Varoufakis: “Soros je 2015. nazvao Tsiprasa i tražio moju glavu”

Yanis Varoufakis
52 komentara

Nakon optužbi grčkog ministra obrane Panosa Kammenosa, koji je izjavio da je Yanis Varoufakis sluga i uposlenik Georgea Sorosa, bivši ministar financija Grčke je dao izjavu za lokalnu grčku televiziju SKAI, koja pojašnjava njegov naprasni odlazak iz netom formirane vlade 2015. godine, koja se morala suprotstaviti Trojci i nametnutim mjerama štednje.

Yanis Varoufakis je rekao u ponedjeljak u intervjuu za grčki SKAI TV da je George Soros od Tsiprasa njegovu glavu zatražio u srpnju 2015.

“Soros je o meni telefonom pričao samo jednom, kada je kontaktirao Tsiprasa u srpnju 2015. i zatražio moje protjerivanje iz vlade”, rekao je Varoufakis.

Podsjetimo, Varoufakis  je bio ministar financija u Tsiprasovoj vladi od 27. siječnja do 6. srpnja 2015.

Grčki blog KTG dodaje da je Tsiprasov  “kontakt” sa Sorosem bio ograničen na ovaj jedan telefonski poziv.

Ovime je bivši ministar financija Grčke htio odgovoriti na optužbe  ministra obrane Panosa Kammenosa koji je nedavno Varoufakisa nazvao Sorosevim namještenikom, tvrdeći kako je potonji financirao Prespanski sporazum o promjeni imena Makedonije.

“Kammenos je populist ekstremne desnice i, kao mnogi drugi, kada žele okaljati ugled i čast nekoga, svi ti neofašisti spominju nečije navodne veze sa Sorosem”, rekao je Yanis Varoufakis.

Opisujući Sorosa kao “kontroverznog aktera”, Varoufakis je rekao da je milijarder “učinio nešto dobro, ali i neke vrlo čudne stvari”.

Nakon intervjua, Varoufakis je na Twitteru objavio da je priča o Sorosevom telefonskom pozivu Tsiprasu već dio njegove najnovije knjige.

“Budući da nismo pročitali knjigu Varoufakisa, pitamo se je li također napisao kakvu je moć Soros imao na grčku vladu SYRIZA-ANEL da bi zatražio njegovo uklanjanje?”, komentirajući izjavu Varoufakisa u zaključku se pita grčki KTG.

Možda odgovor leži u izjavi vođe španjolskih komunista Carmela Suáreza, koji je uoči uspona Alexisa Tsiprasa na vlast rekao: “Nekada je radništvo u rušenje kapitalizma jurišalo s parolama  “Vlast radnicima” – “Socijalizam i komunizam”, ali su ih od istinske borbe uspjeli odvratiti oportunisti euroljevice, Cayo Lara, Alexis Tsipras, Pablo Iglesias, učenici Bernsteina i njegovih sljedbenika”.

“Opet bauk kruži Europom, bauk komunizma, ali su sve političke snage stare Europe – Merkel, Hollande, Rajoy, Cameron, Tsipras, Renzi…. – udružile u Svetu alijansu kako bi otjerale taj bauk. Svi su oni na pozicijama na kojima trenutno jesu upravo u tu svrhu”, rekao je još u vrijeme pojave vođa navodne “europske ljevice” Carmelo Suárez.

SKAI TV / KTG

Alexis TsiprasCarmelo SuárezKomunizamSYRIZA-ANELYanis Varoufakis
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Har Megiddo
5 godine prije

Sorosov sluga ili ne, ovaj mufljuz je kukavičje jaje isto kao i Tsipras.

Siniša
5 godine prije

“TS”….kako se čita u Hrvatskom jeziku;”piši kako govoriš,govori kako pišeš” postoji li to u Hrvatskom,u Srpskom je definitivno a od jedne Austrijanke sam čuo da je to pravilo i u Njemačkom jeziku.

Maja
5 godine prije

u svojoj novoj knjizi – cijela prica, moj sukob sa evropskim establismentom – objasnjava yanis sve detalje tog sukoba. kako suprotna strana uopce nije zeljela rijesiti problem grckih dugova, oni se trude svim sredstvima, zadrzati grcku u duznickom zatvoru. grcka kao pokusni laboratorij, kao poligon za porobljavanje ostalih eu naroda. posebnu ulogu uz ecb i eu komisije ima tu bas mmf, koji iz bankrota drugih uvijek izvlaci svoj biznis

Koča Popović
5 godine prije

Potpuno su nebitni prodavači magle poput Tziprasa i Varufakisa. Bit propasti modernog svijeta, prije svega Europe, leži u zadnja dva pasusa iliti odlomak i riječima Carmela Suareza. Kapitalizam je izrabljivacki sistem koji služi manjini da živi odlično na račun velike većine i on se ne može popravljati i reformirani, već samo rušiti.

Ivan
5 godine prije

Iz teksta je vrlo lako jos jednom zakljuciti ko vlada svetom, odnosno upravlja “vladama” u svetu. A sto se tice izjave Carmelo Suárez-a, mogu reci da je upravo suprotno. Politicke stranke stare Evrope su se udruzile da uvedu komunizam u istu a to je vidljivo po mnogo cemu. Evropa sve vise lici na stari SSSR.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Za sve “dobro” sto je svijetu napravio, Seroša treba nagraditi, recimo sa 7:62 ili 7:65 i to nasred cela, zasluzio je.

Narodna obrana
5 godine prije

Nije ovaj Varoufakis nikakav pozitivac, pogledajte samo koje lijepe riječi koristi za Sorosa: “učinio nešto dobro, ali i neke vrlo čudne stvari”. Nije čak rekao da je Soros išta loše napravio, a zamislite, tvrdi da je upravo Soros tražio njegovo protjerivanje iz vlade. Za svoje protivnike veli da su “neofašisti” i “ekstremna desnica”, što je propagandni riječnik ekstremnih ljevičara. Samo na temelju ove dvije izjave bi ga ja protjerao iz vlade.

Laki Topalović
5 godine prije

Ja samo ne znam, ako je tko čitao tu knjigu, je li Varoufakis stvarno mislio ići do kraja. Koliko sam čuo, imao je spremne odštampane drahme , ako Steinmeier, Merkel, Draghi i Lagarde ne popuste? Ako je, onda je izdajnik Tsipras. Moguće je jer je ovih dana američki ekonomist Stiglitz objavio veliki članak o “ubojitom euru za južne zemlje” i suludim mjerama štednje koje sve ekonomije samo slabe i nijedna nije ojačala, neovisno o statistikama. Možeš imati porast zarade banaka i investicijskih fondova ili osigurvaućih društava za 300% ili desetke milijardi na razini Grčke i to je u statistici BDP + , a narodu ku*ac od ovce Da izvinete.

Son of Alerik
5 godine prije

Bauk komunizma kruži Europom, kaže vođa španjolskih komunista Carmelo Suárez. Komunizam je imao na raspolaganju preko 70 godina i preko polovice zemaljske kugle. Isti oni koji su ‘jurišali na kapitalizam’ su jurišali i na vođe od bronce po trgovima, a Causescog su i zatukli. Komunizam je u svojoj praksi bio samo jedno – državni kapitalizam.Majstori prijevare su samo odigrali na dobitnu kartu – na opće siromaštvo.
Čini se kako se spomenuti bauk budi uvijek u doba kad treba vraćati dugove. Prije toga valjda bauk spava.
Bauku ne idu u prilog ni podatci o rastu ukupnog bogatstva. Tko bi reći da se dojučerašnja komunistička sirotinja može obogatiti u kapitalizmu. A može. Srednji sloj raste, a smanjuje se broj sirotinje.

Kajzer Soze
5 godine prije

Varoufakis,Tsipras,Soroš ……sve je to isto sranje samo drugo pakovanje.

alan ford
5 godine prije

“Varoufakis: “Soros je 2015. nazvao Tsiprasa i tražio moju glavu” ha, ha, ha, ha….. tko puši ovu lošu komediju, taj je doista debil na kvadrat… Varufakis isto takav plaćenik Sorosa i hazarske bankomafije, kao i Cipras… Stranka Siriza je podvala duboke države, da bi se otpor grčkog naroda protiv EU, bankomafije i lihvara, kontrolirao i usmjerio na svoju stranu. I tako je taj otpr na koncu smekšan i slomljen i GRčka je sada propala država, na aparatima bankomafije i zločinačkog MMF-a. Ne kažem, da su obični ljudi članovi ove stranke plaćenici duboke države, to nisu, većvodstvo stranke su sve Sorosevi ljudi,. a tako i Varufakis. Varufakisa, su tada prije 4 godine, dok su on i Cipras još bili opozicija i kofol gumili buntovnike protiv EU i dužničkog ropstva,u javnosti, posprdno nazivali “marksist iz kafića”. Dakle, lažni salonski ljevičar, koji je, prije nego što je sa Ciprasom postao kobajagi oporbenjak, boravio… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Baš kad smo kod pisanja imena, k vragu, novinari portal Logično, zašto pišete englesku transkricpciju grčkih prezimena, koju ste vjerojatno prepisali sa američkij portala. Transkripcija sa grčkog alfabeta na hrvatski/srpski/bošnjački/crnogorski je: Varufakis i Cipras.

alan ford
5 godine prije

Her Megido, nisi u pravu… strana imena i nazivi, pišu se u hrvatskom jeziku, u originalu, ali kada se radi o imenima i nazivima iz onih jezika koji su na latinici, kao i hrvatski. Dakle, iz engleskog, talijanskog, francuskog, njemačkog, itd.. Zato je ispravno da se kod nas piše, npr. New York, München, Genova, Marseille, Sevilla… itd. Međutim, kada se radi o pisanju imena i naziva iz onih jezika, koji nisu na latinci, već imaju vlastita pisma kao ruska ili bugarska ćirilica, grčki alfabet, arapski, perzijski, kineski, japanski, itd.., onda je po hrvatskom pravopisu treba pisati hrvatsku transkripciju tog i tog imena, tog i tog naziva. Ja se sjećam vremena Jugoslavije i tada se u hrvatskim novinama, Vjesnik, Večernji, itd i na TV Zagreb, to radilo ispravno i tada se taj pravopis poštovao. Tada su se imena iz onih jezika, koje nemaju latinicu,pisala ispravno na hrvatskoj transkripciji. Ali danas, vidim… Čitaj više »

Sardelino
5 godine prije

Kapitalizam svoj život živi u svojoj 100% suštini. Komunizma nikad ni nije bilo.

Gortan
5 godine prije

Najobičnija baraba i buržoaska agentura, Čak i manje pažljivim čitanjem njegovih baljezganja, da se primetiti : da je vatreni zagovornik EU ( američke ludačke košulje imperijalizma, narodima Evrope ) i globalizma ( eufemizam za divljanje imperijalizma ). .

Bipolarni medvjed
5 godine prije

Fascinatno je da jedan smrdljivi investitor s puno novaca ima mogucnost i pravo nazivati premijere i predsjednike i nametati svoju volju, svrgavati politicare, mijenjati vlade (Ukraina) itd.
Neshvatljivo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI