Američko zrakoplovstvo pokazalo novu fotografiju B-21 Raider Stealth bombardera

B-21 Raider Stealth
45 komentara

Konceptualni prikaz B-21 Raidera, objavio je američki proizvođač Northrop Grumman, te je tako pružio priliku promatračima da vide kako će izgledati novi američki bombarder dugog dometa.

Virtualni prikaz Raidera  pružio je Northrop Grumman u najnovijem ažuriranju biografije bombardera.

Američko ratno zrakoplovstvo otkrilo je u ožujku 2019. da će prva flota bombardera nove generacije biti smještena u zrakoplovnoj bazi Ellsworth, jer “pruža dovoljno prostora i postojećih objekata potrebnih za prihvat više istovremenih misija uz najnižu cijenu”, u odnosu na zračne baze Whiteman i Dyess.

Međutim, služba je napomenula da će i ove druge dvije baze dobiti svoje flote B-21 “kako postanu dostupne”. Očekuje se da će zrakoplovne snage nabaviti oko 100 zrakoplova Northropa Grummana, koji su koštali otprilike 656 milijuna dolara.

“Očekujemo da će prvi Raider B-21 biti isporučeni sredinom 2020-ih, s tim da će naknadne isporuke ići postupno kroz sve tri baze”, rekla je Heather Wilson, tajnica zrakoplovnih snaga.

Također je izviješteno da će B-21 vjerojatno moći nositi oružje dugog dometa (LRSO) – krstareće rakete sa zračnim lansiranjem, koje trenutno razvijaju Raytheon i Lockheed Martin nakon Pentagonove dodjele dva ugovora, u vrijednosti od 900 milijuna dolara u 2017. godini.

Prema Izvještaju o nabavi zrakoplovstva za LRSO, “nuklearna potvrda” oružja za B-21 trebala bi se dogoditi “u roku od dvije godine od proglašenja početne operativne sposobnosti”, koja je planirana za 2030. godinu.

Što se tiče samog bombardera, potpredsjednik američkog zrakoplovstva general Stephen Wilson otkrio je, u srpnju 2019. godine, kako očekuje da će B-21 u prosincu 2021. prvi put poletjeti radi testiranja leta.

B-21 Raider StealthNorthrop Grumman
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Čim se slikavaju, nešto nije u redu… Potemkinova sela…

Mister x
4 godine prije

Hvale se Ameri,al’ hvale se i naši!

čitalac
4 godine prije

“…da će zrakoplovne snage nabaviti oko 100 zrakoplova Northropa Grummana, koji su koštali otprilike 656 milijuna dolara.”
Da vidimo: 600 / 100 = 6,56.
Jedan primjerak novog bombardera košta 6,56 miljuna dolara!
Mogla bi Hrvatska nabaviti barem stotinjak komada 🙂
Ajde, ajde, zaboravli ste kakvu nulu ili dvije.

Sir Oliver
4 godine prije

Ako je dobar kao F35 nije ni skup

Istrazuj
4 godine prije

Ocito je da ovo g#vno jeste samo maketa.
Da li ce g#vno ikad poletjeti?
Nece.
100% sigurno.

Tony
4 godine prije

Neznam sta rusi cekaju imaju li sta u rukavu ali ovi se ne sale…

Ivo
4 godine prije

2030. se očekuje ažurirana 3D vizualizacija budućeg bombardera sa apdejtanom biografijom. Nije loše, za svega 665 miliona.
U međuvremenu, us airforce izdalo izvješće po kojem su na F35 ukočene greške na softwareu ( njih oko 600),ugrađeni topovi ne rade, i avion je daleko od borbene spremnosti.
Ali, samo pomalo. Radi se 6.generacija,pa F35 neće ni morati dovoditi u letno stanje. Vjerojatno će slično biti i sa nasljednikom, jer se već govori o 7.generaciji.

Davor drugi
4 godine prije

Kada je Bog stvarao ovaj svijet, prvo je stvorio sve što je bilo neophodno za rat. Osta tako do dana današnjeg, i bit će tako i do dana sudnjeg.
I zato molim te Bože, pamet u glavu kada budeš drugi put svijet stvarao.

Kile
4 godine prije

Odlično izgleda kao i B2 Spirit, zapravo dosta slično

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Braća Walter (1913. – 1998.) i Reimar Horten (1915. – 1994.) bili su veliki zaljubljenici u zrakoplovstvo. Iako nisu imali formalnu naobrazbu, počeli su projektirati letjelice i već 1933. g. su konstruirali svoju prvu jedrilicu. Pošto nisu imali diplome, nisu ih primili u neku od tada poznatih zrakoplovnih firmi, pa su se okrenuli eksperimentalnim letjelicama. Brzo su postali najveći stručnjaci na području letećeg krila. Njihov najuspješniji projekt je eksperimentalni avion Horten H.IX ( naknadno označen kao Ho 229). Bilo je to prvo leteće krilo sa turbomlaznim pogonom, turbomlaznim motorima Jumo 004. Novac za razvoj Ho 229 šefovi Luftwaffe i Ministarstva zrakoplovstva dali su im tek 1943. kad je Švabama već počela ulaziti voda u uši, pa su počeli maštati o čudesnim oružjima kojima će dobiti rat. Pa su između ostalog postavili zahtjev za projektiranje programa 3 x 1000 (laki bombarder nosivosti 1.000 kg, doleta 1.000 km i brzine 1.000 km/h).… Čitaj više »

Max
4 godine prije

TEoretski zvuči dobro kao i F35

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI