Meghan McCain: “Obama je prljavi kapitalist, kao i svi mi”

Meghan McCain - Obama je prljavi kapitalist
12 komentara

Poznata je praksa da američki predsjednici i zapadni dužnosnici, nakon što im istekne mandat, drže predavanja po svijetu, za koja uzimaju nevjerojatno visoke honorare, a da zapravo ne kažu ništa.

Isti slučaj je s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom, koji je od odvjetnika za građansko pravo u Chicagu i predavača ustavnog prava na Chicago Law School dogurao do senatora države Illinois u američkom Kongresu, nakon čega je izabran za američkog predsjednika. Ne može se reći da je Barack Obama bez visoke stručne spreme, jer je prije odvjetničkog posla i predsjednika Amerike završio politološki studij na Columbia University gdje u roku diplomira i specijalizira se za vanjskopolitičke odnose. Nakon toga upisuje Harvard Law School koju također u roku završava.

No, dva mandata u Bijeloj kući su mu osigurala trajni izvor prihoda koji se ne mogu mjeriti s profesorskim plaćama na najprestižnijim američkim sveučilištima

Naime, ovih je dana Baack Obama na Wall Streetu održao predavanje za koje je dobio 400 000 dolara, zbog čega ga je kćerka američkog senatora Johna McCaina, Meghan, komentirajući ovaj honorara za Fox News bivšeg američkog predsjednika nazvala “prljavim kapitalistom“.

“Ironija je da je sveti Obama, koji zastupa sve što je dobro i utopijske ljevičarske ideje, zapravo prljavi kapitalist, kao i svi mi”, rekla je Meghan McCain.

Ona je Obamin govor opisala kao jako dosadan, nalik neatraktivnim predavanjima na fakultetu i rekla da bi dodatno platila samo da ne mora slušati bivšeg predsjednika.

Ranije su mediji izvijestili da je Obama za 400 000 dolara govorio na konferenciji u organizaciji banke Canton Fitzgerald LP.

Bivšem predsjedniku je obećan honorar gotovo tri puta veći od onog kojeg je dobila Hillary Clinton za govor na konferenciji banke Goldman Sachs.

Osim toga, početkom ožujka su mediji izvijestili da su Obama i njegova supruga Michelle dogovorili prodaju memoara za 60 milijuna dolara, a pravo na objavu je dobila kuća Penguin Random House.

kapitalistMeghan McCain
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
6 godine prije

Obama je smeće.Podljudski otpad i možda poslije Buša mladjeg najgori ološ koji je sjedio u b.kući.

Ivan1
6 godine prije

Obama želi postat gospodar lutaka.
Ugledao se na Sorosa, pa se i on odlučio igrat Boga.
Pohlepa ga izjela.

Koča Popović
6 godine prije

Obama nije nikakav ljevicar, nego upravo vojnik krupnog kapitala, a to bombasticno izvrtanje teza je odvratno.

Natovac za novac
6 godine prije

Ne samo da su njihovi govori proljev nego i sve sto napisu.

THCpositive
6 godine prije

Ova mi jako sliči na “našu” kobilnicu 🙂

eu-Raj
6 godine prije

The insane American/Israeli neoconservatives are determined to exercise hegemony over the world.
Russia and China cannot simply sit there and await America’s preemptive nuclear strike.
The neoconservative claim of American exceptionalism is the identical claim made for Germans by Hitler.
Zero Hedge
Paul Craig Roberts,

Bill Gates
6 godine prije

ybt., jesu ovi gringosi (amerikanci) ogrezli u parama!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI