Republikanski senator predstavlja FAUCI zakon

Fauci
23 komentara

Zdravstveni savjetnik Bijele kuće ranije je uhvaćen kako poslanika naziva „moronom“.

Senator Roger Marshall (R-Kansas) planira da uvede nacrt zakona nazvan Faucijev zakon, koji ima za cilj da finansijske informacije vladinih zvaničnika učini dostupnim. Ovo se dešava nakon što se senator sukobio sa dr Anthonyjem Faucijem na saslušanju.

Marshall će predstaviti nacrt zakona pod nazivom Zakon o finansijskoj odgovornosti za pojedince sa jedinstvenom kompenzacijom (FAUCI), otkrio je portparol u petak. Mjera bi zahtijevala od Kancelarije za vladinu etiku (OGE) da objavi finansijsku evidenciju zvaničnika poput Faucija na svojoj veb stranici, čineći ih dostupnim javnosti.

Marshall je ispitivao Faucija o njegovim ličnim finansijama tokom nedavnog saslušanja na kojem je zdravstveni savjetnik optužio Marshalla da je „dezinformisan“ jer su njegove lične finansije javno dostupne. Takođe je uhvaćen kako senatora naziva „moronom“, što je samo jedna od brojnih Faucijevih upornih prepirki sa republikanskim zakonodavcima.

Marshallov argument je da informacije o Fauciju i drugima nisu dovoljno dostupne. U nedavnom izvještaju Centra za javni integritet utvrđeno je da je istražitelj pribavio traženu finansijsku evidenciju, ali je to bio dvomjesečni proces koji je uključivao zahtjev Zakona o slobodi informisanja i istražiteljev „učtiv zahtjev“ za tražene dokumente.

Marshall je ranije, u pismu Fauciju nakon njihove burne rasprave, zatražio informacije o Faucijevim ličnim finansijama – on je najplaćeniji federalni službenik – i ulaganjima tokom pandemije Covid-19, tvrdeći da njegova kancelarija nije mogla da pronađe tražene informacije.

„U vrijeme kada je više saveznih zvaničnika dalo ostavku zbog sumnjivih finansijskih transakcija tokom pandemije, ova pitanja su i razumna i relevantna“, napisao je Marshall.

FaucirepublikanciRoger Marshallzakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Praetorian
2 godine prije

Pa u prciji Hrvatskoj to imamo, a da nemaju u SAD

Tupko Glupko
2 godine prije

U bilo kakvoj aferi – pogotovo ovakvoj epskih razmjera – samo treba pratiti trag novca.

Ako izađe nešto u stilu ‘Panama papers’ na svjetskoj razini što se tiče Covida, bit će veselja – naročito u političara, novinara i zdravstvenih djelatnika.

Malek
2 godine prije

Fauci ce u prdekanu vrlo skoro.

Šele
2 godine prije

Ja bi dao savjet, ne opuštajte se, mislim da ovo nije ni blizu gotovo, pošto smo se upoznali sa njihovim planovima, mada ruku na srce ništa nisu ni krili, ovo je samo period odmora, psihički da ljude malo otpuste, dokle vidjeće se, covid pasoši ostaju, biće uslov za ljetovanje, a onda će tamo krajem osmog mjeseca omikron postati pošast i tražiće ove tri nove doze da bi pasoš bio validan, ponavljam, ne opuštajte se, iskoristite pauzu za bolju pripremljenost, godina je tek poćela, ima vremena da se promjeni na gore, nadam se da će najzad biti pravog otora, mada sumnjam, ljudi brzo zaboravljaju, te će ovu pauzu smatrati krajem

petar schroder
2 godine prije

Vakcina i i virus dolaze iz istoga labora.Fauci je jedan psihopat i nadam se da ce mu se dokazat da je on umjesan u sve ovo Toliko je lagao a godinama je radio ekspirimente u Wuhanu kojeg je financirao Bill Gates, a za vrijeme Obame je taj njegov labor preseljen iz Amerike u Kinu u Wuhan.Na kraju svoga mandata Obama je isto posjetio taj labor.To je taj psihopat koji je govorio da je jedan kinez pojeo sismisa i zarazio cjelisvijet On i BillGates sve znaju.Virusi mutiraju od Faucija do Bill Gates i onda do vladara u cjelom svijetu. Ovo je sve planirano od ovi mocnika vec puno godina Sve je bilo dogovoreno u Davosu gdje su dolazili svi mocnici svjeta i vladari To se zove nova AGENDA ILI NOVI RESET.Klaus Schwab je napisao scenario ,a reziser ove korone je Bill Gates, uz pomoc WHO koju Bill Gates financira 20 posto… Čitaj više »

Mat
2 godine prije

Ima I hrabrih ljudi,daj Boze da krene.

maj
2 godine prije

Da u Hrvatskoj to imamo i djeluje za ovce.Zato i je Bandićeva udovica postala sirotinja koja nema od čega živjeti.Jer joj muž nije ništa prikazao od imovine javnosti.

ime
2 godine prije

ruzan je ko alemka i beros zajedno

Demc
2 godine prije

Posao za Asangevu mrežu..

Max
2 godine prije

Tako i treba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI