Predstavniički dom Floride usvojio je „Stop WOKE“ i „Ne reci gej“ zakone kako bi se „borili protiv indoktrinacije“

WOKE ludilo
19 komentara

Florida, koju posljednjih 20 godina predvode republikanci, uvela je početkom ove godine niz smjelih zakona o rodnoj diskriminaciji i sistemskom rasizmu.

Predstavnički dom Floride usvojio je u četvrtak „Stop WOKE zakon“, Prijedlog zakona 7 / Senatski zakon 148, koji zabranjuje predavanje kritičke teorije rase u K-12 školama i zabranjuje „školskim okruzima, koledžima i univerzitetima da zapošljavaju woke CRT konsultante“, prema The Hill.

Zakon bi takođe ograničio diskusiju o sistemskom rasizmu, rodu i rasnoj diskriminaciji, sugerišući da podučavanje ovih koncepata „širi rasne podjele“.

Zakon još uvijek treba odobrenje Senata i mora da ga potpiše guverner Ron DeSantis da bi postao zakon.

DeSantis je opisao taj čin kao sredstvo za „borbu protiv probuđene indoktrinacije“ u kompanijama i javnim institucijama.

„Nećemo dozvoliti da se poreski dolari Floride troše na učenje djece da mrze našu zemlju ili da mrze jedni druge. Takođe imamo odgovornost da obezbjedimo da roditelji imaju sredstva da zaštite svoja prava kada je u pitanju sprovođenje državnih standarda. Konačno, moramo zaštititi radnike Floride od neprijateljskog radnog okruženja koje nastaje kada velike korporacije primoravaju svoje zaposlene da prođu „obuku“ i indoktrinaciju inspirisanu CRT“, rekao je on.

Zakon su kritikovale različite grupe za ljudska prava koje insistiraju na tome da krši zaštićeni govor i „podstiče diskriminatornu agendu“ određenih zakonodavaca. Prema Kampanji za ljudska prava (HRC), primjena senatskog zakona 148 bi promijenila statute Floride o diskriminaciji pri zapošljavanju i omogućila zaposlenima da tuže menadžment kompanije koji primorava radnike da učestvuju u „treninzima ili diskusijama o istoriji crnaca, LGBTQ+ pitanjima i drugim konceptima nepravde i diskriminacija.”

„Ovaj prijedlog zakona je slabo prikriven politički pokušaj da se napadnu marginalizovane zajednice. Ne bavi se kritičnim potrebama stanovnika Florida, već podstiče diskriminatornu agendu ekstremističkih zakonodavaca“, rekla je u izjavi Cathryn M. Oakley, državna zakonodavna direktorka i viši savjetnik u HRC.

Prošlog mjeseca, Odbor za obrazovanje Floride odobrio je nacrt zakona „Individualna sloboda“ koji zabranjuje diskriminaciju osoba na osnovu rase, pola ili nacionalnog porjekla. Takođe zabranjuje provođenje obuka zbog kojih ljudi vjeruju „da pojedinac snosi odgovornost za, ili da treba da bude diskriminisan ili da ima negativan tretman zbog radnji koje su u prošlosti počinili drugi pripadnici iste rase, boje kože, pola ili nacionalnog porjekla“.

Drugi prijedlog, poznat kao zakon o roditeljskim pravima u obrazovanju ili „Ne reci gej“ zakon, bi zabranio nastavnicima da razgovaraju sa djecom u osnovnoj školi o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu, ostavljajući to na odlučivanje roditeljima.

Pristalice zakona, koji je predstavljen u Senatu Floride ranije ovog mjeseca, vjeruju da štiti pravo roditelja da odlučuju šta će njihova djeca učiti. Aktivisti tvrde da bi zakon prekršio prava pripadnika LGBT+ zajednice.

diskriminacijaFloridaLGBTLGBTQrodna neutralnostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
@Email (nije ...)
2 godine prije

Budi se istok i zapad.

pirat sa kariba
2 godine prije

eto ,uskoro samo federi u porodilistima ,nema vise majki

pirat sa kariba
2 godine prije

da budem iskren ,ni ginekologu nece biti lako kad dodje feder na pregled i naguzi se

Mirko
2 godine prije

Hebess Trumpa, ovaj DeSantis ce bit novi Americki president

2 godine prije

gej je valjda sto izaberes. svi imaju grlo pa mogu biti alkoholicari. svi imaju anus i prostatu pa mogu biti gej. ipak biramo da nismo alkici.

nekoime
2 godine prije

Snage NATO saveza ušle u Floridu.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

YIPPEE KI YAY Tallahassee !!!! ROCK ON Sunshine State !!! Way to go !!!

Jomla
2 godine prije

Jbt, Florida postade najnaprednija država svijeta! Ne mogu da povjerujem, ali svakako skidam kapu!
Aferim de Santis!

tihobl
2 godine prije

Usvajaju iste zakone kao ruska duma.

Jozo O
2 godine prije

Pošto kvadrat stana na Floridi? Jel si mogu priuštit bijeg iz ove prčije u koju se pretvaramo klimajući glavama da trebamo “misliti na druge”.

drago
2 godine prije

Florida je dragulj svijeta.

Scorpiorex
2 godine prije

Fala kurcu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI