Hitler je imao za radare nevidljiv zrakoplov koji je mogao promijeniti ishod rata

Horten zrakoplov
70 komentara

Eksperimentalni njemački zrakoplov bez repne površine, koji je napravio svoj prvi let u 1944. mogao je preokrenuti ishod Drugog svjetskog rata, tvrdi časopis National Interest.

Američka grupa Northrop Grumman je nedavno najavila kreiranje novog, za radar nevidljivog, bombardera B-21 za zračne snage Sjedinjenih Država. Krila zrakoplova će biti dizajnirana tako da ostavljaju što manji trag na radarima. Radi se o vrlo naprednoj ideji u odnosu na postojeće tehnologije.

Prvi mlazni zrakoplov sa sličnom tehnologijom dizajniran je od strane braće Horten koji su živjeli u nacističkoj Njemačkoj. „Nevidljivi lovac za Hitlera“ bio je naziv zrakoplova, piše časopis National Interest.

Braća Horten
Braća Reimar i Walter Horten

Realizacijom Horten Ho-IX popularnog imena Gotha Ho 229, a prema Hermannu Göringu, Treći Reich je trebao dobiti zrakoplov koji bi mogao nositi 1000 kg bombi, s dometom leta do 1000 km i brzinom od 1000 km na sat.

Braća Reimar i Walter Horten, koji su već dugo radili na jedrilici bez repa, prezentirali su projekt „letećeg krila“ komisiji eksperata koja je projekt odmah odobrila.

Nova aerodinamičnost s vrlo mali otporom, omogućila je uštedu goriva i korištenje mlaznog motora.

Tvrtka Gotha je zaprimila narudžbu za proizvodnju 40 zrakoplova Horten. Prvi let je ostvaren u veljači 1945. godine, ali su ga Američke trupa pri ulasku u Friedrichroda u travnju 45. zaplijenile.

Prema časopisu, pretpostavke o vrlo malom radarskom tragu su pretjerane, ali korištena tehnologija je i danas temelj zrakoplova s vrlo malim radarskim tragom.

Bez obzira na prethodne činjenice, zrakoplov Ho-IX je za svoje vrijeme bio nepobjediv, završava priču časopis National Interest.

Horten zrakoplov
Horten zrakoplov
B-21Horten Ho-IXNational InterestNorthrop Grumman
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jerlo
6 godine prije

Hitler je htio ujediniti Europu pod kukastim krizom – [ Natovci to zelu pod nato krizom ] – , istrijebiti Slavene i stvoriti treci njemacki Reich koji bi radio 100% isto sto radu danas Anglosaxoni.
Umjesto Amerika first… pod Hitlerom bi bilo Deutschland first.

jale
6 godine prije

Hitler nije znao da ne moš preko noći okupirati države, a da ne izazoveš oružanu pobunu naroda. Nije znao da je mnogo bolje to raditi dugoročno, ekonomskim metodama prisile i ucjene, hollywoodskim metodama pasivizacije, baš kako to danas rade SADisti. Nije znao da u PR treba ubaciti i puno priče o slobodarskim idejama poput slobode mišljenja, slobode izbora, slobode govora, slobode za pedere, pedofile, narkomane, dilere, siledžije i ubice (i oni su ljudi, i oni imaju prava, kažu liberali i globalisti), čime automatski na svoju stranu mobiliziraš sav društveni šljam, a protiv poštenog i radišnog naroda.

Spock
6 godine prije

Herman G. je bio stari lažljivac, njemački mlazni motori su imali tada vijek trajanja od 25 sati a i u veljači 42 im ne bi pomoglo ni da su ih imali 1000 jer nisu imali goriva za njih..

Jure
6 godine prije

Imao je on i dlaka oko one stvari pa su mu sve otpale debil retardirani

subaru
6 godine prije

Od njega je nastao otac B-2.

Branko
6 godine prije

Tko poznaje povijest zna da Hitler nikada nije bio za rat. To da je on negativac koji je htio uništiti sve narode su priče za malu djecu. Hitler je slao desetine mirovnih ugovora sto Poljacima, Britancima,Francuzima i Sovjetima. Ono sto je ujedinjavalo 1939 Moskvu,London,Pariz u Washington je internacionalno ********* koje je preko bankarskog sustava,medija,obrazovnog procesa porobilo narode. ****** su kroz komunizam u istočnoj Evropi pobili ono najvrednije u svakom narodu, naročito u Ruskom, Ukrajinskom,Bjeloruskom i Poljskom.Nacional socijalisti su u 6 godina preuzimanjem kontrole nad tiskanjem novca eliminirani sve banke i židove u javnom životu Njemačke. Duga je to prica sada za pisati,ali uzmite u obzir da se sve vođe koje su se usprotivile tom sotonističkom bankarskom kapitalizmu bivale sotonizam u javnosti.Od Hitlera preko Gaddafija, Saddama Huseina pa do Huge Chaveza. Evo koga zanima moze procitati Hitlerov posljednji politički testament: http://www.kurir.rs/planeta/objavljen-ceo-hitlerov-politicki-testament-nije-istina-da-sam-ja-hteo-rat-izazvali-su-ga-englezi-clanak-2815365

Grdelin
6 godine prije

Imali su Nijemci puno tog ”čudesnog” oružja … najbolji tenk , najnaprednije zrakoplove , najbolju jurišnu pušku , dalekometne projektile (…) ali rat na koncu dobiva kvantiteta a ne kvaliteta jer što vrijedi kad npr. 1 ”Tiger” tenk uništi 10 ruskih T-34 a koje Rusi dnevno proizvedu na desetke ili kad Me-262 za 15-ak minuta obori 6 američkih B-17 dok Američani dnevno sagrade 10-ak ”letećih tvrđava” … istina : mnoga ta ”čudesna” oružja iz doba Trećeg Reicha su poslije služila kao osnova za poslijeratne projekte pa je tako i HORTEN praotac današnjeg B-2 isto kao što je Me-262 sa svojim strelastim krilima bio uzor poslijeratnim mlaznim zrakoplovima a kruna svega je svakako V-2 raketa kao polazište za kasniji SATURN V koji je odveo ljude na Mjesec . Naravno , zahvaljujući Von Braunu !

Ponistra
6 godine prije

“Hitler je imao za radare nevidljiv zrakoplov koji je mogao promijeniti ishod rata”
Da, pogotovo nakon sta je Crvena armija zapocela oranje traktorima T-34 cije plodne oranice zavrsavaju negdje na granicama zapadnog Berlina.

Arkaj
6 godine prije

Hitler je rat izgubio već koncem 1942 godine. Tada je postalo očito da je “blitckrieg” u SSSRu podbacio u cilju slamanja protivnika te da prelazi u rat iznurivanja koji njemačka nije mogla dobiti. Dodatni uteg je ulazak SAD u rat nakon Pearl Harboura jer je Hitler tada objavio rat americi iako po odredbama Trojnog pakta to nije bio obavezan jer su napadači bili japanci a ne amerikanci. Tehnološka prednost u nekim područjima nije jedini faktor koji odlučuje, možete još dugo dobivati bitke a da ste strateški u izgubljenoj poziciji i poraz je u konačnici neminovan. Možda jedini izuzetak je nuklearno oružje koje su u toku rata uspjeli razviti amerikanci, da ga je uspjela nabavit nacistička njemačka do početka 1944 godine ne bi izgubila rat, srećom znamo da nekih ozbiljnijih pokušaja nije ni bilo. Na taktičkom planu ni izrazito napredno oružje nije svemoguće – morate ga imat u dovoljnom broju te… Čitaj više »

PERO
6 godine prije

Ne pišite gluposti da je nešto moglo promijeniti ishod rata.Hitler je izgubio rat onog trena kada ga je i pokrenuo jer on je bio samo korisni idiot anglocionistima sa rušenje boljševizma u Sovjetskom Savezu i utaboravanja amerikanaca u Europi gdje su još i danas.

Fudo
6 godine prije

Halo kauč generali čitate li vi članak ili pišete napamet? Članak je prenesen i cilj mu je objasniti da su u ono vrijeme neki inžinjeri bili toliko napredni da se i danas dan koristi njihova tehnologija.

Danas stealth avioni liče na Horten. Zar vam to nije dovljno da malo mućnete tom svojom ćurtom?

Čađo
6 godine prije

Hitler, JEBENI IDIOT!!!! Toliko je ljudi izgubilo glavu zbog njegovih fix ideja, pa to nisu istine…. A koliko projekata je za*rao. Ovaj avion npr… Em sto je kasno razvijen, on ga je uvalio u jos vece kasnjenje jer je od njega htio napraviti bombardera.. Pa majmune glupi nadrogirani i needucorani ovo je lovac i brzina je njegova svrha i vrlina…zbog brzinre je i ugradjen mlazni motor a ne klipni… Stg-44… Naprave je jos 42 godine i vojska se odusevi a on, genije veli da je to smece i da ce mu sjebati logisitku…. Proizvedu ih 600 000 do kraja rata… Ni blizu dovoljno za bilo kakav ucinak… Tigar I, Panther i Tigar II su bili teski, komplicirani puni problema….ali ubojiti… Umjesto da krene putem jednostavnosti i optimalnog uravnotezenja trokuta: okretnost-ubojitost-zastita…. Oni su mastali bemislenim o tenkovima od 100 i 200 tona koji ne da se ne bi kretali obicnim cestama… Čitaj više »

Podravec
6 godine prije

Horten Ho – 229

Brane
6 godine prije

‘Logično’ bi mogao I bez ovih članaka s bombastisčnim naslovima. O.K,nijemci su vodili u nekim granama tehnike,I s ovim su bili ispred svog vremena. (Mada treba napomenuti da ovaj avion nikad nije ušao u operativnu upotrebu,dakle samo eksperimentalna faza). No tvrditi da bi to promijenilo tok rata je neozbiljno. Mogli su ih imati 10.000 još 1941I opet bi izgubili. Stealth bez razvijenog raketnog naoružanja ne daje odlučujuću prednost,sve borbe se odvijaju na vizualnoj udaljenosti,gdje nitko nije nevidljiv,I svatko može biti oboren kratkim rafalom. Pored toga, Rusi nisu nešto ni koristili radare u WW2,pa su svejedno pregazili ubermensche. Ajmo dalje.

Fudo
6 godine prije

Brane, Nijemci su vodili u gotovo svim granama tehnike. Neko iznad je fino rekao da su Nijemci rat već gubili pa su zato i tražili soluciju za izlaz. Ovo im nije prvi pokušaj jer je bilo puno toga u planu. Zamislimo da su uspjeli napraviti atomsku prije Amerikanaca šta bi se dogodilo a radili su na tome?

Weteran
6 godine prije

Jeste tadašnji Wermaht bio tehnološki na visokom nivou, ali nismo ni mi zaostajali !!
Naprotiv: u monogo čemu je nacistička Nemačka zaostajala za nama!

Zoka
6 godine prije

Najjača zemlja. Bila i ostala

Georgij Žukov
6 godine prije

Podjela sfera interesa u geopolitici bazira se na sukobima i podjeli svijeta izmedju tri velike super drzave .
Granice izmedju ove tri super drzave mjestimicno su proizvoljne , mjestimicno odredjene oruzanim sukobima ili ekonomskim interesima .
Geografski djelimo tri super drzave .
1.Euroazija (Rusija ) -koja obuhvaca sjeverni dio europskog i azijskog tla .
2.Oceanija(USA- Velika Britanija) -koja obuhvaca sjevernu i juznu ameriku , otoke u tihom okeanu ukljucujuci i britanske otoke , australiju i juzni dio afrike .
3.Istazija (Kina)-Kina i zemlje juzno od nje , japanski otoci , veliki ali ne uvijek isti dio Mongolije i Tibeta.

Ove tri super drzave u permanentnom su ratu , medjutim ono sto je nekad bio direktni oruzani sukob , danas je to rat sa ogranicenim ciljevima izmedju te tri super drzave, jer znaju da niti jedna od njih nije u stanju da unisti onu drugu .

Visarionovič
6 godine prije

Hitler je bio agent MI6.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI