Ruska vojska otkriva najsuvremeniju borbenu opremu

Ratnik-3 - oklopno odijelo
23 komentara

Buduća ruska vojska uskoro će se moći pohvaliti najnaprednijim ratnikom svih vremena. Ratnik-3 će biti opremljen egzoskeletom i tehnologijom koja može podnijeti nuklearnu eksploziju.

Rusija već odavno ne improvizira i ovo buduće oklopno ratničko odijelo je još jedan dokaz. Potpuno nova oprema se razvija za rusku vojsku. Oleg Faustov će biti dizajner ovog najnovijeg modela nazvanog Ratnik-3 koji će biti dostupan ruskoj vojsci 2022. godine.

“Ovo podsjeća na Ratove zvijezda, ali to je prototip borbenog oklopnog odijela koji će dati ruskim vojnicima prednost na bojištima budućnosti “, piše Daily Mail.

“Napredna oprema uključuje egzoskelet dizajniran za povećanje snage i izdržljivosti, pancir i oklop koji može izdržati nuklearnu eksploziju. Oprema također uključuje kacigu iste vrste kao Stormtroopers sa zatamnjenim staklenim vizirom i mini-svjetiljkom pričvršćenom sa strane.

Uz ukupnu težinu od 24 kilograma, ovaj novi oklop ima i pedesetak novih elemenata u odnosu na prethodne verzije, uključujući pješačko oružje, streljivo, te najsuvremenije načine komunikacije i navigacije. Sat ugrađen u odijelo, moći će zadržati “sva svojstva nakon utjecaja zračenja i elektromagnetskih impulsa, primjerice tijekom nuklearne eksplozije“.

Kako izgleda novo rusko oklopno odijelo Ratnik-3:

Čini se da način ratovanja u budućnosti za jednog ratnika više neće biti isti. Sjedinjene Države, sa svoje strane, također rade na kombinaciji borbenih tehnologija. Oklopno odijelo, inspirirano poznatim filmom, nazvano je Iron Man. Oružje će također biti nadograđeno u nadolazećim godinama, uključujući lasersko oružje koje se koristi u različitim oblicima širom svijeta.

Američka mornarica trenutno ima svoj sustav laserskog naoružanja (Laws) na USS Ponceu, kako bi se obranila od dronova i raketa. Kina je već opremila svoje vojnike laserskim oružjem osmišljenim za zasljepljivanje neprijatelja.

Američka verzija oklopnog odijela - Iron Man
Američka verzija oklopnog odijela – Iron Man
Iron Manoklopno odijeloOružjeRatnik-3
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
5 godine prije

Smješi nam se “Terminator”.

Slagerpjevac
5 godine prije

Šta ti je tehnologija… Pogodi ga atomska u glavu i on preživi..

gator
5 godine prije

barem neće puzat i ležeči se skrivat po ratištu

Proleter
5 godine prije

Sve te Terminatore bi jedan Vasili Zajcev sa svojom standardnom opremom ( Mosin-Nagant M-91/30 kalibra 7.62 milimetara i optickim nisanom i zvezdom petokrakom pride) , redovno i svakodnevno poslao kod elektricara ili programera na popravak:)

17 novembar
5 godine prije

kad se vide ovakve slike ispada da su glavni konstruktori oruzja i opreme holivudski producenti koji proturaju kroz filmove sta ce biti u buducnosti i to se na veliku zalost ostvari a mi smo najblizi glumci i statisti u filmu soylent green

bok123
5 godine prije

to je jedino dobro za pješački napad ili čišćenje, oklop protiv civila, kada krenu avioni ili dronovi mogu se dečki j…….

Blues
5 godine prije

A što je s nama civilima?

Srba
5 godine prije

ma ovo je biznis…a to dal ce biti atomskog rata ….ko prezivi pricace…ja bih ipak neku bez oklopa, moze malo, diskretno…

Ante
5 godine prije

I dalje je najveći problem tog odjela slaba baterija. Osim toga elektromagnetna grana koja su indjici već razvili prije par godina će biti jedan od većih neprijatelja ovakvih oklopnih vojnika. Za sada je ta granata velika i nezgrapna i moraju je voziti na kamionu ali sa napredovanjem tehnologije i to će biti riješeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI