fbpx

Rusija suzbija sumnjive financijske odljeve novca iz zemlje

Ruska rublja

Ruska vlada i financijski nadzornik nacije rade na nacrtu zakona o sprečavanju izljeva kapitala. Plan podrazumijeva zabranu sumnjivih transakcija na inozemnim bankovnim računima.

Ruske vlasti žele se boriti protiv popularnog načina koji se koristi za podizanje novca; kada tvrtka sa sjedištem u Rusiji prenosi gotovinu nerezidentnoj tvrtki nakon presude suda. To djeluje ovako: inozemna tvrtka pokreće pravni spor zahtijevajući isplatu duga, a tuženi, tvrtka sa sjedištem u Rusiji, s tim se slaže. Tada banka dobiva dokument temeljen na sudskoj odluci, ovršnu ispravu i dužna je doznačiti novac primatelju.

Sada Središnja banka Rusije i Ministarstvo pravosuđa rade na zakonu koji zahtijeva da se takve naknade prebacuju samo na ruski bankovni račun, izvijestilo je poslovno poduzeće RBC. To znači da ako inozemne tvrtke ili građani žele dobiti svoj novac na temelju ovršnog naloga, morat će otvoriti bankovni račun u Rusiji.

Novi zakon mogao bi umanjiti nezakonite transakcije, uključujući pranje novca i utaju poreza, rekao je RBC pozivajući se na dužnosnika ministarstva. Izvještaj dodaje da Središnja banka radi na “sveobuhvatnim izmjenama zakona”, kako bi se suprotstavila sumnjivim transakcijama koje se vrše kroz izvršne naloge, ali nije komentirala posebnu zabranu transakcija na inozemnim računima.

Međutim, neki analitičari rekli su za RBC da bi predložena mjera mogla pogoditi poduzeća koja poštuju zakon, jer bi mogla stvoriti prepreke za poslovanje s inozemnim partnerima, koje bi nove odluke i pravila mogli prestrašiti, zbog čega bi ono mogli prekinuti suradnju.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
9 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
weston
Gost
weston
29 dana prije

Ruska vlada kasni u svemu…njeni neprijatelji su u svemu par koraka ispred nje.

Farwin
Gost
Farwin
28 dana prije
Reply to  weston

ne samo danas nego oduvijek…………….

eks
Gost
eks
28 dana prije

Zašto Rusi uvek kasne sa merama za sprečavanje i odbranu od podlih i pakosnih akcija zapadnih fašista ? Uvek su u defanzivi . Dokle ?

weston
Gost
weston
28 dana prije
Reply to  eks

Gledu Navalnija ruska vlada je isto tako par koraka unatrag, u defenzivi.

Ivan Sever
Gost
Ivan Sever
28 dana prije
Reply to  eks

Nisi do kraja razumio problem. Ovdje nisu (ili nisu samo) problem pakosni zapadni fašisti, već upravo obrnuto domaći “fašisti” u sprezi sa stranim “fašistima. Rusija uopće nije još uvijek ovladala svim segmentima vlasništva i raspolaganja prirodnim bogatstvima i sredstvima za proizvodnju, a posebno ne i temeljnim i svakodnevnim financijskim tokovima i poreznom politikom (evazijom), te “bijegom” kapitala u porezne oaze. Na taj način Rusija gubi godišnje ogromne pare. Moj prijedlog je uvođenje potpune kontrole platnog prometa (kao nekada SDK) uz paralelno uvođenje svih mogućih vrsta limita upotrebe sredstava u smislu utvrđivanja prosjeka branše, zatim normativa za pojedinu djelatnost, zatim kompjutorskog automatskog praćenja u odnosu na zadnju bilancu u račun dobiti i gubitka uz postavljanje automatskih alarma za odstupanja (blinkeri zvjezdica), zatim postavljanja zadataka profitabilnosti, kontrole i odgovornosti. Da li Rusija neće, ne zna, ne smije ili slično odreagirati ne znam, ali znam da gube više na takav način negoli po osnovu sankcija. Dapače sankcije pozitivno djeluju na aktivaciju domaće privrede i čvršće povezivanje sa istokom, ali ovo domaće štetočinstvo, ako to ne spriječe, bude ih koštalo glave,

Max
Member
Famed Member
Max
28 dana prije

Logičan potez za svaku ozbiljnu državu pa tako i Rusiju.

Istražuj
Istražuj
28 dana prije

“… Plan podrazumijeva zabranu sumnjivih transakcija na inozemnim bankovnim računima….”
Meni se cini da je ovo – totalna farsa…
(po obicaju)…

Nije mi jasno da se jos neko pali na “nezavisnu drzavu” Rusku Federaciju…
Takvo sto ne postoji.
Pa to je ista banana kao i Hrvatska, ali puno bogatija…
Kontrolira je u potpunosti – ista hazarska cionisticka banda – olicena u ovoj tzv “Središnjoj banci Rusije“…

NISTA se tzv “Ministarstvo pravosuđa” ne pita glede poslovanje ove Rotschildove banke!
SUPLJA prica o tome da ovi klovnovi iz tzv “ministarstva” nesto se “dogovaraju” – jeste samo zvaka za naivne Gojime…
Tzv “Ministarstvo pravosuđa” – samo bezpogovorno izvrsava naredjenja Rotschildove Upravnice nad tzv “Rusijom” – poznatije kao Elvira Nabulina

I treba biti IZUZETO PAZLJIV!
Recimo naslov od prosle godine:
“… Britanija je prošle godine kupila rekordnu količinu ruskog zlata, potrošivši više od 5 milijardi USD…”
https://www.rt.com/business/481903-russia-uk-gold-sales/
Dakle tzv “drzava” Britanije – NIJE NISTA KUPILA – od tzv “drzave” Rusije…

Naslov u RT – je samo i iskljucivo za Gojimske naivne budale (i “geopoliticare”)…

  • Svo monetarno zlato tzv “drzava”jeste u cvrsim kandzama – Rotschildovih tzv “Centralnih banaka”…
  • To zlato – niti jedan jedini klovn poznatiji kao “predsjednik, premijer ili sudija” – ne moze i ne smije dotaknuti na – teritoriji “centralne banke“…
  • Tacno… Te Rotschildove i Dvorsko-zidovske “tvorevine” tzv “centralne banke” – su toliko NEZAVISNE od Gojimskih “demokratskih vlasti” – da naprosto imaju totalnu jurisdikciju na toj teritoriji koja NE PODLIJEZE zakonima “gojimske drzave”
  • Drugim rijecima, kada “predsjednik-car” Putin, namjerava posjetiti tzv “rusku” (naravno Rotschildovu) tzv RCB na teritoriji RUSIJE – on to mora uraditi sa posebnom dozvolom (bukvalno “pasosem”)…
  • U konacnici – ovdje su tzv “americki”papirici iz takodjer Rotschildove FED centralne banke – “platili” SUHO ZLATO kojeg je navodno vlasnik “ruski narod” … (na zalost, to je prica samo za gojimske budale…)

.
I o kakvom “drzavama” ovaj kukavac novinar “ruskog” RT – blebece ovdje…?

Evo neki dan “ruska” (naravno Rotschildova) Centralna banka RCB – prodaje svoj udio u onoj PRIVATNOJ Sberbanci… (Naravno, nakon sto je Ruski NAROD iskihao Dvorskim zidovima ogromnu kolicinu vlastitog rada i krvi, posto su se igrali “investicija” pa skoro propali...)
Ima li iko sa makar dvije mozgovne vijuge – ko ce povjerovati u “saljivu pricu” – da ce udio kupiti neki Sergej ili puno RUSKIH Sergeja…?
Ja licno nemam….
Sberbanka nije duzna da objavljuje imena njenih vlasnika – a i zna se zasto… Pa zato sto su to oni stari “poznanici” koji su nekada davno iscenirali i “Oktobarsku revoluciju” u Rusiji…
Naravno – “Dvorski zidovi” – koji su ujedno i vlasnici tzv “Ruske centralne banke”…

Ma strasno, kolika je kolicina i konstantni pokusaj sipanja govana – u mozgove Gojima…Nevjerovatno…
Strasno…
https://www.centralbanking.com/central-banks/financial-stability/4728866/bank-of-russia-to-sell-controlling-stake-in-countrys-biggest-lender

Onaj ko je uistinu zainteresiran da pokusa prokljuviti sta ova satanisticka-cionisticka banda koja je vlasnik SVIH tzv “centralnih banaka” Svijeta ima u planu – uvijek je dobro da malo pogleda recimo ovo:
https://www.centralbanking.com/central-banks/monetary-policy

POVEZANE VIJESTI

Izbornik