Međunarodni olimpijski odbor priprema se za integraciju umjetne inteligencije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024

AI nadzor tehnologija umjetna inteligencija
7 komentara

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) priprema se za integraciju umjetne inteligencije na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Prošle je godine francuski zakon odobrio korištenje AI videonadzora tijekom probnog razdoblja koje pokriva Olimpijske igre za otkrivanje neuobičajenih događaja ili ljudskog ponašanja koji bi mogli predstavljati potencijalnu prijetnju. Tehnologija AI nadzora koristi sofisticirane algoritme za analizu video tokova u stvarnom vremenu iz postojećih nadzornih sustava.

Ovi su algoritmi osposobljeni za otkrivanje unaprijed definiranih “događaja” i abnormalnog ponašanja, kao što su valovi gužve, napušteni predmeti ili prisutnost oružja. Nadzor će slati upozorenja u skladu s tim i pustiti ljudska bića da odluče treba li upozorenje hitno reagirati.

Kao dio priprema, MOO je u suradnji s agencijama za provođenje zakona i velikim prijevozničkim tvrtkama testirao tehnologije AI-nadzora koristeći ih na nogometnim utakmicama francuske lige u Parizu i koncertu američke hip-hop grupe Black Eyed Peas.

Sustavi nadzora analizirali su slike s mreže od 100 kamera, otkrivajući anomalije u porastu gužve, napuštenim objektima i potencijalnim sigurnosnim prijetnjama poput prisutnosti oružja.

Štoviše, MOO tvrdi da bi korištenje umjetne inteligencije u sportu moglo pomoći u prepoznavanju talentiranih sportaša, personalizirati metode treninga i poboljšati suđenje za pravednija natjecanja. MOO također planira integrirati AI kako bi zaštitio sportaše od internetskog uznemiravanja i poboljšao najšire iskustvo dok se približavaju Olimpijske igre u Parizu.

“Danas činimo još jedan korak kako bismo osigurali jedinstvenost Olimpijskih igara i relevantnost sporta. Da bismo to učinili, moramo biti predvodnici promjena. Odlučni smo iskoristiti ogroman potencijal umjetne inteligencije na odgovoran način”, rekao je Predsjednik MOO-a Thomas Bach na konferenciji za novinare u Olimpijskom parku u Londonu, koji je bio domaćin Ljetnih igara 2012.

Dužnosnici također tvrde da bi integracija umjetne inteligencije mogla igrati ključnu ulogu u sprječavanju incidenata sličnih bombaškim napadima tijekom Olimpijskih igara u Atlanti 1996. ili tragičnom napadu kamionom u Nici 2016.

Aktivisti i organizacije za digitalna prava protive se integraciji nadzora vođenog umjetnom inteligencijom na Olimpijskim igrama

No bez obzira na to koliko su pripreme obećavajuće i uspješne, integracija videonadzora vođena umjetnom inteligencijom i dalje izaziva zabrinutost u vezi s privatnošću.

Aktivistica za digitalna prava Noemie Levain rekla je da je “pogodnost” samo dio naracije koju programeri koriste za prodaju svojih proizvoda. Levain je tvrdio da je davanje prednosti francuskim tvrtkama u dodjeli olimpijskih ugovora gotovo gotova stvar. Također je bacila sumnju na ideju da su sigurnosni problemi glavni pokretač usvajanja ovih AI tehnologija.

“Kažu da je bitna razlika u tome što ovdje neće biti prepoznavanja lica. Mi kažemo da je u biti isto. AI videonadzor je alat za nadzor koji državi omogućuje da analizira naša tijela, naše ponašanje i odluči je li to normalno Čak i bez prepoznavanja lica, to vidimo jednako strašno kao i ono što se događa u Kini. To je isti princip gubitka anonimnosti, prava da se ponašamo kako želimo u javnosti. , pravo da ne budeš gledan”, rekao je Levain.

AIOlimpijske igreumjetna inteligencija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vrlodrag
15 dana prije

Nekada sma jedva čekao olimpijske igre.Atletika, rukomet, košarka,plivački sportovi itd. Danas mi se jednostavo gade nakon svega što nam je priušteno zadnjih godina. One zadnje u Japanu nisam registrirao uopće.

Što bi bilo koji umno zdrav čovjek gledao transvestite i ostale poremećene degenerike kako se natječu u ženskim sportovima, sotonističke rituale na otvaranjima i slično.

Sa prezirom odbacujem zapadne vrijednosti

Max
14 dana prije

Nemam želje za tim.

Zmaj Mrdo Špajzilović
14 dana prije

Predlažem Zmaja smrdu da se prijavi za disciplinu; ‘Izrada beskrajnih nickova za krađu na portalu Logično s preponama u dalj” i još jednu disciplinu;’ Najduže zadržavanje daha u špajzi, nakon otvaranja lonca za ručak”

ime
14 dana prije

da bar integriraju umjetnu u sabor:
nije prisutan = nema plaće + ovrha na imovinu

Biti-ili-ne-biti
14 dana prije

“Tragični napad kamionom u Nici 2016.” je u potpunosti fiktivan kroz digitalnu konstrukciju, slično kao i nepostojeći “avioni” koji su 2001. kao udarali u WTC zgrade i Pentagon.
Imam video snimak koji to dokazuje, a možda se još uvijek može naći na internetu – grafičari profesionalci su lako raskrinkali digitalnu podmetačinu.

Svi se sjećamo kako je BBC novinarka oko 20 minuta ranije objavila da je zgrada WTC7 srušena od avionskog udara, a ta zgrada se jasno vidjela iza njezinih leđa.
WTC7 zgrada se bez udarca fiktivnog digitalno projiciranog aviona sama od sebe urušila unutarnjim kontroliranim eksplozijama, kao i ostale WTC zgrade.
Kada su to primijetili BBC gazde iz Londona, odmah su prekinuli prijenos, ali je bilo kasno.
To je bila najveća bruka BBC u njihovoj povijesti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI