Osoblje BBC-a je reklo da postoji više od 150 spolova

LGBTQ zastava
34 komentara

BBC je angažovao konsultante za “trans i nebinarnu inkluziju” da kažu svom osoblju da postoji više od 150 rodova i da ih uputi da međusobno nadziru upotrebu rodnih zamjenica, objavio je Telegraph u subotu.

Prema izvještaju, BBC je poslao e-poštu svojim radijskim producentima i urednicima programa pozivajući ih da prisustvuju na nekoliko obuka prošle godine u organizaciji Global Butterflies, grupe koja sebe opisuje na LinkedInu kao nudi „Trans & Nebinary Corporate Inclusion Training and Consultation”.

Tokom sesija, osoblju je navodno rečeno da “ljudi mogu da se identifikuju na više od 150 načina, i sve više!” Prikazani su im primjeri novoizmišljenih rodnih zamjenica kao što su “xe, xem, xyrs” i rečeno im je da uključe vlastite zamjenice u svoje potpise e-pošte kako bi bili “inkluzivniji i gostoljubiviji” i kako bi unaprijedili svoj “trans brend”.

Onima koji se odluče koristiti tradicionalne zamjenice „on/ona“ rečeno je da ovi deskriptori „mogu stvoriti nelagodu, stres i anksioznost“ za trans i nebinarne kolege, te da „korištenje ispravnih zamjenica i imena smanjuje rizik od depresije i samoubistva“.

“Ako čujete kolegu kako koristi netačne zamjenice za nekoga, sklonite ga sa strane i podsjetite ga na ispravne zamjenice”, rečeno je prisutnima.

Treninzi su održani manje od godinu dana nakon što je Tim Davie preuzeo dužnost direktora BBC-ja. Nakon što je preuzeo uzde, Davie je dao instrukcije zaposlenima u emiterskoj kući koju finansiraju porezni obveznici da prestanu sa “signaliziranjem vrlina” na mreži i pozvao novinare da ostanu nepristrasni, pa čak i da paze na svoj govor tijela i ton glasa kada su pred kamerom, kako ne bi otkrili “lično mišljenje ili predrasude.”

Usred ovog očiglednog obračuna s Woke ideologijom, zaposleni u BBC-jevoj ”Pride Network” tvrdili su da su im viši službenici rekli da se “naviknu” da pokrivaju priče i slušaju mišljenja koja vrijeđaju njihova osjećanja, kao što je priča o primoravanju lezbijki na seks s transrodnim ženama, koje su biološki muškarci.

Međutim, izvor Telegrapha, koji je nedavno napustio korporaciju, rekao je da “BBC jednostavno ne razumije šta se dešava s ideologijom rodnog identiteta” i da je “pogađao društvenu zarazu među mladim ljudima, a ne da je odrasla osoba u soba.”

Zviždač je rekao da na vrhu BBC News-a postoji “tijesno povezana kabala koja prešutno odobrava rodnu ideologiju”. Ova grupa navodno obara priče koje su kritične prema transrodnoj ideologiji, dok priče koje “afirmišu rodnu ideologiju… idu pravo na izlaz”.

BBC nije rekao Telegraphu koliko je novca poreskih obveznika platio Global Butterfliesu za treninge, ali je rekao da je od tada prekinuo veze s grupom. Glasnogovornik BBC-ja je obuke opisao kao “dobrovoljne” i navodno “nije imale veze ili utjecaja na bilo kakvo uređivačko donošenje odluka”.

Global Butterflies nije odgovorio Telegraphu, a njegova web stranica nije radila zbog održavanja kada je RT provjerio. Arhivirana verzija stranice od prošle godine navodi Londonsku berzu, Shell, Nacionalnu zdravstvenu službu, Britansku transportnu policiju i Stratešku komandu Ujedinjenog Kraljevstva kao neke od svojih klijenata. Kao klijent se spominje i OFCOM, britanski medijski regulator odgovoran za nadzor nad sadržajem emitera, uključujući BBC.

BBCrodna ideologijarodna neutralnostTransrodnostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
1 godina prije

Točno je jedino što kaže kostur.

Muški i ženski.

Ostalo su sve – bijesne gliste.

NL.....
1 godina prije

Aha sigurno pod novo normalno….Ja si i dalje pridrzavam “Imaju dva pola i izobilje dusevnih oboljenja” u njihovom slucaju znaci jos 148 znaci

Badžo
1 godina prije

Neka onda nabroje svih tih više od 150 spolova. Ja znam samo dva!

tihobl
1 godina prije

U subotu u Stambolu upoznali su ravnopravnost. Policija je ravnopravno pendrekala sve ucesnike parade na Taksimu.

tuf
1 godina prije

„korištenje ispravnih zamjenica i imena smanjuje rizik od depresije i samoubistva“ – pa ako je netko u toj mjeri labilan da zbog pogrešne zamjenice, obzirom da se hardverski ne može prepoznati, razmišlja o samoubojstvu onda ga ili a) treba staviti u određenu ustanovu na promatranje i liječenje ili b) pustiti da se samoubije jer evolucija ne trpi tako slabašne primjerke, anomalije koje nastavljaju slabiti životinjsku vrstu

Herc
1 godina prije

Samo neka nastave tako pa će za 20 godina Pakis i crnci postati većina u I.R. Engleska,a Englezi glupa obespravljena manjina kasta sa dna kojima se današnje horde imigranata sa odličnim informacijama smiju i ne mogu načudit dokle ide Evropska glupost,od otvorenih granica za rulju koja slobodno ulazi bez dokumenata i još su za parazitluk odlično plaćeni kad se dokopaju cilja pod paravanom jadnih izbjeglica , Grade ,rade đe ih je volja i šta ih je volja jer zakoni i porezi vrijede samo za domoroce . treba pitati kojeg Pakija koje je njegovo mišljenje o 150 spolova u Engleskoj.

BanOvan
1 godina prije

‘ebeš više i ovu biVologiju. Trebat će po stare dane, opet, ići u osnovnu školu.

Herc
1 godina prije

Samo neka nastave tako pa će za 20 godina Pakis i nigepčine postati većina u I.R. Engleska,a Englezi gloopa obespravljena manjina kasta sa dna kojima se današnje horde imigranata sa odličnim informacijama smiju i ne mogu načudit dokle ide Evropska gloopost,od otvorenih granica za rulju koja slobodno ulazi bez dokumenata i još su za parazitluk odlično plaćeni kad se dokopaju cilja pod paravanom jadnih izbjeglica , Grade ,rade đe ih je volja i šta ih je volja jer zakoni i porezi vrijede samo za domoroce . treba pitati pokojeg Pakija koje je njegovo mišljenje o 150 spolova u Engleskoj ,narugao bi ti se u facu jer misli da ga zahebaješ a možda i ne bi jer zna koliko su Evropljani prigloopi i da ne bi bio tu đe je i radio ništa za to bio plaćen a extra dilao u fušu.

Dobi
1 godina prije

Svaka jedinka je spol za sebe. Ima 8 milijardi spolova, koji se dijele na muske i zenske. Sve ostale kombinacije su poremecaji, tj 148 u ovom slucaju.

nekoime
1 godina prije

(muški + ženski) * 75

łedeno doba
1 godina prije

kći od Jennifer Lopez, 12 godina, je nešto kao “binarna” osoba… ne osjeća se ni kao muško, ni kao žensko…
a ima na portalu epoha… hazarski glumac Liev Schreiber sa svojim 11-godišnjim sinom, koji se oblači kao djevojčica..
usvojena kći Anđelije Džoli i Breda Pita , Shiloh, se osjeća kao dečkić i oblači kao muško

Ludača Majli Sajrus je “panseksualka”…
očito novi eufemizam kabale, jer
pan, od grčke riječi sve, odnosno svi, hoće reći: seksualna orjenatcija na sve i svakoga
dakle…može podrazumjivati i pedofile

Davko
1 godina prije

Veliki nedostatak demokracije i jeste svatka budala ima pravo na svoje mišljenje Obična zloupotreba demokacije

xoxo
1 godina prije

Samo dva postoje! Ostalo je ljudska izmišljotina. Ovo je najbolji primjer dokle seže ljudska glupost! Pitanje je samo jedno, glavno i bitno, gdje je granica ljudskoj gluposti! Ako uopće i postoji granica.

Konstantin
1 godina prije

ma nek rusi prisnu to crveno dugme i neka ceo svet vrate u “doba ameba”. Ovaj svet koji smo stvorili je preso u tesku sizofreniju. Uzas !!!!

Vladica
1 godina prije

Šta kaže papa i Vatikan na to. A i ostale religije?

Max
1 godina prije

Postoje samo dva spola Muški i Ženski.

Lucija, prva
1 godina prije

Ma koga ovo više zanima?

S tim su mogli skretati pažnju ljudima prije plandemije.
Sada, teško.
Jedino može izazivati bijes.

Međutim, budući da imamo posla sa psihopatima, teško da su oni toga svjesni .

Paki
1 godina prije

Daj Putine upri više taj cjrveni botun, ili koje boje već, udri ga šakon, nek sve više ide u3pm.

Ljudevit
1 godina prije

150 spolova!!! Pa tko sad moze reci da vanzemaljci nisu medju nama. Tko zna kakvih sve spolova ima tamo negdje u svemiru na nekim drugim planetama. Ovozemljanima su poznata samo dva.

nessy
1 godina prije

150? Molim spisak i specifikacije.

tata mata
1 godina prije

dobro ,,kroz sto ovih 150 spolova pisaju? ja znam samo za dvi stvari ,pitam se kako izgkedaju ostali 148 ?

Rimtutituki
1 godina prije

Koji degenerici. I kad se udaljavamo od boga,prema bogu idemo,nekadasnji stati talijanski komunisrmti,skroz neki drugi stof

gargamel
1 godina prije

Cuvati tradicionalne vrijednosti kao zjenicu oka svoga.Najgluplje sto mogu cuti ili procitati “nemam nista protiv ako to rade u svoja cetiri zida”. Samo sto su ta cetiri zida pretvorili u hiljade kvadratnih kilometara , sa tendencijom da osvoje planetu.

gargamel
1 godina prije

Rjesenje bi bilo, ko nece djecu da se kastrira.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI