Varoufakis Rim optužuje za fašizam, a stvara pokret s nekim dokazanim fašistima

Yanis Varoufakis
22 komentara

“Ovo je fašistički trenutak u povijesti Italije i Europe”, nakon prijepora oko broda Aquarius s imigrantima iz Afrike rekao je grčki ekonomist i bivši ministar financija Yanis Varoufakis.

On je izjavi dao u Milanu na predstavljanju europske političke stranke DiEM25. U zajedničkom projektu za izlazak na izbore za Europski parlament Yanis Varoufakis je u društvu talijanskih političara Luigia De Magistrisa, Federica Pizzarottia, Lorenza Marsilia i Inne Ševčenko, utemeljiteljice i čelnice skupine FEMEN.

Da, upravo ove “gospođice”, koja se formalno bori za prava žena u industrijaliziranim i razvijenim zemljama i protiv represije vjerskih vođa u teokracijama i zemljama gdje vjerski lideri imaju veliki utjecaj na politiku. Međutim, svatko tko bolje poznaje rad ove opskurne skupine stvorene u Kijevu zna da je Inna Ševčenko vatrena u svojoj islamofobiji i rusofobiji, podržavala je i podržava vojne intervencije, ranije protiv Libije, kasnije agresiju na Siriju, a skupina je bila aktivna u svrgavanju ukrajinske vlade u Kijevu 2014. i članice pokreta su bile prisutne pogromu i paležu Doma sindikata u Odesi 2. svibnja 2014. u kojem su ukrajinski neonacisti ubili  najmanje 50 ljudi. Prema aktivistima s Kulikovog polja, koji su bili žrtve napada, živo je spaljeno ili ubijeno vatrenim i hladnim oružjem oko 200 ljudi, a preko tisuću ih je ranjeno.

“Pokret za demokraciju u Europi 2025” (DiEM25) ima i svoj ogranak u Hrvatskoj, kojeg formalno predstavlja Srećko Horvat, a pridružili su mu se Boris Buden, Vedran Horvat i drugi, te Jasmila Žbanić iz Bosne i Hercegovine, Artan Sadiku iz Makedonije, Andrej Nikolaidis iz Crne Gore, Filip Balunović i Borka Pavićević iz Srbije i iz Slovenije, uvjetno rečeno, Slavoj Žižek.

Nevjerojatna djela skupine FEMEN, koja se pridružila europskoj političkoj stranci DiEM25, je sudjelovanje u paljenju Doma sindikata u Odesi i pozdrav pred gorućim objektom u koje je na najgoru mogući način ubijeno od 50 do 200 ljudi, veličanje sirijskim militanata u njihovom ratnom pohodu na Damask, da ne spominjemo degutantno javno uriniranje po fotografijama “diktatora” Putina ili Janukoviča, upade i nevjerojatno odvratno ponašanje u džamijama i crkvama, nakon čega su, ako bi se usprotivili njihovom performansu, uhićivani vjernici, ne aktivistkinje Inne Ševčenko.

Femen
FOTO – FEMEN sudjeluje i slavi pogrom o Odessi 2. svibnja 2014.

Ako pogledate manifest Varoufakisovog pokreta, sve izgleda kao lista lijepih želja s ciljem očuvanja Europe od raspada ili pada u fašizam, kojeg za bivšeg grčkog ministra, koji, osim što je izazivao pozornost i simpatije vozikajući se na motociklu u crnoj kožnoj jakni, nije napravio baš ništa.

Varoufakis sada Italiju naziva fašističkom tvorevinom zbog broda Aquarius, a udružio je snage s najreakcionarnijim i najodvratnijim pokretom, koji pod krinkom borbe za prava žena promiče atlantističku agendu, kojoj svakodnevno odnosi desetke i stotine ljudskih života, uglavnom na Bliskom istoku, ali ne samo.

Da su aktivisti bilo koje političke organizacije napravili stoti dio onoga što je napravi FEMEN, odavno bi bili u zatvoru. Međutim, za nove prišipetlje Yanisa Varoufakisa, aktivistkinje skupine FEMEN zakoni ne vrijede. Donira ih se značajnim financijskim sredstvima, pogodite od koga, povezane su s atlantističkim krugovima, cijenjen od strane zapadnih medija i “radikalne” salonske ljevice, koju utjelovljuju potpisnici programskog manifesta paneuropske stranke DiEM25.

Sada, zahvaljujući inicijativi Varoufakisa, nemojte se iznenaditi da kroz DiEM25 Inna Ševčenko i sljedbenice njezine sekte koja prakticira “borbu sa sis*ma” dobiju mjesto u Europskom parlamentu i zasjednu u foteljama u Strasbourgu.

Najvjerojatnije će uz njih biti poznati akteri talijanske politike koji su također sudjelovali na konferenciji za novinare uz Varoufakisa. To su gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris, koji neprestano traži nekoga s kim bi se predstavio na izborima, ili gradonačelnik Parme Federico Pizzarotti.

Na konferenciji za novinare nije bio  “socijalist” Benoit Hamon, jedan od osnivača pokreta i paneuropske političke stranke DiEM25, koji je Emmanuela Macrona optužio za “kukavičluk, jer nije bombardirao Siriju zajedno s Trumpom”.

Za kraj, vrlo je znakovit i moto pokreta DiEM25 – “Europsko proljeće”, uz već spreman hashtag za društvene mreže #EuropeanSpring.

Službena stranica: Facebook.diem25.

Manifest “lijepih želja” reakcionarne i atlantističke salonske ljevice na hrvatskom jeziku: Manifest  pokreta DiEM25

Potvrda sudjelovanja na konferenciji u Milanu i pristupanje pokretu od strane Inne Ševčenko: Twitter

Dio povijesti skupine Inne Ševčenko: Progresivne aktivistice mračnog pokreta FEMEN

 

Andrej NikolaidisArtan SadikuBorka PavićevićBrod AquariusDiEM25Dom sindikataFederico PizzarottiFEMENFilip BalunovićInna ŠevčenkoJasmila ŽbanićLuigi de MagistrisPokret za demokraciju u Europi 2025Slavoj Žižeksrećko horvatYanis Varoufakis
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

Papčina i pozer. Napravio ništa. Sada će on očuvati EU naroda s ovim sisarama i tim , ne znam ko je, Francuzom Benoit Hamonom koji je htio bombardirati Siriju. bar se razotkrio , jel na spisku Bernard Henry Levy. Mora se motat tamo negdje garant.

Bred daj Pit
5 godine prije

Sad su FEMENice fašisti? Varoufakis isto? A ti si antifašist možda? Ah da “suverenist” – što to znaći – suverena vlast nekoliko oligarha nad cijelim narodom. Pogledaj još jednom što si sve napisao pa se pogledaj u ogledalo. Jeli te sram? Nije?? A da počneš s ljekovima, vrijeme je.

rodoljub
5 godine prije

Onaj Nikolaidis – cistokrvni Crnogorac . Sto se tice Borke Pavicevic, u Srbiji svi znaju da je ona na platnom spisku NATO-CIA-Soros .

Alen
5 godine prije

Pa on vam je sluga velikog kapitala

Miki
5 godine prije

Babiću drago mi je da si se odrekao onoga kojega si još pre par meseci dizao na pidejestal. Od ljevičara nikad pameti, to treba zapamtiti za svagda.

Har Megiddo
5 godine prije

Još prije tri godine je William Engdahl pisao o ovom trojanskom konju kojeg su ovaj put dobili Grci.

https://journal-neo.org/2015/07/03/what-stinks-about-varoufakis-and-the-whole-greek-mess/

Vlastimir
5 godine prije

Za Varoufakisa važi ona stara narodna izreka ” Ko o čemu kurva o poštenju”

Moreno
5 godine prije

Ruši se cila političko ideološka paradigma 20 stoljeća. Već smo dobro zagazili u 21 stoljeće, a promjena večina jednostavno nije svijesna.
Pritisak MS medija je enorman i sve vodi u opći kaos di za koju godinu nijedna država neće moć sastavit vladu.
Kaos samo psihopatima na vrhu globalne moći odgovara.

bbbb
5 godine prije

Zna se za koga nosonja radi, tko njemu vjeruje budala je.

Laki Topalović
5 godine prije

Dajte vi izvan RH pojasnite nam tko su ovi ostali sa spiska pokreta?

Antina mater
5 godine prije

Bio je neki prilog o njemu prije par godina u jeku grcke krize i novinar ga je pratio kroz dan. Predvecer su fino sjeli i pricali na terasi njegovog mondenog stana u centru Atene. Eto, pravi moderni ljevicar (nisam desnicar!)

alan ford
5 godine prije

ta ljevičarska organizacija u kojoj su članovi Varufakis , Srećko Horvat, tepavi prodavač magle Žižek i ostalio salonski ljevičari za mlaćenje prazne slame, je Soroseva. Varufakis je kao i Cipras, od početka bio blefer i Soroseva podvala. Jer cilj globalističke lihvarske elite, je pokušati se infiltrirati u svaku opoziciju koja je protiv EU i globalizacije i skrenuti je na svoju stranu i kontrolirati je. Varufakis, koga posprdno zovu “marksist iz kafića”, odavno ima svoje dobre pajdaše u velikoj hazarskoj banci Lazard u New Yorku, i savjetnici su mu bili iz Lazarda, kada je prije 3-4 godine, nakratko bio ono Ciprasov stručnjak za financije. Hazarska obitelj Lazard je suvlasnik FED-a, zajedno sa Rokefelerima, Rotšildima, i još 5 ostalih hazarskih bankarskih obitelji.

Jole
5 godine prije

Gdje je onaj revolucionar Žukov sa kojim sam ovdje imao žestoke rasprave.Ljevica je propala u cijeloj Europu.Umjesto radničkih prava i socijalne države,oni brane gender ideologiju,invaziju migranata,IK i na kraju pravo multikorpoacija na što veći profit.Evo na primjer uzmite samo Istanbulsku Konvenciju.Cijela je stvar predstavljena kao borba između zaostalih “katolibana ” i ” naprednih i progresivnih snaga”. To je prva Konvenija koja nije prošla raspravu unutar država članica EU i u kojoj nisu učestovale države.Nju je plasiralo Vijeće Europe,a tko su njeni autori ? Otvoreno društvo za okupaciju naroda i pridružena tijela neoliberalnog korporativnog fašizma.Ovo je nakon boljševičke revolucije i komunizma,nova revolucija kojoj je svrha uništenje nacionalnih država i naroda te stvaranje bezličnog društva robova..Svrha uvođenja IK u međunarodno zakonodavstvo je osim uvođenja rodne ideologije i financiranja soroševih parazitskih udruga, prije svega kontrola rađanja. Kako to da autorima tog ideološki propagandnog štiva nije palo napamet da zaštite ženu na poslu.Recimo da… Čitaj više »

Jole
5 godine prije

Referiram se na komentar Alan Forda.Evo jedan mali primjer toga što je rekao.Tko su vodeće i najpoznatije feministice ? Posebno obratiti pažnu na kraj,iza 4:00m gdje je izrečena sva mudrost oko infiltracije u stranke,pokrete itd. https://www.youtube.com/watch?v=cEY7tJeTnTQ

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI