fbpx

Napuštanje EU i eura “više nisu prioritet” Nacionalnog okupljanja Marine Le Pen

Napuštanje EU i eura "više nisu prioritet" Nacionalnog okupljanja Marine Le Pen 1

Odricanje od ključnih obećanja je već zabilježeno u Grčkoj s Tsiprasovom Syrizom i odnedavno u Italiji u kojoj su koalicijska vlada koju vode Matteo Salvini i Luigi Di Maio odustali od ključnih stavki programa Vlade promjena. Čini se da je sada na redu Nacionalno okupljanje Marine Le Pen, koja nije osvojila vlast, ali je među vodećim političkim snagama u Francuskoj.

Čelnik stranačke liste na čelu s Marine Le Pen na europskim izborima, Jordan Bardella, zaključio je da ideja o Frexitu sada možda više nije toliko poželjna, posebno u Europi koja “evoluira”.

Dok je njemačkoj stranci AfD još uvijek draga mogućnost Dexita, Nacionalno okupljanje, bivši Nacionalni front, izlazak iz Europske unije i eurozone stavlja na posljednje mjesto na listi prioriteta.

To je tijekom kampanje za predstojeće izbore za Europski parlament jasno rekao Jordan Bardella, mladi čelnik Nacionalnog okupljanja.

Govoreći za BFMTV u ponedjeljak 14. siječnja, prema njegovim riječima, Europa može biti “nešto dobro”, a Frexit “za sada više nije prioritet stranke”.

“Točke dogovora” s Matteom Salvinijem

Matteo Salvini

FOTO: Matteo Salvini

Ravnatelj pokreta mladih stranke Marine Le Pen, poznatiji pod nekadašnjim nazivom Nacionalni omladinski front (FNJ), objasnio je u razgovoru s Jean-Jacquesom Bourdinom što su trenutni prioriteti stranke.

“Što se tiče eura, moramo biti vrlo jasni, nismo bili u mogućnosti uvjeriti ljude u to pitanje. Mislim da je brutalni izlazak kojeg smo željeli predložiti za euro i Europsku uniju uplašio mnogo Francuza”, rekao je Jordan Bardella.

“Vjerujem da je u politici jamstvo poštenja da se prizna da rješenja koja smo predložili možda nisu u skladu s onim koja su Francuzi očekivali . Danas postoje drugi prioriteti. Vjerujem da za sada izlazak eura više nije prioritet”, dodao je Bardella, preusmjeravajući politiku stranke na druge staze, poput smanjenja poreza i smanjenja imigracije.

U Italiji je novinar i politolog Paolo Barnard, koji je polagao neke nade u novu Vladu promjena, ogorčen politikom Salvinija i Di Maia, prije svega zbog popuštanja Bruxellesu oko proračuna za 2019. godinu, koji je revidiran s 2,4% deficita na 2,04%, ali i zbog neprincipijelnog stana prema NATO paktu.

U svom članku “Naivci, tek sad ste otkrili blef žuto-zelenih”, kako u Italiji zovu vladu Lige i Pokreta 5 zvijezda, Paolo Barnard optužuje do jučer ratobornu i polemičnu vladu prema  europskoj diktaturi da već bleji i spremna je na ustupke pred prvim prijetnjama i ucjenama Bruxellesa.

“Pred špekulativnim provokacijama i zastrašivanjem Junckera se plaćeno sudioništvo vječnog talijanskog establišmenta “prodalo strancima”. Ovo je kraj iredentističkog sna. Italija se sprema vratiti ponašanju koje je u  skladu s računovođama Europske unije, tako nepoštenima da nam ne mogu tolerirati ni jadnih 2,4% deficita, a onda žure oprostiti Francuskoj i svom Macronu, koji se brani od pobune Žutih prsluka, najavljujući da će probiti mitoloških 3% deficita, što bi se trebao sankcionirati prema Ugovoru iz Maastrichta na temelju puke “teološke” tvrdnje, koja nema nikakve veze s ekonomijom. Bolje rečeno, oni koji su nametnuli to umjetno ograničenje deficita učinili su to zlonamjerno, znajući da će podrivanje države uzrokovati potres i nestanak srednje klase, deformirajući gospodarstvo isključivo korist financijske elite”, piše Paolo Barnard nekoliko dana uoči kapitulacije Italije u Bruxellesu.

“Izgovor je da nema više novca i javni dug nas proždire. A valuta. Tko je kontrolira? Tko je njezin vlasnik? Tko je izdaje? A valuta je jedina mjera duga. Javni dug izražen u državnom novcu nije nikakav problem. SAD, Kina i Rusija nikada neće bankrotirati. Japan u omjeru BDP-a ima dvostruko više duga od Italije, ali ne pati. Samo je Europa  jedinstveni slučaj na svijetu u kojoj je pola milijarde ljudi ostavljeno na milost i nemilost krvnika, kao što je slučaj u Grčkoj, a da se nitko nije pobunio”, nastavlja Barnard.

Jesu li mogli Salvini i Di Maio što učiniti? Ne! Prema njihovim izbornim kampanjama su morali to učiniti. Mnogi su ih shvatili ozbiljno, njihovi protivnici prvi, očigledno uplašeni mogućim novim kursom, a onda očito i njihove pristaše. Barem 60% Talijana, prema anketama, bili su uvjereni da bi oni mogli biti novi “Spasitelji domovine”.

Zapravo je Barnard na ovaj razvoj događaja upozoravao 31. svibnja 2018. godine, kada je napisao: “Luigi Di Maio i Matteo Salvini nanijeli su talijanskim euroskeptičnim biračima najgore poniženje koje je itko mogao zamisliti. Nije loše, za dva “paladina” talijanskog suvereniteta. Ali što je još gore, zauvijek su pokopali talijanske suverene nade. Danas, nakon što su se u velikoj mjeri ostvarila njegova predviđanja, žuto-zelenu vladu u Rimu zove opasno nerealnom, neodgovornom i nitkovima.

Nakon što su iscrpili prvi set  kozmetike, već su se uhvatili dimnjaka i posipaju se pepelom po glavi, jureći po ulicama Bruxellesa i Quirinala, kao i svaka druga talijanska marioneta od 1993. nadalje. To se događa zato što su na štetu biračkog tijela i vlastite nepripremljeni i naivnosti Liga i M5S grubo podcijenili protivnika. Tko je od Fusara, Becchija i svim tih razočaranim malim dječacima koji se sada bore na društvenim mrežama i poručuju “Vjerovali smo vam, izdajnici!”, dijelio je moje predviđanje? Nitko. Mi smo zapravo nacionalno poniženje”, zaključuje Paolo Barnard.

Valeurs Actuelles / BFMTV / Libreidee

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Recept za srećniji život: Verujem samo sebi, samo od sebe nešto očekujem i samo se u svoje snage uzdam.

čokolino
Gost
čokolino
1 godina prije

Može ak nemaš stan na kredit, auto na lizing i najnoviji telefon na “besplatno” na 2-3 godine, TV veći od sobe u kojoj je namješten i slično………..a sve to zbog toga da ispadneš bolji i uspješniji od drugih.
Sve dok većina sa šoldima koje nema, kupuje stvari koje jim nisu potrebne, samo zato da naprave utisak na ljude koje uopče ne poznaju, ovi svet ide u propast.
Najtužnije je to da ćemo ceh plačati i oni koji virujemo use i u svoje kljuse i sritni smo ali nećemo moći dugo biti zbog drugih jel ćemo morat plaćat tuđe račune.

Crodaemon
Gost
Crodaemon
1 godina prije

Da sve je to kao problem, al nisi u pravu, problem je puno dublji. U danasnjem monetarnom sustavu novac = dug/kredit, ako niko ne digne kredit nema novca u opticaju, pa bija to Matee radi novog TVa, neka tvrtka radi novog stroja ili drzava. Bez novog kredita nema novca u opticaju. Naravno takav sustav je trul u korjenu i triba ga minjat.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Ne dugujem ni evro ni bankama, ni ljudima. Nikom. Kuću su mi obezbedili roditelji, ali lokacija mi nije po volji. Drugu, rodnu, u kojoj nameravam da živim u bosanskim brdima, renoviram povoljno novcem ušteđenim od soostvenog rada. Telefon neki Huaweii. Odličan. TV nemam već 10 godina. Nameštaj vrlo povoljan, štošta mojim rukama restaurirano i napravljeno, dovoljno lepo i udobno i meni i drugima. Oblačim se na sniženjima, polovnim prodavnicama, i sama šijem, štrikam, heklam i radim nakit. Ni to nije oku neugodno, ni neudobno. Auto, mazda 1, me pre 3 godine koštao 1450 evra i nepoderiv je, a uz brdo se penje kao avion. Možete me videti kad u njemu katkad proletim autoputem kroz Hrvatsku. Mahaću vam ?. Pomažem samo pametnim ljudima. A ako sistem pukne i sve ode u finu, neću duboko i nisko pasti, jer visoko ni nisam nikad letela.

P. S. Čoko, nisam upotrebila onu reč iza “u finu”, a na vrh mi jezika ??

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Evo da sa vama podelim jedan intetesantan tekst koji mi je maločas poslala prijateljica

http://www.vestinet.rs/pogledi/andrej-fajgelj-poslao-otreznjucu-poruku-pradeda-ti-je-bio-gazda-i-jeac-a-ti-si-sluga-i-dadzija

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Hvala, dragi admine. Izvini što sam te probudila ??

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Anarho, ne spavaj. Daj link što sam ti poslala ?

Anarho
Famed Member
Anarho
1 godina prije

Heh, da si mene cekala, nacekala bi se 😀
Iako grozan pocetak, ispade tekst sa linka na kraju dobar i prikladan. Sva ova halabuka oko Talijana ispade kao obicna pornjava za adolescentne dr**dzije tj. obicnu raju (potomke slavnih djedova) koja misli da izborima moze postici stvarne promjene i napredak. Samo kruha i igara …

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Ne sudimo knjizi po koricama ili naslovima, zato smo pametniji ?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Marina ni čarape ispeglati nije u stanju?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

RENAULT 3?

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Letela nekad i sa Renault 4

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Helena lako je tebi, ti si gazda, svoja na svome. Salvini je zelio da te dostigne, a onda su ga kreditori stisnuli za medjunozje. Sad piskutavim glasom ponavlja “bicu dobar, bicu dobar”.

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije

Helena,tebe bi valjalo ženit ako več nisi u braku,hahahah,šalim se.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

?

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije

Dugovi nikad nebudu vračeni jer im je to i svrha.

N. Vlada
Gost
N. Vlada
1 godina prije

Ne verujem samo sebi nego verujem i tebi.
Ne uzdam se samo u svoje snage već i u tvoje.Inače te ne bih sledio i kroz pustinju.
Ne uzdam se u onoga u koga osećam da se ne mogu pouzdati.
I ja sam bio dete kao i ti a to sam još i sad.
I to ne nestaje. Mi ne napredujemo već se samo ponovo prepoznajemo.
A od tebe očekujem npr. da me ne povrediš. Jer dete može da doživi da ga ne voliš ako ga povređuješ.
I ne očekujem od tebe da ne očekuješ.Bez obzira što ti kažeš da ne očekuješ ti ipak očekuješ.
Naprimer, da te čovek kojeg voliš ne tuče.U svakom slučaju ima svakojakih očekivanja.
I u poslu očekuješ da tvoj suradnik uradi ispravnu stvar.Ne mogu ja da držim moju stranu grede a ti da držiš ruke u džepovima a kao gradimo most ili kuću ….
I nekako sam siguran da si se razišla od svog dragog jer si očekivala…………………………………………….
a istina je da neka očekivanja mogu da budu otrovna i okovna.
Ali sam takođe siguran da se neka divna očekivanja ostvaruju baš zato jer ih očekujemo.
To mi se mnogo mnogo puta obistinilo.
I verujem u sve ove ljude i u sve njihove snage i u sva njihova očekivanja jer sve to ovde tako jasno struji da se može i osetiti.
I oprostite mi ako grešim. Ali eto kako vidim ovo sa EU i svetskom situacijom.
Trenutačno smo u mutnoj vodi i tu se teže vidi ali sve će doći na svoje jer nijedna prevara ne traje večno.A mi se razumemo telepatski. Ljubav je osećaj. I kada se ovde čitamo mi se i osećamo.

N. Vlada
Gost
N. Vlada
1 godina prije

Samo…samo…samo…izgleda da i zivis sama. ?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ovo već postaje groteska. Italija je u UN-u glasala za odbijanje ruske rezolucije da se očuva INF. Glasala je i za proširivanje sankcija Rusiji, dok se koristila sa srbijom da izvozi robu u tu istu Rusiju. To je što se tiče vanjske politike. Ovaj zajamčeni dohodak o d 780 eura je klinac. Jer moraš imati milijun preduvjeta da bi ga dobio. Proračun je prekrojen po želju Moskovicija, a ono što su probili su namaknuli dodatnim porezima. Još dva poteza , a bit će ih , i na sljedećim izborima će dobiti 10% zajedno. Kome onda vjerovati? Ajmo reći da je Le pen pragmatična i ne želi velike potrese. Ajmo reći da je tako i bit optimisti. Da dođe na vlast? Zaista sumnjam da bi bilo velikih promjena o kojima je grmjela prije dvije-tri godine. Dakle, kako dalje??????

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Kako dalje? Cekamo reinkarnaciju…

Ilija
Gost
Ilija
1 godina prije

“Žuti prsluci”. Nije šala. Dok nije prekasno.

N. Vlada
Gost
N. Vlada
1 godina prije

Poštovani Laki, ne želim da budem nadmen jer i ja sam bio glup a možda mi se glupost i opet desi.
Ja vidim većinu političara kako obećaju. Ali to je čitava njihova priča. Pomalo se čudim da svi očekuju od njih da izvrše svoje obećanje.Pa oni zapravo nikada nisu ni rekli da će to ispoštovati. To naprosto nije njihova funkcija. Oni lepo kažu : Pa mi smo samo obećali ! Dakle oni se samo time i bave – da obećaju nešto onima koji im naivno veruju ili se slepo nadaju. Šta mi imamo od njih da očekujemo, pa zar nismo naučili da se oni samo time bave već hiljadama godina. Zapravo njihova funkcija je vrlo sveta i bogom dana. A to je da prestanemo biti naivni i verovati onima koji tvore sistem. A za sistem ima jedna bolja reč USTROJ. Dakle ako hoćeš U STROJ slušaj lepa obećanja i na kraju zaista završiš u stroju u vojsci pa i u ratu. Eto zato ja ne verujem ni rusko-kineskoj strani ni zapadu. Ja verujem mojim prijateljima i ponoviću imam ih sa svih strana.I oni su moja obitelj.
Inače najbolji “sistem” mi je onaj kao u amazonskih indijanaca ili nekih sličnih. Čim je nešto veliko tu su i veliki moćnici a od njih možeš znati što očekivati. Jer nas ne treba da interesuje moć već prijateljstvo.
E a te dve struje baš i ne idu zajedno.
Hvala na strpljivosti.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Nravno da nisu…. EU ideja malog čovjeka je fenomenalan projekat, samo žestok reset i ljepota od života.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Nema MALOG čovjeka. Svi se ljudi rađaju jednaki. Ako je netko stekao politički položaj ili zgrnuo bogatstvo nije VELIKI čovjek. osobno ne smatram da sam manji od Keruma što lijepi pršut na glavu kad se obleja kao krmak ili da sam manji od bilo koga u Saboru . Manji sam od velikana od kojih mogu puno toga naučiti, a vjerojatno neću stići u jednom biološkom životu, a možda su završili na groblju za sirotinju. Znam da ne koristiš zlobno taj termin, ali bode u uši. Bez uvrede.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Nravno da nisam mislio ništa loše ali prdio ti u ladnu vodu ili vruću svejedno ti je;EU se pretvorila u bastion elite i Briselske birokratije;to kako ti rezonuješ male i velike jeste ok i potpuno se slažem ali dešavanja u Makedoniji i Francuskoj i svugdje oko nas te onaj članak zadnji o vakcinaciji i oboljevanju su realnost koja kaže “veliki/robovlasnici/apside su se oteli kontroli”.

kardinale
Gost
kardinale
1 godina prije

I svaka budaletina god 2019 u doba interneta zna da nije bitno za koga glasas ili tko ce pobjediti ionako masoncine poslije vode iza zavjesa zemlje. Politicari su samo vidljivi klauni.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Problem je dok uvjeravaju i uvjere ljude da to nisu, a to se teško prepoznaje dok se ne dođe na vlast. Znam da država nije seoska krčma. postoje ugovori, obveze, moguće sankcije, ali takvim pristupom bi cijeli svijet odavno bio porobljen. Točno. Iranci, na primjer, možda nemaju najnoviji iPhone na rate, ali imaju svoju zemlju. Malo smo eurocentrični i tražimo model to oko nas. A čini se da nema alternative. Čak i Britanci. Odoše iz EU, pa što? Sve će im ostati isto.

Antiglobalist
Gost
Antiglobalist
1 godina prije

Nema izlaska za “male” zemlje, jer elita to ne dopušta. Na primjeru Britanije vidi se da nema lakog izlaska i za “velike” što je jasna poruka “euroskepticima” u Italiji, Francuskoj i Njemačkoj. Ako se Britanija spasi i izađe – kažem ako – bit će primjer koliko je to teško, a ako ne izađe – bit će primjer da je to nemoguće.

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
1 godina prije

Već sam u jednom komentaru prije rekao da Nacionalno okupljanje nepodupire čak žute prsluke..

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Mislim da podupire. Podupiru ih i Jean-Luc Mélenchon i Marine Le Pen, jer je oportuno, korisno

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Vrlo bitan detalj – Le Pen menja program PRE izbora. Lepo kažu: “birači to nisu želeli, daćemo im ono što žele”. Da li su u pravu? Valjda je normalno da se rukovode željama svog naroda…

Ne branim Nacionalno okupljanje, čak ni ne poznajem njihov program ali treba imati na umu da je tamo mini revolucija i da ni tim snagama napuštanje EU nije osnovni prioritet. Uostalom, da li bi bilo čudo da drugi dan po dobijanju vlasti kažu: “Ipak bi trebalo izaći iz EU” – da li bi bili prvi koji slažu birače? Danas je glasanje na izborima kao popunjavanje sportske prognoze.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Sve je u njihovim kandzama, oporba, vlast, lijevi, desni, zeleni, centar, svi do jednog tako da sto god narod izabere oni su sigurni dobitnici. Treba sistem mjenjati a ne politicare

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Sustav građanske liberalne predstavničke demokracije je dizajniran tako da se u njega ne ulazi bez odricanja maksimalističkih ciljeva, a kozmetičke promjene i neke parcijalne pobjedice se lako “ispeglaju” na drugoj strani.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
1 godina prije

Tako je ali to se neće dogoditi bez velikog zla. Najmanje bolno što mi pada na pamet je Roosvetova “mandarinska revolucija” iz tridesetih godina prošlog stoljeća ali sada nema uvjeta za nešto slično. Za koju stotinu godina možda.

Segota
Gost
Segota
1 godina prije

I tako , okreće plašt po vjetru…..

Radikalna obrana
Gost
Radikalna obrana
1 godina prije

Nije to ništa čudno. Le Pen već neko vrijeme ide prema trenutnom političkom centru. Da pobijedi na izborima vjerojatno ništa ne bi napravila sa muslimanima.

Nema tu pravih lidera, to je sve luk i voda. Čim je netko radikalniji (u prijevodu: nešto bi napravio) njega se rješavaju po kratkom postupku kao što se Le Pen rješila svog oca.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Kakve veze sad imaju muslimani. Druga treća generacija, ima ih bar 5-10 milijuna. Možda otvorit “Auschwitz” negdje u zabitima na sjevernom dijelu granice sa Španjolskom?

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Kad Perica kaže da radikalnu opoziciju oformi vlast odma’ dobije “brdo” minusa

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Kad mislis na drvene lutke, a ne na trbuhozborca. Zna se ko u svojim rukama drzi i vlast i opoziciju i ko je formirao alternativne opozicije po svijetu. Ubuduce razlikuj stvarnu vlast od “domace lokalne vlasti” (oni nisu u stanju da oforme nista).

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Još jedan dokaz da se stranačkom “demokracijom” ne može ništa riješitit. Pa rekao je davno mudri Bernard Shaw da kad bi se izborima moglo nešto promijentiti, oni bi bila zabranjeni!
Valja odustati od politike i politikanata. Jedino je rješenje oružana revolucija, a za nju vrijeme još nije sazrelo. Još ljudima nije tako loše da uzmu oružje u ruke. Ali doći će nažalost i ti dani, kad-tad. To je neminovni razvoj.

Buzz
Gost
Buzz
1 godina prije

Svaka cast za komentar Spartak. ?

MiLo
Gost
MiLo
1 godina prije

Napokon shvatila kako se dolazi na vlast,samo lojalnoscu i poslusnoscu. Kao i u ovim nasim balkanski.m drzavicama samo poltroni i ulizice na vlasti a vlade odredjuju strani ambasadori nema tu niti jedne ni poluslobodne drzavice.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Juncker preplašio Italijane,nakon pojavljivanja sa dvije različite cipele,
zaprijetio da će se napit i izać sa tri različite postole(APOSTOL)?

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

Obećanje, ludom radovanje!

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Svi manje-više vide izdaju od novopečenih vlada koje su najavile ne prihvačanje ucjena EU birokrata!? Meni ne izgleda sve baš tako, čini mi se da se čeka tajming koji će omogućiti rezultat. Ako bude djelovala svaka zemlja i vlada za sebe neće biti uspjeha. To je valjda jasno. Male državice su tužne vazalštine, bile ili ne u EU, NATO-u…, koje će se po nalogu gazda u sekundi okrenuti jedne protiv drugih i napraviti “Kontrolirani kaos”!?Trebati će istovremena kordinacija nekoliko najvećih zemalja da bi se uspjelo riješiti okupacije itd.
P. S. Izdaje mnogih vlada i njihovih glasaća europskih država od 90-te do danas se mora platiti, a cijenu budu najbolje osjetila naša dijeca, mladi !! Kao i uvijek novi naraštaji stradavaju najviše dok ispravljaju nepoštenje sadašnjih i prošlih “elita” i onih koji misle da to jesu, …

oddball
Gost
oddball
1 godina prije

Opći nedostatk odgovorne politike kako među establishmentom tako i među ovim populistima koji obećavaju brda i doline, prije ili poslije se suoče sa real politikom, to ćemo vidjeti i uRH ako se živi zid ikada domogne vlasti što će od njihovih programskih točaka ostati,… to je to danas, politika se uz ove društvene mreže i internet pretvorila u reality show za skupljanje lajkova, jednom kada dođeš u situaciju da preuzmeš odgovornost za vodstvo istina ispliva,… pogledajte samo brexit cirkus, u cijeloj GBR nema političara koji se može nositi sa ovom situacijom koju su sami zakuhali

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

GLUPANI KOJI VODE EU nikako da shvate i nauce da ih USA iskoristava i pravi budale od njih, jednostavno trebaju raskinuti na nivou EU sve dipolamatske vojne i ekonomske odnose sa USA pa da vidimo promijenu, a ne ovako kada Trump ide na sranje njih 10 stoji u redu da mu polizu gusicu. Pogledajte samo Kulindu i Plenkija ne treba dalje uopce gledati.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Napuštanje EU i eura “ nije prioritet” ni AFD-a. Jedan dio stranke AFD-a, želi to, želi “dexit”, i to ono “radikalno krilo”, kako ih nazivaju lažljivi mainstream mediji. Ali čelništvo stranke, na čelu sa Gaulandom i lezbom Alice Weidel (bivša menadžerica Goldma Saksa), koje se sve više približava mainstreamu, ne želi to. Baš nedavno na stranačkoj konvenciji, Gauland, je rekao, također da izlazak Njemačke iz EU, “dexit”, nije prioritet. Ciohazarska mafija, koja je gospodar korporacije Njemačka, naređuje svojim pudlicama, Merkelici i ostaloj bandi, da primjenjuju paraleno dvostruku taktiku prema AFD-u, a tako i prema ostalim euroskeptičnim strankama; Nacionanoj fronti, Salvinijevoj stranci, FPO u Austriji, itd. Taktiku mrkve i batine. Na jednoj strani, se metodama zastrašivanja ide protiv AFD-a, a istovremeno se pokušava “mrkvom, ubacivanjem svojih ljudi u stranku, da se ona smekša, da se razvodni,. da se sve više usmjeri ka mainstreamu.
Metoda zastrašivanja; Merkeličina vlada je nedavno donijekla odluku da se AFD stvai pod prismotru, od strane Službe za zaštitu ustavnog poretka. To je njemačka obavještajna služba za unutrašnje poslove. I baš kako je rekao sada, već bivši zastupnik AFD-a, Andre Poggenburg, neki u AFD-u se se odsmah usralu u gaće. Poggenburg, koji je od vlastite stranke AFD, dobivao disciplinske ukore, zbog svojih istupa. Poggenburge je nedavno sam, svojom voljom, nezadovoljan razvojem, napustio AFD i osnovao vlastitu stranku
Također i austrijski FPO, koji je prije izbora, 2017. grmio da Austrija mora izići iz EU, čim je nakon izbora sastavio vladajuću koalciju sa Kurzevim OVP-om, odmah im izlazak iz EU više nije prioritet, odnosno, FPO je rekao da ne žele izlaziti iz EU; a prvo što su OVP i FPO, naglasili nakon osnivanja koalicije, bilo je “borba protiv antisemitizma”.

Marinina Nacionalna Fronta je nakon namještenih izbora u Francuskoj 2017. i namještene pobjede Macrona, zapravo već gotova. Nakon toga Marine Le Pen, umjesto da ustvari zaoštri borbu protiv Macrona i elite, ona je stranku potopuno smekšala. Pa tako i NF naglašava, da se svi “ekstremisti” izbace iz stranke, da se mora boriti protiv antisemitizma, itd… a jedna od glavnih savjetnika NF-a je neki homić. A ona je odvano izbacila svog oca i osnivača stranke Jeana-Marie Le Pena iz stranke, zato jer je stari “tvrdolinijaš” i jer je navodno imao “antisemtiske ispade”.

Kvaka je u tome, dok god se sve ove kritične i euroskeptične stranke, AFD. NF., FPO, Švedski demokrati i ostali, igraju kako ciohazarska elita svira, dok god oni poštuju pravila igre, koju je nametnula elita, oni nemogu pobjediti, oni zapravo ne mogu ništa. Nula. Jer, oni, imjesto da idu u ofentivu, oni su stalno u defenzivi. Elita ih sa svojim medijima napada, a oni se uvijek brane i pravdaju, dakle od toga nema ništa. Međutim, treba reći da je i narod posran i pasivan i to i u svim zapadnoeuropskim državama, kada imaš takav posrano pasivan narod, onda je zaista teško svakoj stranci, da napravi nele radikalnije korake.

ustvari, dok god su vladario svijeta, ciohazarska mafija zaštićeni kao lički medvjedi, dok god, oni mašu batinom holokausta, i dok god se svatko odmah pogne glavu pred tom batinom,, od neke stvarne promjene, neće biti ništa.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik