Nije sve tako crno

MIO PIO
14 komentara

Treba mi potvrda o iznosu mirovine koji sam primio u Bosni i Hercegovini radi popunjavanja poreske prijave za prošlu godinu u Nizozemskoj. Ti su mi podaci u Bosni i teško mi je do njih doći, ali moja supruga popunjava prijavu i kod nje nema vrdanja – mora sve biti baš onako kako se traži.

Pokušavam joj reći da navede približan neto iznos, ali ona hoće i bruto, a to joj ne znam ni približno reći. Kaže mi da tražim od Federalnog zavoda MIO-PIO, a meni se odmah digne kosa na glavi. „Oni neće ni pokušati da mi odgovore, a kamoli da nešto urade! Znaš kakvi su naši službenici…“ Ali supruga je neumoljiva i nemam kud nego napisati mail.

Nađem na internetu adresu, ispunim podatke o sebi koje traže i pošaljem im svoj upit, a odgovor i ne očekujem nego razmišljam o drugim putevima kako doći do informacije. Uključujem jednog svog drugara koji je radio u MIO-PIO da on svojim kanalima učini šta može.

Ali gle čuda, stiže mail Federalnog zavoda u kom mi traže još neke podatke. I samo ta činjenica da su se javili me ugodno iznenadila. Od traženih podataka sam im nešto mogao dostaviti, a nešto nisam znao, jer mi je to sve u Bosni. Rekao sam im kavo je stanje i zamolio ih da mi na bazi podataka koje imam dostave Uvjerenje ako je to moguće, a ako nije da im neću zamjeriti nego ću ispuniti u prijavi približan iznos i čekati da vidim hoće li mi to prihvatiti ovdje u Nizozemskoj.

Međutim, nakon sat ili dva dođe mi novi mail koji mi šalje Željko Arapović, a u prilogu Uvjernje sa svim traženim podacima, i još više od toga, sve uredno ovjereno i potpisano od strane šefice Odjela Silvane Anić. Naglašava se da će original stići redovnom poštom.

Baš su me iznenadili i obradovali! Možda će neko reći da je to normalno, da su radili samo svoj posao? Da, stvar i jest u tome. Kad bi svi samo radili svoj posao kako treba, gdje bi nam bio kraj!? Zato je vijest da neko radi svoj posao vrijedna da se o njoj i priča i piše i da nam bude putokaz kako trebamo raditi i ponašati se.

Hvala osoblju MIO-PIO iz Mostara što su u ovom slučaju svoj posao uradili kako treba! Takvi vraćaju nadu to da su i kod nas mogući novi, ljepši dani.

Ivo Kobašnadasvijet
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Pozdrav Ivo Bez uvrede ali ti Nizozemci nisu nimalo kretivni. Kod nas je narod puno maštovitiji kad ispunjava prijave. 🙂

Max
1 godina prije

Vrlo profesionalno ponašanje službenika.

Xam
1 godina prije

Nije sve tako crno.
Zato ima puno toga sivog.

indy
1 godina prije

E da rade svoj posao nebi bilo C19 mjera,pošto za iste nema nikakve zakonske osnove kako je višekratno u MSM izjavio plenkimun te vrh tvz.stožera CZRH,i bilo bi interesantno vidjeti poteze oko ovoga u Zambiji pošto se službeno potvrđuje da nijedan stranac nemože posvojiti djecu iz Koga,i tako svaka čast izuzecima večina svoj posao neradi.

gargamel
1 godina prije

De malo smanji, oni to provjere svojim kanalima, pa ti probaj sakriti penziju iz inostranstva, koja se oporezuje.

tihobl
1 godina prije

Vidis da se isplati povremeno ovde objaviti clanak. Ljudi u PIO su se obradovali kad su primili mejl od tebe, a vec su se poceli brinuti sa je sa tobom jer se odavno ne javljas.

Antiglobalist
1 godina prije

Evo našeg Ive iz Bosanskog Kobaša opet sa nama.Ode mlad i uščuvan u penziju pa onda u Nizozemsku na rad da popravi kućni budžet jer od penzije se ne živi,nego životari.
100 godina ti nama doživio legendo !

Damir
1 godina prije

Ivane dragi, površinski gledano može biti tako kako pišeš, suštinski pak, tzv službenici, dužnosnici tzv država sada nisu tu da nose svjetlo, zlo, znaš i sam , uvijek dolazi pod prividom dobra, kako bi inače zavelo raju.
Tvoje strogo privatno iskustvo ti je dalo nadu, pripremi se za slučaj da se nada pokaže kao lažna. Čuvaj ženu, djecu, unučad i cijelu obitelj. U dobroj namjeri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI