Luđaci žele zakloniti Sunce zbog navodnog globalnog zatopljenja

Znanstvenici zele zakloniti Sunce
125 komentara

Znanstvenici za klimu razvijaju sjenilo nalik kišobranu veličine Argentine koje bi blokiralo sunčeve zrake kako bi se ublažile posljedice globalnog zatopljenja na Zemlji.

Divlja ideja dolazi od izraelskih istraživača koji vjeruju da bi sjena od milijun četvornih milja mogla smanjiti temperaturu Zemlje za 2,7 stupnjeva Fahrenheita u roku od dvije godine.

Tim s Technion-Israel Institute of Technology traži do 20 milijuna dolara za prototip od 100 četvornih stopa, što bi se, kako kažu, moglo postići do 2027.
‘Jedro’ bi se nalazilo više od devet milijuna milja od Zemlje i kretalo se svemirom otvaranjem i zatvaranjem sloja sjenčanja.

Dok istraživači guraju naprijed s prijedlogom, kritičari kažu da bi cijena ‘megastrukture’ bila nevjerojatna – očekuje se da će izraelski dizajn dosegnuti trilijune.

‘Jedro’ bi se nalazilo više od devet milijuna milja od Zemlje i kretalo bi se kroz svemir otvaranjem i zatvaranjem sloja sjenčanja
Kišobran bi se sastojao od laganih solarnih jedara pričvršćenih na letjelicu na solarni pogon. Tim nije podijelio detalje o materijalima koji će se koristiti za inovaciju

Harvardski fizičar Avi Loeb komentirao je projekt: ‘Podizanje bilo koje od ovih ‘megastruktura’ u svemiru bilo bi vrlo skupo i zahtijevalo bi veliku međunarodnu suradnju kroz preraspodjelu sredstava iz vojnih proračuna u miroljubive svrhe.’

Zatamnjenje ili blokiranje Sunca kako bi se Zemlja ohladila bio je plan mnogih znanstvenika.

Godine 2021. inicijativa Billa Gatesa vrijedna 3 milijuna dolara otkrila je da je cilj raspršivanje milijuna tona krede u stratosferu.

Prošle je godine Bijela kuća objavila da je otvorena za planove za sprječavanje sunčeve svjetlosti da dospije na površinu Zemlje u pokušaju da zaustavi globalno zagrijavanje.

Iako nijedan od ovih planova nije u potpunosti sazrio, tim u Izraelu očekuje da će imati prototip u sljedeće tri godine.

Yoram Rozen, koji vodi plan, rekao je za The New York Times: ‘Mi u Technionu nećemo spasiti planet. Ali mi ćemo pokazati da se to može učiniti’.

Tim je rekao da će dizajnirati posebnu raketu koja će njihov suncobran odnijeti u svemir. Uređaj bi sjedio presavijen unutar letjelice i otvorio bi se kada bi dosegao ciljani položaj
L1 je položaj u svemiru gdje gravitacijske sile sustava dvaju tijela poput Sunca i Zemlje stvaraju pojačana područja privlačenja i odbijanja. Taj će položaj, prema timu, omogućiti stalno zasjenjenje golemog dijela našeg planeta

Projekt, nazvan Cool Earth, trebat će sjenilo od 2,5 milijuna, ali zbog njegove veličine, tim je rekao da će morati lansirati seriju manjih sjenila.

Kišobran bi se sastojao od laganih solarnih jedara pričvršćenih na letjelicu na solarni pogon.

Tim nije podijelio detalje o materijalima koji će se koristiti za inovaciju.

Čini se da je masivno sjenilo fleksibilno, što omogućuje timu da ga sklopi unutar letjelice koja će ga odvesti do prve Lagrangeove točke (L1).

L1 je položaj u svemiru gdje gravitacijske sile sustava dvaju tijela poput Sunca i Zemlje stvaraju pojačana područja privlačenja i odbijanja.

Taj će položaj, prema timu, omogućiti stalno zasjenjenje golemog dijela našeg planeta.

‘[Demonstracijski satelit] izvodit će promjenjivo kretanje prema suncu i natrag prema zemlji, kontrolirajući zasjenjeno jedro’, objavio je tim na svojoj web stranici.

‘Na ovaj način satelit će moći zadržati svoju poziciju u svemiru značajno vrijeme i bez ovisnosti o složenim pogonskim sustavima.’

‘[Demonstracijski satelit] izvodit će promjenjivo kretanje prema suncu i natrag prema zemlji, kontrolirajući zasjenjeno jedro’, objavio je tim na svojoj web stranici
Iako bi suncobran mogao smanjiti zagrijavanje dok se provode druge strategije za borbu protiv klimatskih promjena, neki stručnjaci vjeruju da je taj pothvat gubitak vremena.

Susanne Baur, doktorandica u Europskom centru za istraživanje i naprednu obuku u znanstvenom računanju u Francuskoj, rekla je za The New York Times da bi masivni kišobran bio ‘astronomski skup i da se ne bi mogao implementirati na vrijeme.’

Povrh troškova, solarne oluje ili asteroidi mogli bi oštetiti štit, ‘što bi rezultiralo iznenadnim, brzim zagrijavanjem s katastrofalnim posljedicama.’

Baur je nastavila objašnjavati da bi bilijune dolara potrebne za suncobran bilo bolje utrošiti na smanjenje emisija na Zemlji i uklanjanje ugljičnog dioksida iz atmosfere.

Morgan Goodwin, izvršni direktor Planetary Sunshade Foundation, neprofitne organizacije, rekao je da je sjenilo mogućnost u budućnosti zbog pada troškova putovanja u svemir.

‘Mislimo da će ljudi koji se bave klimom sve bolje razumjeti ideju o suncobranima’, rekao je Goodwin, koji je također viši direktor u angelskom ogranku Sierra Cluba.

Izvor: dailymail.co.uk

klimatofanaticiklimatske promjeneKlimatski znanstvenicisunce
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Žena
13 dana prije

I sunce izbaci baklju i spali sjenilo…. i svu elektroniku…

iiiistina
13 dana prije

Postavljeni post možda izgleda kao za neko odvračanje…no ima tu nešto iza kulisa pa svojevremeno moglo se izčitavati o postignuću francuskih inovatora sa posebnom lećom kao što se neki sječate đepne lampadine “zmaj” kojoj smo skidali tu konkavnu leću i suncem palili vatru te je bila prikazana demonstracija učinka te prilično velike leće koja je spalila sve što su joj podmetnuli i topila metalno……..i stižu li vam ??? na više nego slučaj Lahaina-i paljevine čudne po planeti jer da smo izloženi pokvarenim mozgovima svi valjda vidimo koji i ne rade to što rade samo za sebe i povijest nudi dokaze da iza toga ima više nego je dano na znanje. …….Ovaj tjedan nije samo o politici i povijesti; to je također vrijeme otkrića i skrivenih istina. …… Koje istine leže ispod površine i čekaju da budu razotkrivene? To je tjedan u kojem se priče moraju završiti, u kojem se poslovi… Čitaj više »

Jadranka S.
13 dana prije

Sve pokušavaju prilagoditi reptilima…..

alexosijek
13 dana prije

Ma jel taj Abi Loev sa Harvarda isti onaj koji kao vadi NLO iz Pacifika, sa nekih nekoliko kilometara dubine?…Ispalo kako su te veličine sa Ivy League veliki kradljivci tuđih radova, npr u svojim velikim doktoratima jednostavno “zaborave” navesti prave autore tekstova koje pokupe usput…Ma, nešto me pati ovdje, sa tim Suncem – kako ovi ravnozemljaši gledaju na Sunce – jel’ Sunce ispod ili izvan kupole? Mislim, ako je izvan kupole – zamračiš jednostavno kupolu (pa jel’ nema nanotehnologije i ostalih velikih tehnoloških dostignuća); dok ako je unutar kupole – onda je još jednostavnije i narediš Suncu neka se zatamni (upotrijebiš UI i ostale napredne alatke). Tako njih treba konzultirati vezano uz problem Sunca, mislim te znalce ravnozemljaše. Oni srede problem. Eto koliko daleko smo u glupostima došli. Raspravljamo o nečemu što je neodrživo, i budalasta izmišljotina za razglabanje. Sada ozbiljno: sunčeva magnetska polja se mijenjaju i to bi moglo… Čitaj više »

JoeP
13 dana prije

Agenda 2030 uredno se provodi zahvaljujući i strašenju kao šta je s ovom tendom za sunce.
Ustrašene mase postaju bijesne, a taj bijes se hipnotički usmjerava u masu međusobno kako bi se anulirali efekti empatije i suosjećanja među ljudima.
Očito niko ne primjećuje koliko negativnih emocija generira jedan ovakvi članak naročito sa pratećom grafikom iznad.
Bez pomaka u svijesti nemože se prepoznst prevara u prevari, a to je da se verbalnim i virtualnim suprotstavljanjem agendi generira energija koja tu agendu gura naprijed jer ono šta je u agendi navedeno nisu konačni ciljevi nego samo sredstva pomoću kojih se postiže puna kontrola.

Tko tu koga...
13 dana prije

Ludi ljudi, ludi razlozi, lude ideje.

nepoželjni
13 dana prije

Hahaha ! …ovo je ludilo a tko u ovo vjeruje je još luđi 😉

…sva ova sr a nja služe samo za odvraćanje pažnje roblju sa aktivnosti Bogova i stvaranju iluzije kako sve ovo planira i radi ljudski rod…
Radi se jednostavno da su Bogovi sve aktivniji u radu na svojim zemaljskim projektima, pa se roblje mora umirivati ovakvim nebuloznim stvarima i prediktivno programirati na skorašnju vijest kako na zemlji uz nas i nad nama stoji entitet, ljudima nezamislivih znanja i moći.

Žele li stvarno “ohladiti” Zemlju, dovoljno je vratiti tehnologiju proizvodnje i korištenje energenata na vrijeme 19. i početka 20.stoljeća… (međutim, sve je to samo laž)………….

Balon u oblaku
13 dana prije

Jos su ludi oni koji to financiraju, a to ste VI.

Koja
13 dana prije

Veličina Argentine kažu, na udaljenosti od 15-tak mil. km od zemlje! To ti je kao kada bi se ja sakrio od sunca nečim veličine atoma

Henrik8
13 dana prije

Ovo bih nazvao potraga za novim porezima. Ludilo sa CO2 i covidom nije dovoljno, treba samo uvjeriti budale da je to potrebno. Ajdmoooo…

IL Partigiano
13 dana prije

Ona politicara iz vrha EU kojoj ja ne mogu izgovoriti ime, sto se proslavila s 360 stupanja je rekla da covjek moze sletiti na sunce ako se to radi po noci.

Steve
13 dana prije

Pokrivaj ti ćaću svoga, jesi čuja…

držnedaj
13 dana prije

Digli l i z a r d i lovu gojimima sa planskim control ID covid -19 bockanjem bio otrova. sad se dosjetili Izabrani još sa ‘Solarnim Suncobranom’… hehe he namagarčit sitnozube.. sve te IT big tehno firme su duplo zaradile za vrijeme COVID corona 2019 – 2022 tiranihe.

…”Izračunao je i otkrio da su ti milijarderi, u nekim slučajevima, udvostručili svoju neto vrijednost od početka 2020. “Mark Zuckerberg je sa 60 milijardi dolara došao za kratko na gotovo 120 milijardi dolara danas kroz pandemiju jer su svi ostali kod kuće i surfali Facebookom… a Jeff Bezos je gotovo udvostručio svoju neto vrijednost”, rekao je….”

korištenje
13 dana prije

Lako je za sunce NATO – vci ludjaci zelu rat…. Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev said in a social media post on Wednesday that if the war between Moscow and NATO happens, it will be an Apocalypse, adding that the war “will not follow the scenario of a special military operation and will not be conducted in the trenches.”

“Ballistic and cruise missiles with special warheads will be used to protect the territorial integrity of our country. This is based on our doctrinal military documents and is well-known to everyone. And this is the Apocalypse. The end of everything,” he underlined.

Medvedev advised Western politicians to “tell voters the bitter truth, not keep them as brainless idiots … repeating the false mantra of readiness for war with Russia.”

onaj najglu...Dalton
13 dana prije

Tima tamo su nešto sipali u rakiju…

P.S.
Obavijest:
Potreban čistač na Odjelu nakita!
Da obriše slinu s poda…
I vitrina također!!

korištenje
13 dana prije

Lako je za sunce, NATO-vci zelu rat… Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev u srijedu je u objavi na društvenim mrežama rekao da će, ako se rat između Moskve i NATO-a dogodi, to biti Apokalipsa, dodajući da rat “neće slijediti scenarij posebne vojne operacije i neće biti provodio u rovovima«.

 “Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristit će se balističke i krstareće rakete s posebnim bojevim glavama. To se temelji na našim doktrinarnim vojnim dokumentima i svima je dobro poznato. I to je Apokalipsa. Kraj svega”, istaknuo je. .

 Medvedev je savjetovao zapadnim političarima da biračima “kažu gorku istinu, a ne da ih drže kao idiote bez mozga… ponavljajući lažnu mantru o spremnosti na rat s Rusijom”.

Emiliano Zapata
13 dana prije

Nemogu to napravit, no istina je da nas sve zele mrtve nebitno kako , bockama, antenama, teflonom ili giljotinama!

Rijeka
13 dana prije

Ovakvi clanci sluze za skretanje paznje od podivljalog NATO pakta koji zeli svjetski rat 3, od terora EU politicara, od terora kanadskih politicara nad svojim narodom…itd. My Clinical License is as Good as Gone Jordan B Peterson javlja da su mu vlasti ukinuli kvalifikaciju, ponistili diplomu zato jer ne zeli ici na rezimsku ri-edukaciju Tako je u Canadi. Za vrijeme socijalizma u SFRJ vlast se temeljila na dokazivanju ili vjerovanju u PRAVDU , cesto se moglo cuti – Drugovi nije u pravu da obitelj od osmero nema stana…itd U svakidasnjom razgovoru u polemici bi ljudi znali reci -Ako nesto nije u redu ne mogu podrzati itd. Normalno i u socijalzmu je bilo krajne sredstvo sudska kazna ako nista drugo ne radi. Danas se vlast temelji na zakonu, na sili i ako neces biti dio sistema otvoreno ti recu -Koga briga ako nije nesto po pravdi, je po zakonu i moras… Čitaj više »

Schroder
13 dana prije

PA ONI TO VEC RADE GODINAMA SUNCE JE STALNO PREKRIVENO NEKAKVOM SIVOM PAUCINOM TI AVIONI STALNI LETE I PRIKRIVAJU NEBO NEKAKVOM SIVOM PAUCIONOM ZASTO SEO TOME NE GOVORI?

roberto
13 dana prije

hehehehe..ne mre bolje bit,najbolje da roknu sunce..hehehe..i sve riješeno;););)

ljena bitanga
13 dana prije

A od koga nego od nosonja!
Uzmite dvije jedinke bilo koju vrste životinjskog svijeta, odrasle jedinke, jednu stavite u zatvoreni prostor na nekoliko mjeseci, ali sa mogućnosti kretanja, sa svakodnevnim prinosom hrane i vode, ali bez dnevnoga svjetla, sunca,
a drugu ostavite vani, neka bude oblačno, kišovito, tmurno, cmoljavo i nakon tih nekoliko mjeseci(neka bude pola godine) pogledajte razliku.

Mirko
13 dana prije

“Divlja ideja dolazi od izraelskih istraživača koji vjeruju da bi sjena od milijun četvornih milja mogla smanjiti temperaturu Zemlje za 2,7 stupnjeva Fahrenheita u roku od dvije godine.”

A od koga bi ta sumanuta ideja moga doći nego od cio-hazarskih luđaka. Do kada će ta polu rasa trovati cijeli svijet?

tihobl
13 dana prije

Kad sam bio mali citao sam SF. I u jednom romanu posli su od pretpostavke da ce Sunce izbaciti ogromnu baklju koja ce sprziti sve do Marsa. I citav svijet se udruzio da napravi stit. Roman se zavrsava tako sto je suncev vjetar oduvao stit ko stare novine. Nekad su se tim stvarima bavili fizicari, a sad srednjoskolci sa sumnjivim diplomama. Nisu racunali na svemirski otpad, na metoritske kise, pritisak solarnog vjetra (nekad su u NASA mislili praviti svemirske jedrilice koje bi putovale pod pritiskom fotona koji udaraju u jedro) i mnoge druge stvari. Nekad su razmisljali o pravljenju ogledala koje bi nocu osvjetljavalo jedan grad, ali su odustali zbog prevelikih problema, a radi se o projektu koji je daleko manje velicine. Sad se javljaju likovi koji imaju ideje koje doboro zvuce, ali koji nemaju nimalo znanja i nisu u stanju da sagledaju probleme. Bitno je da ideja dobro zvuci… Čitaj više »

davor
13 dana prije

Ta neka nazovi elita koja brije na Anunaki udio u genetici, misli da će zasjenčavanjem dobiti neko beznačajno produljenje života i jebe sve nas ostale kojima je dovoljno ono što imamo.

13 dana prije

ima ljudi koji su stavili krovove na kuce. neki nose suncane naocale a neki cak sesir.
uzas, udaljavamo se od kromanjonca.

Mrčikola
13 dana prije

Zaklanjaš mi Sunce
Idi ispred mene
Na tuđe si mjesto stao
Idi, da mi Sunce ne bi zaklanjao😁

Željko
13 dana prije

Postavi ne(t)ko taj, što bi rekli u TLN, hepek i Kinezi ili Rusi to sruše ako im se ne sviđa “i čiča miča gotova priča”!

Jadranka S.
13 dana prije

Ako se ljudski rod ne probudi uništit će se međusobno. Neprijatelj ljudskom rodu nemože ništa samo ako je ljudski rod probuđeni pojedinci.
Ljudski rod nije svjestan stvarnog neprijatelja.

Osam Šezdeset
13 dana prije

A jedro bi držao Bog, iznad svoda? Sunce je na visini od 6500 km, i mogu ga zakloniti samo bojnim otrovima kojim nas špricaju svakodnevno!

MrKamenjarac
13 dana prije

MAKE IM GA SPOPADRLJIM!!PA STA CE JOS DA IZMISLE…..

Max
13 dana prije

U kući me maltretiraju zbog njihovog interneta.

Dokurčilomi
13 dana prije

Jednostavnije i jeftinije je napraviti jedan mali nuklearni rat a riješio bi prevelik broj stanovnika.

Max
13 dana prije

Pa se ne čudim ovakvim luđacima.

Max
13 dana prije

To mogu samo ako su živi.

Željko
13 dana prije

Pišem, nije moj komentar, o nečemu, što je u stvarnom vremenu, logično!
” Za sada još nisu ostvarili prijetnju, iako to mogu učiniti kad požele. Naime, Huti u Jemenu su zaprijetili da će presjeći optičke kablove u Crvenom moru, a to bi bacilo na koljena globalni internet, ali ne samo, već i protok financijskih informacija i uplata / isplata, da ne govorimo o svim ostalim aspektima ovog mogućeg napada. Treba pratiti razvoj situacije, ali oni nemaju što izgubiti……. Sada je sve na njihovim saveznicima, Iranu izravno i Rusiji i Kini neizravno. Ako od njih dobiju zeleno svjetlo, bit će “veselo”….”

NOME
13 dana prije

…ako baš žele pomračiti sunce, mogu već drugi tjedan…..rus ide u tursku na izlet, atentat pokreće nuk odgovor, i imamo zamračenje na duži rok….

Primat
13 dana prije

A meni se čini da je strah najveća sramota ovog svijeta, i najveće poniženje čovjekovo. Izmahnut je nad njim, kao bič, uperen u grlo, kao nož.

Čovjek je opkoljen strahom, kao plamenom, potopljen njime, kao vodom.

Plaši ga sudbina, plaši ga sutrašnji dan, plaši ga vladajući zakon, plaši ga moćniji čovek, i on nije ono što bi htio biti, već ono što mora da bude.

Umiljava se sudbini, moli se sutrašnjem danu, poslušno ponavlja zakon, ponizno se smiješi mrskom moćnom čovjeku, pomiren da bude nakazna tvorevina sačinjena od straha i pristajanja.

M. Selimović, “Tvrdjava”

Hagar
13 dana prije

Haha. Prvo razbiju sjeverni tok, natjeraju europu na LNG,a onda ukinu LNG licence.
Natjeraju ljude na suncevu energiju i fotocelije pa stave globalnu sjenu. Genijalno!

Babilon
13 dana prije

I treba da bude zaklonjeno, nekad je stvarno prevruće. Bilo bi dobro kad bi samo južnu hemisferu mogli zakloniti.

goran
13 dana prije

ništa kupit rakete na dark webu zemlja zrak i čim nam se to pojavi nad glavom rušit ga

Lela
11 dana prije

sve sto najave da ce uraditi oni to uveliko vec radi , sunce se vidi na izlasku i zalasku , takodjer normalni paperjasti lepi oblaci zaklanjaju sunceve zrake ali ih je danas tesko vidjeti na nebu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI