Misterija Bermudskog trougla konačno riješena?

Bermudski trokut
0
0

Čudne formacije oblaka iznad Bermudskog trougla bi mogle da objasne misteriozne nestanke brodova i aviona u ovom dijelu Atlantskog okeana.

Veoma zanimljiva nova teorija tvrdi da su oblaci povezani sa tzv. “vazdušnim bombama” koje se kreću brzinom od preko 270 km/h i koje bi tako mogle biti ogromna opasnost po brodove i avione.

Meteorolozi su otkrili bizarne oblake osmougaonog oblika kako se formiraju na udaljenosti od 30-80 km od ovog dijela morske površine.

Meteorolog Randy Cerveny je izjavio: “Satelitski snimci prikazuju stvano bizarne heksagonalne formacije oblaka. Ovi tipovi oblaka su od suštinske važnosti za nastanak vazdušnih bombi iznad okeana.

Naleti vjetra su toliko jaki da mogu dostići brzinu od preko 270 km/h, što je ravno snazi uragana, a dovoljno da potopi brod ili obori avion.

Vijekovima je zloglasni Bermudski trougao, smješten između Majamija, Portorika i Bermudskog ostrva, zbog neobjašnjivih nestanaka aviona i brodova u ovim vodama, bio predmet različitih teorija i nagađanja. Nova teorija je, svakako, manje egzotična u odnosu na prethodne jer se oslanja na preciznije, meteorološko objašnjenje, a samim tim i mnogo vjerovatnija.

bermudski trokutmisterijarandy cerveny
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI