fbpx

Lenjinovo tijelo prodajte Kinezima, traži ruski političar

prodati

Čovjek kojemu kontroverze nisu strana pojava, političar-veteran i višegodišnji predsjednički kandidat, Vladimir Žirinovski izazvao je nemir na mreži nakon što je sugerirao da Rusija proda sačuvano tijelo revolucionarnog vođe, Vladimira Lenjina.

“U Francuskoj poslovni čovjek želi prodati sliku “Mone Lise”. Mi bismo mogli bismo prodati Lenjinovu mumiju. Ima kupaca: Kina, Vijetnam ili komunistička država. Lenjinovo tijelo je u dobrom stanju, mumificirano prije samo 96 godina ”, svoji u objavi na Twitteru. Tijelo sovjetskog vođe bilo je javno izloženo nedugo nakon njegove smrti, 1924. godine.

Kontroverzni ruski političar osvrnuo se na nedavni prijedlog francuskog biznismena Stephanea Distinguina, koji je predložio da Francuska proda slavnu sliku za 50 milijardi eura (54.5 milijardi USD), kako bi nadoknadila financijske troškove za Covid-19.

Žirinovski je dobro poznata figura u Rusiji; bio je vođa Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) još od 1989. Političar je poznat po svojoj strastvenoj, domoljubnoj retorici i konfrontacijskom stilu. Tijekom godina, Žirinovski je sudjelovao u mnogim kontroverznim trenucima, uključujući i nazivanje kolege predsjedničkog kandidata “kurvom”, tijekom televizijske rasprave.

Unatoč njegovim brojnim neobičnim prijedlozima, Žirinovski nije prva osoba koja je predložila uklanjanje Leninovog tijela iz mauzoleja, koji se nalazi na moskovskom Crvenom trgu. 1997. godine, predsjednik Boris Jeljcin predložio je uklanjanje trupla i prebacivanje pored Lenjinove majke, čije tijelo je u Sankt Petersburgu. Njegov nasljednik, predsjednik Vladimir Putin, do sada je odbacio prijedloge o premještanju tijela, pojašnjavajući da bi za mnoge bivše građane SSSR-a „Lenjinov ukop značio da su obožavali lažne vrijednosti, postavljali sebi lažne ciljeve i da su svoj život živjeli uzalud”.

Prije samo mjesec dana, Žirinovski je napunio još više naslovnica, kada je predložio da komunisti, koji slave Lenjinov rođendan na Crvenom trgu, budu pritvoreni zbog kršenja karantene. Sovjetski revolucionar slavio bi svoj 150. rođendan 22. travnja, a članovi komunističke partije u zemlji imali su ogromne planove za proslavu. Zaokupljen mjerama samoizolacije, događaj je bio nedoličan, događaju bi prisustvovalo samo nekoliko tvrdoglavih pristaša.

“Svi bismo trebali biti u izolaciji. A ako komunisti odbiju poštivati pravila koja vrijede za sve i još uvijek odluče otići u mauzolej, predlažemo da se cijela njihova delegacija uhiti”, citirala ga je tiskovna služba stranke.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije

čitajući mi došlo, da mogu, sad bi otišao vidit mumiju , prije nego je nebude.

Nil 1
Gost
Nil 1
9 mjeseci prije

Fuj

Borik
Gost
Borik
9 mjeseci prije

Azijat Uljanov je bankarska podvala londonskog Citya i Wall Streeta, da rasparča i uništi Rusiju. Treba ga vratiti vlasnicima.

Zvrk
Gost
Zvrk
9 mjeseci prije
Reply to  Borik

glupost do bola.

Borik
Gost
Borik
9 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk
Žao mi je što te boli, ali oktobarsku revoluciju su financirali anglosaxonski bankari i švabe, Kasnije im je azijat Ulljanov vratio lovu. Trocki je za tu priliku došao iz usa preko kanade sa brodom punim love. Poslije su se ruski mornari nešto bunili ali ih je ovaj azijat pobio. Staljin uopće nije učevstvovao u revoluciji nego je uređivao neke novine.
Nadam se da te više ne boli.

santa007
Gost
santa007
9 mjeseci prije
Reply to  Borik

oktobarsku revoluciju omogućila je tzv februarska “revolucija” tj državni puć organiziran od engl tajnih službi. lenijna su u vlaku punom zlata poslali njemci a trockog u brodu punom zlata volstrit. Nosioci te revolucije bili su 80% žžidovi. Cilj je bio uništiti rusiju. Ali drug Staljin nakon smrti Lenjina je izvršio prevrat i u čistkama uklonio cionističku elitu. . To mu nisu oprostili i zato je sotoniziran.Prema otvorenim arhivima ukjolonio.500-600 tisuća a poslije su napakirali desetke milijuna.Drugo što mu nisu oprostili je što je bio sposoban državnik. u deset godina od 27-37 industrija je poraska skoro dvadeset puta, porastao standard I značajno je poraslo stanovništvo, ali naoružavanjem hitlrove njemačke i rusija je prešla na vojnu proizvodnju.-Od industrijski zaostale rusije stvorio je državu koja je pobijedila hitlerovu njemačku i satelite tj cijelu evropu. Nije bezz veze Putin rekao da je Staljin spasio rusiju

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
8 mjeseci prije
Reply to  santa007

Izrečeno je u prvoj instanci oko 600.000 smrtnih kazni ali svaki je imao pravo na žalbu pa je taj broj dvostruko manji. Inače Staljin sa tim čistkama nema blage veze. Bila je to tiha i perfidna pobuna ministra unutrašnjih poslova Ježova i još nekih trockista. Zato se i taj period zove jezovščina. Staljin se je mrzitelja Sovjetskog Saveza riješio na tzv Moskovskim procesima (tri 36-38), kada su osuđeni na smrt Trocki (u odsutnosti), Kamenjev, Zinovjev, Jagoda Buharin i ostala bagra tako mila svjetskim i hrvatskim liberalima. Svi su oni žalilili Politbirou i Staljin je glasao za pomilovanje Buharina ali je bio NADGLASAN. I to mnogo puta, ne samo tada. A govore da je bio diktator. Joj da je nama u Hrvatskoj tako učen diktator, gdje bi nam bio kraj.

oeivniuqewfibvwebviuqewrv
Gost
oeivniuqewfibvwebviuqewrv
9 mjeseci prije

Žirinovski varan koji glumi velikog rusa, što nije rekao da ga poklone njegovoj braći da mu podignu spomenik u đerusalimu kako su uz pomoć njega uništili carsku Rusiju.

Dobar i loš
Gost
Dobar i loš
9 mjeseci prije

A što ne bismo tvoje telo mumificirali i prodali za dobre pare, Žirinovski?

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Bizarna ideja.

Ursus
Gost
Ursus
9 mjeseci prije

Koja korist od njega, nije ni za gnojivo

Revolt
Gost
Revolt
9 mjeseci prije

Lenin je za razliku od putinske sluge
Žirinovskog svakako odigrao pozitivnu
ulogu u istoriji Rusije.
Pod njegovim vodstvom se uveo 8satni
radni dan, dječji vrtiči , pravo ženama glasat
na izborima , besplatna 3 obroka na dan
za djecu u osnovnim školama,…
Ujedinjenje malih banaka u Rusiji i
stvaranje Centralne Ruske Banke.
Za razliku od njega, uloga Žirinovskog
je da glumi opoziciju, koja na svakom glasanju
važnom za putinski režim, LDPR glasa
isto kao članovi Jedine Rusije
Prvi video pokazuje kako Žirni viče;
‘Bože hrani Carja (Putina)kada od istog
prima medalju za svoje rektalno-alpinističke
sposobnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=R7q_NeRWqT4
Drugi video se dešava na konferenciji LDPR-a
kada jedna žena iz publike provokativno pita
Žirnog dali on smatra, da istinska vlast pripada
narodu po ustavu i pominje člen 5 članak5, na
što Žirni veoma bezobrazno ženi odgovara, da
se on sa time ne slaže i kaže: ‘Ni u jednoj državi
svijeta vlast ne pripada narodu’ , žena ga
potom pita : ‘A zašto onda ovdje sedite
pred narodom?’
I onda putinov sluga odgovara: ‘…zato, da
takvih budala kao vi više nebi bilo kod nas…’
onda se okreče ka svojoj publici i govori:
‘Ja vam obečajem ,da vama vlast neče
nikada pripadati, Vlast se daje u ruke Mafiji,
kriminalcima, korupcionerima,…’
A nepismena raja (plankton stranke LDPR)
se smije i plješče.
Sva hajka oko Lenina stvara se pošto je
još ujek kult ličnosti, i samim time smeta
Putinu na putu beskonačne vlasti.

https://www.youtube.com/watch?v=4HbfaCXc3kE

miki
Gost
miki
9 mjeseci prije

Lesinu velikog vodze treba pokloniti Srbiji, jer ima mesta u mauzoleju njegovog ucenika

miki
Gost
miki
9 mjeseci prije

u beograd s njime

Vinko Marković
Gost
Vinko Marković
8 mjeseci prije

Žirinovski je dokazani pedofil a izjašnjavao se je donedavno lažno kao Rus, dok neko nije pročačkao i dokazao da je Židov.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik