Rusija suzbija sumnjive financijske odljeve novca iz zemlje

Ruska rublja
9 komentara

Ruska vlada i financijski nadzornik nacije rade na nacrtu zakona o sprečavanju izljeva kapitala. Plan podrazumijeva zabranu sumnjivih transakcija na inozemnim bankovnim računima.

Ruske vlasti žele se boriti protiv popularnog načina koji se koristi za podizanje novca; kada tvrtka sa sjedištem u Rusiji prenosi gotovinu nerezidentnoj tvrtki nakon presude suda. To djeluje ovako: inozemna tvrtka pokreće pravni spor zahtijevajući isplatu duga, a tuženi, tvrtka sa sjedištem u Rusiji, s tim se slaže. Tada banka dobiva dokument temeljen na sudskoj odluci, ovršnu ispravu i dužna je doznačiti novac primatelju.

Sada Središnja banka Rusije i Ministarstvo pravosuđa rade na zakonu koji zahtijeva da se takve naknade prebacuju samo na ruski bankovni račun, izvijestilo je poslovno poduzeće RBC. To znači da ako inozemne tvrtke ili građani žele dobiti svoj novac na temelju ovršnog naloga, morat će otvoriti bankovni račun u Rusiji.

Novi zakon mogao bi umanjiti nezakonite transakcije, uključujući pranje novca i utaju poreza, rekao je RBC pozivajući se na dužnosnika ministarstva. Izvještaj dodaje da Središnja banka radi na “sveobuhvatnim izmjenama zakona”, kako bi se suprotstavila sumnjivim transakcijama koje se vrše kroz izvršne naloge, ali nije komentirala posebnu zabranu transakcija na inozemnim računima.

Međutim, neki analitičari rekli su za RBC da bi predložena mjera mogla pogoditi poduzeća koja poštuju zakon, jer bi mogla stvoriti prepreke za poslovanje s inozemnim partnerima, koje bi nove odluke i pravila mogli prestrašiti, zbog čega bi ono mogli prekinuti suradnju.

kapitalkapitalistrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
weston
3 godine prije

Ruska vlada kasni u svemu…njeni neprijatelji su u svemu par koraka ispred nje.

eks
3 godine prije

Zašto Rusi uvek kasne sa merama za sprečavanje i odbranu od podlih i pakosnih akcija zapadnih fašista ? Uvek su u defanzivi . Dokle ?

Max
3 godine prije

Logičan potez za svaku ozbiljnu državu pa tako i Rusiju.

Istražuj
3 godine prije

“… Plan podrazumijeva zabranu sumnjivih transakcija na inozemnim bankovnim računima….” Meni se cini da je ovo – totalna farsa… (po obicaju)… Nije mi jasno da se jos neko pali na “nezavisnu drzavu” Rusku Federaciju… Takvo sto ne postoji. Pa to je ista banana kao i Hrvatska, ali puno bogatija… Kontrolira je u potpunosti – ista hazarska cionisticka banda – olicena u ovoj tzv “Središnjoj banci Rusije“… NISTA se tzv “Ministarstvo pravosuđa” ne pita glede poslovanje ove Rotschildove banke! SUPLJA prica o tome da ovi klovnovi iz tzv “ministarstva” nesto se “dogovaraju” – jeste samo zvaka za naivne Gojime… Tzv “Ministarstvo pravosuđa” – samo bezpogovorno izvrsava naredjenja Rotschildove Upravnice nad tzv “Rusijom” – poznatije kao Elvira Nabulina… I treba biti IZUZETO PAZLJIV! Recimo naslov od prosle godine: “… Britanija je prošle godine kupila rekordnu količinu ruskog zlata, potrošivši više od 5 milijardi USD…” https://www.rt.com/business/481903-russia-uk-gold-sales/ Dakle tzv “drzava” Britanije – NIJE NISTA… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Ringo10a
3 godine prije

To nije nikakva “Putinova palata”. To je najordinarnija laz anti-ruskih propagandista.
Vlasnik te palate je milijarder Aleksandar Ponomarenko

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI