fbpx

Rezolucija kojom je Europski parlament počeo transformaciju u skupštinu IV Reicha

Brusseles Evropski parlament

Treba se mentalno pripremiti za činjenicu da će nacizam, prije ili kasnije, postati slavni dio europske prošlosti, a njegove metode će se pretočiti u sadašnjost.

Nedavno smo opširno opisali razvoj događaja u Europi tridesetih godina prošlog stoljeća i kako je došlo do Pakta Ribbentrop-Molotov, ali su i mnogi naši čitatelji zagovornici zapadne historiografije koja je bila dio propagande u vrijeme Hladnog rata.

Nikakvi dokumenti, ni otvoreni arhivi i svjedočanstva ne mogu promijeniti duboko ukorijenjenu interpretaciju koje jednim dijelom zbog razlaza Tita sa Staljnom 1948. nisu bili pošteđeni ni narodi bivše SFRJ. Naravno, puno manje nego na zapadu Europe, ali se također veća pozornost posvećivala tom događaju, nego onome što se dogodilo u Münchenu 1938. godine i kako je Poljska prethodno okupirala zapadni dio Sovjetskog Saveza, a kasnije, zajedno s nacistima, dio Čehoslovačke. No, to i sve ostalo možete pročitati u analizi objavljenoj nedavno na ovom portalu.

U ovom konkretnom slučaju se prelazak s kvantiteta u kvalitetu još jednom potvrdio kao jedan od zakona dijalektike, a ilustrira ga rezolucije Europskog parlamenta “O važnosti očuvanja povijesne memorije za budućnost Europe”, koja je na najvišoj razini službeno priznala da krivnju za izbijanje Drugog svjetskog rata treba snositi samo nacistička Njemačka, već i SSSR, zemlja koja je dala 27 milijuna života da bi se Europa oslobodila nacifašizma.

Ali ako ćemo biti iskreni, sve to se događa već više od desetljeća. Trend je u usponu u različitim zemljama, a sada je došlo do faznog prijelaza u kojem je privatno i „poluslužbeno“ gledište postalo službeno i jedina istina. I opet se ne radi o povijesnim činjenicama, već propagandi potrebnoj za ostvarenje geostrateških, geoekonomskih i geopolitičkih prednosti.

Naravno, rusko je ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je na ovu inicijativu Europskog parlamenta, tijela koje ne služi ničemu, koje ne predstavlja nikoga i kojem je jedina svrha da u pravnom smislu legitimira odluke Europske komisije.

„Ovdje se radi o još jednoj rundi brutalnog falsificiranja povijesti. Ova rezolucija nije ništa drugo do skup revizionističkih izjava. Europski parlament je zabilježio još jedan nevjerojatan pokušaj izjednačavanja nacističke Njemačke, zemlje agresora, i SSSR-a, čiji su narodi, po cijenu ogromnih žrtva, oslobodili Europu od fašizma.  Europski zastupnici tvrde da je Drugi svjetski rat počeo zbog potpisivanja Ugovora o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a 23. kolovoza 1939. Međutim, rezolucija nigdje ne spominje politiku koju su zapadne zemlje vodile za smirivanje agresora s ciljem preusmjeravanja Hitlerovih planova agresije sa zapada na istok i vrhunac ovog kursa – Münchenski sporazum iz 1938. Njeni su sudionici predali nacistima suverenu državu Čehoslovačku. U pozadini brojnih referenci na “tešku sudbinu” Poljske, koja je, usput rečeno, sudjelovala u spomenutom “komadanju” i sklopila ugovor o nenapadanju s Berlinom još 1934., takva selektivnost povijesnog sjećanja impresionira svojim cinizmom”, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Pa normalno je da rezolucija neće uključivati ništa na što je podsjetila Marija Zaharova prisjetila. Jer svrha usvajanja rezolucije i jeste da Europljani krivnju za početak rata odbace što dalje od sebe i prebace je na SSSR. I zaboga,  koja će budala, prebacujući svoju krivnju na drugog, istodobno priznati vlastite grijehe?

Pa ipak je istina, kako kaže Zaharova, „da takva selektivnost povijesnog pamćenja impresionira svojim cinizmom“. Ali još je veći problem s ovom rezolucijom za budućnost nas Europljana, čiji su legitimni predstavnici u Europskom parlamentu usvojili ovaj dokument, čak ia ako većina europskih naroda uopće nije bila upoznata ni sa sadržajem dokumenta, ni s raspravom i glasanjem. Europski parlament upravo tako i funkcionira, da tek post festum saznate za „blagodati“ koje su nam osigurali naši predstavnici u Strasbourgu, a ovdje, nažalost, ne govorimo o Nutelli i još nekoliko proizvoda za koje se tijekom cijelog jednog mandata borila Biljana Borzan.

Naime, kako kažu u Rusiji, ako pištoljem pucate u prošlost, budućnost će iz istog pištolja pucati na vas.

Pa, što ćemo dobiti u svjetlu “nove vizije povijesti”?

Ispada da ako imamo ratni požar razmjera kataklizme u kojem imamo dva negativca, dva krvava grabežljivca, iz nekog razloga su Sjedinjene Države, Velika Britanija i drugi ušli u koaliciju s prvim grabežljivcem, nacističkim lopovima i gadovima, opskrbljivali ih oružjem, davali ih zajmove i tako dalje,  posljedično, njegov „saveznik“ SSSR nije bio ništa bolji od njega samog i snosi istu krivnju za početak Drugog svjetskog rata. Samo logika i ništa više.

Ako ste saveznik vraga, onda ste i sami iz vražjeg legla. Kakvi se drugi zaključci mogu izvući? Evo vas, dragi europski parlamentarci, saveznici vraga dvaput u ovom slučaju, jednom kada su se vaši preci zalagali za Hitlera i kad ste bili saveznici sa Sovjetskim Savezom.

U međuvremenu, stvarna povijest govori da Velika Britanija i Sjedinjene Države 1939. i 1940. godine nisu proglasili rat Hitleru, kao ni SSSR.

Ali sada se to, nakon 80 godina, bolje vidi nego što su tada vidjeli suvremenici.

Nadalje, stav o “drugom ratnom podmetanju” Sovjetskog Saveza zapadnim demokracijama izgleda krajnje čudno i krajnje naivno. To je jasno i djetetu. Ako im je razbojnik provalio u kuću, a oni su ga pokušavali zaustaviti improviziranim sredstvima, onda je logično da su mogli samo uništiti namještaj i drugu imovinu. A glupo je prigovarati Rusiji da je dva puta sve okrenula naglavačke.

To je kao da podnosite tužbu protiv vatrogasaca zbog činjenice da su vam u gorućoj kući knjige zalili vodom. Hitler je bio požar, a SSSR vatrogasac. Samo idioti mogu reći da su “zajedno” spalili Europu.

“Namještaj” u toj kući su bile male europske zemlje, koje su se u sukobu postavile kao mostovi između Njemačke i Sovjetskog Saveza. To su bile sve baltičke zemlje, Besarabija i zapadna Ukrajina. Hitler je širio granice Reicha o njihovom trošku, približavajući se granicama Sovjetskog Saveza jer mu je to bilo dopušteno.

Na potpuno isti način je Velika Britanija gledala Norvešku, koju je praktično anektirala kako ne bi pustila naciste da se tom zemljom koriste kao mostom.

Ali je u tom slučaju norveški suverenitet bio jednako zanemaren i Hitler je jednostavno uspio nadmašiti Britance. Kad imamo svjetski pokolj, nitko ne drži do nečijeg suvereniteta. Pričajte o nepovredivosti suvereniteta država poput Belgije, bilo u Prvom svjetskom ratu ili Drugom. Kad se supersile kreću po karti svijeta, na svom putu lome sve pred sobom.

Sovjetski Savez nije izgradio “Veliki njemački Reich” od konglomerata osvojenih država, poput Hitlera, već je djelovao reaktivno i pokušao je agresoru ne dati potpunu stratešku prednost. Ključna riječ ovdje je „reaktivno“. Dakle, kao odgovor. Suzdržavanje pritiska njemačke ekspanzije i priprema za borbu protiv neizbježnog kasnije.

To su dobro prepoznali i u Londonu i u Washingtonu. Stoga Staljinu nitko ništa nije kazao za predratne akcije. Svi su razumjeli sve i kako će se u svjetskom ratu lomiti namještaj u europskoj kući. Anektirani su Iran i Norveška, baltičke države i Bukovina.

Konačno, posljednji zaključak je ujedno i najopasniji. Ako za buduće generacije Drugi svjetski rat nije bio rat između dobra i zla, već zla sa zlom, onda će svi moći samostalno odabrati koje je zlo od ta dva bilo manje. To će, prije ili kasnije, uz uložen trud, a dostignuća su već tu i ogromna su, biti prevladavajuće gledište. Prema tome gledištu je Staljin bio gori, uz uobičajene klišeje kako je Hitler uništio druge narode, a Staljin vlastiti, a Hitler je bio osloboditelj, jer je oslobodio je narode koje su porobili Sovjeti. Zapravo, upravo tako se već razmišlja u Lavovu i Talinu, Kišinjevu i Rigi, a prije ili kasnije će se tako razmišljati u cijeloj Europi.

Prvo će se pojaviti oprezni, a zatim i općeprihvaćeni koncepti da je Hitler bio skloniji pregovorima od Staljina, da je s njim trebao biti sklopljen poseban mir i da je komunizam bio veća prijetnja čovječanstvu.

Konačno, Europski parlament je priznao da je bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk „bio u pravu“ kada je za njemačku televiziju ARD rekao: „Ruska agresija na Ukrajinu je napad na svjetski poredak i red u Europi. Svi se još uvijek jasno sjećamo sovjetske invazije na Ukrajinu i Njemačku. To se mora izbjeći. I nitko nema pravo prepisivati rezultate Drugog svjetskog rata. A to je upravo ono što ruski predsjednik Putin pokušava učiniti.”

VIDEO: Poznata izjava Arsenija Jacenjuka sada je dio rezolucije EP

Prekasno je da bi nas iznenadilo bilo što. Treba se mentalno pripremiti za činjenicu da će nacizam prije ili kasnije postati slavni dio europske prošlosti, ali i na to da će se njegove metode će se pretočiti u sadašnjost.

Hitlera i naciste su financirali FED i Bank of England

Povijesni revizionizam i njemačko-sovjetski „Pakt Ribbentrop-Molotov“

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tbilisi
Gost
Tbilisi
1 godina prije

Pamflet članak.

davor
Gost
davor
1 godina prije

E kad bi nas još upoznali kako glasi rezolucija, bilo bi za svaku pohvalu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Mislim da je lako pronaći na stranicama EU parlamenta, možda je mogao biti stavljen link dolje, ali je to pola minute posla

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije

Své to gradjani EU pozderu sto im pindusi svojím zákona donesu..

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Gradjani znaju da je Hitler ujedinio Evropu, a onda je Staljin napao posto je mrzio demokratiju u njoj.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Xahaxa…. Hitler ujedinitelj.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Hitler se borio za ujedinjenje Evrope, ukidanje granica, slobodan protok ljudi i robe, jedinstvenu valutu, jedinstvenu vojsku i jedinstvenu spoljnu politiku. To mu niko ne moze negirati.

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Europa a sto je to …..Mozda buduci bolesnik i pacijent , bolest recesija ne lijeci se pamfletima , deklaracijama i rezolucijama …..Resursi koje nama Europi su vec odredili vijek trajanja ….Politicka forma koju Europa ima ne uklapa se u globalne ekonomske tokove i procese …a ono cim raspolazu nedostatno je za politicku ulogu koju je Europa sama sebi dodijelila….Narcisoidno pretenciozno i senilno se ponasa Europski politicki establisment kako u ekonomiji tako i na politickom planu ( ako plan upce postoji ) ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Konobar
Gost
Konobar
1 godina prije

Evropski unuci koracaju putevima svojih dedova, pa je logicno da tako i zavrse.
Jos pre vise od 15 godina sam citao na nekim ruskim portalima komentare citalaca na razne teme odnosa sa zapadom iz kojih je izbijao takav revolt na zapadnu licemernu politiku, da su svi odreda bili uvereni u neminovnost novog i konacnog sukoba, izrazavajuci zelju da se ovog puta ne staje do Atlantika. U to vreme jos nije bili ni naznaka danasnje ruske vojne premoci.
Zapad ne menja svoju predatorsku politiku, zamerio se celom Svetu, . . secam se recenice Salmana Ruzdija kako ce osveta obojenih zapadnom svetu biti strasna. Raspolozenje ruskog naroda prema zapadu bi trebalo da bude velika opomena zapadnim politicarima, jer Putin trpi najvece kritike od naroda i nekih politickih partija upravo po pitanju neshvatljive tolerantnosti prema svim bezobrazlucima zapada. Nedavno je jedan italijanski analiticar pisao kako zapad treba d apodigne spomenik Putinu u njegvoj strpljivosti jer bi svaki drugi na njegovom mestu odavno pokazao zube. Cak i nedavni moskovski izbori pokazuju da su svi glasovi koje je Putin izgubio, otisli njegovim kriticarima iz politicki beskompromisnih partija patriotke orijentacije.
Mogu samo da zamislim kako bi zapad stavio Rusiji noz pod grlom kada bi posedovao ovoliku vojnu premoc koju Ruisja danas poseduje, uveren sam da bi totalno istrebio sve stanovnistvo . . . Mislim da je krajnje vreme da Rusija lupi sakom o sto, jer u tom skupu placenika i budala koje ni novine ne citaju (inace bi bili obavesteni) koji cine evropski Parlament, nema odgovornih i savesnih, radi se samo o glasackoj i propagandnoj masineriji koja ce naneti previse zla svima nama.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Konobar “Evropski unuci koracaju putevima svojih dedova, pa je logicno da tako i zavrse”, okay, to i je tako nekako i sa tim se slažem.
Međutim ako je točno to šta pišeš o ruskim unucima koji se nebi zaustavili do Atlantika onda ti Rusi spadaju u istu vriću sa svim onim unucima sa ovih prostora i sa svih strana koji su i dan danas u stanju izjavit kako su tribali posal završit još 1918, 1941, 1945, 1991, 1995 . . . i upravo taj obrazac triba psihopatima na vrhu piramide globalne moći za stvaranje sveopćeg kaosa na našim prostorima, u Europi i globalno jer je to idealno za propagandu di bi se izvan konteksta u ovome slučaju po zapadnoj Europi prenosila “istina” kako Rusi dolaze na Atlantik.
Upravo to se dogodilo na našim prostorima di su svaki svoje strašili kako će ih oni drugi klat . . . i klanje je počelo, a tog klanja nebi bilo bez indoktrinacije koja se temeljila na manipuliaciji povijesnih događaja koji su se stvarno i dogodili.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Moreno
Malo griješiš.
“…ruskim unucima koji se nebi zaustavili do Atlantika”
Koliko je Rusa poginulo osobađajući eu? A sad ne samo da ruše spomenike, nego i donose rezolucije. Koliko je obitelji izgubilo članove?
A koliko se gubilo na zemljama koje su ispod cijene dobijale ruske resurse, a sad su u natou?
I nitko ne priznaje svoje greške…
Pred koji mjesec gledam i u ‘Kuriru’ izjednačavaju Hitlera i Staljina…pad Kurira je počeo pred dvije godine. Indexa prije…

igi
Gost
igi
1 godina prije

…pobjednik će biti oni čije žene najmanje troje na svijet donose….zapad danas umire…crkve im služe kao muzeji a neke se u đžamije preuređuju…nisu potrebni rusi da ubijaju vlastitu djecu nepromišljenim potezima ako zapad sebi jamu kopa.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

igi Nebi se baš složija sa tobom, znamo kako su na našim prostorima platili buletu naši ljudi, na bliskom istoku više od 95% stradalih su muslimani koji su se međusobno ubijali, a skoro sve ostalo su kršćani koji su se tamo zatekli . . . po ovome obrascu koji se danas događa potamanit će se međusobno i oni koji danas imaju nekoliko puti veću stopu nataliteta od ostalih . . .

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Nermine….izuzetan, kompletan članak.

Frodo
Gost
Frodo
1 godina prije

Također je simptomatično kako se zanemaruje da je imperijalizam najopsežniji oblik fašizma
Ali naši okupatori su nam sada kao saveznici..

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

pa I mladi njemci se pitaju ako je hittler bio cool tip zašto njemci ne mogu imati nuklearni potencijal poput rusije:)

wergownergtnwiruegtiwgtwtr
Gost
wergownergtnwiruegtiwgtwtr
1 godina prije

Vidi Nermina, natjeće se sa Babićem, bravo.

puki
Gost
puki
1 godina prije

ništa demokracija, ništa fašizam, antifašizam, pobjednici i poraženi iz 2. svjetskog rata, i ostalo..
bez posmatranja šireg konteksta, nikada se neće shvatiti zloća globalističke lihvarske elite– koja je vukla konce i u 1. i 2. svjetskom ratu…
kada se zna da su Rockefeller, Rotschild, Warburg, Ford itd.. surađivali sa nacistima, i djelimično ih sufinancirali, kada se znaju činjenice o financiranju Hitlerove eugenike, o suradnji Rockefellerovog koncerna Standard Oil sa njemačkim kemijskim koncernom IG Farben, itd.. itd.. Američki gospodari NJemačke, nakon 1945. od IG Farbena su stvorili kemijske koncerne BASF i AGFA, te farmaceutski koncern Bayer Pharma, koji je danas vlasnik Monsanta.
Velike njemačke firme i banke kao Deutsche Bank ili Allianz (velika firma za osiguranje, sponzor Bayernovog stadiona) za vrijeme nacizma su financirali naciste, nakon 1945. su postali na stranu Rockefelerovske globalističke elite. Isto tako i medijski koncern Bertelsmann, kojega je za vrijeme nacizma podigao tajkun Reinhard Mohn, član Hitlerove stranke NSDAP. Nakon rata Mohn postaje Rockefelerov čovjek, član globalističke elite, do svoje smrti, član Rimskog kluba. Uz pomoć te globalističke elite, on je podigao Bertelsmann u vodeći medijski koncern u Europi, koji je vlasnik RTL-a i mnogih drugih medija. Bertelsmann danas zajedno sa Sorosem i ostalih sufinancira globalističke organizacije…
Walter Hallstein, za vrijeme nacizma, jedan od glavnih Hitlerovih ćata, nakon rata, postao je jedan od vodećih Rockefelerovih aktivista za stvaranje EU. Za svoje zasluge, Hallstein je početkom 60-ih dobio Karlovu nagradu, čiji je prvi dobitnik bio grof Kalergi, a kasniji dobitnici Kissinger, Clinton, Blair, Merkelica.. Macron.. itd.. a i ona jezuitska liga Beroglio, zvani papa Franjo..
Vodeći Hitlerov znastvenik, fizičar, Wernher von Braun, koji je za Hitlera radio na stvaranju atomske bombe, nakon 2. sv. rata, je za SAD i CIA-a, radio na stvaranju atomskog oružja, i bio je jedan od vodećih znastvenika u NASA, 50-ih i 60-ih godina, u projektima planiranja letova u svemir i na mjesec….

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Von Braun, inženjer koji je bio šef raketnog programa i član SS-a
Ne fizičar u programu stvaranja atomskog oružja

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ima članak o financiranju Hitlera na webtribunu, detaljno, po razdobljima, s imenima i vlasništvom korporacija.

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Tri zla…..

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Zatrti židove, cigane, slavene, komuniste, invalide… = Hitler
Pobjediti Hitlera = Staljin
Gubitnik : Pobjednik
Nikakva rezolucija ne može izmjeniti historijske činjenice
Mogu razumijeti kad su predstavnici germanskih plemena suglasni sa takvim vrstama rezolucija, ne i suglasje slavenskih plemena
Koliko ono bješe pobijeno slavena u WW2?
Više ili manje od 6.000.000 ?

Vorlon
Gost
Vorlon
1 godina prije

Nermine, jel bi mogao, molim te napisati još par priloga.
Na primjer:
Pokolj u Katinskoj šumi
Holodomor
Da dobijemo malo širu sliku o razdoblju između dva rata.

Hvala

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Zasto se cudite,kad RVE 1481 niko ne cita .Sve totalitarne rezime osudjuje,od nacizma,fasizma i komunizma.Ako smo demokratski drustvo,logicno je da imi to osudlimo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
24
0
()
x