristiti takve ključne riječi za prikrivanje krađe identiteta ili operacija širenja zlonamjernog softvera. Drugim riječima, još se nije radilo o pokušaju “moderiranja” bilo kakvog sadržaja povezanog s COVID-om.

Ono što se sada predlaže, nasuprot tome, vrsta je formata moderiranja u kojem bi ICANN imao ovlasti kazniti čitave domene web stranica za koje se utvrdi da su krivi za širenje dezinformacija.

EU DisinfoLab želi da ICANN koristi sustav pod nazivom DNSTICR za prijavu “stvarno otvorenih i zatvorenih (dezinformacijskih) slučajeva” registratorima radi uklanjanja. Pitanje je: Tko odlučuje što je zapravo “otvoreni i zatvoren slučaj dezinformacija”?

Jedna od mogućnosti je da bi registri mogli “dodijeliti medijskim trgovačkim udrugama status ‘pouzdanog podnositelja obavijesti’, iako bi i to bilo proizvoljno odlučeno budući da ne postoji utvrđeni okvir za odlučivanje tko će dobiti status “pouzdanog podnositelja obavijesti”.

Sve ovo znači sve ono na što je George Orwell upozorio svijet prije mnogo desetljeća: ministarstvo mreže kontrole istine koja se širi cijelim svijetom, regulirajući sve što ljudi govore i rade – u ovom slučaju na internetu.

CenzuraDisinfoLabeuInternet
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Evo jedan “DisInfo”: Opkoljeni kanadski premijer Justin Trudeau bori se ne samo za svoj politički život uoči nacionalnih izbora, on se bori da izbjegne provesti ostatak života iza rešetaka zbog optužbi za seksualni odnos s djecom. Trudeau je već izgubio brak zbog svoje prljave povijesti kao seksualnog prijestupnika, ali će izgubiti puno više prema istražiteljima koji su otkrili da će globalistički vođa biti “bačen pod autobus” i procesuiran zbog optužbi za silovanje djece i ako to bude, izgubit će sljedeće izbore. Prema istražiteljima, Trudeau nije jedini svjetski čelnik ili visoki političar koji se suočava s optužbama. Cijeli niz poznatih imena, uključujući članove američkog Zastupničkog doma i Senata, znoji se dok im se zidovi približavaju. Svjetski vođe se navodno biraju, a zapravo ne biraju već postavljaju, a globalna elita pažljivo bira svoje Mlade globalne vođe na temelju njihove sposobnosti da budu kontrolirani. Kompromat je naziv igre i to objašnjava zašto Kongres… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Pa oni su dezinformatori.

oli
1 mjesec prije

Pa kad se slobodan svjet preseli na dark net nek Icann jede govna

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Ko stoji iza projekta “ministarstva istine” i ko zeli gojime da zastiti od “dezinformacija”?
Cifuti, oni zele da nam filtriraju informacije, zele da odrede sta mozemo a sta ne mozemo da mislimo!
Jer mi smo njihova stoka, i oni mogu nama sve, zar ne?
Ako se ne budemo odupirali sprovodjenju njihovih zamisli, to cemo i postati.
Ko zeli da bude ovca? Ako ne zelite onda se suprotstavite.

Ivan Bgd
1 mjesec prije

WEF trazi uvodjenje informacije o vakcinanlno statusu u digitalni ID! Na taj nacin ce moci da kontrolisu pristup korisnika! Ako niste primili sve doze u bustere vakcina necete moci da pristupite sadrzajima za koje je potreban digitalni ID! Jos ako to prosire na digitalnu valutu, zar to ne bi bilo sjajnoi sredstvo prinude – ne mozete da pristupite svom digitalnom novcaniku ako niste vakcinisani?
Ocigledno je da neke otrove mogu da nam ubace samo putem igle, inace se ne bi toliko trudili da je nametnu svima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI