OpenAI osigurava ključno partnerstvo s Redditom

Reddit
5 komentara

OpenAI je osigurao ugovor za pristup sadržaju u stvarnom vremenu s Reddita putem podatkovnog API-ja platforme.

Ovo omogućuje OpenAI-ju da uključi razgovore s Reddita u ChatGPT i druge nove proizvode, ponavljajući prethodni sporazum koji je platforma imala s Googleom, navodno procijenjen na 60 milijuna dolara.

Partnerstvo omogućuje OpenAI-ju da bolje uzorkuje skupove podataka na kojima se obučavaju njihovi modeli, omogućujući AI sustavima da postanu precizniji i svjesniji konteksta. Za ljudsku komunikaciju i obradu prirodnog jezika, to znači da se modeli poput ChatGPT-a mogu stalno ažurirati s jednom od najvećih dostupnih zbirki javnog diskursa, što im omogućuje učinkovitije reagiranje.

Kao dio ove suradnje, Reddit će moći razviti i objaviti nove alate pokretane umjetnom inteligencijom za svoje korisnike i moderatore, koristeći OpenAI-jeve napredne jezične modele. Ova suradnja mogla bi rezultirati učinkovitijim alatima za moderiranje i skupom značajki posebno dizajniranih da pomognu korisnicima da bolje razumiju informacije o nitima. Značajke mogu uključivati sažimanje sadržaja ili pomoć korisnicima u oblikovanju odgovora na odgovore bez potrebe da pišu sve ispočetka.

Primarni cilj ovih značajki je poboljšati jezičnu interakciju za sve korisnike. Štoviše, kao dio ovog partnerstva, OpenAI će služiti kao partner za oglašavanje, omogućujući Redditu da ponudi oglase koji su prilagođeniji i relevantniji, koristeći kapacitet OpenAI-ja za hvatanje suptilnosti ponašanja korisnika.

Reakcija Redditove zajednice na ovo partnerstvo ostaje neizvjesna, ali njihov povijesni angažman i glasno protivljenje nepovoljnim izvršnim odlukama, poput onih tijekom prosvjeda zbog cijena API-ja, sugeriraju da bi mogli reagirati oprezno. Prihvaćanje ovog partnerstva kritično će ovisiti o sposobnosti OpenAI-ja da održi privatnost korisnika i pridržava se normi platforme Reddit.

Sa stajališta OpenAI-ja, partnerstvo s Redditom predstavlja ključni strateški razvoj. Pozicionira tvrtku da istakne svoju istaknutu AI tehnologiju u izravnoj konkurenciji s divovima kao što su Google i Microsoft, i što je najvažnije, unutar integralnog područja društvenih medija. Redditu bi ova suradnja mogla pružiti znatnu prednost u odnosu na manje napredne platforme, potencijalno preoblikujući njegov imidž i privlačeći više korisnika.

Partnerstvo nudi velika obećanja, ali također postavlja kritična etička i metodološka pitanja. Integriranje podataka koje su generirali korisnici u stvarnom vremenu radi unaprjeđenja AI sposobnosti moglo bi dovesti do kršenja privatnosti i potencijalno ograničiti slobodu izražavanja korisnika. Osim toga, ova bi primjena AI mogla biti u sukobu s postojećim etičkim normama.

Steve Huffman, izvršni direktor Reddita, podržava integraciju, navodeći da će promovirati relevantniji sadržaj i poboljšati angažman zajednice, u skladu s vizijom povezanog interneta. Međutim, snalaženje u implikacijama ovog dogovora je složeno, posebno u svjetlu Redditove povijesti s problemima s crepom podataka i nedavnim sporovima oko autorskih prava.

OpenAIRedditumjetna inteligencija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
29 dana prije

Očekivano za fašističku platformu poput Reddita, vjerojatno će većina kapaciteta u pozadini biti korištena za dodatno cenzuriranje i brisanje neželjenih mišljenja.

29 dana prije

U školi smo učili dve vrste komunikacije – jedna na časovima od profesora (pre svega na časovima jezika/književnosti) a druga… na odmorima. Iako smo savladali ove vrste komunikacije znamo da ih razlikujemo, znamo u kojim prilikama koju vrstu da koristimo, znamo šta je ispravno a šta ne. Plašim se da AI ne uče toj razlici, da uglavnom koriste našu komunikaciju na internetu (koja je velikim delom nepristojna a informacije neproverene pa i pogrešne) tako da ćemo dobijati od AI sve nekvalitetniji sadržaj. Kada tome dodamo “teoriju mrtvog interneta” (da sadržaj koji kreiraju botovi čini većinu sadržaja na internetu) koja zvuči sve realnije… Kao da nam nije dovoljno što sami uništavamo civilizaciju… ——————— Posebna je priča što je “openAI” počeo kao projekat koji je besplatno dostupan svima (što se vidi i iz imena) a kasnije “malo zalutao” i komercijalizovao se. To će gotovo sigurno da se dogodi i sa ostalim sličnim… Čitaj više »

Max
29 dana prije

Već je i na Quori.

ime
28 dana prije

da sumiramo: postat će prirodna retardacija umjesto umjetne inteligencije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI