Facebook će udvostručiti kontrolu da “obrani američku demokraciju”

Facebook - ekran
18 komentara

Facebook aktivno surađuje s američki Federalnim istražnim uredom (FBI) na “ruskom slučaju” i podupire aktivne korake koje su poduzele američke vlasti protiv stranaca koji su “zloupotrijebili usluge društvene mreže”, citirajući upravu kompanije piše Financial Times i dodaje “kako će društvena mreža udvostručiti broj moderatora kako bi se spriječili ponovni napadi na američku demokraciju”.

Kako bi se spriječilo napade na američku demokraciju, Facebook će udvostručiti osoblje zaduženo za sigurnost i moderiranje sadržaja i tim će brojati oko 20 000 ljudi. Facebook i FBI već sada blisko surađuju, izvijestio je zamjenik predsjednika društvene mreže za globalna politička pitanja Joel Kaplan.

“Posebno smo zadovoljni činjenicom da je FBI osnovao posebnu skupinu koja se bavi uplitanjem na izbore i mi aktivno radimo s njima”, rekao je Kaplan.

“Zahvalni smo američkoj vladi za poduzimanje takvih agresivnih mjera protiv onih koji zlorabe naše usluge i koriste otvorenu prirodu našeg demokratskog procesa”, dodao je dopredsjednik Facebooka odgovoran za globalna politička pitanja.

Financial Times piše kako je Kaplan rekao je da je podizanje optužnica protiv brojnih Rusa koji su osumnjičeni za organiziranje kampanje uplitanja u američke izbore od strane američkog Ministarstvo pravosuđa potvrđeno od Facebooka još u rujnu 2017.

Facebook potvrdio “kako je američka demokracija podvrgnuta organiziranom i dugotrajnom napadu stranih agenata”

Optužnice je također  komentirao potpredsjednik Facebooka za oglašavanje Rob Goldman, koji je na svom Twitteru napisao “kako organizatori ruske kampanje političkog dezinformacija nisu tražili da se podrži bilo koji kandidat, nego je cilj bio posijati razdor unutar američkog društva“.
“Oni su primijenili slobodu govora i društvene mreže protiv nas”, dodao je Rob Goldman.

Financial Times podsjeća da u optužnici Ministarstva pravosuđa stoji kako su Rusi osumnjičeni za “miješanje u unutarnje poslove Sjedinjenih Država, a osobito su djelovali preko društvenih mreža i drugih internetskih platformi, gdje su se pod lažnim profilima prijavljivali kao Amerikanci i kupovali prostor za oglašavanje. U tom slučaju se Facebook i Instagram spominju češće nego druge mreže.

CIADruštvene mrežeFBIinstagramSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

onda idemo na VK !

igi
6 godine prije

…nekad su plašili ljude sovjetskom špijunažom….pa pobogu NKVD je za ove humanitarno društvo.

Nekoime
6 godine prije

I promenil bu ime u CIAtrack.

Majk Majers
6 godine prije

Ovo je vrlo jednostavno-obrisat profil i to je to! Bez korisnika, nema ni facebook-a

nonwo
6 godine prije

Koliko su ovi ludi…?!Kakvi Rusi???Nitko nije trebao sijati razdor unutar američkog društva…On je već bio posijan…Socijalnim inženjeringom uspjeli su zombirati dio svog društva…Drugi dio još odolijeva agresivnoj propagandi i još uvijek misli…Taj dio koji misli koristi društvene mreže protiv puppetmastera, jer su im svi ostali kanali javne komunikacije nedostupni i zatrovani lažima…
Cenzurom- do novih “neprijatelja” među vlastitim pučanstvom…Super..
Onaj kome jednom klikne u glavi i spozna istinu,ne vraća se na staro…misli se ne mogu cenzurirati (još…)
.Nigdar ni bilo,da ni nekak bilo…Idealna prilika da se razvije konkurencija i pojede profit facebooku….

Son of Alerik
6 godine prije

Valjda ima i drugih mreža, osim facebooka (ne koristim ni jednu pa mi je svejedno ima li ih ili nema). Onaj kojem se ne sviđa ta platforma, može izabrati da ne koristi tu mrežu i riješio je problem. Međutim, ovdje u američkom slučaju se na Facebook ne gleda kao na društvenu mrežu, nego prvenstveno medij nad kojim državne službe nemaju nadzor. S američke točke gledišta (a zapravo nigdje nije drugačije) je to nedopustivo. Umjesto da im država troši dodatan novac za nadzor mreže, sad će to činiti sami zaposlenici mreže i to je dobra vijest. Mnogi koji su stjecali iskustvo moderiranja i administriranja po portalima imaju dobre reference za taj posao;) Ono što je nekad bilo Zaustavite Reuter, danas je Zaustavite Facebook. Čim se negdje nešto uskomeša, evo državnog gašenja Facebooka, od Irana, Kine, do Turske i sličnih perjanica demokracije, slobode, ljudskih i socijalnih prava. Sad štafetu preuzimaju ovi iz… Čitaj više »

Ive
6 godine prije

Hebo vas facebook da vas hebo, kome treba ta glupost.
USA nije zemlja demokracija tamo je vladavina – diktatura krupnog capitala.

m.ivanisevic
6 godine prije

Mogu staviti Rusima soli na rep.

Riddick
6 godine prije

Takodje svako treba pre spavanja da zaviri ispod kreveta i u ormar , možda se tu krije neki Rus.

shumadinac
6 godine prije

“Zahvalni smo američkoj vladi za poduzimanje takvih agresivnih mjera…”
Zahvalni smo američkoj vladi što nam je “omogućila” da smanjimo profit za plate dodatnih 10 000 radnika i za “sumnjive” reklame – toliko je srećan da mu sve suze naviru na oči.

tuf
6 godine prije

“Zahvalni smo američkoj vladi….” – ok, pametnom dosta, dalje ne moras ni citati jer netko tko zahvaljuje americkoj vladi podrzava najvecu teroristicku tvorevinu na svijetu.

Pijani nezaposleni klaun
6 godine prije

Ludilo je mila majka za ovo stanje. Non stop sijanje straha I paranoje medju svojim pučanstvom, prvo indijanci pa crni panteri pa komunisti pa najezda marsovaca pa eto rusi, kinezi itd…..

alan ford
6 godine prije

naravno, braća hazari svi u svijetu zajedno surađuju u hibridnom ratu za slamanje Rusije, a u svakoj državi su im puna usta demokracije i ljudskih prava.
Facebook-vlasnik hazar Mark Zuckerberg ( u stvari se čita cukerberg, ali u SAD to čitaju zakerberg), vlasnici Financiel Timesa su također hazari, a i ovaj Joe Kaplan je hazar.
vlasnici Googlea -hazari, vlasnik Amazona Jeff Bezos-hazar, vlasnik E-baya, Pierre Omidiyar-hazar, vlasnik Pay Pala-hazar, vlasnici Holivuda su ionako oduvijek hazari, preko 100 godina, vlasnici FED-a– hazari, vlasnici svih velikih banaka u SAD i svijetu-hazari (Rotschildi)…
onda se zna tko kontrolira američku “demokraciju”, ili bolje rečeno demon-kraciju, ili hazarokraciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI