Znanstvenici koje financira WEF predstavili su superračunala kojima upravljaju ljudski mozgovi uzgojeni u laboratoriju

Ljudski mozak
39 komentara

Ako ste mislili da su neki aspekti AI-ovih mogućnosti jezivi, pripremite se za novu “Neuroplatformu” FinalSparka kojom upravljaju ljudski mozgovi uzgojeni u laboratoriju.

Švicarski tehnološki startup prodaje pristup bioračunalima koja za napajanje koriste niz malih ljudskih mozgova uzgojenih u laboratoriju, što znači da im treba samo “djelić energije potrebne za napajanje tradicionalnog računala”.

Nije iznenađujuće da rad znanstvenika financiraju globalisti sa Svjetskog ekonomskog foruma.

Novu Neuroplatformu za bioprocesiranje pokreću ti sićušni mozgovi, a čak 16 njih radi zajedno kako bi je pokrenuli. Već ga je usvojilo devet institucija i hvale ga zbog njegove sposobnosti uštede energije. Tvrtka se hvali da 16 ovih mozgova stvorenih u laboratoriju koristi milijun puta manje energije od tradicionalnih silikonskih čipova koji pokreću takve sustave.

Neuroplatforma kombinira hardver, softver i biologiju, a smatra se “wetwareom” jer uključuje biološku komponentu. Oslanja se na nizove s više elektroda (MEA) koji se koriste za smještaj 3D mase moždanog tkiva, pri čemu svaki MEA sadrži četiri laboratorijski uzgojena mozga povezana s osam elektroda koje ih stimuliraju i bilježe njihovu obradu podataka.

Porobljeni mali mozgovi podvrgnuti kazni prije nego što su radili do smrti

Međutim, činjenica da su ti mali ljudski mozgovi u suštini porobljeni da bi upravljali platformom se uglavnom prešućuje. To može biti težak koncept za shvatiti jer je tako daleko izvan područja tradicionalnog računalstva, ali ostaje činjenica da tisuće živih neurona čine te mozgove i održavaju se na životu pomoću “mikrofluidnog sustava koji opskrbljuje vodom i hranjivim tvarima stanice .”

Oni te moždane stanice nazivaju “organoidima”, a osposobljene su za obavljanje željenih zadataka pomoću sustava nagrađivanja i kažnjavanja. Kada djeluju kako se očekuje, dobivaju dopamin kao nagradu, koji je ljudski neurotransmiter iza užitka i ovisnosti, dok su organoidi izloženi kaotičnijim podražajima, poput nepravilne električne aktivnosti, kada ih oni koji ih treniraju žele kazniti – u biti mučeći ove male mozgove u poslušnost.

FinalSpark želi da njihova zastrašujuća tehnologija služi kao glavni izvor energije za umjetnu inteligenciju s obzirom na ogromne unose energije potrebne za treniranje i pokretanje tehnologije.

Bilješke Interesting Engineeringa: “Prema procjenama Final Spark-a, obuka popularnog modela velikog jezika GPT-3 koji je pokretao ChatGPT u prvim danima samo je potrošila 10 GWh energije. To je nevjerojatnih 6000 puta više energije nego što prosječan europski grad potroši tijekom cijele godine. Zamjena silicijskih čipova bioprocesorima mogla bi dovesti do drastične uštede energije.”

Još jedna komplikacija ovdje je činjenica da ovi mini mozgovi neprestano umiru i trebaju biti zamijenjeni. Znanstvenici su poboljšali njihov životni vijek; dok su prije umirali u roku od nekoliko sati, sada mogu preživjeti 100 dana prije nego što su u biti odrađeni do smrti.

Iako tvorci platforme tvrde da mini mozgovi nisu osjećajni, ova vrsta pothvata je zabrinjavajuća na toliko različitih razina i lako je vidjeti kamo bi sve to moglo voditi.

Zapravo, FinalSpark otvoreno dijeli svoju uznemirujuću viziju preuzimanja prirode na svojoj web stranici, izjavljujući: “Uzgajamo neurone u kulturama stanica i ostvarujemo velik napredak u njihovoj upotrebi kao računalne snage. Stvaranje velikih mreža izazovno je, a ipak naš biolaboratorij aktivno radi na repliciranju i nadmašivanju uspjeha prirode s neograničenim potencijalom za poboljšanje života na Zemlji. Mogućnosti su vrlo uzbudljive.”

BiotehnologijaLjudski mozakSvjetski ekonomski forumtehnologijaWEF
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
10 dana prije

Sve WEF stakore treba pobiti.

tatamata
10 dana prije

da uzmu mladenov mozak ,stalno bi krashirao i umjesto “blue screen of death “” bi im pokazao …..kulac

eks
10 dana prije

Monstrumi – demonski milijarderi na zapadu uništavaju sve ljudsko i sve normalno. O tome najbolje govori dogadjaj u Danskoj. Imigrant je napao 17-godišnju devojku. Ona je morala da se brani i u samoodbrani je koristila biber sprej. Sud je kaznio devojku , jer je klasifikovao biber sprej kao oružje .

anik
10 dana prije

ideal WEF je život u Matrix-u.

Max
10 dana prije

Ludo.

Ivan BGD
10 dana prije

Napredak nauke i tehnike, uvek za dobrobit covecanstva (kad bi se zezali).
Ako nesto treba kontrolisati i cenzurisati onda to nije sloboda govora i misljenja vec naucna istrazivanja, pogotovu ona koja se vrse za vojsku! Ta za vojsku bi u stvari trebalo zabraniti, jer imamo vec previse smrtonosnu tehniku i dostignuca, gde cete vise? Zar nema razuma u tim naucnim umovima?

opetlazes
10 dana prije

Mali ljudski mozak, zvuci kao nesto sto se redovno suretne na brdovitom Balkanu. Imaju li radne dozvole ?

Roccos
10 dana prije

Sljedeći korak će biti ljudski mozak priključen na superkompjutor,ako potajno već to ne rade.

oli
10 dana prije

4 srpska+4hrv atska mozga povezani daju tocno 1Kb RAMA za novo superracunalo

Subaru avatar
10 dana prije

Kinezi su uz pomoć silikonskih procesora imitirali jednu sekundu rada mozga ljudskog roba i za to im je trebalo 10.000 procesorskih jezgri na površini pola nogometnog igrališta i sva ta skalamerija je trošila struje ko omanji grad a mozak koji ima milijardu neurona i kvadrilijun sinapsi troši 50 wati. Idu na neuromorfne procesore koje žele spojiti sa silicijskim.

Ante
10 dana prije

Po internetu su kružile slike vanzemaljskog broda koji se srušio na mjesecu prije par tisuća godina, Na brod je bilo ljudsko tijelo u stanuju sličnom hibernaciji. Brod je unatoč oštećenju prilikom pada i dalje imao energiju i odražavao je tijelo na životu. Tijelo je po svemu sudeći služilo kao kompjuter za svemirski brod, tijelo je održavalo rad mozga koji se koristio za kompjuter. Na kraju su rekli da je slika lažna i da to nije istina da je ta slika sa vanzemaljskog broda. Ali ameri poslali atomsku bombu na mjesec, službeno to je bio neki test, neslužbeno uništili su taj brod. To možete sami provjetriti kada su ameri testirali atomsku bombu na mjesecu. Uglavnom sada sami testiraju tu tehnologiju sa korištenjem mozga kao kompjutera, jer bi za ljude bilo neetično koristi cijelog čovjeka da bude kompjuter. Možete vjerovati u ovo ili ne morate vjerovati meni svejedno, ja samo napisao što… Čitaj više »

Lucija, prva
10 dana prije

Od uzgoja pojedinih neurona do korištenja cijelog mozga, dug je put.

Zbog izvjesnih, a jednako tako užasavajućih razloga i opisa, koje neću navoditi,… Sumnjam u navedeno.

FELIX
9 dana prije

UBUCNOSTI CE NAS ZAMENITI SA EMIGRANTIMA A ONDA PAMETNIM MASINAMA

nepoželjni
9 dana prije

“…poboljšanje života na Zemlji…”

Hehehe, sva ta fantastična dostignuća su plod rada i istraživanja i “učenja”, bića zvanog “Homosapiens” koji je potomak amebe, naravno, preko majmuna i koji je prvi uspješan let drvenim avionom imao prije 120 godina a prije 60-70 godina je komunicirao vokitoki uređajima koji su težili više od kilograma i koji je tek prije 40 godina napravio neki kvazi kompjuter i još uvijek vjeruje u “viruse” a rak “liječi” kemijskim ubadanjima i radijacijom ……..!?

Koliko još ovakvih čuda treba biti objavljeno i obznanjeno da shvatite da se tu ne radi ni o kakvim umotvorinama “homosapiensa” nego su Bogovi ubacili u šestu brzinu i otvoreno rade na svojim projektima koristeći zemaljsko roblje koje još uvijek vjeruje da su ta znanja i tehnologije izmislili i omogućili neki njima slični robvi…. naravno, sve u ime “poboljšanja života na Zemlji”…. 😉
……………….je, je malo sutra !

NALET
9 dana prije

Naime, znanost je tisućama godina polako napredovala. Svako toliko pojavilo bi se neko revolucionarno otkriće i svijet i čovječanstvo bi se pomakli za još jedan korak u razumijevanju prirode i svijeta što nas okružuje. A onda se znanost “industrijalizirala”. Otkako je striček Ford otkrio pokretnu traku u proizvodnom procesu automobila – eto ti pokretne trake u znanosti. Svakih 8 sekundi izađe po jedno revolucionarno znanstveno otkriće. A mediji nas promptno obavještavaju i educiraju: “kava nije dobra za zdravlje”. Nakon godine dana: “kava je dobra za prostatu”. Još godinu dana kasnije: “kava nikako nije dobra za prostatu, ali je dobra za bubrege”. I tako u nedogled. Za kavu, majke ti!? A koliko tek ima kemijskih i bio-kemijskih spojeva koji uopće nisu prirodni.  Masu tih spojeva otkrila je, pogodili ste – znanost. Znanstvenici u Monsanto / Bayer laboratorijima. U Moderna laboratorijima. U Pfizer laboratorijima. Znanstvenici u bijelim kutama. Ili svemirskim odijelima, sa posebno profiltriranim dovodom… Čitaj više »

iiiistina
9 dana prije

Ante@nepoželjni……….. su na dobrom tragu jer u svemu što se daje da nađemo ima više ili manje istine-kako u čemu ovisno od interesa distributera da se nađe na netu te nije lako odvajati ali di ima dima ima i vatre.Povijest planeta Zemlja i našeg postojanja dobiva zamah sa sve više istina jer očito je da nismo posijani slučajno i da smo pod nadzorom i da nismo jedini u prisutnosti tako jedan od objavljenog entiteta da je tu nudi svoj asortiman informacija čovječanstvu na što je teško bez ??? o namjerama i svrsi i odnosima među tim prisutnim skupinama jer povremeno ima i fizičkog sukoba di se moremo fermat napr.kod obaranja NLO-a i nekim tragovima obračunavanja………. tako za Mjesec kažu da su tamo OPS-i sa priličnom dozom nedobronamjernosti prema nama koji su se spanđali sa postavom da bude vodeća vojna sila na Zemlji prije naziv je bio Tera i služi njima… Čitaj više »

iiiistina
9 dana prije

I malo prepiske…….. U životu nema slučajnosti, kao što nema mjesta ravnodušnosti pred stvarnošću. Sprema se najjača oluja stoljeća — metaforička oluja koja će uzdrmati temelje našeg društva i otkriti jezive sjene koje su dugo vladale skrivenim ešalonima moći. Tajni labirint duboke države, perfidne kabale i njihovih gnusnih djela se otkriva, a mi smo na rubu kataklizmičkog otkrića. Ovo nije članak na koji slučajno naiđete dok listate internetom. Ovo je poziv na oružje, poklič svih slobodnomislećih pojedinaca, zahtjev za istinom i transparentnošću. Nalazimo se na vrhuncu završne faze vojne operacije bez premca koja obećava preoblikovanje našeg svijeta i njegovih konvencionalnih narativa.Razotkrivanje lutkara. Lutkari koji stoje iza ove jezive lutkarske predstave? Navodno Središnja obavještajna agencija (CIA), zagonetni Rothschildi, moćni Rockefelleri, utjecajne britanske elite, tajni masoni i zloglasna kazarska mafija. Optužba? Orkestriranje zamršene mreže neizrecive zlobe, od legla do lanaca trgovine ljudima. Ovo nije fikcija. To je optužba, osuda duboke države i… Čitaj više »

iiiistina
9 dana prije

mali ili ipak značajan prilogčić……..
Filmaš Stanley Kubrick je očito pripremljen da pokrene neke istine i kako počinje može znatiželjnik pogledati obradu pod 2001: A Space Odyssey – The Dawn of Mani prvi Monolit koji mjenja svijest a nađene su i zapečaćene “zuji kutije”……naravno da se ipak malo zna moć tog Monolita koji nije od ovoga svijeta zato je i uvršteno baš tako ali namjerno su neki postavljeni Monoliti po planeti ostavljeni da se vide – i jel to bez veze, ne-nije.MOĆ tih naprava izvan je naših pametovanja ali u kanaliziranom materijalu je ipak povedena rasprava o svhi tih naprava di je jedan navod da ima moć frekvencije koja mjenja ljudsku svijest…….pa napis:Stanley Kubrick jedan je od onih redatelja čije vizualne kompozicije prkose vremenu i poslije nekoliko desetljeća i dalje su ispred svoje epohe.

Schwarze Hunderte
9 dana prije

Taj mozak …To poput Biden’s brain 😁 ?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI