Saučesnica Jeffreya Epsteina Ghislaine Maxwell osuđena je na zatvorsku kaznu

Ghislaine Maxwell
31 komentar

Ghislaine Maxwell osuđena je u utorak na 20 godina zatvora zbog organizovanja trgovine i zlostavljanja mladih djevojaka. Maxwell je bila dugogodišnja djevojka Jeffreya Epsteina, milijardera seksualnog prestupnika koji je umro u zatvoru pod misterioznim okolnostima 2019. godine.

Prije nego što je izrekla kaznu, sudija Alison Nathan nazvala je Maxwellove zločine “gnusnim i grabežljivim” i opisao kako je osramoćena socijalista koristila “knjigu igranja” da bi upoznala i dotjerala svoje i Epsteinove žrtve tokom više godina.

Nathan je kaznu od 240 mjeseci opisao “dovoljnom i ne strožom nego što je potrebno”, napominjući da Maxwell “nije kažnjen umjesto Epsteina ili kao zastupnik Epsteina”.

Maxwell je u decembru osuđen po pet tačaka u vezi sa nabavkom, dotjerivanjem i trgovinom djevojkama od 14 godina radi seksa.

Epstein je uhapšen dvije godine ranije, ali je umro u svojoj ćeliji u Metropolitan popravnom centru u New Yorku prije nego što je mogao biti izveden pred suđenje. Iako je Epsteinova smrt proglašena samoubistvom, zvanična priča je naišla na širok skepticizam, s obzirom na nedostatak snimaka nadzornih kamera iz noći njegove smrti, i bogate i moćne veze koje je pokojni seksualni prestupnik imao.

Maxwell, koja je do izricanja presude takođe bila u njujorškom zatvoru, prošle nedelje je stavljena na stražu samoubistva. Njeni advokati su tvrdili da je ova odluka doneta “neopravdano” i uskratili joj mogućnost da se na adekvatan način pripremi za ročište za izricanje kazne.

Sa 60 godina, Maxwell će vjerovatno većinu preostalih godina provesti iza rešetaka.

Epstein i Maxwell su se družili sa svjetskim elitama, uključujući bivše američke predsjednike Billa Clintona i Donalda Trumpa, kao i britanskog princa Andrewa, milijardera Billa Gatesa i mnoge druge. Clinton je zapravo letjela na Epsteinovom privatnom avionu – nazvanom “Lolita Express” – najmanje 26 puta , dok je Andrew nedavno riješio tužbu koju je pokrenula jedna od Epsteinovih navodnih žrtava koja je tvrdila da ga je seksualno zlostavljala.

Uprkos tome što je pravda zadovoljena protiv Maxwella, njena takozvana “mala crna knjiga” kontakata – za koju neki stručnjaci kažu da sadrži dokaze o seksualnom zlostavljanju od strane bogatih i moćnih – ostat će izvan očiju javnosti, nakon što je prošle godine zapečaćena od strane suda red.

EpsteinGhislaine MaxwellMilijarder
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker Carlson
1 godina prije

a vidi im surle..ne moze covjek promasit. na stranu to..ova ce se objesiti,pasti na radijator 20 x ili utopiti u casi vode..a znajuci joj cacinu profesiju,mozda se jednostavno deatomizira iz zatvora i nikad je vise ne vidimo.shalom.

Onogošt
1 godina prije

Sa nosatima se nikad ne zna na čemu si. Tako da je moguće i da je svježe plastificirani dječko zvanično samoubica čeka na pješčanoj plaži kad potvrde i njeno samoubistvo. Kazem moguće… nagadjamo… Bitno je da MSM ćute ko zaliveni o klijentima

Max
1 godina prije

Jeftino je prošla droljs pedofilska.

tuf
1 godina prije

Sudbina male crne knjige je Dokaz A koji potvrđuje da na zapadu nema pravde za istinske moćnike (koje drugdje zovu oligarsima, diktatorima, profiterima i vladarima).

Badžo
1 godina prije

To je pozitivno što će ona sada guliti u zatvoru a negativno je što će Bill Gates,, Obama, Clinton i ostali proći neokrznuti!

Roki
1 godina prije

„njena takozvana “mala crna knjiga” kontakata – za koju neki stručnjaci kažu da sadrži dokaze o seksualnom zlostavljanju od strane bogatih i moćnih – ostat će izvan očiju javnosti, nakon što je prošle godine zapečaćena od strane suda red.„

Naravno sve pod tepih…..

A “mali čovjek” kad potapša curicu iz dobre namjere jer je pametna i vrijedna odmah na sva zvona da je pedofil…i hajka za njim…

Vadran
1 godina prije

Sad ce i stara picka visit na kvaki

łedeno doba
1 godina prije

burazeri hazari… Njen otac bio je britanski tajkun Ian Robert Maxwell (1923-1991), koji je umro pod nerazjašnjenim okolnostima. Ustvari, pravo ime i prezime bilo mu je Ján Ludvík Hyman Binyamin Hoch- hazar, rođen i odrastao u Čehoslovačkoj. Nakon 2. sv. rata doseljava se u Britaniju..i mijenja ime i prezime.. za života je bio optuživan da je radio kao izraelski špijun za Mosad, kako i za razne prevare i mućke. A prema tvrdnjama nekih novinara, Maxwell je zahvaljući svojim dobrim kontaktima sa tadašnjom čehoslovačkom vlašću, bio zaslužana za to, što je čehoslovačka vlast 1948. Izraelu poslala pomoć u naoružanju za vrijeme arapsko-izraelskog rata 1948. To je rat izbio, nakon što je rokefelerova ciorganizacija, zvana UN, proglasila državu Izrael. Inače, međunarodni poznati njemački glumac, Klaus Kinski, u svom zadnjem intervjuu 1991. (umro je također iste godine), rekao je da je Robert Maxwell njegov dobar prijatelj. Starija kći Klausa Kinskog, Pola Kinski, 2013.… Čitaj više »

Canuck
1 godina prije

Niti jedan jedini “korisnik usluga” uhapsen… Neverovatno

Dokurčilomi
1 godina prije

A što je s “gostima” koji su dolazili u posjete? Njih ćemo zaboraviti?

mrdo
1 godina prije

“Epstein i Maxwell su se družili sa svjetskim elitama.”

Da im nije Zelenski svir’o klavir?

NEMANJA
1 godina prije

Kao i uvek, istraga ne ide do kraja, jeb.m im ma..u pedofilsku,
Da nije bilo klijenata ne bi bilo ni zrtava, a klijenti ostadose slobodni.
Da sam na mestu doticne ¨dame¨ otkrio bih listu klijenata u zamenu za smanjenje kazne.

Rimtutituki
1 godina prije

Jedan od 3 razloga rata u ukraini je i ta mala crna knjiga

Ahmat sila
1 godina prije

Cjela Bjela kuča se guzi međusobno, a najviše lezbi, pedera, pedofila i transija je u američkoj politici, koja to sve više prenosi na Europu. Nema države u EU, da nema u vrhu vlada spolno otkačenih idiota.

bruegel the elder
1 godina prije

“Dementia” će joj pomirisati kosu i pomilovati pri kraju mandata.

Legendarni Grk
1 godina prije

Nije istina da se Epstein ubio u zatvoru – to je otkriveno vrlo brzo i zato su kamere bile namjerno isključene da se ne vidi kako ga izvlače iz zatvora.
Njegov privatni avion je nakon njegove “smrti” odletio u masonsku veliku tehnološku bazu na Antarktiku i uskoro se vratio nazad, tako da je Epstein opet na svom otoku, ali se sakriva i ne izlazi u javnost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI