Klinika za rodna pitanja u Teksasu suočava se s oštrom reakcijom zbog izvođenja eksperimentalnih i opasnih genitalnih operacija

Operacija
9 komentara

Rodna klinika u Austinu u Teksasu izazvala je kontroverze zbog navodnog izvođenja stotina nekonvencionalnih, eksperimentalnih i opasnih genitalnih operacija.

Craneov centar za transrodnu kirurgiju, često nazivan “Frankensteinovim laboratorijem”, vodi direktor Curtis Crane, kojeg mnogi nazivaju “ludim mesarom”. Klinika Crane jedna je od rijetkih u području koja je dovoljno stručna za pružanje usluga plastične kirurgije i urologije, sa specijalizacijom u transrodnoj kirurgiji i rekonstruktivnoj urologiji.

Prema službenoj web stranici klinike, Crane Center od 2012. godine nudi niz postupaka za pacijente koji se identificiraju kao transrodni ili nebinarni.

Za biološke muškarce koji žele zadržati svoj penis i istovremeno dobiti vaginu, klinika nudi vaginoplastiku koja čuva falus. Suprotno tome, faloplastika koja čuva vaginu konstruira penis bez uklanjanja postojeće vagine za biološke žene. Oba postupka stvaraju vaginalni otvor odmah ispod tijela penisa.

U međuvremenu, operacija poništavanja, također poznata kao “Barbie dolling”, uključuje potpuno uklanjanje vanjskih genitalija kako bi se stvorio gladak prijelaz iz trbuha u prepone. S druge strane, cijepanje penisa, rjeđi postupak u estetske svrhe ili svrhe užitka, uključuje ili estetske razloge ili povećanje seksualnog užitka. Mogućnosti se kreću od cijepanja penisa po cijeloj dužini samo do vrha ili glave, ili cijepanja penisa na pola uzduž osovine dok se glava i baza ostavljaju netaknuti.

Klinika ima gotovo desetak praktičara diljem svojih lokacija, obavljajući više od 200 vrhunskih operacija i 150 vaginoplastika godišnje. Cijene ovih zahvata kreću se od 10.000 do 70.000 dolara, ovisno o njihovoj složenosti.

Međutim, kritičari, uključujući Stevea O’Malleya, direktora Genspecta, grupe za zagovaranje pitanja spolova, osudili su takve postupke kao nepotrebne i štetne.

“Kirurške intervencije za nebinarne identitete nisu potrebne i vjerojatno uzrokuju više štete nego koristi. Ekstremne tjelesne modifikacije poput poništavanja ne bi se trebale provoditi samo zato što to pacijent želi. Kirurge ne treba promatrati kao trgovce koji mogu izdati što god kupac želi. Oni su liječnici i trebali bi biti vezani načelom da prvo ne naškode”, objasnio je.

Jay Richards, suradnik u Zakladi Heritage, konzervativnom think-tanku, također je tvrdio da su njihove prakse samo oličenje “čistog ludila rodne ideologije”.

“Primamljivo je usporediti klinike koje se bave ovim jezivim postupcima s Frankensteinovim laboratorijem. Ali to bi bilo nemilosrdno prema dr. Frankensteinu. Nebinarne operacije i operacije poništavanja otkrivaju čisto ludilo rodne ideologije.

Počelo je s operacijama kako bi muškarci izgledali kao žene, i obrnuto. Ali tu nije kraj, jer je ideologijska definicija “rodnog identiteta” potpuno odvojena od naših spolnih tijela. Ona svodi ljudsku osobu na puki unutarnji osjećaj roda, koji nema ograničavajuće načelo znače bilo što”, objasnio je Richards.

Bivši pacijent dijeli potresno iskustvo u Crane Centru

Jedan od Craneovih bivših klijenata Scott Newgent, transrodni aktivist koji je postao protivnik promjene djetinjstva, iznio je potresnu osobnu priču o svojim iskustvima tijekom kirurških operacija u Crane Centru.

U intervjuu, Newgent je detaljno opisao niz medicinskih komplikacija i osobnih gubitaka koje pripisuje svojim tranzicijskim operacijama koje je izvršio Crane. Ispričao je niz zdravstvenih problema, uključujući plućnu emboliju, sepsu, ponavljajuće infekcije i psihičke traume, a sve proizlazi iz takozvanih rodno-afirmirajućih operacija. Newgent je tvrdio da je zaradio gotovo milijun dolara medicinskih troškova i izgubio dom, karijeru i obitelj, sve kao posljedicu zahvata.

“Tijekom procesa medicinske tranzicije imao sam sedam operacija, jednu masivnu plućnu emboliju, jednu vožnju helikopterom, hitnu vožnju ambulantnim kolima, izazvan stresni srčani udar, sepsu, 17-mjesečnu infekciju koja se ponavlja zbog korištenja pogrešne kože tijekom faloplastika, 16 ciklusa antibiotika, tri tjedna dnevnih IV antibiotika, izgubio sam svu kosu, rekonstruktivnu operaciju ruke, hendikepiranu ruku, trajno oštećenje pluća i srca.

“Bio mi je prerezan mjehur, imao sam halucinacije izazvane nesanicom, česte gubitke svijesti zbog boli od šest inča dlake na unutarnjoj strani uretre, značajan PTSP zbog kojeg sam godinu dana bio zatvorenik u svom stanu, nisam mogao, nije uspio faloplastiku, naplatio 923.980 dolara za medicinske troškove, izgubio sam dom, auto, posao, karijeru, ženu i više se nisam mogao brinuti za svoju djecu zbog medicinskih komplikacija,” opisao je Newgent u intervjuu 2020.

Štoviše, Newgent je razmišljao o podizanju tužbe protiv Cranea, ali je više odvjetnika odbilo nastaviti njegov slučaj.

“Otišao sam kod osam različitih odvjetnika u vezi s tim kirurgom”, rekao je. “Svaki je htio preuzeti moj slučaj, ali nakon što su istražili, otkrili su da ne postoji osnova za skrb. Nemamo što uspoređivati ishode medicinske tranzicije, tako da je besplatno za sve, a medicinska industrija to zna. “

LGBTOperacijeTeksasTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
1 mjesec prije

i lobotomija je nekad bila uobičajena operacija 🙂

MladenSt
1 mjesec prije

Izgleda jedan naš kolega iz Banja Luke rezervira kartu za Austin .

Max
1 mjesec prije

Suludi zločin.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Awsome !

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Mnogi ce svoju ludost i zabludu skupo platiti.
A hirurzi, struka? Oni mirno spavaju sa debelim uvecanjem $$$$$$$ na racunu.

Ljudevit
1 mjesec prije

Mnogi , kao vise neutralni strucnjaci vele kako bi blizu 90% trnasrodno kiruski unakazanih odraslo u ‘normalne’ gey osobe (sto god ‘ normalne’ znacilo). Zao mi je onih 10 i nesto posto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI