Izrael upozorеn da bi Iran mogao „direktno napasti“

Hassan Nasrallah
10 komentara

Tokom govora u Bejrutu, vođa Hezbolaha je upozorio Tel Aviv da ne nastavlja napadе na Siriju.

Ako Izrael nastavi da napada iransko prisustvo u Siriji, Teheran bi mogao direktno uzvratiti, rekao je u petak lider Hezbolaha Hasan Nasralah. On je takođe upozorio Tel Aviv da će šiitska milicija biti u stanju pripravnosti za predstojeće izraelske vojne vježbe u blizini Libana.

„U slučaju nastavka izraelske agresije protiv iranskog prisustva u regionu, Iran bi mogao direktno napasti Izrael“, rekao je Nasralah tokom video obraćanja na događaju u Bejrutu. Ovo je bila referenca na česte izraelske raketne napade na ono što vlada u Tel Avivu smatra da su iranski ciljevi unutar Sirije – posljednji se desio u srijedu.

Kao primjer, Nasralah je naveo martovski raketni napad na objekat u Erbilu, gradu u sjevernom Iraku, za koji je Teheran rekao da ga je Izrael iskoristio za planiranje i izvođenje napada na Iran.

Vođa je takođe upozorio Izrael da će “svaka greška, glupost ili agresivni čin” tokom predstojećih manevara na granici Libana dobiti “brz i direktan” odgovor.

„Kada počnu izraelski manevri, bilo prije izbora u Libanu ili poslije, bićemo na najvišem nivou budnosti i spremnosti“, rekao je Nasralah. Parlamentarni izbori u Libanu zakazani su za 15. maj. „Vaši veliki manevri nas ne plaše i ne sprječavaju nas da uspostavimo jednaka odvraćanja koje postoje u Libanu“, dodao je on.

Hezbolah je tiho uvježbavao niz scenarija u proteklih nekoliko nedjelja i spreman je za svaku akciju „izraelskog neprijatelja“, kaže Nasralah.

Kao dokaz da je Izrael „krhak i slab“, Nasralah je naveo seriju nedavnih napada na civile u Beršebi, Bnei Braku, Haderi i Tel Avivu, nazivajući ih „veoma konkretnim i važnim“ i „među najopasnijim stvarima sa kojima se neprijatelj suočava.”

Ove operacije pokazuju nesposobnost Izraela da otkrije muslimanske napadače „vukove samotnjake“ koji su „snažno poljuljali povjerenje cionista u njihovu bezbjednost i njihove bezbjednosne službe“, rekao je Nasralah.

Lider šiitskog pokreta govorio je povodom Dana Kudsa, šiitske tradicije koju je Iran pokrenuo 1979. kako bi izrazio protivljenje kontroli Izraela nad Jerusalimom od 1968. Održava se posljednjeg petka muslimanskog svetog mjeseca Ramazana.

Hassan NasrallahHezbolahiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Čačkali su mečku, pa pandu, pa sada Mulu.

gigi pinna
1 godina prije

Ma Iran niti je ikad namjeravao napraviti nuklearnu bombu, nego ga treba uništiti kako ne bi bio konkurencija “u regionu” Izraelu.
Hazarija standardno…

łedeno doba
1 godina prije
"Izrael upozorеn da bi Iran mogao „direktno napasti“"


do prije 3 godina, rekao bih da je to samo isprazna vebalna taktika , tipične međusobne pijetnje…
ali sada nakon 2 godine plandemije, planova velikog reseta, i već jednog rata koji trenutno imamo, — svakako je moguće da gospodari plandemije, gospodari reseta, gospodari kriza i ratova, koji su ujedno i gospodari novca– započnu i slijedeći rat…
a i onaj Kina-Tajvan je također odvano u pripremi..
sve da bi se goyimima odvratila pažnja i da istovremeno što više ginu

Dokurčilomi
1 godina prije

Poznata vam izjava “zaštititi svoje interese bilo gdje u svijetu”. Isto tako važi za Iran kao i za druge.

tihobl
1 godina prije

I Kim je najavio da bi mogao izvesti preventivni raketni udar po neprijatelju i da ga ne izazivaju.

Neko na sve strane izaziva rat.

Max
1 godina prije

Iran ima snage za to a Nasrallah nikad ne prijeti prazno-

Lucija, prva
1 godina prije

Ma super.

Sad će Rusi morati još i u Siriji stisnut.
Čak i da Turci tamo ne misle nešto raditi.

Boba Lazarević
1 godina prije

Ajde da i to vidimo. Dio Amerikanaca će im svakako biti zahvalan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI