fbpx

“Istina” o antidepresivima slučajno otkrila neke nove činjenice koje javnost treba znati

Depresija

Priča o antidepresivima je iznova izazvala uzbunu u javnom prostoru. Jesu li antidepresivi štetni ili ne, jesu li korisni ili ih ne treba uzimati, nije predmet ovog članka, ali vam donosimo par interesantnih poveznica na znanstvene studije i izjave, koje je vrijedno prikupio čitatelj pod pseudonimom Nikola Bean.

Meni su psihotropni otrovi uništili život u rekordno kratkom roku. Ovakvim tekstovima i lažima se izravno ugrožavaju ljudski životi“, tvrdi Nikola u svom komentaru na društvenoj mreži. Osim tvrdnje, za koju nismo sigurno je li istinita ili nije, prenosimo poveznice koje je Nikola prikupio i objavio. Ne radi o “teorijama zavjere”, nego izvorima koji imaju puni kredibilitet u znanstvenom svijetu.

Za početak pročitajte što kaže psihijatar Torre iz Vinogradske bolnice:

Prava istina o psihijatriji

Na sljedećim poveznicama možete pročitati niz znanstvenih radova koji o antidepresivima imaju drukčije mišljenje od onoga u mainstream medijima:

https://www.bmj.com/content/358/bmj.j3697/rr-4

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25279271

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2412901/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4592645/

Sljedeće poveznice vode prema radovima koji raskrinkavaju korupciju u medicinskom sustavu i smrtonosnim “lijekovima”:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24088149

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27417863

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3635613/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4046551/

Sljedeće poveznice vode prema radovima o lažiranju ispitivanja, koja nisu rijetka na Zapadu i za koje je već pokrenut veći broj istražnih radnji i doneseno niz presuda:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4340084/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1873669/

Bivši direktor Pfizera objašnjava utjecaj establišmenta na medicinu:

Dr. Peter Gotzsche, jedan od najvećih znanstvenika čije su studije i članci objavljivani u 5 najvećih svjetskih medicinskih časopisa, donedavno je bio direktor nordijskog Cochrane instituta iz kojega ga je prije 2 mjeseca nasilno izbacio Odbor s glasovima 6 naspram 5, što je rezultiralo protestnom ostavkom iz instituta 4 člana koji su glasali u njegovu korist i naknadnim izbacivanjem još 2 člana Odbora.

Gotzsche o psihijatriji:

Što kažu znanstvenici, istražitelji i psihijatri o antidepresivima? Među njima je i Kirsch koji je napravio veliku studiju:

Što kaže bivši marketinški direktor švedske podružnice farmaceutske firme Eli Lilly:

Eli Lilly o farmaceutskoj industriji

Što ima za reći Uskok o moralu naših doktora:

Istina, mi doktori smo uzimali mito, ali mislili smo da radimo dobro. Opet bismo to napravili

O placebu i antidepresivima:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5299662/

Izvore koje smo prenijeli su znanstveni izvori, te se nadamo da sada imate više informacija o antidepresivima, što će vam biti mala pomoć kako biste što bolje razumjeli aktualne polemike i izbjegli manipulaciju.

2 1 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
112 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Popijte čaj, djeluje.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Siniša

Bolje su gljive. Jedna doza i izliječen za uvijek!

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Miroslave mozes li napisati rijec dvije vise?
Dosta sam citao o silobicinu ali me malo strah probati. Mozes i na mail zdbearx@gmail.com.

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

P, p 🙂 Psilocibin.
Probati, da, ali samo uz nadzor ozbiljne osobe koja ima dovoljno iskustva s tim i u koju imaš potpuno povjerenje. Nikako sam i u uvjetima gdje nemaš potpunu kontrolu.
Znači, dobar prijatelj koji zna kako i koliko, po mogućnosti vikend (barem 12 sati na raspolaganju), zatvoreni prostor, bez nenadanih gostiju, bez telefonskih poziva i ostalih smetnji. Ostalo će ti objasniti taj prijatelj.

Ili uplati vikend Ajahuaske, najbliže što znam je Niskozemska. Potraži na guglu “Good ayahuasca retreats in Europe” ili “ayamundo” ili “om-mij”.
Za ovo savjetujem tri ili četiri dana, imaš vremena, nitko te ne forsira. Dobar produženi vikend. Imaju iskusne voditelje koji znaju kako prepoznati i riješiti problem ako se pojavi.
Javi kako je bilo.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije

Bolje odi u Južnu Ameriku kod pravog vrača da ti izmiksa pravu ayahuasc-u, jer će ti staviti apsolutno sve sastojke koji se mogu naći samo u Južnoj Americi a zbog svoje toksičnosti zabranjeni su u mnogim zemljama. Samo trebaš pronaći pouzdanog vrača..Detaljnije o tome na raznim internetskim stranicama. Ili ako imaš vezu preko nekakvog domorodca. 😉

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
2 godine prije

Hvala ti od srca

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Jesi probao?

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

Zašto ljudi “oboljevaju” od depresije?

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Šok

ZAŠTO je osnovno filozofsko i znanstveno pitanje… :))

Šok
Gost
Šok
2 godine prije
Reply to  kiki

Nasljedno ili stečeno! Nije filozofsko.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

Ja nikad i neću! Ali čuo sam od drugih koji jesu…Stranci navodno odlaze u Južnu Ameriku kod raznih vračeva pa se neki nikad i ne vrate….Ne brini sve su navodno samo biljke. Čisti bio proizvod poput Valeriane ?

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ako misliš na čaj od gospine trave, ona ima dokazano kliničko djelovanje, tj. dokazani antidepresiv…
U Hrv. i eu nemože se zbog pravila (!!) kupiti u ljekarnama…
Zanimljivo, kod nas je poznata kao lijek za kožna oboljenja; u Engl., međutim, ima naziv St.John worth, i služi za – psihu….

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  kiki

St.John’s Wort u kliničkim dozama od 300 do 500mg može pomoći kod ublažavanja blažih do srednje teških simptoma depresije no interakcije sa drugim lijekovima mogu biti vrlo opasne.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  kiki

Obična Valerijana.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  kiki

Gospina trava raste skoro na svakoj “divljoj” livadi u lipnju i nije ju teško prepoznati ,bilo sa slika ili kad je jednom pokažu oni koji znaju.Gospina trava je potpuno izbacila imunosupresive iz krvi pacijenta sa transplantiranim organom.Kliničari su tvrdili da čovjek ne pije imunosupresivne lijekove(a pio je) i naravno nisu se potrudili upitati što još pacijent uzima…Vjerojatno ne bi ni shvatili da je ta biljka toliko moćna…jer im je alternativa nepoznata i uglavnom su to za njih “same gluposti”..
Gospina trava imunosupresive prepoznaje kao otrov,što ovi uglavnom i jesu…ali,s transplantiranim organom se ne može živjeti bez suprimiranja vlastitog imuniteta…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Siniša

https://www.youtube.com/watch?v=OA3-nxUeJM4
Bruce Lipton NOVA BIOLOGIJA Kada se sastanu um i materija 1 i 2
Ova knjiga donosi nova znanstvena otkrića o biokemijskim učincima rada mozga koja pokazuju da naše misli djeluju na sve stanice našeg tijela. Autor knjige, ugledni stanični biolog Bruce H. Lipton, precizno opisuje molekularne putove kojima se to događa. Koristeći jednostavan jezik, ilustracije, humor i svakodnevne primjere, on demonstrira kako nova znanost epigenetika donosi revoluciju u naše razumijevanje veze između mozga i materije, i duboke posljedice koje to ima po naše osobne živote i kolektivan život naše vrste.
Ova knjiga će vas zanimati ukoliko želite znati, sa znanstvenog stajališta, kako vašim zdravljem upravlja vaš način života, a ne vaši geni. Lipton sa znanstvenog stajališta pokazuje kako je u procesima ozdravljenja um moćniji od medikamenata. Ovo štivo otkriva da je vaše zdravlje u najvećoj mjeri vaša odgovornost .

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ništa novo. CSM , mislim da je skraćenica, je američki priručnik za psihička oboljenja. Nekoć je imao spisak od par listova bolesti, sada se svake godine dodaju “bolesti” da je postao kao enciklopedija, s tisućama raznih “oboljenja”, a svako, naravno ima svoj “lijek” i samo na duševnim bolestima od depresije do stvarnih teških oboljenja, se zarađuju stotine milijardi dolara. Evo sad je u mene bio komšija, 73 godine, svaki dan pretrči 5 km, a radi uvijek nešto oko kuće. Nije popio Xanax (antidepresiv) ili nešto za živce u životu. Što ne znači da depresija ne postoji, ali ne postoji barem u 90% slučajeva gdje se koriste ovi psihofarmaci.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije

“Evo sad je u mene bio komšija, 73 godine, svaki dan pretrči 5 km, a radi uvijek nešto oko kuće. Nije popio Xanax (antidepresiv) ili nešto za živce u životu.” Zaključak: LIJEČI SE SVAKI DAN TRČANJEM I RADOM OKO KUĆE!!! ( PIJE “LOPATA LIJEK” SVAKI DAN – NIJE MU CILJ DA SE IZLIJEČI VEĆ DA SE SUTRA PONOVO LIJEČI!!!)

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije

Nije CSM nego DSM, peto izdanje je na snazi.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  RoPe

Točno, DSM…. nisam išao pretraživati, a skraćenicu sam čuo prije oko 5 godina, dobro je da nisam napisao LSD 🙂 Ništa strašno,

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije

Nema toga farmaceutskog sredstva koje samo lijeci, svako sadrzi i otrove ili tvari koje negativno utijecu na naesto. Bez obzira radilo se o psihotickim ljekovima ili bili kojim drugim. Problem je sto ili su ti negativni efekti nedovljno istrazeni ili se namijerno prikrivaju, a upravo bi ti negativni efekti trebali biti naglaseni prije nego li pozitivnih. Nedavno sam nabavio knjigu grupe lijecnika koja govori o tome, tako svemoguci Aspirin savijetuju totalno izbjegavati. Metmorfin kao lijek za dijabeticare sotoniziraju i…Sa 70 godina zivota to je to svako vrijeme ima svoje breme. Farmakologija i opci uvijeti su produzili zivotni vijek ali neku cijenu ipak treba platiti.
Sto redovno sto povremeno koristim 15 razlicitih ljekova, imam nekoliko dijagnoza: kardiovaskularnih, dijabetes odmah u vez i satime, giht i remuatizam su mi povezani, tinitinitis. Za sada mi bubrezi i jetra odoljevaju talozenjima. Imam srecu da ne ovisim o hrvatskim zdravstvenim institucijama i HZZO, a sva lijecnicka skrb i lijekovi su mi besplatni.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  IVE iz pecalbe

IVE iz pecalbe
Koliko sam shvatio, sretan si što se možeš trovati besplatno a ne da za to još i moraš platiti !?

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
2 godine prije
Reply to  IVE iz pecalbe

Ive, lijek za diabetes, iza kojeg stojim svojom cascu, ti je caj od sikavca,tako ga kod mene u Dalmaciji zovu.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

U svijetu se zasada experimentalno uvodi program izljecenja od dijabetesa, u osnovi je program bez ugljikohidrata i konzumaciji 600 calorija dnevno na izvijestan period i dijabetes navodno nestaje odnosno tijelo pocinje proizvoditi dovoljno inzulina potrebnu za normlanu prehranu. Ja sam se nakon operacije i ugradnje premosnica opusti premalo kretao a nastavio jednako jesti pa sam bio nagurao na 120kg evo nakon godinu dana moga rezima prehrane spustio kilazu na ispod 90 kg, evo zadnja tri tjedna sam potpuno iskljucio secer, med, kruh, krumpir, rizu i tjesteninu te neke vrste voca koja sadrza jako mnogo secera.
Idem u Ponedjeljak na kontrolu dijabetesa bas me zanimaju rezultati.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Ive iz Pecalbe

Ive iz Pecalbe
Spreman sam se kladiti da ti rezultat neće biti bitno bolji, pa je moja preporuka, da slijedeća tri tjedna do mjesec dana prestaneš jesti SVU HRANU koja sadrži svinjsko meso i svinjske masnoće – jedi teletinu, janjetinu, domaćeg kunića umjesto svinjetine, što više zelenog i korjenastog povrća i sezonskog voća a umjesto tjestenine i krumpira, jedi rižu,
…prekini ili svedi na najmanju moguću mjeru “lijekove” a onog protiv kolesterola svakako ukini.
Ovo bi bila nekakva “univerzalna” (skraćena) preporuka, no kada bi znao tvoju krvnu grupu mogao bi sačiniti točan spisak hrane koja bi pomogla u smanjenju šećera u krvi i one koje nikako ne bi trebao jesti (na internetu imaš te spiskove hrane za krvne grupe), ali sve je stvar tvog izbora i dobre volje da sam sebi pomogneš. Nema te magične tablete koja može ispraviti posljedice vlastitog nemara prema svom tijelu. Iako imaš 70 godina nije kasno za krenuti novim putem.
Ako te “lijekovi” koje godinama uzimaš nisu izliječili do te mjere da ih više ne trebaš uzimati, kako se to uopće može nazvati lijekom ???
Smatram da svaki ljudski organizam u koji unosimo PRIHVATLJIVU hranu u umjerenim količinama, kojom osiguravamo ravnotežu potrebnih gradivih elemenata i ostalih mikroelemenata, ne trujemo ga raznim otrovima (u koje spadaju i lijekovi), ubrzo sam sebe dovodi u ravnotežu tj. zdravlje.
Onog trenutka kada postigneš ravnotežu nije kraj oprezu, nego tek početak još žešćeg praćenja zbivanja u svom tijelu i trajnog nastojanja da ne pogriješiš u ishrani i ostalim aktivnostima koje utječu na zdravlje.
Ako u kojem trenutku primijetiš neku promjenu koja vodi lošem stanju prestani taj dan ili još dva uzimati hranu koja ti i inače smeta i svedi svoju prehranu na prihvatljivo kuhano povrće (korjenasto i lisnato) i rižu (po mogućnosti integralnu) i kroz dva dana ćeš biti kao nov ….

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

Je li to, sikavica, skupa s artičokom i za regeneraciju jetre ??

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
2 godine prije
Reply to  kiki

Nije,google is our friend.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Prvi od 7

Još da je frend i 7 of nine…e…

Baba
Gost
Baba
2 godine prije

Admin prvi link (Prava istina o psihijatriji) ne radi.

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije

Farmacija i medicina ne rade na tome da te izlijeće, koja korist od zdravog pučanstva.
Rade na “dođite nam opet”.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Alanis

Pogrešan kut gledanja. Farmaceutske kuće se radije upuštaju u istraživanju lijekova za kronična stanja. Cilj je poboljšati životnu kvalitetu pacjenta koji se ne može izliječiti poštujući važeću zdravstvenu doktrinu. Stoga farmaceutske kuće niti ne žele raditi na lijekovima koji se relativno rijetko i kratko koriste u populaciji, antibiotici npr. Farmacija nije niti zadužena za stvaranje novih sredstava i metoda liječenja izvan svog uskog interesa, zarade. Istraživanjem novih metoda i novih lijekova bave se medicina u suradnji s raznim institutima.
Ljudi najčešće najviše pričaju i ljute se na ono što im nije poznato. To u njima budi osjećaj nemoći, nesigurnosti i u konačnici agresiju.
Rado ću popričati o raznim aspektima ove problematike.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Za savršeno ispravan komentar dobio si minuse…
Da ponovimo, u kapitalizmu, cilj je profit, ne ‘napredak’ i boljitak čovjeka. Npr.postoje najmanje 2 patenta za pranje veša bez deterdženta, jedno 20 godina. Jedan s ultrazvukom. Tko je vrlo vjerojatno u posjedu tih patenata??
Ili, audio ulaz za računala…ispravite me…30 god?
Ljudi služe da bi radili (za sad), bili potrošači i…uplaćivali u mir.fondove…nije baš cilj da potroše uloženo…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Tipični primjer ljudskog zombiranog razmišljanja,za činjenice dobiješ minuse.Po broju minusa vidjeti će se koliko ima “bolesnika”.
Farmaciji je najvažniji profit…Činjenice ne prestaju postojati ako ih ignoriramo.
Nitko pri zdravoj pameti ne kaže da ne postoje potrebni,efikasni, lijekovi za stvarna bolesna stanja i nužne medicinske intervencije…Sve ostalo je biznis i /ili trošenje novaca poreznih obveznika uzalud….
A i za stvarna bolesna stanja,veliki je dio odgovornosti na samom pacijentu….Pio cijeli život neumjereno,pušio ko smuk,jeo prasce i nakupio sto i više kila,i pazi čudno?ima šećer,visoki tlak,”zakrečenje” žila,obstruktivnu bolest pluća,cirozu jetre…..Za žaliti je ove koji sami poduzimaju sve da ostanu zdravi ali im način življenja nametnut sustavom, a koji je potpuno izvan njihove kontrole,proizvodi bolest.
“Doktori i medicinske sestre ne mogu ispečena jaja vratiti natrag u ljusku.”
I sad udri minuse oni koji smatraju da se ispečena jaja mogu vratiti u ljusku….

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije

Istina da se sve farmaceutske tvrtke na svijetu bore za tržište kao i ostale kompanije.. Vjerojatno bi trebali postrožiti kriterije primjene određenih lijekova a što se tiče mita i korupcije i toga ima u svakom pogledu. Da su npr. kvalitetne psihoterapeutske usluge pristupačnije svim slojevima društva sigurno bi se mnogi pacijenti više orijentirali na te metode liječenja a time i uklanjanja uzroka psihičkih problema no nažalost ne samo da razne psihoterapeutske metode nisu učinkovite kao zaseban način liječenja kod svih vrsta depresivnih pacijenata tako niti mnogi lijekovi. No ti isti lijekovi nekome mogu puno olakšati simptome psihičkih problema kako bi osoba mogla svakodnevno normalnije funkcionirati ili uopće funkcionirati u životu. Neminovno je da sa ubrzanim i stresnijim tempom života postaju sve više prisutni kompleksniji psihički problemi pojedinaca usporedno s čime farmaceutske kompanije zloupotrebljavaju nesretne okolnosti pacijenata kao brže i jednostavnije metode uklanjanja simptoma a u većini slučajeva još uvijek jeftinije u odnosu na cijene vrlo stručnih psihoterapeuta. Kad već spominju placebo učinak sintetičkih lijekova, neka isto tako spomenu i razne nestručne pristupe psihoterapeuta koji jednako kao što farmaceutske kompanije na prvom mjestu vide zaradu kao i ti psihoterapeuti a tek onda ozdravljenje ili omogućavanje normalnog funkcioniranja pacijenta u svakodnevnici… Također treba uzeti u obzir da kod većine psihičkih problema pa i depresije lijek više pomaže nego psihoterapija ma koliko god stručna bila, a kamoli kod kudikamo težih psihičkih oboljenja. Stoga se niti ne bi smjelo generalizirati da svi lijekovi imaju placebo učinak tako da pojedinci (protivnici sintetičkih lijekova) ne bi pogrešno shvatili važnost lijeka, jer lijekovi koji nekome možda jesu placebo; drugoj osobi mogu spasiti život.. Uostalom jedan od bitnih simptoma težih oblik depresije je suicidalno razmišljanje, ali ako lijek nije pomogao toj osobi to ne može automatski značiti da taj isti lijek nije pomogao mnogim drugim osobama.. Koliko god bila ta kemija loša zbog svojih s druge strane mogućih riskantnih kontraučinaka toliko je mnogima ta ista kemija spasila živote. Ljudski organizam je apsolutno različit u odnosu na reakciju svih medikamenata; no je li bolje pustiti osobu da se pati sa teškim psihičkim problemima i da si ne može priuštiti ni malo kvalitetan način života te da joj se psihičko stanje može pogoršati i dovesti do smrti za koje psihičke probleme ne postoji zasebna učinkovita psihoterapija ili ipak probati medikamentnom terapijom u kombinaciji sa odgovarajućom psihoterapijom.. Nažalost još nisu izmisli sve vrste psihoterapije koje bi mogle isključivo zamijeniti sve vrste medikamenata. Sve što je izrečeno od gore navedenih stručnjaka naravno da je istina i naravno da će zloupotreba i manipulacija i mito i korupcija biti uvijek prisutna na svim profesionalnim područjima. Novac je svugdje umiješan. No zbog toga se ne smije biti isključiv po pitanju zloupotrebe ili placebo učinka svih sintetičkih lijekova. Oni koji nikada nisu vidjeli niti se interesirali za živote teških psihičkih pacijenata neće ni razumijeti koliko su im ti isti sintetički lijekovi pomogli da ipak normalno funkcioniraju.. Žalosno je da ljudi uglavnom bez ikakvih osnovnih znanja o itekako teškim psihičkim oboljenjima isključuju bilo kakvu primjenu lijeka i imaju isključivo loše predrasude o bilo kakvom lijeku. Naravno da bi bilo najbolje da isključivo priroda nudi apsolutno rješenje za apsolutno sve zdravstvene probleme.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  STEVO

Mislim da svi ovdje znamo razliku između psihoza, npr.shizofrenija, koji se moraju tretirati kemijom (a neki su i sami kemijski poremećaj)…
I nekih drugih stanja, koja nije lako definirati, bez obzira na amer.definicije…
Dakle, zaprepastila sam se kad sam saznala da je statistika pokazala da je psiholog, dakle, ono ‘ ležanje na kauču’, efikasnije od – gorenavedenih medikamenata…

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  kiki

Zavisno kod kakvih dijagnoza šizofrenije,jer svaka od njih ima težinu i raznolikost simptoma. Sama bolest razara određene stanice u mozgu stoga je također neminovno uzimati određene medikamente. Iako to nije jedini razlog. Zaprepastili biste se da saznate koliko vrsti šizofrenija ima i koliko ti isti pacijenti mogu biti opasni za druge osobe a ne samo za sebe. Postoje znanstvenici koji zastupaju razne stavove i različite su statistike.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  STEVO

Jedno je šizofrenija, drugo su šizoidna stanja npr.
Na našem amaterskom nivou, sasvim je dovoljno razlikovati psihoze i neuroze.
Ono o čemu ti pričaš je manična depresivnost…

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  kiki

Moram pojasnit. Psiholozi, koje je Hebrang izbacio iz sustava, su korisni.
Vjerojatno je korisno popričati s bilo kim – mi smo još ‘mila majka’ prema zapadnim zemljama. Kafenisanje je…dobro.
Malo miznamo i o ljudskom duhu i o ljudskoj duši…

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  kiki

Mislim da kafenisanje nije pomoglo ni jednoj balkanskoj psihotičnoj osobi uz svo to silno kafenisanje. Varaš se ako misliš da smo mi “mila majka”prema zapadu. Uostalom nitko nije spomenuo neuroze ni šizoidna stanja.

giordano bruno
Gost
giordano bruno
2 godine prije

Oliver Wendell Holmes Dean of Harvard Medical School – “If all the medicine in the world were thrown into the sea, it would be bad for the fish and good for humanity” -Ako bi se svi lekovi na svetu bacili u more, to bi bilo loše za ribu, a dobro za čovečanstvo –

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Najbolji antidepresiv je posao, radno mjesto na koje odlaziš bez grča u želucu, radno mjesto koje ti omogučuje zaradu za normalan život, režijske račune, djecu. Radno mjesto gdje nadređeni nije idiot, bio on vlasnik ili član vladajuće stranke. Radno mjesto na koje dolaziš i odlaziš sa osmjehom na licu. Kada taj uvjet bude zadovoljen broj depresivnih će se smanjiti za 90%.
(čudimo se zašto mladi odlaze, normalni se ne čude nimalo, budalama je svejedno)
Da nam za život novac nije potreban sve bi bilo ljepše i normalnije, ovako smo robovi novcu a depresivna stanja, na žalost, naša realnost. Rijetki su ljudi koji kroz najteže situacije prolaze bez posljedica, za ostale tu su antidepresivi koji izazivaju ovisnost i tu je kraj.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Žalosno je da je čovjeku plaća jedini ili ključni motiv za rad. Još je žalosnije da najniži prihod ne omogućuje uistinu dostojanstven život.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Dokazano je da sa porstom siromastva,ili strah od siromastva,krediti,gubitak posla,buducnost i sa staroscu postajes goljo bez kune u depu. raste broj bolesnih ljudi i smrti.
Pitanje za mil.$ zasto neki misle da je planeta zemlja prenapucena i udaraju na dijecu i stare,cijepljenje i ljekovi koji ne ljece,ako ne ljece onda ubijaju,zar ne?

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Ne možeš biti bliže istini,….plus zadovoljstvo obiteljskim životom….a koje je teško održivo kad s posla svaki dan dođeš nadr…. i još ako za pošten rad dobiješ mizeriju pa konflikti u kući uglavnom krenu zbog neimaštine.
Iako i pristojno plaćeni,sposobni i pametni ljudi prolupaju ako ih na poslu kontinuirano mobingiraju nadređene nesposobne budaletine…Što je kod nas masovna pojava.

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije

Čitao sam jučer i članak i komentare. Interesantno je da je ovaj članak tu prepisan komentar s te iste društvene mreže, a nije naveden izvor.

Inače, ja podržavam Pernara i njegovo propitkivanje zdravstvene politike jer je to njegov posao. On ne tvrdi kao Ana Bucevic da može izliječiti depresiju. Tu je velika razlika.

Josip Puntar
Gost
Josip Puntar
2 godine prije
Reply to  RoPe

Nisam stručan, pa neću komentirati učinkovitost antidepresiva, ali ono što ispod pulta provlači autor je vrlo loše. Ljudi vec stiču utisak, da je sve oko njih jedna velika urota, a tada iz polumraka izlaze mesije koje znaju kojim putem poći. Mamac za povodljive. Kao pomak na bolje ocjenjujem činjenicu, da je autor konačno pružio respektabilne izvore. Nisu svi, ali većina jest.
Tu sada za veliki broj ljudi nastaju problemi. Strani jezik. Ne sanjajte o Google prevoditelju. Najveća je glupost pomisliti, da će vam nakon Abstracta postati sve jasno . Šipak! Potrebno je pročitati cijeli tekst, da steknete uvid u istraživački rad, kao i posljedice koje iz toga proizlaze.
Nadalje, potrebno je imati nekakvo predznanje za razumijevanje istraživanja, tim više jer su ista najčešće pisana za njihove kolege iz struke a velika većina nas nije te struke.

Osobno slużim kao oslonac čovjeku koji je u tridesetim godinama i kojemu su dijagnosticirana stanja tjesnobe i trenutno se liječi antidepresivima. Zvao me u gluho doba i opraštao se misleći da je nastupio njegov kraj. Samo krajnje neodgovorna osoba poput Pernara moze izjaviti, bez ikakve osnove, da su antidepresivi suvišni. Čak i da su glede učinkovitosti na istoj ravni s placebo efektom, mojem znancu su pomogli, da ne krene na put bez povratka.
Naime, dok se može raspravljati o učinkovitosti antidepresiva, nema baš nikakvog prostora za sumnju u crnu statistiku koja prati depresiju. Gledao sam mojega znanca kako je u godinu i pol dana od čovjeka koji se doimao potpuno normalno spao na osobu koja se otežano kreće i razmišlja o svojem kraju.
Jebe se živo Pernaru hoće li moj znanac živjeti ili neće, a kako i nebi kad mu se već živo jebe za vlastito dijete koje je napravio.
Što Pernar više priča, to se više utapa u glibu koji je sam stvorio. Tip koji ne osjeti da je potrebno preuzeti odgovornost za dijete koje je sam napravio, na sva usta trubi da je spreman preuzeti odgovornost za vođenje države. Marš!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Josip Puntar

Uporaba ili zlouporaba, mislim da nismo definirali o čemu je riječ. Ali depresija kao bolest postoji i dovela je do niz samoubojstava, dakle nemojmo se šalit s nekakvim Anama Bučevićkama koje prepoznaju titranje u vodi ili drugim blentarijama takozvanih “infulencera” na YT. Ok tko je zdrav , pa mu lupetanje Ane Bučević , izblajhane “stručnjakinje” na razini Ave karabatić izgleda dobro, neka vjeruje. Ali dok je zdrav. Ako mu , ne dao Bog, poginu ili umru djeca, uloži sve pošteno u neki posao i bude izvaran, završi odbačen i prevaren na pravdi Boga od obitelji i upadne u depresiju i ubije se, onda nemojte navoditi “savjete” titranja (vibracije) vode onog poluinetligentnog stvora koja ima svoju publiku. Neka ima, uzima novac kao oni što su u Srednjem vijeku vodu prodavali kao eliksir života. Ali to nije na razini logičnog razmišljanja, slijednom toga ni ovog portala.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Josip Puntar

Josip, ja sam inače autor ovog članka, tj. moj komentar je pretvoren u ovaj članak i također sam žrtva psihotropnih tvari. Morao sam se sam informirati što mi se dešava da spasim golu glavu, a da pritom ne završim zavezan u nekoj ustanovi gdje bi mi do kraja spržili mozak preko izmišljenih dijagnoza što je psihijatrima i doktorima bio cilj. Negirali su da su tablete uzrok mojih simptoma, što je u samom startu bilo, blago rečeno, bezobrazno i omalovažavajuće. Borim se već godinu i pol nakon zadnje tablete svaki dan da izađem iz tog pakla. Kada sam zamalo izašao iz toga, zbog gripe sam uzeo Panadol koji me vratio na početak patnje i postalo je još dulje i još gore. Nitko tko nije proživio uništenje GABA receptora i oko 30 stravičnih i nadrealnih simptoma koji mogu trajati godinama, ne može niti u najluđim snovima pojmiti kako je to kada ti oduzmu doslovno sve i pretvore te u invalida i nakupinu agonije. Niti treba itko znati jer ta spoznaja iz vlastitog iskustva je najgora moguća kazna koju ljudsko biće može doživjeti. Što se tiče ovih članaka, radi se redom o stručnim izvorima, bilo da govorimo o PubMedu ili Youtubeu jer doktori koji su slučajno na youtubeu su oni isti doktori čije studije možeš naći na linkovima koje sam podijelio s PubMeda, primjerice Peter Gotzsche i Kirsch. John Virapen nije doktor, no raspačavao je farmaceutske tvari i potkupljivao doktore. Njegovu priču može potvrditi bilo koji letimičan pregled preko štetnih “lijekova” na Googleu koje je spomenuo. To su uistinu otrovi koji su usmrtili ljude i bili prekasno povučeni s tržišta. Ako netko teško može shvatiti studije s PubMeda, to nije problem jer bitno je pročitati ono što piše u uvodu, te eventualno “discussion” i “conclusions”. Nitko ne očekuje znanje iz medicine od čitatelja da bi svakome bilo jasno što su autori tih studija zaključili. Kada postoji nešto toliko ‘neuhvatljivo’ i teško dokazivo kao što je djelovanje antidepresiva, pa i sama depresija kao takva, tu se otvaraju mogućnosti silnim manipulacijama. Mnogi ljudi su tijekom kliničkih studija doslovno ‘ozdravili’, mnogi i trajno, prilikom uzimanja običnog placeba jer su mislili da uzimaju pravi antidepresiv. Stoga, ako AD-i nekome djeluju, velike su šanse da se jednostavno radi o placebu, a njihov je kemijski sklop u tijelu takav da ne reagiraju negativno jer AD-i na njih ionako nikako ne mogu djelovati. Na mnoge djeluju i mnogi su izgubili živote zbog antidepresiva. Jučer sam u jednom komentaru naišao na ženu koja tvrdi da je radila u psihijatrijskoj ustanovi i često vidjela da se ljudima koje su doveli tamo u lošem stanju, često jako pogoršalo stanje prilikom davanja psihotropnih supstanci i nerijetko dovelo do suicida. To su stvari koje se na žalost znaju i koje sam čuo i previše puta od samih doktora, a mi ih volimo ignorirati i vjerovati da je psihijatrima jako stalo do nas. Njima je stalo uglavnom samo do njih. Bez antidepresiva i benzodiazepina, njihova struka bi nestala, a to je za njih puno gore nego godišnje diljem svijeta usmrtiti pola milijuna ljudi, što je eto, upravo proračun dr. Gotzschea da psihijatrija toliko ljudi potuče skupno godišnje u SAD-u i Europi.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Nikola

Nemoj pretjerivati. Jesi li zaista bio depresivan ili ti je doktor preapsao “eto tako”? Ne liječiti nikoga je lupetanje. Liječiti sve je zločin. Dakle ako tvrdis da depresija ne postoji Lažeš. Aki si zlorabio lijekove ti je druga stvar

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Josip Puntar

Josip Puntar
“Gledao sam mojega znanca kako je u godinu i pol dana od čovjeka koji se doimao potpuno normalno spao na osobu koja se otežano kreće i razmišlja o svojem kraju.”
Pretpostavljam da ključ za pomoć tvom poznaniku leži samo u spoznaji pravog razloga zbog kojeg je dospio u tako kratkom vremenu u ovo stanje. (nadam se da to nema veze sa mogućim,ranijim trošenjem sličnih tvari)
Antidepresivi su samo sredstvo koje kod njega podržava “Status Quo”, što na kratke staze i nije loše, jer mu može pomoći da polako, svoj problem sagleda kroz vremenski odmak i djelomično rasterećenog uma, ali bojim se da će mu ti lijekovi učiniti tjelesnu štetu pa će osim psihičkih problema ubrzo nastati i komplikacije sa tjelesnim zdravljem, ako i zanemarimo činjenicu da će čovjek u depresiji prestati brinuti o kvalitetnoj prehrani i ostalim važnim aktivnostima za održavanje zdravlja.
…………
Mislim da je nepotrebno spominjati Pernara u kontekstu psihičkih problema tvojega znanca a Pernarovo dijete je privatna stvar koja bi se trebala ticati njega i majke tog djeteta, te nema veze sa Pernarovim namjerama i aktivnostima u politici.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  otpisani

Otpisani Pernar je meta a priča o antidepresivima samo maska. Laki se upecao.

Josip Puntar
Gost
Josip Puntar
2 godine prije
Reply to  otpisani

Otpisani
Bez ljutnje, ali vi i ja govorimo o potpuno razlicitim stvarima. Moj znanac je godinu i pol dana odbijao prijedlog da posjeti psihijatra. Govorio mi je da ce on to srediti trcanjem, setnjom, aktivnim zivotom. Nisam rekao niti A. Uostalom zasto ne bi pokusao, to mi se cinilo razumnim. Kolebao je u vezi posjete psihijatru jer zivi u maloj sredini, pa da ne saznaju susjedi itd. Clanovi njegove obitelji su govorili, da te posjet psihijatru trajno obiljezi i slicne stvari. Njegov lijecnik je jednostavno ignorirao sve teskoce na koje se prituzivao i govorio da mu nije nista. A stanje je islo iz zla u gore. Covjek koji je prije normalno hodao i isao na posao, otvorio je bolovanje i jedva se kretao. Usporedo s tim je potpuno izgubio ritam normalnog spavanja. Nije mjecesima spavao normalno. On je vecinu vremena izgledao kao da ga je konj pregazio. Tijekom tog razdoblja nije uzeo niti jedan antidepresiv, a stvari su se kotrljale nizbrdo.
Potom ga je uhvatila ideja, da se mu se priblizava kraj, pa se poceo oprastati od rodbine i znanaca. Kumio sam ga da posjeti psihijatra i potom je, bogu hvala, ipak pristao. Nakon posjete psihijatru zapoceo je s antidepresivima + jos neke tablete protiv anksioznosti. Ove potonje je uzimao samo kada je osjecao krizu, a potom, kada su se stvsri malo popravile, prestao ih je uzimati. Antidepresive jos uzima i odmaknuo se od stanja u koje je zapao.

Zivim u Njemackoj i ako bi netko u mojoj blizini ljude s psihickim teskocama nagovarao putem medija da ne posjete psihologa ili psihijatra, smjesta bih pozvao policiju. Danas je moj znanac ziv, jos uvijek nije ono sto je bio, ali se stvari popravljaju puzevim korakom.
Sada kada je stabiliziran, krenuti ce razgovori s psihoterapeutima, a on sam mi kaze, da mu to vise ne predstavlja problem u glavi.

Pernara treba itekako spomenuti jer se on sam odlucio da ce se baviti javnim stvarima. Javno je govorio o antidepresivima i javno iznio stav, da je protiv upotrebe istih.
TO JE VRLO NEODGOVORNO!
Takodjer, kroz njegove postupke prema vlastitom djetetu, svatko od nas ima pravo ocjenjivati njegov ljudski integritet, a to normalni ljudi i cine. Zato se normalni ljudi pitaju kako moze netko poput Pernara koji je neodgovoran prema vlastitom djetetu, biti odgovoran za javnu poziciju na kojoj se nalazi.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Josip Puntar

Josip, ajmo stvari postaviti svojim redom:

1. Pernar i njegova alimentacija: Pernar ima dogovor s tom ženom da je samo donor sperme. U kontaktu je sa svojim djetetom, daje mu što treba, no ne plaća alimentaciju. Nije nešto što se treba ticati tebe ili mene, niti je uopće predmet ove teme.

2. Pernar je javno spomenuo antidepresive i ukazao na to da je priroda bolja i ti bi sada zvao policiju jer je tebi to neodgovorno. Koristiš tipični mentalitet diktatora koji promoviraju i sami psihijatri da bi ljude držali pod kontrolom. Niti to nije predmet ove teme jer Pernar tu nije bitan.

Psihijatri se ne osjećaju odgovornima kada pod njihovim tretmanima ljudi vrše samoubojstva, no postaju veliki moralizatori kada netko ukaže na štetnost otrova kojima uništavaju živote. Oni ne podnose kritiku, niti su spremni na ikakvu raspravu jer bi htjeli imati apsolutni monopol nad donošenjem odluka i ljudskim životima općenito i to sve mimo cijele siline nezavisnih studija koje su dokazale do danas da je psihijatrija teška i opasna pseudomedicina. Ponašanje psihijatara i kvazi moraliziranje ne proizlazi iz ikakve empatije prema ljudskim patnjama, već iz straha da njihov posao ne izgubi kredibilitet i smisao. Velikim floskulama održavaju iluziju o svojoj važnosti i korisnosti na životu, pa ako treba potkrepljuju to prisilnim hospitaliziranjem ljudi, čak i političkih neistomišljenika što je također slučaj kod nas. Psihijatrija nije nikada nikoga izliječila od ičega. Oni se bave eventualno držanjem simptoma pod kontrolom i to je okej, no sve to što nazivaju “lijekovima” obavezno na duge staze stvara oštećenje mozga i posljedice koje nerijetko mogu završiti i samoubojstvima. Katkad do smrtonosnih nuspojava dolazi jako brzo. Danas, u 21. stoljeću, gdje je dijalog jedini način da se kvalitetno raspravlja o problemima, te da se kriminalu u medicini na taj način konačno stane na kraj, mnogi bi i nadalje htjeli uvesti diktaturu, spriječiti ljude da se slobodno izražavaju i ukazuju na probleme, koji su, zamisli, dokazani bezbroj puta preko medicinske literature, te preko državnih organa koji su bezbroj puta dokazali ilegalne radnje, korupciju, lažiranje kliničkih ispitivanja i masovni pomor ljudi od strane farmaceutskih tvari. Psihijatrima se na njihovim tretmanima ljudi znaju ubiti i to nejde van u javnost, niti itko odgovara za to, niti je ikoga briga, no neka se netko ubije, a da nije na ikakvom tretmanu ili neka netko umre tijekom tretmana kod nekog alternativca, tada svim tim psihijatrima odjednom, iznenada, proradi centar za “moral” i počnu lupetati i moralizirati do besvijesti. Standardne floskule i laži koje upotrebljavaju, a koje onda neuki ljudi ponavljaju misleći da im to daje na kredibilitetu su najčešće:
a) to vodi stigmatizaciji pacijenata (psihijatri su jedini koji izmišljaju napamet dijagnoze i stigmatiziraju ljude)
b) govoriti da su AD-i opasni i beskorisni je širenje panike
c) AD-i ne stvaraju ovisnost
d) ako netko ne dobije naš tretman, njegovo stanje će se nužno pogoršavati
e) jesmo mi završili medicinu ili vi?
f) svi lijekovi imaju nuspojave (naravno, stotine tisuća mrtvih godišnje je prihvatljiva nuspojava)

Praksa govori drugačije od onoga što oni tvrde. Mnogi psihijatri tvrde identične stvari koje tvrdi i sam psihijatar Torre. Sigurno ne seru iz vica tamo gdje jedu. Samo si mogu nauditi na taj način, no svejedno su dovoljno hrabri da sa istinom izađu van. Takve, u stvari heroje, se onda ismijava umjesto da im se zahvali na hrabrosti.

Vidiš, ti si tu dobio sve moguće validne dokaze koji ukazuju na strašno velik i kompleksan problem i umjesto da prihvatiš da svi ti znanstvenici i studije imaju daleko veći kredibilitet od onoga što tvrde naši psihijatri koji su na platnim listama farmaceutskih firmi, ti to sve negiraš svojom neprovjerenom pričom o “prijatelju koji boluje od depresije”. Tko zna zašto je tvom prijatelju imalo bolje i da li mu uopće je. Ako su mu baš AD-i pomogli, super da jesu. Činjenica je da ne postoji doktor na svijetu koji zna kako AD-i djeluju. Zna se da prčkaju po mozgu i narušavaju homeostazu mozga, no teorija o serotoninu je samo teorija koja nije ničime dokazana. Nekome AD uistinu može djelovati neko vrijeme možda pozitivno. Nekome će djelovati tako da će mu spržiti mozak u brzom roku. Nekome neće uopće djelovati. Sve to ukazuje jedino na to da AD-i nemaju nikakve osnove u znanosti i da se psihijatri s ljudima igraju ruskog ruleta i sve im je to ok jer se igraju s tuđim glavama, a nikada sa svojim.
Tvoja priča je jedna, a ima još bezbroj priča o uništenim životima i suicidima upravo nakon tretmana antidepresivima.
Ja recimo znam doktoricu koja mi je ispričala prošle godine da joj je jedan umirovljeni direktor psihijatrijske ustanove rekao da oni tamo nisu nikada nikoga izliječili od ičega.
I to se zna da je psihijatrija pretežno beskorisna, no zbog toga da bi u cijelom tom lancu svi mogli zarađivati do besvijesti, psihijatri i farmaceuti će se služiti uvijek pompoznim, pa čak i prijetećim floskulama u svojim izjavama da bi naglasili, kako svoj autoritet, tako i važnost ukazivanja na to kako ljudi moraju biti na njihovim tabletama i kako svaki odmak od toga vodi u neminovnu propast. Sličnim zastrašivanjem, a samo jer se boje za svoj opstanak, služe se i svećenici koji zastrašuju pričama o Yogi, New Age-u, tarotu, horoskopu itd. Sve iz straha da ne budu zamijenjeni. Jeftina psihologija koju mase puše, pogotovo kada takva filozofija dolazi iz ustiju ljudi koji su uspjeli stvoriti iluziju da je njihova struka zasnovana na teškoj i naprednoj znanosti. Ako su lažiranje kliničkih ispitivanja na kojima se zasniva cijela današnja psihijatrija, te korupcija uzduž i popreko znanost, onda svaka im čast.

Naravno, tko smatra da mu AD-i pomažu (a ima takvih ljudi), tko smatra da psihijatri, kao osobe koje su završile medicinske fakultete, imaju kredibilitet, znanje i sposobnosti da nekome pomognu na bilo koji način, zasigurno nije na meni ili bilo kome da ih sprečava u tome. Niti itko to radi. To ne znači da oni ljudi koji su žrtve te iste medicine ne trebaju konačno ustati, pustiti svoj glas i ukazati preko medicinskih i stručnih izvora na strašne probleme i kriminal koji postoje u toj velebnoj medicini.

Psihijatri se jako vole pozivati na znanost i svoj krediblitet sve dok im se ta ista znanost preko ovakve gomile stručnih izvora i velikih znanstvenika i doktora ne natrlja na nos. Nakon toga počnu koristiti cijelu silinu logičkih pogrešaka i zastrašivanja kao mala djeca kojoj se netko prijeti da će im oduzeti igračku. Isti princip i ti koristiš ovdje da bi minorizirao samo mali dio dokaza koji sam pružio, a toga ima još unedogled.
Nezavisne studije su rađene na velikom broju ljudi. Tvoj prijatelj je samo jedan.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Nikola

Također, volio bih da ovi koji mi dislajkaju komentar dadu svoje stručne linkove koji opovrgavaju svu silinu meta studija u ovom članku koje ukazuju na beskorisnost i štetnost antidepresiva, a da ti dokazi ne dolaze od psihijatara kojima farmaceutske industrije plaćaju skupa putovanja po svijetu na tzv. konferencije, te koji dobivaju proviziju za propisivanje određenih lijekova. Isto tako bih volio da ti izvori ne dolaze od zadnje meta studije koje su sve redom bile financirane od strane Farme, te samim time proglašene i na samom PubMedu pristranima i nevaljanima na što ukazuje i zadnji link u ovom članku. Jeste li vi svjesni da su se na tu zadnju lažiranu meta studiju žalili službeno čak i psihijatri i mnogi pacijenti? Evo dokaz: http://cepuk.org/2018/03/09/patients-academics-psychiatrists-formally-complain-president-royal-college-psychiatrists-misled-public-antidepressant-safety/

Banaliziranje i zanemarivanje svih stravičnih činjenica i dugotrajnih simptoma vezanih uz antidepresive dovodi do uništenih života. Služim se samo dokazima, a to što nekima dokazi smetaju, zapitajte se koji su razlozi tome.
I onda se čudimo što živimo u ovako strašno nehumanom sustavu.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Nikola

Nikola Vi biste mogli ovako napisati i knjigu nebuloza od najmanje 500str.. Medju samim psihijatrima i znanstvenicima postoje apsolutno različiti stavovi i razmišljanja i testiranja i statistike…Toj debati nema kraja. No činjenica je da sinteticki lijekovi itekako u velikoj mjeri pomažu većini pacijenata da normalno funkcioniraju u svakodnevnici.. Nemojte mislit da je zrak koji udišete puno čišći ili zdraviji i da ćete zato živjet 200god. obzirom da si toliko eko ili bio osviješten. Pametnome dosta!

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  STEVO

Stevo, znanost je znači odjednom postala sinonim za “različite stavove i mišljenja”. Očito nisi nikada čuo za ljude koji moraju provoditi mjesece i godine sami u patnji jer su ignorirani od strane medicine koja ih je uništila i više im ne može pomoći, a ima ih na milijune. I ne, to ne tvrdim ja, već to tvrdi znanost. I opet, bez ikakvog dokaza, arugmenta ili ičega tvrdiš nešto. Jesu li nebuloze i linkovi u ovom članku? Jesi veći znanstvenik od dr. Gotzschea ili Kirscha ili ostalih čije su studije dokazale sve što tvrdim? Ne da toj debati ima kraja, već će se jednog dana AD-i ukinuti i onda će se na ovo razdoblje gledati kao na teški kriminal i barbarstvo kao što danas gledamo na lobotomiju ili srednjovjekovno puštanje krvi.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Nikola

Pa Nikola opet nebuloza… Tvoj su izbor i težiste problema kojima se bave Gotzsche i Kirsch a moj P.Babiak,R.Hare,J.Fellon,R.James,S.Vaknin,P.Ekman,K.Dutton etc…..Opet kažem pametnome dosta.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  STEVO

Stevo moj. Ti se baviš psoholozima koji se bave psihopatima, a ovaj članak ovdje i općenito sve o čemu pričam se bavi aktualnim znanstvenim studijama koje dokazuju štetnost antidepresiva i korumpiranost današnjeg medicinskog sustava. Da, malo si se pogubio, no sve je ok. I u pravu si – pametnome dosta.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Nikola

Upravo tako. Za njih je medikamentna terapija u kombinaciji sa psihoterapijama najbolja kombinacija. A antisocijalni poremećaji osobnosti su također često popraćeni i simptoma depresije i sizofrenije…i još mnogim drugim tako da apsolutno nikako ne može biti isključeno iz ove tematike. Pametnijem još više dosta.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  STEVO

Stevo, o čemu ti? Psihopatija se ne može liječiti, niti se liječi. To je kao da kažeš da se empatija liječi lijekovima. Znaš li što je psihopatija uopće? Psihopati su aktivni i funkcionalni članovi našeg društva. Shizofrenija je nešto sasvim drugo. O čemu ti uopće pišeš i što želiš reći, vjerojatno ne znaš niti sam. Sve 5. Ali razbacuješ se terminima kao sadisti po ludnicama koji izmišljaju dijagnoze politički nepodobnima što je kod nas često bio slučaj. Pogledaj za Franciskovića, pa za onog člana Živog Zida. To su strašne stvari.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Nikola

Nikola i dalje sve neinformirano i površno pišete… Postoje nove studije o kojima ne želim više ovdje debatirati tim više, jer se prelazi na temu koja nije predmet ovog foruma. No i dalje ostajem pri tome da su depresija i anksioznost često prisutni simptomi i kod ostalih kompleksnijih psihičkih problema. I apsolutno nikoga se ne smije isključiti od mogućnosti izlječenja. Nije primjereno razmišljati čovjeku filantropi i empati na način kako Vi razmišljate zato ne vrijeđajte sami sebe niti druge.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  STEVO

Kakve mogućnosti izlječenja? Antidepresivima koji su uništili mnoge živote, a to dokazale studije? Imaš još neki dobar protuargument bez ijednog dokaza?

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  STEVO

Stevice studije postoje ali ih ne daš. 🙂

Vjerodostojno, nema što.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Damir

Nisam ovdje da podučavam nepismene. 🙂

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Nikola

Haha pa naravno da i među samim znanstvenicima postoje različito zastupljena stajališta. E sad sam stvarno zaprepašten tvojim još većim nebulozama. Ali neka; svatko ima pravo na svoje mišljenje kakvo god ono bilo. 😉

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  STEVO

Stevo, ne postoje različita mišljenja kada truješ ljude i uništavaš im živote da bi ispunio preko vlastite moralne nakaznosti svoje najniže pobude. To je kriminal, a ne “različito mišljenje”.

Josip Puntar
Gost
Josip Puntar
2 godine prije
Reply to  Nikola

@Nikola
Nikola, ne zelim vjerovati da stojis iza ovoga sto si napisao.
Najprije sam se uzdrzavao da ti odgovorim, jer nisam zelio da se ovo pretvori u javno prepucavanje. Zelio sam ucestvovati u jednoj razumnoj prepisci, da ljudima prikazem osobno iskustvo u kojem je mojem znancu najvjerojatnije spasen zivot. Najezio sam se kada sam procitao da je @Lakijev bratic pocinio samoubojstvo, a to je cesto slucaj kada okolina pravovremeno ne prepozna simptome, odnosno da je rijec o ozbiljnom problemu.
Pernara sam potegnuo u pricu jer je javno zborio o depresiji, a sam se rado poziva i na odgovornost, pa sam iznio epizodu s njegovim djetetom.

Odgovoriti cu ti po tockama koje si sam odredio.
1. Dogovarati s nekime dijete, koje ce potom biti svijesno liseno odgoja i brige jednog roditelja je izuzetno sebican cin. To sto se on dogovarao na stetu trecega, u ovom slucaju vlastitog djeteta, to je njegova sramota. Ozbiljni i zreli muskarci ne ulaze u takve aranzmane, jer je to neodgovorno prema djetetu. Znas Nikola, tako ne misli samo neki Josip, vec tako misli i sud, socijalni radnici i uopce svi ljudi koji zrelo i odgovorno razmisljaju. Ta prica nema nikakve veze s psihijatrima i antidepresivima, to je prica u kojoj je rijec o ljudskom integritetu. Kako mozes izjaviti, da se to ne tice tebe i mene, da tako neodgovorna osoba kasnije u politickom kontekstu govori o odgovornosti nekih drugih. Zar nisi nikada cuo za izraz da treba najprije pocistiti vlastito dvoriste?
Drugim rijecima, zahtijevati odgovornost drugih, a sam ne pristajati na preuzimanje odgovornosti je licemjeran cin.

2. Uvijek sam zvao i zvati cu policiju, kada djelovanje pojedinca ili grupe ugrozava neciji zivot. Sto ti je sporno u tome? Covjece, pa ovdje je rijec o spasavanju zivota ljudi koji se nalaze u problemu, a ti me castis epitetom diktatora?!
Znas li koliko sam truda ulozio da pomognem svojem znancu, da se postavi na noge i da pocne zivjeti normalnim zivotom? Ti bi sada na sve to pljunuo pricom da su psihijatri redom prevaranti? Pa taj psihijatar mu je glavu spasio, jesi li ti svjestan toga?

Zato sam odmah upozorio da ti kao autor teksta ispod pulta pokusavas progurati vrlo opasne teze. Glavna tvoja teza je da su psihijatri redom sarlatani i da oni, ako i jesu nekome pomogli, da je daleko veci broj onih koje su psihijatri unistili. U tu vecu grupu ocito svrstavas i sebe i tako u javnosti gradis nepovjerenje prema psihijatrima.
Ne zelim javno komentirati tvoj slucaj jer to nije eticno, nisam strucan, niti sam bilo kako upucen u tvoj problem, ali sam siguran da svoj problem neces rijesiti na portalu Logicno.


Zelio bih da ljudi pocnu shvacati depresiju kao jedan vrlo ozbiljan poremecaj, te da pruze oslonac onima koji se suocavaju s tim problemom. Velika je stvar nekome sacuvati zivot.

Nisam htio unositi paniku nekakvim statistikama o samoubojstvima izazvanim depresijom, ali cu napomenuti da se muskarci cesce nego zene odlucuju na taj korak. Jos jedna informacija za kraj. Prisutnost depresije ne treba uvijek jednaciti s zalosnim izgledom, depresija se moze manifestirati i kroz agresivno ponasanje. Depresija je jedan podli i opaki poremecaj.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Josip Puntar

Josip,
Ovo je prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Kao prvo, nemaš niti jedan protuargument na svu silinu znanstvenih dokaza koji su ustvrdili par činjenica:
1. antidepresivi su u najboljem slučaju placebo
2. antidepresivi potiču samoubojstva, nasilje i ubojstva kod nekih ljudi
3. medicinski sustav je uglavnom teško korumpiran
4. klinička ispitivanja su masovno lažirana i to tvrde kako studije, tako i mnogi insajderi iz farmaceutske industrije
5. naši doktori su korumpirani – dokazao Uskok

Kako objašnjavaš činjenicu da su sve nezavisne studije ukazale na štetnost i beskorisnost AD-a, a sve financirane studije od strane farmaceutskih firmi tvrde suprotno?

Kako objašnjavaš da mnogi psihijatri i znanstvenici diljem svijeta pišu već peticije protiv takvih studija i izjava gdje se minorizira opasnost AD-a koje mogu izazvati višegodišnje strašne agonije i to nakon uzimanja zadnje pilule?

Kvazi moraliziraš, a nisi ništa novo rekao, nemaš niti jedan protuargument, niti išta.
Tvoj prijatelj nije protuargument kao što niti moja situacija nije protuargument. Zato sam ja zasukao rukave i proveo godinu i pol u kontaktu s ljudima kojima su uništeni životi kao i meni od strane psihotropnih otrova i skupio tonu znanstvenih dokaza koji potvrđuju svaku rečenicu koju izjavim.
Pogledaj si forum benzobuddies gdje su žrtve benzodiazepina ili forume sa žrtvama antidepresiva. Tamo su desetine tisuća ljudi prošle i toliko ih pati dugi niz godina. Neki s vremenom ozdrave sami, neki počine samoubojstvo, neki trpe unedogled. Želiš ovdje popis nekih ljudi koji su se ubili zbog antidepresiva i benzodiazepina?

Te ljude nije izmislila nečija mašta. To su stvarne žrtve sistema koji ti braniš bez ijednog jedinog argumentiranog dokaza osim priče o nekom svom prijatelju, koji “puževim koracima” napreduje.

Ja ti dajem studije i dokaze rađene na stotinama i tisućama ljudi i studije gdje najveći znanstvenici iz svih ostalih studija donose zaključke koji glase:
a) AD-i su beskorisni
b) AD-i su opasni.

Ako tebi smetaju znanstvene studije, što ne zoveš policiju da uhapse ljude koji su pisali te studije?

A što se tiče Pernara, vidiš, ja nikada nisam imao želju glumatati moralnu vertikalu i hodati naokolo govoriti ljudima koji su se nešto interno dogovorili kako da žive svoje živote. Koliko sam shvatio, ta žena s djetetom živi u Njemačkoj i samo je htjela dijete, a ne muža. Stoga, moram priznati da je ovakvo kvazi moraliziranje prilično gadljivo, a još više da ljudi imaju potrebu komentirati neku situaciju s kojom su si svi sudionici iste ok. Zašto ti nisi ok onda s time? Jesi ti ta žena kojoj je Pernar donirao spermu? Ako jesi, onda bih razumio.

Da li se ti ili itko drugi igdje žali zbog toga što je meni uništen život psihotropnim otrovima? Ne. I ne samo to, već te nije niti briga. Niti tebe, niti ikoga jer je ljudima očito ispran mozak da glume moralne vertikale samo oko krajnje nebitnih tema kao što je recimo Pernarovo doniranje sperme, a kriminal koji uništava ljudske živote, te će vjerojatno jednog dana uništavati živote njihove djece, ih se uopće ne tiče.

Tvoje i moje mišljenje malo znači kada je predočena ovolika silina dokaza i izjave znanstvenika, doktora i farmaceuta.
Ja tu nisam bitan, stoga, čemu se žališ na glasnika vijesti koje ti se ne sviđaju? Žali se na autore studija koje su objavljene na PubMedu.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Nikola

Nikola džaba se trudiš jer Josipa činjenice ne interesiraju. Za takve treba jedna druga terapija.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Damir

Damir, meni je sve jasno. Znam kako ljudi funkcioniraju i da im je često teško razumjeti razliku između pojma “dokaz” i “lupetanja napamet”. Problem je kada na svojoj koži doživiš takvo zlo, te uopće gledaš oko sebe doktore za koje ti je jasno da bi te svojom glupošću usmrtili bez da im se živac makne i to doslovno mislim na doktore s kojima sam stupio u kontakt, onda postaneš svjestan koliko većina ljudi nema pojma o čemu lupeta i što brane. Problem je što živimo u društvu gdje uvijek svatko s titulom doktora može reći “to nije istina”, te na taj način ignorirati stotine studija od kojih taj dotični nije napravio niti jednu, ali ga to ne sprečava da u svom kabinetu bude naprčen svaki put farmaceutskom trgovcu i njegovim “darovima” nakon čega taj isti doktor razvije posebne vještine uvjeravanja o tome kako je neki lijek blažen, bezopasan i pretvara ljudima okrutnu stvarnost u čarobnu dimenziju punu jednoroga i duga.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Nikola

Nikola vidim da si novi na Logično. Ovdje je starija ekipa s mozgom ali moraš paziti na provokatore kao Josip. Čim krene s pravda njem “nisam stručan” a onda se razveže budi siguran da imaš posla s manipulatorom.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Koji zombiji postaju ovi koji uzimaju tu legalnu drogu…………

tttt
Gost
tttt
2 godine prije
Reply to  bbbb

Postoje još veći a i opasni zombiji po život drugih i njih samih i bez te legalne droge, ali nažalost velika većina pojedinaca se ne interesira za te psihičke probleme dok njih samih ne zateknu takvi problemi. Depresija je još najmanje kompleksan psihički problem kao zasebna dijagnoza.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije

Učinite svaki dan barem jedno dobro djelo.Popijte jednu, tko ima više neka podjeli sa susjedom,tableticu za smirenje.Konzumacijom svake tablete Vi pomažete velikom broju ljudi iz farmaceutske industrije.Ne smijemo tu zaboraviti i njihove obitelji.Nadalje kupovinom i konzumacijom tih tabletica borimo se za očuvanje ozonskog omotača i prirode bez društva.I za kraj sa svakom kupnjom sudjelujete u nagradnoj igri pod nazivom”Tko živ-tko mrtav”.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  jezevakucica

A imaš i kategoriju: ‘poluživ’ i ‘polumrtav’…zomboidan i zombiziran…moglo bi se raspravljati i oljekovima za umirenje, odnosno ljekovima protiv anksioznosti…koji služe, umjesto kamilice ili toplog mlijeka za uspavljivanje…rekla ja to jednom tipu, on kaže: otkud mi za mlijeko…?

Parip
Gost
Parip
2 godine prije

Rakija je najbolji antidepresiv

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Parip

Istina

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Parip

Parip pod utjecajem rakije ili alkohola mi se je najbolji kolega koji je bio bolovao od depresije objesio i nije uzimao lijekove. Šalu na stranu!

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  STEVO

Ni jedna kemija nije bezazlena, ali može spasiti život i spašava živote za sada u kudikamo većoj stopi uklanjanja simptoma a ne uzroka bolesti dok se ne bude počelo više raditi na istraživanjima alternativnog načina liječenja koji nažalost ne može puno pomoći kompleksnim psihičkim poremećajima ili bolestima. I većina prirodnih lijekova u velikim dozama može zbog svojih oksidativnih učinaka biti kontraproduktivna. Vrlo diskutabilna tema..

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije
Reply to  STEVO

Imaš pravo.To je isto kao i sa dinamitom.Može ovako ali može i onako.Običaj je u današnjem svijetu da se više -manje sve zloupotrebi.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  jezevakucica

Upravo tako.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  STEVO

Samo oksidativnih ?

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  kiki

Naravno da nisu samo toksičnosti u pitanju. To i dijete zna.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  STEVO

STEVO
Zbilju na stranu ! Rakija je ipak pomogla! … (oprosti na ovom crnom humoru…jače je od mene)

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  otpisani

Nema problema. Pa ako je tebi pomogla “U zdravlje” još jednom! Cheers

mladen3x
Gost
mladen3x
2 godine prije

Samo gemišt od dobrog vina i to onak se ekipom.Ostalo je trčanje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  mladen3x

Neće biti. Moj se najbliži bratić prije nekoliko godina objesio sa nešto manje od 60 godina. Klasična depresija, sa svim simptomima. Naravno, doktora ni čut, lijekove pogotovo. Dan: ustajanje, rad u kući oko kuće, ručak, odmor, opet rad, televizija , krevet. Navečer muk , tišina, TV, cigarete i pivo i buljenje ne u TV, nego kroz TV. Dakle nemojmo se šaliti oko onih slučajeva gdje to postoji. Znam razloge i zašto, kako se na kraju odlučio “da je svega dosta”, ali ne bih dalje. A trajalo je oko desetak godina.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Baš sam pročitao sam ovog doktora iz Vinogradske i upravo govori o zlouporabi, izmišljanjima boleština i ostalom, novcu i prevarama, ali ne da duševnih bolesti nema.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije

Upravo tako lako je dok nas osobno ne stegne. Zato molim za odgovornost u postovima.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Rijecanin

Svaka čast Rijecanin. Vidim da se ovdje neki nadmudruju neprimjerenim komentarima.

Koba
Gost
Koba
2 godine prije

Depresija je samo simptom bolesti koju se potiskuje raznoraznim antidepresivima. Stvar je indentična kao i sa klasičnim bolovima za koje uzimamo različite supstance koje ublažavaju njihov intenzitet. No problem ne nestaje, on se time samo maskira. Kao što bol ukazuje na neki mehanički problem tako i depresija ukazuje na neki problem. Za izlječenje probleme treba riješavati. Kao prvo spoznati i ukloniti uzročnike. Što prije to bolje. No najteže je mijenjati sebe, ili ti svoj životni stil.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

“Depression is your avatar telling you it’s tired of being the character”

Ivana
Gost
Ivana
2 godine prije

Pricajte sto god hocete, ali meni su AD spasili zivot. Kao i svi, bila sam jako protiv, no postalo mi je nepodnosljivo podnositi jake psihicke bolove i obratila sam se klasicnoj psihijatriji. Sve altrenative sam probala i nije pomoglo.
Uvijek se prica samo negativno o svemu, pa tako i o tome. Pogledajte koliko ljudi svjedoce o pozitivnim iskustvima sa AD. Depresija i anksioznost su komleksne i ponekad, kao zadnja opcija, samo AD mogu pomoci.
Danas je moderno odbacivati klasicnu medicinu i lijekove, ok… Zasto onda uzimate tablete protiv bilo bolova? Zasto idete na operacije i sl.? Ah.
Danas mi je samo zao sto ih nisam prije uzela, izbjegla bih pakao puno prije. Tko ne zna, ne zna da covjek koji ima zescu depresiju i anksioznost, da bi pojeo i g. samo da ta agonija prestane.

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  Ivana

Svaka čast Ivana na iskrenom i hrabrom odgovoru dok mnogi neinformirani i nepismeni komentatori daju sebi za pravo ismijavati se i minimalizirati značenje čitave problematike kako ozbiljnosti psihičkih tegoba tako i same važnosti lijeka u uklanjanju tih tegoba. U velikoj većini slučajeva itekako pomažu, naravno ako je dijagnoza ispravna i ako je i sama terapija pogođena. Ali nikad se ne zna sa 100% sigurnošću kako će nečiji organizam podnijeti određeni lijek kao što se ne zna niti kako će nečiji organizam podnijeti bilo kakav biljni proizvod koji isto tako može biti toksičan i letalan.Nažalost još nisu uspjeli izmisliti apsolutno nikakve učinkovite lijekove na prirodnoj bazi a da budu kudikamo manje toksični ili bez apsolutno ikakvih kontraindikacija. Također o raznim prirodnim supstancama koje su vrlo toksične može se postati ovisan, no osobe koje imaju uske poglede u životu i koje uopće nisu informirane jer ne žele biti informirane ili su pogrešno informirane uvijek će imati samo jedan negativan stav prema značenju i važnosti lijeka.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  STEVO

Ne bih htjela prošitivati temu. Ali kako ćeš znati ima li ili nema lijeka prirodnog za nešto…. Sve ti serviraju mediji.
Obična kava ima tri stotine sastojaka. Kad će kemija to nadmašit…?
Navodno su u Rusiji nekad pitali pacijenta hoće li tradicionalni lijek ili farmaceutski.
Nedavno čitam na Glog. Res. -pronađen lijek za rak. Uredno, zapad.medic.genetika, cijena oko 30000$. Ali došla firma koja je bila samo jedan od sponzora i zaključila da bi bilo u redu da je oko 600000$. Slijede pravne začkoljice…
Misliš da će izić lijek?

STEVO
Gost
STEVO
2 godine prije
Reply to  kiki

Odi npr.na Kubu pa se tamo nadmudruj sa prirodnim načinima liječenja. Pismena jesi pa istražuj.

Nikola
Gost
Nikola
2 godine prije
Reply to  Ivana

Ivana, super je to što su ti pomogli AD-i. Mnogi to isto tvrde. Mnogi isto tvrde da su im AD-i uništili život. Mnogi su počinili samoubojstvo tijekom uzimanja AD-a. Mnoge je placebo izliječio tijekom kliničkih ispitivanja od teških depresija jer su mislili da su dobivali pravi AD. Kakve zaključke iz svega možemo izvući?
U svemu ovome samo postoji veliki prostor za manipulaciju koja se koristi već desetljećima. Nezavisne znanstvene studije, a ne “moderno je odbacivati medicinu” su potvrdile sve redom da su AD-i u najboljem slučaju placebo. Naravno, ako su ti AD-i pomogli i samo na taj način, opet je bitno da ti se pomoglo, pa makar na to imao možda više utjecaj i pravilan pristup samog psihijatra.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Ivana

Ivana,potpuno si u pravu.Prvo si sve probala što znači da si borac,zatim si uvidjela da ne možeš sama što je mudro i kao ZADNJU opciju si odabrala antidepresive.Vjerujem da nisi isključila “šumu” i sve ostalo što život čini ljepšim i ugodnijim,kao i da si potražila konkretne uzroke depresije kojih gotovo uvijek ima,a kako bi pokušala riješiti uzrok, da se posljedice ne bi stalno vraćale i ti ostala doživotno na lijekovima .To bi bio ispravan put i garancija za poboljšanje..
Dodavanje ,mijenjanje…neprekidno novih antidepresiva, pa na njih antipsihotika(olanzapin je u điru) a da psihoze uopće nema(a što se sreće kod mnogih s depresijom,.. nuspojave su ozbiljne),pa hrpa sedativa i proizvodnja doživotnih zombija je ono što kritiziramo.I da se ne “foliramo”,..koji će se psihijatar truditi oko onoga koji se sam ne potrudi srediti svoj život u granicama svojih mogućnosti.

U kojem stanju može biti čovjek koji je dobio otkaz,ima preko 50 godina i nitko ga više neće zaposliti,ne može platiti režije…ide mu ovrha nad kućom radi neplaćenih računa,…nezaposlena su mu i djeca ili su još u školi…A firmu su pokrali i upropastili zna se tko…
Visoka stručna sprema,marljiva,savjesna,odgovorna,pametna…Svaki joj dan na odgovornom poslu šef,seljačina sa srednom školom smješta kajle i prijeti jer ona ne želi sudjelovati u kriminalu koji provode…Tamo gdje se u firmi prijavljuje mobing,sjede oni koji mobingiraju…Hoće iskočiti iz svoje kože…
Čovjeku su ukrali identitet(kriminalci u državnoj administraciji) pa ga terete za prometnu kaznu koju nije napravio i traže 3000 kuna prije registracije a on ima mizernu penziju i ne može apsolutno ništa dokazati mjesecima ni služiti se svojim autom kojim bi možda odradio nešto “na crno”..,a ionako vuku kraj s krajem…otišao se baciti s mosta…spasio ga mladi dečko,slučajno…..završio kod psihijatra..
Jednom od šefova pogona “mafiozi” kojima trebaju tvorničke nekretnine narede da otpusti 200 radnika ili da potpiše svoj vlastiti otkaz.Čovjek poznaje radnike desetljećima,dobar je i pošten i nije to u stanju napraviti,ali ako ne napravi ostati će sam bez sredstava za život a ima malog unuka kojeg treba odgajati jer nema roditelja…Naravno da je obolio…
U zadnjih dvadeset i više godina ljudi su na rubu živčanog sloma radi objektivnih razloga.
Ne možemo to riješiti antidepresivima i proizvodnjom zombija.
Ali DA,onda kad treba…To nije sporno.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  nonwo

Nonwo, ima još jedan problem kod pluseva i minusa…
Ovo ‘podneblje’ ne da ne voli intelektualce, nego ni stručne ljude. A tek kad nanjuše obrazovane. I ne , nemora biti plaćeni trol…
Nagradit će ih … tuđi intelektualci..:)) …

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  nonwo

Ja sam se zamislila nad ovim ptoblemima serotonin/dopamin, kad sam vidjela da i neke bakterije u crijevima – proizvode iste ?
I vraćamo se na medicinu 19.st. Sad već na više načina, ne samo po ‘ naturanju hrpe lijekova…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

“Doktori su ljudi koji propisuju lijekove o kojima znaju malo, da bi liječili bolesti o kojima znaju još manje, u ljudskim bićima o kojima ne znaju ništa. ” – Voltaire
“Da bi bili zdravi jedite lagano, duboko dišite, živite umjereno, radujte se i imajte interes u životu.” – William Londen
“Veći dio bolesti su rezultat lijekova koji su nam propisani za ublažavanje i otklanjanje prirodnih simptoma.” – Elbert Hubbard
Na svijetu postoji toliko ljudi koji toliko vremena potroše u brizi o zdravlju da nemaju vremena da uživaju u njemu.” – Josh Billings
Dobio sam račun za svoju operaciju. Tek sada znam zašto doktori nose maske na svojim licima.James H. Boren
Moderna medicina je negacija zdravlja. ona nije organizirana tako da bude na usluzi ljudskom zdravlju, nego služi samoj sebi, kao instituciji. Ona ljude čini oboljelim umjesto da ih liječi. Ilić
Neki ljudi misle da doktori i medicinske sestre mogu vratiti ispečena jaja nazad u ljusku.Cass Canfield
Moj doktor mi je dao još šest mjeseci života, ali kada se ispostavilo da neću na vrijeme moći platiti bolničke troškove, dao mi je još šest mjeseci više.Walter Matthau
Medicina ti ponekad oduzme zdravlje, a ponekad ti ga pokloni.Ovidije
Postoje tisuće različitih dijagnoza i bolesti. One jednostavno predstavljaju slabu kariku. Sve su rezultat jedne jedine stvari: stresa. Ako lanac ili organizam izložite prejakom pritisku, jedna od karika će puknuti.Dr. Ben Johnson
Ako je ikako moguće, nemojmo nikada zaboraviti da je svaka neugodna misao nešto loše što doslovce unosimo u tijelo.Prentice Mulford
Otklonite li fiziološki stres iz tijela, tijelo će napraviti ono za što je i programirano. Iscijeliti će se.Dr. Ben Johnson

TomRy
Gost
TomRy
2 godine prije
Reply to  nonwo

@nonwo, hvala na citatima i trudu, neznam tko to daje minuse?!

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  TomRy

To sam i ja sad pomislila. Preozbiljns je ovo tema za…animozitete prema autorima…ali kad se sjetim što se meni događalo…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  TomRy

Oni koji vole živjeti u zabludama,a takvih je jako puno,tako da je minusa još i malo 😉

Alxx
Gost
Alxx
2 godine prije

Kamen temeljac najvećeg broja fizičkih/psihičkih bolesti zapadne hemisfere je – težak nedostatak magnezijuma… “magnezijumska pustinja” rekao bi Morely Robbins, tvorac “Root Cause Protocol-a”… Magnezijum učestvuje u 80% metaboličkih procesa u organizmu… Bez njega nije moguće postići normalno funkcionisanje parasimpatičkog dela nervnog sistema, što je dovoljno da vas temeljito i efikasno psihofizičko obogalji… Zapadni svet ima daleko više kalcijuma u organizmina nego što ima potrebe… otuda tolika napetost i nervoza…

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Alxx

Alxx
Trebaš biti oprezan jer višak magnezija, ako ga bubrezi nisu izlučili može biti opasniji od manjka. Treba znati da samo u ravnoteži sa kalijem kalcijem i natrijem vodi zdravlju, pa bilo koji manjak ili višak ovih elemenata je štetan po zdravlje.
Smatram da ljudi koji jedu prihvatljivo povrće, rižu, voće, ribu i meso (nikako svinjetinu) neće imati problema se neravnotežom hranjivih sastojaka i mikroelemenata.

Alxx
Gost
Alxx
2 godine prije
Reply to  otpisani

Zašto bi svinjetina bila problem…?

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Alxx

Zbog lektina koji sljepljuju krv svih ljudskih krvnih grupa (vidi na internetu što su lektini)

gostPeko
Gost
gostPeko
1 mjesec prije

Bravo za ovakav članak koji je poktkrijepljen linkovima na aktualne studije!

gostPeko
Gost
gostPeko
1 mjesec prije

EU je najgori tip malignog tumora koji je zadesio ovu planetu od njegovih početaka. Već desetljetna kampanja limitiranja prirodnih dodataka prehrani (u koje spadaju i čajevi) je dovela do eksplozije antidepresiva i anti-anksiolitika. Pogledajte intervju s Dr. Jordanom Petersonom (podcast s njegovom kćeri Mikhailom) i sve će biti jasno.
Prava bitka se ne vodi s korporacijama i uhljebima-kolaboratorima. Problem je opskrbni lanac – a to su korumpirani mainstream mediji i udruge koje otpuštaju degenerične i nakaradne ideje manifestirane u obliku “ljudskih sloboda”.u eter (poput postepenog trovanja arsenom) Onog dana kada se prekine ta spona, planeta će prodisat.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik