Lenjinovo tijelo prodajte Kinezima, traži ruski političar

prodati
15 komentara

Čovjek kojemu kontroverze nisu strana pojava, političar-veteran i višegodišnji predsjednički kandidat, Vladimir Žirinovski izazvao je nemir na mreži nakon što je sugerirao da Rusija proda sačuvano tijelo revolucionarnog vođe, Vladimira Lenjina.

“U Francuskoj poslovni čovjek želi prodati sliku “Mone Lise”. Mi bismo mogli bismo prodati Lenjinovu mumiju. Ima kupaca: Kina, Vijetnam ili komunistička država. Lenjinovo tijelo je u dobrom stanju, mumificirano prije samo 96 godina ”, svoji u objavi na Twitteru. Tijelo sovjetskog vođe bilo je javno izloženo nedugo nakon njegove smrti, 1924. godine.

Kontroverzni ruski političar osvrnuo se na nedavni prijedlog francuskog biznismena Stephanea Distinguina, koji je predložio da Francuska proda slavnu sliku za 50 milijardi eura (54.5 milijardi USD), kako bi nadoknadila financijske troškove za Covid-19.

Žirinovski je dobro poznata figura u Rusiji; bio je vođa Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) još od 1989. Političar je poznat po svojoj strastvenoj, domoljubnoj retorici i konfrontacijskom stilu. Tijekom godina, Žirinovski je sudjelovao u mnogim kontroverznim trenucima, uključujući i nazivanje kolege predsjedničkog kandidata “kurvom”, tijekom televizijske rasprave.

Unatoč njegovim brojnim neobičnim prijedlozima, Žirinovski nije prva osoba koja je predložila uklanjanje Leninovog tijela iz mauzoleja, koji se nalazi na moskovskom Crvenom trgu. 1997. godine, predsjednik Boris Jeljcin predložio je uklanjanje trupla i prebacivanje pored Lenjinove majke, čije tijelo je u Sankt Petersburgu. Njegov nasljednik, predsjednik Vladimir Putin, do sada je odbacio prijedloge o premještanju tijela, pojašnjavajući da bi za mnoge bivše građane SSSR-a „Lenjinov ukop značio da su obožavali lažne vrijednosti, postavljali sebi lažne ciljeve i da su svoj život živjeli uzalud”.

Prije samo mjesec dana, Žirinovski je napunio još više naslovnica, kada je predložio da komunisti, koji slave Lenjinov rođendan na Crvenom trgu, budu pritvoreni zbog kršenja karantene. Sovjetski revolucionar slavio bi svoj 150. rođendan 22. travnja, a članovi komunističke partije u zemlji imali su ogromne planove za proslavu. Zaokupljen mjerama samoizolacije, događaj je bio nedoličan, događaju bi prisustvovalo samo nekoliko tvrdoglavih pristaša.

“Svi bismo trebali biti u izolaciji. A ako komunisti odbiju poštivati pravila koja vrijede za sve i još uvijek odluče otići u mauzolej, predlažemo da se cijela njihova delegacija uhiti”, citirala ga je tiskovna služba stranke.

KomunizamSSSR
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
3 godine prije

čitajući mi došlo, da mogu, sad bi otišao vidit mumiju , prije nego je nebude.

Nil 1
3 godine prije

Fuj

Borik
3 godine prije

Azijat Uljanov je bankarska podvala londonskog Citya i Wall Streeta, da rasparča i uništi Rusiju. Treba ga vratiti vlasnicima.

oeivniuqewfibvwebviuqewrv
3 godine prije

Žirinovski varan koji glumi velikog rusa, što nije rekao da ga poklone njegovoj braći da mu podignu spomenik u đerusalimu kako su uz pomoć njega uništili carsku Rusiju.

Dobar i loš
3 godine prije

A što ne bismo tvoje telo mumificirali i prodali za dobre pare, Žirinovski?

Max
3 godine prije

Bizarna ideja.

Ursus
3 godine prije

Koja korist od njega, nije ni za gnojivo

Revolt
3 godine prije

Lenin je za razliku od putinske sluge Žirinovskog svakako odigrao pozitivnu ulogu u istoriji Rusije. Pod njegovim vodstvom se uveo 8satni radni dan, dječji vrtiči , pravo ženama glasat na izborima , besplatna 3 obroka na dan za djecu u osnovnim školama,… Ujedinjenje malih banaka u Rusiji i stvaranje Centralne Ruske Banke. Za razliku od njega, uloga Žirinovskog je da glumi opoziciju, koja na svakom glasanju važnom za putinski režim, LDPR glasa isto kao članovi Jedine Rusije Prvi video pokazuje kako Žirni viče; ‘Bože hrani Carja (Putina)kada od istog prima medalju za svoje rektalno-alpinističke sposobnosti. https://www.youtube.com/watch?v=R7q_NeRWqT4 Drugi video se dešava na konferenciji LDPR-a kada jedna žena iz publike provokativno pita Žirnog dali on smatra, da istinska vlast pripada narodu po ustavu i pominje člen 5 članak5, na što Žirni veoma bezobrazno ženi odgovara, da se on sa time ne slaže i kaže: ‘Ni u jednoj državi svijeta vlast ne pripada… Čitaj više »

miki
3 godine prije

Lesinu velikog vodze treba pokloniti Srbiji, jer ima mesta u mauzoleju njegovog ucenika

miki
3 godine prije

u beograd s njime

Vinko Marković
3 godine prije

Žirinovski je dokazani pedofil a izjašnjavao se je donedavno lažno kao Rus, dok neko nije pročačkao i dokazao da je Židov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI