Rezolucija kojom je Europski parlament počeo transformaciju u skupštinu IV Reicha

Brusseles Evropski parlament
24 komentara

Treba se mentalno pripremiti za činjenicu da će nacizam, prije ili kasnije, postati slavni dio europske prošlosti, a njegove metode će se pretočiti u sadašnjost.

Nedavno smo opširno opisali razvoj događaja u Europi tridesetih godina prošlog stoljeća i kako je došlo do Pakta Ribbentrop-Molotov, ali su i mnogi naši čitatelji zagovornici zapadne historiografije koja je bila dio propagande u vrijeme Hladnog rata.

Nikakvi dokumenti, ni otvoreni arhivi i svjedočanstva ne mogu promijeniti duboko ukorijenjenu interpretaciju koje jednim dijelom zbog razlaza Tita sa Staljnom 1948. nisu bili pošteđeni ni narodi bivše SFRJ. Naravno, puno manje nego na zapadu Europe, ali se također veća pozornost posvećivala tom događaju, nego onome što se dogodilo u Münchenu 1938. godine i kako je Poljska prethodno okupirala zapadni dio Sovjetskog Saveza, a kasnije, zajedno s nacistima, dio Čehoslovačke. No, to i sve ostalo možete pročitati u analizi objavljenoj nedavno na ovom portalu.

U ovom konkretnom slučaju se prelazak s kvantiteta u kvalitetu još jednom potvrdio kao jedan od zakona dijalektike, a ilustrira ga rezolucije Europskog parlamenta “O važnosti očuvanja povijesne memorije za budućnost Europe”, koja je na najvišoj razini službeno priznala da krivnju za izbijanje Drugog svjetskog rata treba snositi samo nacistička Njemačka, već i SSSR, zemlja koja je dala 27 milijuna života da bi se Europa oslobodila nacifašizma.

Ali ako ćemo biti iskreni, sve to se događa već više od desetljeća. Trend je u usponu u različitim zemljama, a sada je došlo do faznog prijelaza u kojem je privatno i „poluslužbeno“ gledište postalo službeno i jedina istina. I opet se ne radi o povijesnim činjenicama, već propagandi potrebnoj za ostvarenje geostrateških, geoekonomskih i geopolitičkih prednosti.

Naravno, rusko je ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je na ovu inicijativu Europskog parlamenta, tijela koje ne služi ničemu, koje ne predstavlja nikoga i kojem je jedina svrha da u pravnom smislu legitimira odluke Europske komisije.

„Ovdje se radi o još jednoj rundi brutalnog falsificiranja povijesti. Ova rezolucija nije ništa drugo do skup revizionističkih izjava. Europski parlament je zabilježio još jedan nevjerojatan pokušaj izjednačavanja nacističke Njemačke, zemlje agresora, i SSSR-a, čiji su narodi, po cijenu ogromnih žrtva, oslobodili Europu od fašizma.  Europski zastupnici tvrde da je Drugi svjetski rat počeo zbog potpisivanja Ugovora o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a 23. kolovoza 1939. Međutim, rezolucija nigdje ne spominje politiku koju su zapadne zemlje vodile za smirivanje agresora s ciljem preusmjeravanja Hitlerovih planova agresije sa zapada na istok i vrhunac ovog kursa – Münchenski sporazum iz 1938. Njeni su sudionici predali nacistima suverenu državu Čehoslovačku. U pozadini brojnih referenci na “tešku sudbinu” Poljske, koja je, usput rečeno, sudjelovala u spomenutom “komadanju” i sklopila ugovor o nenapadanju s Berlinom još 1934., takva selektivnost povijesnog sjećanja impresionira svojim cinizmom”, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Pa normalno je da rezolucija neće uključivati ništa na što je podsjetila Marija Zaharova prisjetila. Jer svrha usvajanja rezolucije i jeste da Europljani krivnju za početak rata odbace što dalje od sebe i prebace je na SSSR. I zaboga,  koja će budala, prebacujući svoju krivnju na drugog, istodobno priznati vlastite grijehe?

Pa ipak je istina, kako kaže Zaharova, „da takva selektivnost povijesnog pamćenja impresionira svojim cinizmom“. Ali još je veći problem s ovom rezolucijom za budućnost nas Europljana, čiji su legitimni predstavnici u Europskom parlamentu usvojili ovaj dokument, čak ia ako većina europskih naroda uopće nije bila upoznata ni sa sadržajem dokumenta, ni s raspravom i glasanjem. Europski parlament upravo tako i funkcionira, da tek post festum saznate za „blagodati“ koje su nam osigurali naši predstavnici u Strasbourgu, a ovdje, nažalost, ne govorimo o Nutelli i još nekoliko proizvoda za koje se tijekom cijelog jednog mandata borila Biljana Borzan.

Naime, kako kažu u Rusiji, ako pištoljem pucate u prošlost, budućnost će iz istog pištolja pucati na vas.

Pa, što ćemo dobiti u svjetlu “nove vizije povijesti”?

Ispada da ako imamo ratni požar razmjera kataklizme u kojem imamo dva negativca, dva krvava grabežljivca, iz nekog razloga su Sjedinjene Države, Velika Britanija i drugi ušli u koaliciju s prvim grabežljivcem, nacističkim lopovima i gadovima, opskrbljivali ih oružjem, davali ih zajmove i tako dalje,  posljedično, njegov „saveznik“ SSSR nije bio ništa bolji od njega samog i snosi istu krivnju za početak Drugog svjetskog rata. Samo logika i ništa više.

Ako ste saveznik vraga, onda ste i sami iz vražjeg legla. Kakvi se drugi zaključci mogu izvući? Evo vas, dragi europski parlamentarci, saveznici vraga dvaput u ovom slučaju, jednom kada su se vaši preci zalagali za Hitlera i kad ste bili saveznici sa Sovjetskim Savezom.

U međuvremenu, stvarna povijest govori da Velika Britanija i Sjedinjene Države 1939. i 1940. godine nisu proglasili rat Hitleru, kao ni SSSR.

Ali sada se to, nakon 80 godina, bolje vidi nego što su tada vidjeli suvremenici.

Nadalje, stav o “drugom ratnom podmetanju” Sovjetskog Saveza zapadnim demokracijama izgleda krajnje čudno i krajnje naivno. To je jasno i djetetu. Ako im je razbojnik provalio u kuću, a oni su ga pokušavali zaustaviti improviziranim sredstvima, onda je logično da su mogli samo uništiti namještaj i drugu imovinu. A glupo je prigovarati Rusiji da je dva puta sve okrenula naglavačke.

To je kao da podnosite tužbu protiv vatrogasaca zbog činjenice da su vam u gorućoj kući knjige zalili vodom. Hitler je bio požar, a SSSR vatrogasac. Samo idioti mogu reći da su “zajedno” spalili Europu.

“Namještaj” u toj kući su bile male europske zemlje, koje su se u sukobu postavile kao mostovi između Njemačke i Sovjetskog Saveza. To su bile sve baltičke zemlje, Besarabija i zapadna Ukrajina. Hitler je širio granice Reicha o njihovom trošku, približavajući se granicama Sovjetskog Saveza jer mu je to bilo dopušteno.

Na potpuno isti način je Velika Britanija gledala Norvešku, koju je praktično anektirala kako ne bi pustila naciste da se tom zemljom koriste kao mostom.

Ali je u tom slučaju norveški suverenitet bio jednako zanemaren i Hitler je jednostavno uspio nadmašiti Britance. Kad imamo svjetski pokolj, nitko ne drži do nečijeg suvereniteta. Pričajte o nepovredivosti suvereniteta država poput Belgije, bilo u Prvom svjetskom ratu ili Drugom. Kad se supersile kreću po karti svijeta, na svom putu lome sve pred sobom.

Sovjetski Savez nije izgradio “Veliki njemački Reich” od konglomerata osvojenih država, poput Hitlera, već je djelovao reaktivno i pokušao je agresoru ne dati potpunu stratešku prednost. Ključna riječ ovdje je „reaktivno“. Dakle, kao odgovor. Suzdržavanje pritiska njemačke ekspanzije i priprema za borbu protiv neizbježnog kasnije.

To su dobro prepoznali i u Londonu i u Washingtonu. Stoga Staljinu nitko ništa nije kazao za predratne akcije. Svi su razumjeli sve i kako će se u svjetskom ratu lomiti namještaj u europskoj kući. Anektirani su Iran i Norveška, baltičke države i Bukovina.

Konačno, posljednji zaključak je ujedno i najopasniji. Ako za buduće generacije Drugi svjetski rat nije bio rat između dobra i zla, već zla sa zlom, onda će svi moći samostalno odabrati koje je zlo od ta dva bilo manje. To će, prije ili kasnije, uz uložen trud, a dostignuća su već tu i ogromna su, biti prevladavajuće gledište. Prema tome gledištu je Staljin bio gori, uz uobičajene klišeje kako je Hitler uništio druge narode, a Staljin vlastiti, a Hitler je bio osloboditelj, jer je oslobodio je narode koje su porobili Sovjeti. Zapravo, upravo tako se već razmišlja u Lavovu i Talinu, Kišinjevu i Rigi, a prije ili kasnije će se tako razmišljati u cijeloj Europi.

Prvo će se pojaviti oprezni, a zatim i općeprihvaćeni koncepti da je Hitler bio skloniji pregovorima od Staljina, da je s njim trebao biti sklopljen poseban mir i da je komunizam bio veća prijetnja čovječanstvu.

Konačno, Europski parlament je priznao da je bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk „bio u pravu“ kada je za njemačku televiziju ARD rekao: „Ruska agresija na Ukrajinu je napad na svjetski poredak i red u Europi. Svi se još uvijek jasno sjećamo sovjetske invazije na Ukrajinu i Njemačku. To se mora izbjeći. I nitko nema pravo prepisivati rezultate Drugog svjetskog rata. A to je upravo ono što ruski predsjednik Putin pokušava učiniti.”

VIDEO: Poznata izjava Arsenija Jacenjuka sada je dio rezolucije EP

Prekasno je da bi nas iznenadilo bilo što. Treba se mentalno pripremiti za činjenicu da će nacizam prije ili kasnije postati slavni dio europske prošlosti, ali i na to da će se njegove metode će se pretočiti u sadašnjost.

Hitlera i naciste su financirali FED i Bank of England

Povijesni revizionizam i njemačko-sovjetski „Pakt Ribbentrop-Molotov“

Europski parlamentRibbentrop-Molotov paktsfrjSSSR
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Pamflet članak.

davor
4 godine prije

E kad bi nas još upoznali kako glasi rezolucija, bilo bi za svaku pohvalu.

Milance iz Ceske
4 godine prije

Své to gradjani EU pozderu sto im pindusi svojím zákona donesu..

Perun
4 godine prije

Europa a sto je to …..Mozda buduci bolesnik i pacijent , bolest recesija ne lijeci se pamfletima , deklaracijama i rezolucijama …..Resursi koje nama Europi su vec odredili vijek trajanja ….Politicka forma koju Europa ima ne uklapa se u globalne ekonomske tokove i procese …a ono cim raspolazu nedostatno je za politicku ulogu koju je Europa sama sebi dodijelila….Narcisoidno pretenciozno i senilno se ponasa Europski politicki establisment kako u ekonomiji tako i na politickom planu ( ako plan upce postoji ) ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Konobar
4 godine prije

Evropski unuci koracaju putevima svojih dedova, pa je logicno da tako i zavrse. Jos pre vise od 15 godina sam citao na nekim ruskim portalima komentare citalaca na razne teme odnosa sa zapadom iz kojih je izbijao takav revolt na zapadnu licemernu politiku, da su svi odreda bili uvereni u neminovnost novog i konacnog sukoba, izrazavajuci zelju da se ovog puta ne staje do Atlantika. U to vreme jos nije bili ni naznaka danasnje ruske vojne premoci. Zapad ne menja svoju predatorsku politiku, zamerio se celom Svetu, . . secam se recenice Salmana Ruzdija kako ce osveta obojenih zapadnom svetu biti strasna. Raspolozenje ruskog naroda prema zapadu bi trebalo da bude velika opomena zapadnim politicarima, jer Putin trpi najvece kritike od naroda i nekih politickih partija upravo po pitanju neshvatljive tolerantnosti prema svim bezobrazlucima zapada. Nedavno je jedan italijanski analiticar pisao kako zapad treba d apodigne spomenik Putinu u njegvoj… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

Nermine….izuzetan, kompletan članak.

Frodo
4 godine prije

Također je simptomatično kako se zanemaruje da je imperijalizam najopsežniji oblik fašizma
Ali naši okupatori su nam sada kao saveznici..

eu kolonija
4 godine prije

pa I mladi njemci se pitaju ako je hittler bio cool tip zašto njemci ne mogu imati nuklearni potencijal poput rusije:)

wergownergtnwiruegtiwgtwtr
4 godine prije

Vidi Nermina, natjeće se sa Babićem, bravo.

puki
4 godine prije

ništa demokracija, ništa fašizam, antifašizam, pobjednici i poraženi iz 2. svjetskog rata, i ostalo.. bez posmatranja šireg konteksta, nikada se neće shvatiti zloća globalističke lihvarske elite– koja je vukla konce i u 1. i 2. svjetskom ratu… kada se zna da su Rockefeller, Rotschild, Warburg, Ford itd.. surađivali sa nacistima, i djelimično ih sufinancirali, kada se znaju činjenice o financiranju Hitlerove eugenike, o suradnji Rockefellerovog koncerna Standard Oil sa njemačkim kemijskim koncernom IG Farben, itd.. itd.. Američki gospodari NJemačke, nakon 1945. od IG Farbena su stvorili kemijske koncerne BASF i AGFA, te farmaceutski koncern Bayer Pharma, koji je danas vlasnik Monsanta. Velike njemačke firme i banke kao Deutsche Bank ili Allianz (velika firma za osiguranje, sponzor Bayernovog stadiona) za vrijeme nacizma su financirali naciste, nakon 1945. su postali na stranu Rockefelerovske globalističke elite. Isto tako i medijski koncern Bertelsmann, kojega je za vrijeme nacizma podigao tajkun Reinhard Mohn, član Hitlerove… Čitaj više »

nekoime
4 godine prije

Tri zla…..

samo tako
4 godine prije

Zatrti židove, cigane, slavene, komuniste, invalide… = Hitler
Pobjediti Hitlera = Staljin
Gubitnik : Pobjednik
Nikakva rezolucija ne može izmjeniti historijske činjenice
Mogu razumijeti kad su predstavnici germanskih plemena suglasni sa takvim vrstama rezolucija, ne i suglasje slavenskih plemena
Koliko ono bješe pobijeno slavena u WW2?
Više ili manje od 6.000.000 ?

Vorlon
4 godine prije

Nermine, jel bi mogao, molim te napisati još par priloga.
Na primjer:
Pokolj u Katinskoj šumi
Holodomor
Da dobijemo malo širu sliku o razdoblju između dva rata.

Hvala

Slavonac
4 godine prije

Zasto se cudite,kad RVE 1481 niko ne cita .Sve totalitarne rezime osudjuje,od nacizma,fasizma i komunizma.Ako smo demokratski drustvo,logicno je da imi to osudlimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI