Hitlera i naciste su financirali FED i “Bank of England”

Parada Hitlerov 50 rodjendan Berlin, April 20, 1939

Nedavno je Jurij Rubcov, doktor povijesnih znanosti, akademik Akademije vojnih znanosti i član Međunarodne udruge povjesničara iz Drugog svjetskog rata napisao nekoliko detalja o tome kako su Hitlera i naciste financirali američki FED i Bank of England, središnja banka Ujedinjenog Kraljevstva.

Iako tekst možete pronaći u izvornom obliku na ruskom jeziku, a preveden je i na engleski na portalu Fort Russ, podsjetimo što se zapravo događalo nakon Prvog svjetskog rata i kako su FED i “Bank of England” doprinijeli usponu nacističkog pokreta i kao takvi su među ključnim krivcima za katastrofu Drugog svjetskog rata, usprkos svim deklaracijama i rezolucijama EU i drugih “međunarodnih” tijela.

Hitlera su financirali FED i “Bank of England”

“Prije više od 70 godina je počeo najgori pokolj u povijesti. Nedavna Rezolucija Parlamentarne skupštine OESS-a izjednačava ulogu Sovjetskog Saveza i nacističke Njemačke u izbijanju Drugog svjetskog rata. Ova odluka, osim što joj je cilj izvući novac od Rusije zbog propasti određenih gospodarstava, nastoji demonizirati Rusiju, koja je pravna sljednica Sovjetskog Saveza, čime se priprema teren za oduzimanje prava Moskvi da govori protiv povijesnog revizionizma i o rezultatima Drugog svjetskog rata.

FED

FED

Ali ako se držimo pitanja odgovornosti za rat, prvo treba odgovoriti na ključno pitanje: tko je nacistima pomogao da dođu na vlast? Tko ih je gurnuo prema svjetskoj katastrofi?

Povijest Njemačke prije rata pokazuje da su “nužno” politike bile uvjetovane financijskom krizom, koja je u to vrijeme pogodila cijeli svijet.

Središnje financijske institucije Velike Britanije i Sjedinjenih Država, “Bank of England” i Sustav federalnih rezervi (FED), te financijska i industrijska oligarhija koji su oblikovali osnovne strukture koje su odlučivale poslijeratnu strategiju Zapada. Cilj je bio nametnuti apsolutnu kontrolu nad financijskim sustavom u Njemačkoj i tako kontrolirati političke procese središnje Europe”, piše ruski akademik, a svaka sličnost s aktualnim zbivanjima je slučajna. A možda i nije? Prosudite sami.

U provedbi ove strategije su se poduzeli sljedeći koraci:

  • Od 1919. do 1924. se priprema teren za velika američka financijska ulaganja u njemačko gospodarstvo.
    Od 1924. do 1929. se uspostavlja kontrola nad financijskim sustavom u Njemačkoj i pruža se financijska potpora nacionalsocijalizmu.
    Od 1929. do 1933. je izazvana i potaknuta duboka financijska i gospodarska kriza koja je nacistima osigurala dolazak na vlast.
    Od 1933. do 1939. se provodi aktivna financijska suradnja s nacističkim vlastima i daje se potpora njezinoj ekspanzionističkoj vanjskoj politici, kojoj je cilj bio pripremiti i pokrenuti novi svjetski rat.

U prvoj fazi je trebalo osigurati mehanizme za prodor američkog kapitala u Europu, a sve je započelo s ratnim dugovima, usko povezanim s pitanjem njemačkih reparacija. Nakon formalnog ulaska Sjedinjenih Država u Prvi svjetski rat, Washington je dao kredite svojim saveznicima, prije svega Velikoj Britaniji i Francuskoj. Oni su iznosili tadašnjih 8,8 milijardi dolara. Ukupni ratni dug, uključujući i kredite koje su neke zemlje dobile u razdoblju od 1919. do 1921. godine, iznosio je više od 11 milijardi dolara. Kako bi riješili taj problem, vlade zaduženih naroda su u isplati ratne odštete nastojale nametnuti iznimno teške uvjete Njemačkoj. Ta je odluka dovela do odljeva njemačkog kapitala u inozemstvo i odbijanja plaćanja poreza, zbog čega je u Njemačkoj nastao ogroman proračunski deficit, koji se mogao “prevladati” samo tiskanjem maraka bez pokrića.

Rezultat je bio kolaps njemačke valute, “velika inflacija” koja je 1923. godine dosegla 512%, kada je dolar vrijedio 4,2 milijarde maraka. Njemački industrijalci su otvoreno počeli sabotirati obveze reparacije, što je uzrokovalo poznatu “Ruhrsku krizu” i francusko-belgijsku okupacije Ruhra u siječnju 1923.

Vladajući krugovi u Washingtonu i Londonu, koji su provodili svoje planove, čekali su da se Francuska uključi u avanturu i da se dokaže nesposobnom riješiti problem.

Tadašnji američki državni tajnik Hughes je rekao: “Morate čekati da Europa bude zrela da prihvati američki prijedlog.”

Novi plan je razvijen od strane kuće JP Morgan & Co. Upute joj je dao čelnik “Bank of England”, barun Montagu Norman. U središtu ideje je bio predstavnik “Dresdner Banke” Hjalmar Schacht, koji ju je formulirao u ožujku 1922. na prijedlog Johna Fostera Dullesa, budućeg državnog tajnika predsjednika Eisenhowera i savjetnika predsjednika W. Wilsona na mirovnoj konferenciji Parizu.

John Pierpont Morgan - Osnivač banke JP Morgan

John Pierpont Morgan – Osnivač banke JP Morgan

Dulles je ovu bilješku dao glavnom povjereniku kuće JP Morgan & Co., koja ju je preporučila Hjalmaru Schachtu, M. Normanu i na kraju vladarima Weimarske Njemačke

U prosincu 1923. H. Schacht postaje direktor “Reichsbanke“, omogućujući ponovno okupljanje britanskih, američkih i njemačkih financijera. U ljeto 1924. godine je na Londonskoj konferenciji usvojen projekt pod nazivom “Plan Dawes”. Ovaj projekt je osmišljen od predsjednika komisije stručnjaka, bankara i direktora jedne banaka grupe Morgan. “Plan Dawes” je predviđao prepoloviti ratne reparacije i riješiti pitanje izvora njihovog pokrića.

Međutim, glavna zadaća je bila osigurati povoljne uvjete za američke investicije, a to je bilo moguće samo stabiliziranjem njemačke marke. U tom smislu se, prema planu, Njemačkoj posuđuje 200 milijuna dolara, od čega je polovicu dao JP Morgan, dok su međuvremenu angloameričke banke stekle kontrolu ne samo nad njemačkim transakcijama, nago i nad bilancom zemlje, monetarnim protokom i u velikoj mjeri nad kreditima zemlje.

Njemačka marka prije 1924.

Njemačka marka prije 1924.

U kolovozu 1924. je bivša njemačka marka zamijenjena novom financijskom notom stabiliziranom u Njemačkoj, nakon čega je rečeno da je Weimarska Republika bila spremna za “najpitoreskniju ekonomsku pomoć u povijesti, nakon čega je uslijedila najgora žetve u svjetskoj povijesti, jer se američka krv prelila u financijske vene Njemačke”.

Očekivane posljedice su se brzo pojavile, uglavnom zbog činjenice da su godišnje reparacije Njemačke morale pokriti  iznos duga kojeg su Americi morali vraćati saveznici. Tako je stvoren takozvani “apsurdni Weimarski krug“.

Zlato kojim je Njemačka plaćala ratne reparacije je prodano, preuzeto i nestalo je u Sjedinjenim Američkim Državama. Vratilo se u Njemačku u obliku “plana za pomoć”, a onda je davano Velikoj Britaniji i Francuskoj, koje su njime platili ratne dugove Sjedinjenim Državama. Onda je, preopterećeno kamatama, slano natrag u Njemačku. Naravno, ne u fizičkom obliku. Na kraju, svi su u Njemačkoj živjeli s dugom i bilo je jasno da će, ako Wall Streetu uskrati kredite, zemlja potpuno propasti.

Drugo, čak i ako je kredit Njemačkoj formalno otvoren samo kako bi jamčio isplate ratnog duga drugih zemalja, on je zapravo obnovio vojno-industrijsku moć u zemlji. No, kako su Nijemci bili plaćeni s dionicama tvrtki u kreditima, Sjedinjene Države su se aktivno integrirale u njemačko gospodarstvo.

Iznos stranih ulaganja u njemačku industriju od 1924. do. 1929. je iznosio 63 milijarde zlatnih maraka, od čega se 30 milijardi se odnosilo na zajmove, a za isplatu reparacija oko 10 milijardi maraka. 70% od iznosa su dale američke banke u većinskom vlasništvu JP Morgana. Posljedica ove politike je bila da je 1929. godine njemačka industrija bila na drugom mjestu u svijetu, ali je uglavnom bila u rukama velikih financijskih i industrijskih skupina iz Sjedinjenih Država.

Na primjer, “Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie“, glavni dobavljač njemačkog ratnog stroja, koji je 1930. godine financirao 45% Hitlerove izborne kampanje, bio je pod kontrolom “Standard Oila” obitelji Rockefeller.

JP Morgan je kroz “General Electric” kontrolirao njemačku radio-električnu industriju AEG i Siemens. Do 1933. godine je 30% AEG-a bilo u vlasništvu  “General Electrica”, a kompanija ITT je držala 40% telefonske mreže Njemačke.  Također su posjedovali i 30% zrakoplovne tvrtke “Focke-Wulf”.

General Motors” i obitelj DuPont su kontrolirali “Opel“. Henry Ford je držao 100% dionica “Volkswagena“.

1926. godine, uz sudjelovanje banke “Dillon Reed & Co.”, pojavljuje se Rockefeller, nakon “IG Farbena” drugi najveći industrijski monopolist Njemačke. Tada nastaje metalurški kartel “Vereinigte Stahlwerke”, odnosno, “čelična unija” koju čine Thyssen, Flick, Wolff, Feglera i drugi.

Američka suradnja s njemačkim vojno-industrijskim kompleksom je bila toliko intenzivna i raširena da su 1933. ključni sektori njemačke industrije i velike banke, kao što su “Deutsche Banka”, “Dresdner Banka”, “Banka Donat” i druge, sve bile pod kontrolom američkog financijskog kapitala.

Istovremeno je pripremana i politička sila koja je igrala ključnu ulogu u anglo-američkim planovima. To je bilo financiranje nacističke stranke i samog Adolfa Hitlera.

Kao što je njemački kancelar Brüning napisao u svojim memoarima, 1923. je Hitler dobivao velike svote novca iz inozemstva. Odakle je novac dolazio, nije poznato, ali je prolazio kroz švicarske i švedske banke. Također je poznato da je 1922. godine u Münchenu održan sastanak između Adolfa Hitlera i američkog vojnog atašea u Njemačkoj, kapetana Trumana Smitha, koji je napisao detaljno izvješće svojim nadređenima u Washingtonu i uredu vojne obavještajne službe u kojem je pohvalio Hitlera.

Kasnije se saznalo da je preko Smithovih poznanstava Hitler predstavljen Ernst Franzu Sedgwick Hanfstaenglu, koji je  diplomirao na Sveučilištu Harvard, te odigrao važnu ulogu u oblikovanju politike Adolfa Hitlera, dajući mu značajnu financijsku potporu i omogućavao kontakte s važnim britanskim akterima. Hitler je bio pripremljen za politiku, međutim, dok je u Njemačka vladalo blagostanje, njegova stranka je javnom životu ostala na margini. No, situacija se dramatično promijenila s dolaskom krize.

Od jeseni 1929. godine, nakon sloma na američkom tržištu dionica, počinje treća faza strategije anglo-američkih financijskih krugova. FED i JP Morgan su odlučili prestati plaćati Njemačku, inspirirani bankarskom krizom i gospodarskom depresijom u središnjoj Europi. U rujnu 1931. Velika Britanija napušta zlatni standard, namjerno uništava međunarodni sustav plaćanja i prekida dotok kisika Weimarskoj Republici. No, u nacističkoj stranci se događa financijsko čudo. U rujnu 1930. godine, zbog velikih donacija iz “Thyssena” i “IG Farbena” stranka je dobila 6,4 milijuna glasova i bila je druga po snazi u Reichstagu. Nakon toga je dobila dovoljno sredstava i iz inozemstva.

Glavna veza između ključnih njemačkih industrijalaca i stranih financijerima je opet Hjalmar Schacht. 4. siječnja 1932. je održan je sastanak između engleskog glavni financijera M. Normana, A. Hitlera i Franza von Papena, koji su zaključili tajni sporazum o financiranju stranke NSDAP. Na o ovom susretu je također bio prisutan američki političar Dulles. Naravno, njihovi biografi to ne spominju.

14. siječnja 1933. je održan je sastanak između Hitlera, Schrodera, Papena i Keplera, gdje je usvojen Hitlerov program. Tada je konačno odlučeno da se vlast preda nacistima, a 30. siječnja Hitler postaje kancelar i počinje provedba četvrte faze gore navedenog plana.

Stav anglo-američkih vladajućih krugova prema novoj vladi je bila otvorena simpatija. Kada je Hitler odbio platiti reparacije, čime je izravno doveo u pitanje vraćanje ratnih dugova Londona i Pariza, niti Velika Britanija, niti Francuska nisu prosvjedovali. Štoviše, nakon posjeta Sjedinjenim Državama u svibnju 1933. H. Schacht je ponovno postavljen na čelo “Reichsbanke”, a nakon sastanka s predsjednikom i najvećim bankarima s Wall Streeta, SAD Njemačkoj odobravaju novi kredit u iznosu od milijardu dolara. U lipnju, tijekom posjeta Londonu i susreta s M. Normanom, H. Schacht je tražio od Londona kredit od 2 milijarde dolara i umanjenje ili obustavu plaćanja starih kredita. Dakle, nacisti su dobili ono što nije mogla dobiti nijedna prethodna vlada. U ljeto 1934. godine Velika Britanija potpisuje anglo-njemački transfer, koji je postao kamen temeljac  britanske politike prema Trećem Reichu i krajem ’30-ih Njemačka postaje najveći trgovinski partner Velike Britanije.

Obitelj Rockefeller

Obitelj Rockefeller

Schroeder Banka” je bila ključni njemački agent u Velikoj Britaniji, a 1936. njen ured u New Yorku surađuje s Rockefellerom kako bi stvorili investicijsku banku “Schroeder, Rockefeller & Co.”, koju je časopis Times nazivao “jeftinom propagandom  osovine Berlin-Rim”.

Kao što je i sam priznao, Hitler je svoj četverogodišnji plan zamislio na temelju inozemnih financijskih kredita, tako da u financijskim krugovima nije stvorio ni najmanju uzbunu. U kolovozu 1934. godine je “Standard Oil” u Njemačkoj stekao 730 000 hektara zemljišta i izgradio velike rafinerije nafte, koje su isporučivale gorivo nacistima. Istodobno je Njemačka potajno preuzimala najnovije američke opreme za tvornice zrakoplova i onda je pokrenula vlastitu proizvodnju.

Njemačka dobiva brojne patente iz američkih vojnih tvrtki “Pratt i Whitney“, “Douglas“,”Curtis Wright“, a američka tehnologija je zapravo proizvela “Junkers Ju-87“. Ulaganja u gospodarstvo Njemačke su dosegla tadašnjih 475 milijuna dolara. Samo “Standard Oil” je uložio 120 milijuna dolara, “General Motors” 35 milijuna, ITT 30 i “Ford” 17.5 milijuna.

Čvrsta financijska i gospodarska suradnja anglo-američkih poslovnih krugova i nacista je neminovno ’30-ih podržala politiku koja je na kraju dovela do Drugog svjetskog rata, tvrdi akademik Jurij Rubcov.

Danas, kada je globalna financijska elita počela provoditi plan “Velike depresije – 2”, s naknadnim prijelazom na “Novi svjetski poredak“, identifikacija onih koji imaju ključnu ulogu u organiziranju zločina protiv čovječnosti postaje prioritet.

Nemačka 1933-1939

Nemačka 1933-1939

112
Ostavite komentar

avatar
10000
 
37 Grupirani komentari
75 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
61 Komentatori
maksimsiTvingoTvingoAlanisAlanis Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
subaru
Gost
subaru

Ma vidi vraga nisam to znao da je Šiklgruber njihov hehehe.

subaru
Gost
subaru

E sad se zapitajte zašto su stvorili današnju Kinu i Rusiju.

gostgost
Gost
gostgost

odlicna tema koja pogadja u srz problema jer ova bratija koja je isfinancirala hitlera i rech i danas radi to isto samo su jos mnogo mocniji a gotovo nitko ih ne spomiinje auzrok su svog svjetskog zla a i ruska igra je u kolu s njima oni ustvari samo rapodjeljuju svjetsku moc samo podatak da u rusiji 1 posto ljudi posjeduje 74 posto bogatstva pa da je ptin u ljubavi za svoj narod on bi to preraspodjelio svom narodu ali to ne cini rusi zive bijedno a on se igra rata sa svojim zapadnim partnerima kako ih on iskljucivo naziva iako njegovi potezi u geopolitici izgledaju pozitivno ne mogu se oteti dojmu da igra ulogu dobrog policajca

subaru
Gost
subaru

Upravo tako, da ne radi za njih zvao bi ih kako im dolikuje a ne partneri.

Ivan1
Gost
Ivan1

Da Putin ne baca na Zapad maslinove grančice, ne bi ti sad pisao komentare na temi, nego bi Evropa bila u plamenu.

Alanis
Gost
Alanis

Ivan1 @ Ne. Svijet mora imati good guys & bad guys zbog iluzije da postoji neprijatelj i da između njih samih postoji podjela lijevo/desno, konzervativac/liberal, demokrata/republikanac i sl. budalaštine.. da se narod ima oko koga glođati i da dobije iluziju da ima mogućnost izbora. Da nije tako, fokus bi bio direktno usmjeren onako kako treba i na prave krivce, jer, oni što su hijerarhijski više, to priljubljenije i zagrljenije spavaju u krevetu. Prečekiraj aferu Uranium 1, da vidiš kako Killary i Putin lijepo surađuju, ili ovo recimo… http://english.alarabiya.net/en/features/2017/01/11/Obama-s-farewell-gift-to-Iran-130-tons-of-Uranium.html … dakle, zadnje sate svog stolovanja u Oralnom uredu, Obama TAJNO preko Rusije (Putina) šalje 130 TONA URANIJUMA – IRANU!! ..E, da je meni imati takve neprijatelje.

I btw. Isti su financirali i Oktobarsku revoluciju. (Antony C. Sutton – The best enemies money can buy) – preporuke.

Tvingo
Gost
Tvingo

Nema logike u tim 130 tona urana pošto su upravo u Iranu i Australiji največe zalihe tog materijala .

Savio
Gost
Savio

Subaru, to sto ti nisi hriscanin i gospodin covjek kao Putin, u tome je tvoj problem. Zato i ne razumijes zasto ih Putin naziva “partnerima”, ne razumijes ni kakav efekat to ima u podsvjesti zapadnih narodnih masa kohi ocekuju drugacije ponasanje od Putina na osnovu onoga kako im je on predstavljen u zapadnjackim medijima.
Tako nastaje kontradiktornost izmedju onoga sto cuju o njemu, i sto vtemenom sami od njega cuju i vide.

Takodje Putin je u intervjuu Stounu rekao, sta zaista misli o Americi, da ce u potpunosti moci da kaze kada vise ne bude predsjednik SADa.

E sad, to sto ste vi plitki i naivni, i sto imate jednu povrsnu viziju svijeta, i sto ste odvec preko svake mjere zaglibili u svijetu teorija zavjere, da od nenapisanih knjiga, ne vidite one napisane, to ie vec vas problem.

subaru
Gost
subaru

Ako ti misliš da je Putko uskrsnuo na čelno mjesto uz pomoć ruskih patriota a ne tame onda ti nemam što objašnjavati. Ti si isti kao i biraći u okupiranim državama koji i nakon 25 godina demokurčije ne kuže da su nabijeni na kur.inu. Ovo što je napisao Babić znam dvije dekade, nakon pola stoljeća če izlaziti napisi isti kao sada za Adu al o Nosferatuu.

Savio
Gost
Savio

Kao prvo Rusi ne zive bjedno. Zive bolje od mnogih EU drzava i naroda. Naravno, ima potrebe da se jos dosta toga popravi. Ali reci da Rusi zive bjedno, je ne samo laz, nego i glupost, ono kada svjesno ili nesvjesno prihvatis zapadnjacku propagandu/mit da Rusi zive “bjedno”.

Ovih dan dobar drug mi je u posjeti Rusiji, obilazi razlicite gradove, odusevljen je.
Kaze da je utisak mnogo bolji nego sto je ocekivao (valjda sam zarazen zapadbjackim mitom).

Kao drugo, istina je da ruska elita kontrolise ogroman procenat ruskog bogastva, ali ti mislis naivno kao djete da Putin moze sve da im oduzme (kao da uopste i ima pravo na to? Zakon o privatnoj svojini ih stiti, nije Putin lopov i razbojnik), Puti i kada bi pokusao takco sto da uradi, to bi bilo skoro ravno samoubistvu Rusije.
Vi niste mnogo bistri ocigkedno, pa ne mozete ni da sagledate sta bi sve izazvao tako djetinjast i glupav prijedlog da im Putin “otme”.

Da ne govorimo o politickim, i drugim krizama koje bi se pojavile u Rusiji, i sam kapital bi se odljevao iz Rusije, fabrike se gasike, narod ostajao bez posla +kakvog takvog).

Ptosto je nemoguce sagledati sve posljedice, isto kao sto je nemoguce shvatiti kolicinu gluposti i naivnosti u vasem anti-Putin komentar, svim pogresnim zakljuccima koji proizilaze iz njega.

gostgost
Gost
gostgost

savio putin nije sveta krava da ne bi o njemu raspravljali argumentirano kao i o svemu drugom ako malo pogledas unazad po portalu vidjeces da ni ti ja ni subaru nismo antiruski nastrojeni vec naprotiv ali razmisljamo svojom glavom i pokusavamo obilo kojoj temi spoznati nacin da se priblizimo istini iako o rusiji i putinu u danasnjem svijetu imam veoma pozitivno misljenje smtram da treba razgovarati i o negatinim stvarima mogu takodjer reci da jedna od stvari koja mi se ne svidja na ovom portalu je veca skupina dogmaticnih napominjem dogmaticnih rusofila koji i najmanji znak kritike u tom pravcu lupaju minuse i rigaju vatru uopce ne ulazeci u sadzaj posta i time tjeraju ljude na autocenzuru i onemogucavaju slobodu izrazavanja

subaru
Gost
subaru

Savio prvo pročitaj “udar ruskih bogova” (koji je vjerojatno pisan da otrgne slavenštinom dio ruskog naroda i preformatira mu um kao što su to radili jedni te isti sa komijima, caristima, itd. i onda ih okrene jedne protiv drugih) pa vidi što rus (valjda jeste rus tko zna) kaže o krščanstvu i bobrokovima. kad pročitaš jedno 3 puta onda mi se javi.

Tvingo
Gost
Tvingo

Putin je politička persona po mome mišljenju jako pozitivna ali on narodu ne može ništa dati ali ni uzeti .
Uni koji mogu neče dati pošto sebe vole više od drugih . Neka prosječna plata tamo je u grubom nekih 500 euro a penzija oko 140 euro . Ja bih volio da je toga više ali realnost je kruta .Da bi ove brojke bile više sama Rusija bi bila mašta ljudi na postsovjetskom prostoru ali na žalost nije.Rusija se uz sve poteškoče ipak pomiče u pozitivnom pravcu i posle kolapsa devedesetih obnavlja industriju i armiju.
Predsednik Putin manevriše medžu svetskim i unutrašnjim krvožderima i čiji je on lik puno kaže ćinjenica da je na samom početku preuzimanja države odmah vratio sve strane dugove i nikako nije hteo primiti novih od gore pomenutih transatlantiskih velikodušlija i zbog toga je u zapadnom medijskom prostoru stekao pedigre kakvog nam se nameče .Samo da ne bude nekog velikog rata i sve če biti na svome mestu ali preko noči se ne može .

Zare
Gost
Zare

Svi isti ovi koji su financirali i Ljenjina, komuniste i Oktobarsku revoluciju. Mogao bi i o tome jedan clanak

žrec
Gost
žrec

O tome nije “bezbedno još da se priča”. 😀
Neka ovdje prisutni revolucionari ne gube vlastite iluzije.

Zvrk
Gost
Zvrk

nisu isti nikako.

žrec
Gost
žrec

Ne, nisu isti. Jedni su iz Judinog plemena, a drugi iz Šimunovog.

gostgost
Gost
gostgost

decki ne zazivajte sukob rusa i amerikanaca jer zaboravljate da takav sukob ne imali priliku komentirati iz udobnih fotelja preko interneta osim toga siria nije dobro mjesto za ruse za sukob s amerima ako do toga moralo doci putin ce odabrati mjesto

Ivan1
Gost
Ivan1

FED i iluminati su jedno te isto?

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969

To su samo lutkice od Marionetista..

Ivan1
Gost
Ivan1

Zašto smo goveda? Objasni.

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton

Goveda more bit i da niste… ampak, jeste — ovce! Zato što na vreme niste pročitali našeg učenjaka Antonya C. Suttona, te pogledali na YT njegove intervjue, koji je još poodavno o svemu ovome progovorio u svojim knjigama…

Ivan1
Gost
Ivan1

Postoji i teza da je Hitler polu Židov u rodu sa Rothschildima. Sve i da jest tako, njegov cilj je bila eliminacija Židova, iz nekog razloga.

Alanis
Gost
Alanis

Ivan 1@ To ti uopće nije istina … židovi su eliminirani, ŽRTVOVANI, odnosno, namjenski prepušteni Hitleru i to od strane samih židovskih elita, zbog stvaranja Izraela (nafta na onom području pronađena cca 1900.g, na području tadašnje Perzije, današnjeg Irana, Njemačka imala potpisanu koncesiju sa tadašnjim otomanskim carstvom, na 100 godina, na izvlačenje rudnih i ostalih bogatstava – tada se kao pogonsko gorivo koristila ugljena prašina, ali se već naslućivala industrijska revolucija zbog patentiranja prvog motora – Deimler Benz). Svi oni ljudi su mogli biti spašeni, ali ih se ostavilo da bi kasnije cijeli svijet mogli emocionalno i moralno manipulirati. … Masa ih je vraćena ispred američkih obala natrag u Europu – https://www.vox.com/policy-and-politics/2017/1/27/14412082/refugees-history-holocaust – Bermudska konferencija 1943 na kojoj su Ameri i Englezi, kofol, pokušavali riješiti problem židova u Europi, ali su se najviše trudili da ništa ne naprave… https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/11381920/The-Bermuda-conference-that-failed-to-save-the-Jews.html .. onda, tu je i poznata izjava Yitzhaka Gruenbauma, “Jedna palestinska krava, vrijedi više nego svi židovi Euroope” … https://historicaltribune.wordpress.com/2017/02/27/the-birth-of-international-terrorism-part-1-christian-ramallah-kind-david-hotel-guerilla-warfare-spreads-from-europe-to-the-orient/yitzhak-gruenbaum-one-cow-in-palestine-shadow/ … A da i ne govorimo o 140 puta koliko je puta spomenut genocid nad židovima i to brojkom 6mio i prije samog i prvog i drugog Svjetskog rata (npr. jedan od sajtova) … https://sonofhel.com/2017/07/16/free-shrugs-and-nazis/jews-6-million-from-1869-to-1945/ .. ili upuši sam – 6 million jews mentioned – pa sam pretražuj.

maksimsi
Gost
maksimsi

Eden razlog za eliminaciji zidov je zato ker Hitler ni hotel da se Nemčiji dogodi kaj se Rusiji od boljsevikov. Mislim da napisano v Mein Kampf.
Drugi mislim da so “obični” židi bili žrtveno jagnje. Zaradi tega so dobili Izrael in bilo kaj kdo reče proti židom je antisemitizem. Lahko delajo kar hočejo… Vsaka kritika je antisemitizem…
Lp vsem

jonbonjovi
Gost
jonbonjovi

Za one koji ne znaju J.P.Morgan je onaj idiot koji je sprijecio izgradnju Teslinog tornja, ne zeleci ga financirati. Na taj nacin dobili smo umjesto ciste, jeftine i obnovljive elektricne energije, koristenje prljavih fosilnih goriva. Isto tako niko nikad nije postavio pitanje, kako je ogromna njemacka ratna masinerija mogla da izdrzi bez goriva. Sopstveno nisu imali, a svi izvori nafte su bili u anglosaksonskim rukama. A, ipak, su tenkovi, avioni, brodovi, podmornice i sve vrste motornih vozila mogli nesmetano da trose gorivo.
Negdje sam procitao da ih je snabdijevao Rokefelerov Standard Oil.

gostgost
Gost
gostgost

jonbonjovi bravo pogodak u sridu

Guest
Gost
Guest

mozda im je neki hrvatski general bio dobavljac za gorivo?

Sigfrid
Gost
Sigfrid

Misliš Čermak klima majstor….

Brainstorm
Gost
Brainstorm

ma daj, kakav teslin toranj? sto ga netko nije izgradio dosad? nema besplatne energije. kazes – jeftine. kako se ta jeftina energija proizvodi?
tesla izumio izmjenicnu struju po principu povuci-potegni pile. drugo ime za pilu je tesla pa se moze reci da je tesla bio inspiriran vlastitim imenom. sve ostalo sitno. da nije bio mistik (cudak), nitko ga ne bi sljivo. jedan od prvih science fiction new ager.

gostgost
Gost
gostgost

brainstorm kad spominjes teslino ime ako sene odnosis s postovanjem prema ljudskoj velicini i v rlini i covjekoljublju zasluzujes prezir

Tadmur
Gost
Tadmur

Brainstorm..ako stvarno misliš tako kako si napisao onda si kompletan idiot…bez uvrede.

Ivan1
Gost
Ivan1

Brainstorm- na kojim si ti drogama, Tesla se bavio znanošću i pronalascima.

novi grga
Gost
novi grga

Pa da sve je to napravio Edison i ekipa , a Tesla je samo hranio golubove i bio čudan.

Ivan1
Gost
Ivan1

Iskompleksiran si.

Tuberajt
Gost
Tuberajt

Bili neki dokumentarci kako je standard oil njemacku opskrbljivao naftom do objave rata americi a onda njemcima pokazali kako se dobija gorivo iz ugljena

Savio
Gost
Savio

Imali su Njemci tada u Rumuniji naftna polja koja su maksimalbo eksploatisali. I u ratu sa Sovjetskim Savezom su zurili da osvoje Kavkaz. I sovjetske zalihe nafte iz Azerbejdzana, jer su bili svjesni da sa kolivinama nafte sa kojima raspolazu, nece biti sposobni za duzi i intenzivniji dalji nastavak sukoba.

Svjatoslav 969
Gost
Svjatoslav 969

Mozda Vi mislite Risatanicu da smo i mi sad tek saznali da postoji topla voda i da je dinastija iz USA neciji dida, nekog presednika radio za Hitlera, mozda ste se sad tek suocili sa bolnom istinom da je Hitler udario temelje 1935 sa zadatkom o nastaknu evropske zajednice (ove danasnje) ili da je doticni sad otkrio da je engleska kruna dosla iz Njemacke i da im se nesmije nikad objavljivati javno prezime..
I sad mi goveda ????
Pa sto ne citate zakon ove EU prepisane iz knjige Hice 1935 koja treba da zivi isto 1000 godina, ako Hico ne uspije sam ..(rezervna varijanta ) koju danas svi normalni ljudi unistavaju i ne zele..A iz mraka elita je odrzava sa batinom, i pred Ruskim granicama…

subaru
Gost
subaru

Da, o jewropskoj uniji je govorio i Gebels daaavno prije njezinog rođenja.

žrec
Gost
žrec

Rekao bi Đole, princip je isti sve su ostalo nijanse.

subaru
Gost
subaru

Najsmješnije je da su zemljane “obrazovanjem” i zabavljanjem medijima toliko zaglupili da preko 90 posto istih vjeruje da je ovo gore ili sve ostalo slično ovome teorija urote.

prvi od 7
Gost
prvi od 7

Agenda bankarskih igrača iz sjene seže puno dalje u povijest,a agenda je uvijek ista kao što je napisano u ovom članku.
Ministar financija u Napoleonovoj vladi je bio bliski rođak ministra financija Velike Britanije( i dok su ratovali,dakako), a ti rođaci su,opet ,rođaci Morganovih i Rockefellerovih itd po istom krvnom srodstvu.
(Subaru,sjeti se mog prvog upisa na ovom portalu).
Životni putevi “isturenih” igrača ,do stupanja na vlast (funkcije) su vrlo,vrlo slični : “Šiklgruber,obmana,napoleonid…..

subaru
Gost
subaru

Ima onaj pukovnik heroj Ramsey kojeg su osudili zbog pisanja istine. Pročitam knjigu njegovu kad ono kao da čitam svoje misli. Ajka nisam čitao a isto mislimo i o teraformiranju i transhumanizmu i ostalom. Dakle ima ljudi koji dođu do istih zaključaka a nisu zatrovani obmanom.

Ivan1
Gost
Ivan1

David Icke je čudak.

subaru
Gost
subaru

Naravno da je čudak za tebe kad nisi na tom nivou da shvatiš o čemu priča.

Ivan1
Gost
Ivan1

Ne kažem da je negativac, ali je pomalo čudan, blago rečeno.
Da ne nabrajam sad šta je sve izvaljivo, a to svi znamo.

gostgost
Gost
gostgost

ivane 1 preporucujem ti da procitas njegove knjige ako si iz hrvatske imas ih u bibliotekama tvoj utisak je povrsan a vjerovatno si ga stekao preko medija

Ivan1
Gost
Ivan1

Čitao sam bio Najveću Tajnu prije 8 g. U knjižnici djelomično. Kad je spomenuo Busha i Al Gorea i nazvao ih reptilima. Vjerojatno bi i Macrona prozvao reptilom, zbog njegovih očiju, ako već nije. Ako je netko negativac ne mora biti reptil da bi to bio.

subaru
Gost
subaru

Ajk kad kaže reptili misli na reptilski dio mozga koji mi posjedujemo. Kad kaže reptili za dio nekih zemljana misli na cioniste a kad kaže babilonci misli na židove, nije on lud da ga ganjaju po verbalnom deliktu koji je već sada kažnjiv zatvorom.

Ivan1
Gost
Ivan1

Ali on je govorio o doslovnom presvlačenju određenih osoba u reptile.

jale
Gost
jale

To što je neko nekome bio brat, to ništa ne govori. Pomisli samo koliko je bratskih glava sjekirama rascopano na Balkanu za metar, dva međe. Kad je interes u pitanju, nema braće, ćaće, majke, sestre, nema nikoga, samo profit.

Guest
Gost
Guest

najvece zlo ove planete se nalazi u koljevci “civilizacije” = UK

Ko je rekao Vučić?
Gost
Ko je rekao Vučić?

Koliko ljudi na zapadu, u takozvanom “slobodnom svetu”, je pročitalo tekst Jurija Rubcova? Zanemarljivo mali broj, a od onih koji su pročitali, polovina ne veruje da je istinit. Dakle, niko ga nije pročitao, zalud je napisan. Takvi tekstovi bi trebalo da dovedu do promene svesti “izuzetnih” i njima sličnih, ali nažalost svi takvi pokušaji su posao nalik Sizifovom.

gostgost
Gost
gostgost

sport i zabava u ovom obliku su stvoreni da skrenu energiju naroda te ih zaglupe stvore im lazne idole i smatram da je duci simonovic potpuno u pravu sto se tice sveca toga

jale
Gost
jale

A čemu svi ovi novi modeli smartića, nove verzije aplikacija, apdejti, isto da nam smaknu fokus sa egzistencijalno važnog na beskorisno i trivijalno, i da nam usput popale novac.

Ivan1
Gost
Ivan1

Ljudi bi se trebali bavit sportom, pogledaj Rusiju gdje se potiče sportski i zdravi način života. Normalno da u svijetu sporta postoje velika imena, kao i u glazbi, ili u novinarstvu poput Georgea Orwella.

jale
Gost
jale

Znači, FED i Bank of England, prema tome, uzročno-posljedično su odgovorni za genocid nad Židovima i Slavenima! Divna ekipa, ne sumnjam da ima mnogo onih koji bi da se druže s njima, ali ja ne. Ja ih čekam na volej.

Veli k i
Gost
Veli k i

Vi vjerjete u sve što pročitate!!!???

Sinisa
Gost
Sinisa

Apsolutno da….maske polako padaju i ti zlotvori postaju sve bezobzirniji i sve se manje kriju,njihova zlodjela i zle namjere postaju sve jasnije i sve transparentnije. Sve dok postoje takve ne slane ovce kao ti oni ce da opstaju i taj stvor tame (kako voli Subaru reci bez navodnika) ce rasti i postajati sve bezobzirniji.

Tuberajt
Gost
Tuberajt

Ti vjeruješ ono što ti serviraju u školi?

StarDam
Gost
StarDam

Sličan odnos su SADisti imali i prema Japanu koji je trebao biti njihov pas čuvar na istoku Rusije. Sve dok se, umjesto na Rusiju (tad već SSSR) nisu okrenuli prema jugu Kine koja je bila područje američkog interesa.

Sinisa
Gost
Sinisa

Danas sam u Unikredit vilajetu kupovao RSD i zbilja ljudi neugodna li iskustva….Subaru,zemo molim te objasni nam kako je taj stvor tame uspio da toliko naraste….

Weteran
Gost
Weteran

Da!
I sve vreme rata su u Švajcarskoj jedni drugima dilovali valute i zlato!?
I sve je lepo planirano, ali se Hitler otrgao kontroli??
Po mom skromnom mišljenju: Rudolf Hes – kao nastavak navedene teme?!

Branko
Gost
Branko

Ovo su neutemeljene priče. Ovo su zapravo spinovane priče. Hitlera je financirao Vatikan,za to postoje brojni dokazi. Sami pristup propagandi je bio isti.Npr Mein Kampf kao nova Biblija,nikada veći broj katoličkih crkvi nije otvoren na prostoru Njemacke nego za vrijeme Hitlera,sami katolički svećenici su na parlamentarnim izborima pozivali da se glasa za nacionalsocijaliste. Mussolinija je u Italiji direktno postavila Katolička crkva odnosno Vatikan. Zasto je to Vatikan radio? Krajem 18 i pocetkom 19 stoljeca Zidovi su preuzeli vlast u SADu,krajem 19 i pocetku 20tog stoljeca Zidovi pocinju preuzimati Evropu uključujući i Moskvu 1917. Nacionalsocijalizam je bio zadnji pokusava Vatikana da oslobodi Evropu od zidova. Nazalost nisu uspjeli i nakon 1945 zidovi preuzimaju i sam Vatikan,odnosno vatikansku banku sto znaci cijeli financijski sustav Vatikana. Točno je i to da je Hitler imao ideju Europske unije,ali unije BEZ zidova. Sto znaci da su zidovi nakon Drugog svjetskog rata ukrali ideju i krenuli u stvaranje jedne europske države sa istim zakonima koja bi zapravo bila pod kontrolom njihovih korporacija i bankarskog sustava. Danas vi na političkoj sceni imate sukob “zidovske ekipe” kojoj je jedan centar u Washingtonu, a drugoj u Moskvi. I ne vjerujte tim lazovima da je Hitler jedni odgovoran za Drugi svjetski rat. Ta prica Hitler odjedanput krenuo u napad da unistli cijeli svijet. To su sve gluposti.Internacionalno zidovstvo Washinton-London-Pariz-Moskva je otpočetka stavilo omču oko vrata Hitleru. Hitler jedini upozoravao da se ne ide u rat jer će milioni ljudi stradati.Preklinjao je i Churchula i Pariz i Varsavu da ne idu u rat.Slao je na desetine mirovnih pregovora koji su odbijeni.Zidovi su samog pocetka zagovarali rat.Rat je bio neizbezan. Ima ona izreka koja kaze ako je borba neizbjezna udari prvi. Nijemci su to i uradili. Koliko je iskrivljena istina o Drugom svjetskom ratu pokazat ću vam na konkretnom primjeru. Npr 1940 Hitler sastavlja ugovor o primirju sa Britanijom,potpisuje ga i salje Hessa za London. Cim je sletio u London Churchill naređuje da ga se uhapsi i baci u zatvor. Zidovi su danas iskrivili pricu kao da je Hess izdao Hitlera u na svoju ruku otisao za London,sto je naravno laz jer se Hitler njega nikada nije odrekao. Dakle Zidovi su izazvali svjetski rat jer je Nacional socijalizam bio opasnost za njihove korporacije i banke preko kojih danas upravljaju svijetom. Nazalost izasli su kao pobjednici i oni diktiraju istinu o Drugom svjetskom ratu preko medija i obrazovnog sustava.Ali to je tako,pobjednici pisu povijest.

Sinisa
Gost
Sinisa

Pa u clanku se i da zakljuciti koje iza drugog velikog ali neslazem se za Vatikan.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Citat “Hitler jedini upozoravao da se ne ide u rat jer će milioni ljudi stradati.Preklinjao je i Churchula i Pariz i Varsavu da ne idu u rat.Slao je na desetine mirovnih pregovora koji su odbijeni.Zidovi su samog pocetka zagovarali rat.Rat je bio neizbezan”.

Moja nadopuna komentara gospodina branka tako da teskst dobije konacni smisao i formu .

Zaboravio si mihajlovica -nedica i pavelica, oni su isto preklinjali Tita da ne pocinje rat u Jugoslaviji , ali eto djubre komunjarsko mucki napalo cedomire i ujkane…. ah sto ti je zivot .

Branko
Gost
Branko

Žukov,kod tebe vlada višak ideologije nad činjeničnim stanjem.Ja niti sam pobornik i jedne ideologije niti me ideologije zanimaju.Istrazi malo i vidjeti ces da su zidovi svrgnuli dinastiju Romanov 1917 godine. Vidjeti ces isto tako da su na skoro svim rukovodećim mjestima u sovjetskom savezu bili zidovi koji su radili stravične zločine nad Rusima,Ukrajincima,Bijelorusima,Poljacima i drugim narodima kroz komunizam. Zidovi su kroz komunizam pobili ono najvrijednije u Ruskom narodu,istaknute nacionaliste i patriote. Isti ljudi imaju vlast i danas u Rusiji. Pa sami Putin i Medvedev su bivši KGBovci. Iz bivšeg sustava dolaze.

Zvrk
Gost
Zvrk

čuj njega, romanovi su dulje vremena sami sebi kopali jamu svojim propalim politikama. priča o židovima kao šačici ljudi koji rade stravične zločine nad višestruko brojnijim narodima je ono….prevaziđena.

Tuberajt
Gost
Tuberajt

proguglaj malo o članovima politbiroa i o njihovim bivšim prezimenima pa onda ovdje pametuj!

Zvrk
Gost
Zvrk

kojega jer bilo je jako puno ljudi u raznim sazivima. i onda izvali nešto pametno.

Tuberajt
Gost
Tuberajt

to ti prouči.evo ti imena od ljudi koji nisu bili židovi ali su im žene bile židovke:Bukharin, Rykov, Molotov, Voroshilov, Kirov, Dzherzhinsky, Lunacharsky.sve nepoznati likovi.

Ivan
Gost
Ivan

Nikad tom Zukovu nece biti jasno bilo sta. Softver los, hardver zardjao. Dzaba bilo sta mu objasnjavati.

čitalac
Gost
čitalac

Ko je počeo rat?? Tito?

milan
Gost
milan

Ti si Car!

Maksim
Gost
Maksim

Kako ti sve to znaš,odakle izvlačiš zaključke Branko?Ja osobno smatram da si u većem dijelu teksta u pravu.

Branko
Gost
Branko

Maksim,postoji zidovska izreka koja kaze “ako hoćeš da znas sto se događa na političkoj sceni moraš pratiti trag novca”. Počni proučavati bankarski sustav,djelovanje velikih korporacija. Vidjeti ces da danas jedini sukob odnosno rat postoji u sferi financija. Rat se vodi uglavnom izmedju zidova iz Washingtona i zidova iz Moskve, a tu je naravno i London koji je izgubio značajnu moć padom njihove imperije, ali je tu i dalje aktivan i nezavisan sto su dokazali brexitom. Danas svi slave Rusiju jer se suprotstavila Americi u Siriji,ali Rusi su to uradili radi svojih interesa. Prvenstvo radi plinovoda koji zidovi iz Washingtona zeljeli provesti iz Katara preko Sirije za Evropu. Time bi ovi zidovi iz Moskve pretrpili ogromne financijske gubitke. Kazem sve su to igre, da bi ih procitatao potrebno je pratiti trag novca. Potrebno je koristiti mozak,a ne se rukovodit osjećajima i simpatijama izabiruci u ovom ratu jednu stranu za koju ces navijat.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Sve 5 , ali provaliti da je hitler nasusno trazio mir ,ali eto zlocesti ga zidovi nagovorili da ih strpa u konc logore i podavi , previse je brate , previse 🙂

Branko
Gost
Branko

Hitler nije bio za rat i reći cu to sto puta. Ako pronađeš i jedan govor gdje Hitler ili bilo tko iz tadašnjeg njemačkog vojnog ili državnog vrha pozivao na rat i unistenje drugih naroda ja cu priznati da sam u krivu, a ti u pravu. Imaš stotine govora Hitlera na youtubeu,daj samo jedan gdje poziva na unistenje. A postoji nekoliko govora Churchilla koji zagovara otvoreno rat, cak je i poslije rata izjavio da je Nacionalsocijalizam bio opasnost za vladajuću klasu u svim kapitalistickim zemljama svijeta.

Tuberajt
Gost
Tuberajt

briga cioniste za obične židove,žrtvovali su ih cijelu povijest a cilj je ispunjen.imaju Izrael za daljnja sranja

subaru
Gost
subaru

Puno Branko i pogađa ali i fula.

gostgost
Gost
gostgost

ova brankova prica je slicna onom pamfletu logicnog od prije neki dan napisanog u zastitu todorica ono kao jadni mali mirotvorav hitler je bio dobar ali svi osim njega su bili zli itd kao sto subaru kaze ima tu istinitih stvari ali tvoja tema hitler mirotvorac je blago receno promasena osim ako nisi obozavatelj istog

Savio
Gost
Savio

Odakle izvlaci, pa iz nacisticke propagande.
Na internetu imas hrpu nazi propagande, sa istom ovom pricom su nastupali i tada, i dan danas se neki pajseri prime na nju.

Pokusavaju da od Hitlera, covjeka koji je napao desetak evropskih drzava da naprave heroja, od covjeka koji je ubio desetine miliona.

To sto je jevrejska finansijska elita govno, ne znaci da je Hitler dobar.
Govna i jedni i drugi. Ubice.

Savio
Gost
Savio

Evo ga i jedan ustasa se javio, sa njegovim “ave Hitler”.

Pa kakvih pajsera i dan danas ima, nevjerovatno.

Tadmur
Gost
Tadmur

Savio@..ovo što je naškrabao Branko za “Adija” i Brainstorm za Teslu su dvije najgore bljuvotine koje sam pročitao na ovom portalu.Ne zamaraj se više.Ne vrijedi.

Vlastimir
Gost
Vlastimir

Odličan tekst.Hvala na informacijama.

davor
Gost
davor

Svi svjetski ratovi su organizirani protiv Rusije. I idući ako bude biti će isto. Neće bit svjetski rat protiv neznam Brazila ili Sudana. To je svjetski otok Euroazija iliti otok svijeta ako hoćete, 2/3 svjetske populacije i resursa, a Rusija ga nadzire u potpunosti, ovo ostali kontinenti su pikzibneri.

Ivan
Gost
Ivan

I svetski rat organizovan protiv Rusije? Sta ti lupetas?

Tedi
Gost
Tedi

@ Ivane,totalno si me zbunio.1ww jeste bio protiv Carske Rusije,pa jesi li negdje procitao kako je Lenjin blindiranim vlakom preko svih granica iz Svicarske stigao u Rusiju 17g u jeku 1ww i placao bukace da dizu pobunu,slicno danas obojenim revolucijama,pobili cijelu carsku porodicu,vojsku okrenuli u svoju korist i uspostavili komunizam.Imas”tamnicke biljeske”od Gramsija koji je bio komunista i revolucionar i koji je izabran u rimski parlament Duce ga je zatvorio, 10g je bio u zatvoru.Bio je u Rusiji za vrijeme revolucije i vratio se nezadovoljan,vidio je kuda to vodi. Kada je Kraljica Elizabeta II prvi put bila u Rusiji kada ju je primio Putin,kazu da su strogo vodili racuna njeni juveliri da slucajno neki komad nakita ne bude slucajno iz kolekcije carske porodice Romanovih.Ima jos toga Car je izgradio transibirsku prugunajduzu na svjetu,jeli ti znas kojoliki su to novci,Carska Rusija je u to doba pandan Emglezima, Itd,itd.Ceprkaj po knjigama i novinama onog doba.

Ivan
Gost
Ivan

I Svetski Rat je je napravljenm pre svega da bi se razbila Austro Ugarska pa tek onda sve ostalo. Istina je da je to obavilo isto drustvo, organizovali ubistvo celokupne carske porodice pa i njihove dece. Ali nije bila na meti iskljucivo Rusija. Napad je usledio i na Nemacku i gotovo da su uspeli prosiriti revoluciju i tamo. Pogledaj prezimena vodja revolucije u Rusiji ali njihova prava prezimena, ne ona koja su uzeli da bi prikrili svoj identitet. Isto vazi i za “revolucionare u Nemackoj. Isti su opstali u Rusiji i dugo nakon sto je vlast preuzeo Staljin. To je ono sto nikako ne shvataju neki likovi koji stalno podrzavaju kkomuniste a da nemaju pojma ko su oni. Kada sve to shvatis, stvari se pojavljuju u potpuno novom svetlu. Iste organizacije i danas prave obojene revolucije po svetu.

Bear
Gost
Bear

Da,resursi.Sa Arktikom su jos povecani.

davor
Gost
davor

Recimo da Ameri osvoje Kazahstan ili tako nešto uz već ove vazale Azere i Gruzijce e to bi ih možda dugoročno zadovoljilo za sve energetsko prometne tokove ali di će oni nemogu Iračke skočimiše osvojit, šupačka vojska i šupački NATO, ratuju po ratnom plijenu i satelitskim snimkama

subaru
Gost
subaru

Babić ako ovako nastavi sa istinom doći će u sukob sa kolegama kao što je već imao iskustvo na advansu. Uskoro će ovakovo nešto biti zabranjeno, zakone su napisali protiv ovoga a i postoje psihičke dijagnoze da ako pišeš istinu kontra taminoj minhauzenštini da si kao psihički bolestan.

Adv
Gost
Adv

To ti je Babić pričao ili sumnjaš?

longum
Gost
longum

@ Branko
Hitler nije bio za rat i reći cu to sto puta. Ako pronađeš i jedan govor gdje Hitler ili bilo tko iz tadašnjeg njemačkog vojnog ili državnog vrha pozivao na rat i unistenje drugih naroda ja cu priznati da sam u krivu, a ti u pravu………………………………
Onaj dio o Churchill-u ti je ispravan a sve ostalo izvrcanje cinjenica.
Sigurno da Hitler nije htio rat, ali je i te kako je htio ispravak njemackih granica.
Dakle to nije pozivanje na rat nego zahtjev za mirnim putem vracanja njemacke zemlje Rihneland, ujedinjenje Njemacke i Austrije, vracanje Ceske, Slovacke matici zemlji, spajanje Danziga…pa poslije toga se moze traziti jos vise.
Hitler nije pozivao na istrebljenje Zhidova i Slavena ali jeste ih proglasio nizim ljudskim bicima u javnim govorima. Dakle Hitler napravi kanal za vodu a voda ce ici po kanalu.
Amerikanci su svaki rat proglasili defenzivnim, obrana americkih nacionalnih interesa. Tu nema kraja osvajanju ni kod Nijemaca ni kod Amerikanaca.

subaru
Gost
subaru

Ništa Ado nije uradio, sve su zamislili i organizirali njegovi tvorci.

Iknar
Gost
Iknar

nista cudno slicno RADE i danas

Outsider
Gost
Outsider

Unutar religijski sukob je ostvaren djelomicno. Kad krene medju religijski vecih razmjera,blizu smo kraja.Finale , tama- svetlost, zivot-smrt.

Tonny
Gost
Tonny

Zasto se od ovom nije ucilo u skoli za vrijeme Druga Tita?
Zasto su jugoslavenske vlasti to krile.
Kaze biografija Tita da je u periodu izmedju 1918-1939 Tito bio zaposlen u Mercedesa.
Ne daju tocno godinu.
Jel to bilo za vrijeme Hitlera ili prije 1933?

gostgost
Gost
gostgost

biografija tita se svodi na to da zapravo ne znamo nista o njemu

Krabat
Gost
Krabat

Tako danas financiraju Kinu
https://www.youtube.com/watch?v=5M1KD7Dnq4s

subaru
Gost
subaru

Uvijek treba čitati i komentare, oni su uvijek još informativniji.

longum
Gost
longum

Neznam sto mi je, odgovorio sam na pogresni post, pa evo ponovo ga moram repetirati. ***********
@ Branko
Hitler nije bio za rat i reći cu to sto puta. Ako pronađeš i jedan govor gdje Hitler ili bilo tko iz tadašnjeg njemačkog vojnog ili državnog vrha pozivao na rat i unistenje drugih naroda ja cu priznati da sam u krivu, a ti u pravu………………………………
Onaj dio o Churchill-u ti je ispravan a sve ostalo izvrcanje cinjenica.
Sigurno da Hitler nije htio rat, ali je i te kako je htio ispravak njemackih granica.
Dakle to nije pozivanje na rat nego zahtjev za mirnim putem vracanja njemacke zemlje Rihneland, ujedinjenje Njemacke i Austrije, vracanje Ceske, Slovacke matici zemlji, spajanje Danziga…pa poslije toga se moze traziti jos vise.
Hitler nije pozivao na istrebljenje Zhidova i Slavena ali jeste ih proglasio nizim ljudskim bicima u javnim govorima. Dakle Hitler napravi kanal za vodu a voda ce ici po kanalu.
Amerikanci su svaki rat proglasili defenzivnim, obrana americkih nacionalnih interesa. Tu nema kraja osvajanju ni kod Nijemaca ni kod Amerikanaca.

subaru
Gost
subaru

Alabama Ado je radio za tamu kao što je Todoraga radio isto, hoće li Todoraga završiti kao Ado to zavisi što odlući tama. Moli boga da Putin nije njihov, to ti je jedino ostalo. Sječaš kako su mi se smijali na večernjaku prije 15 godina kad sam govorio da će njega pretvoriti u novog Hitlera a Rusiju u novu Njemačku iz ww2, e sad se ja njima smijem.

longum
Gost
longum

Prestani s tim alaaaaabama

longum
Gost
longum

@ branko – Dobro ti ide bacanje magle, ti mislis da uspjesno zamotas svoju mrznju naspram Putina. Ovdje je tvoja recenica …. Pa sami Putin i Medvedev su bivši KGBovci. Iz bivšeg sustava dolaze….

Dobro si zapoceo post pa onda kao iluzionista iz ruke izvadis Dollar nekom iza uha….i na kraju se vidi tvoja prava namjera.

Po tome i u Hrvatskoj svi oni koji su imali 20 godina kad je zapoceo domovinski rat, danas mogu biti proglaseni da dolazu iz bivseg sustava.

I Merkel dolazi iz bivseg sustava.

Da Putin dolazi iz bivseg sustava po tome i jos najmanje 100 miliona Rusa su rodjeni u bivsem SSSR i po tome svi moraju misliti na isti nacin, moraju imati iste sposobnosti i biti pojednako radisni sto je absurd.

Ali koga briga sto je apsurd?
Sva anglo-cionisticka medija je puna takvih razmisljanja koje su na razini apsurda, pa se prodaju i truju narod.

longum
Gost
longum

@ Branko
Npr 1940 Hitler sastavlja ugovor o primirju sa Britanijom,potpisuje ga i salje Hessa za London.
……………Dakle jos dok su u ratu, Hitler sastavlja primirje i on nudi primirje Britaniji i cak potpisuje…
i ti zivis u lalalaLand. Ako mislis da se tako kroji politika.
I taj dokument si sam osobno vidio.
Reci i da je Napoleon nudio primirje caru Aleksandru jos dok je Moskva gorila, a eto Aleksandar nije htio mir nego rat.

tuni
Gost
tuni

U ta vremena niko ne bi pristaao na EU jer su tada ljudi imali svoj idetitet. Nisu gledali glupih emisija na TV i vjerovali liberalizmu, globalizaciji.
Zato su glavonje Rockeri, Ročiliji itd našli osobu i postavile ga za svog pupetmajstra u Raichu, financirale ga itd….
Porobili svu Evropu da im služi .
Htjeli su i Rusiju ali se RUS suprostavila u poslednji čas i sjeb.la ih sve…

Baron
Gost
Baron

Nesto mi zvuci odnekud poznato.

Teodorica
Gost
Teodorica

Kaze ukljuci se u diskusiju! Mogu sa samo jednom ili mozda nekoliko recenica! Moje misljenje. Obadva svjetska rata su se vodila protiv RASE SLAVENA ili ti Rusije i zarad stvaranja drzave Izrael. Drzavu Rusiju poslije Oktobarske revolucije SSSR, je trebalo, rasparcati pobiti sto je moguce vise Slavena i podijeliti gografijski prostor medju sobom , naravno najvise da pripadne USA tj Engleskoj kraljevskoj kruni kao nakavi prosireni komonvelt-izam.Pitanje, zasto je jos i danas Indija u komonveltu? Kao isplati joj se. Igraju se tu malo zesce igre ljudi moji! Drugo je proizvod obadva rata nastao Izrael!!!??? SSSR nisu uspjeli raskomadati zahvaljujuci KPSS i drugu Staljinu, premda su njegovi nasljednici ucinili veliko zlo ne ssamo ruskim narodima. Uspjeli su na najslabijoj karici Arapski narod je platio i placati ce cijenu svoje razlicitosti, koju mogu poslije, mozda, pojasniti. Ruski narodi su platili strasno veliku cijenu u KRVI, za svoj opstanak kao drzave i kao carstva na kraju krajeva. Danas Sirija. Razmislite kako bi to danas izgledalo da se u sukobe, u “demokratske sukobe” , u Siriji nije ukljucila Rusija?!

alan ford
Gost
alan ford

poznata stvar, čitao sam o tomu davno na engleskim portalima i ovaj članak ovog ruskog autora, a o tomu su iscrpno pisali i neki neovisni američki autori.
u ovom članku ruskog autora, samo još nedostaje uloga “Banke za platno izjednačavanje” (BIS), osnovane 1930. a njeno je središte u Baselu u Švicarskoj. Ova je banka pod kontrolom FED-a,. kao i MMF, Svjetska banka i sve ostalo. FED je preko BIS-a financirao Hitlera.
– Federal Reserve-FED (osnovan 1910.) je u privatnom vlasništvu nekoliko židovskih (ili hazarskih obitelji): Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs… i još nekolicine.
– njemački kemijski koncern IG Farben, (koji je proizvodio otrovni plin za konc-logore), cijelo vrijeme rata surađivao je sa Rockefellerovim koncdernom Standard & Oil.
– dionice IG Farben-a u SAD. posjedovala je bankarska židovska obitelj Warburg
– Rockefeller (hazar), Carnegie (mason) i Ford (mason).. svi su 30-ih godina sufinancirali eugeniku u nacističkoj Njemačkoj, na eugeničkom institutu na kojem je tada radio dr. Josef Mengele. Henry Ford je bio otvoreni antisemit i 1937. je osobno odlikovan od Hitlera, najvećim nacističkim ordenom. Fondacije Rockefeller, Fondacije Carnegie i Fondacija Ford, danas su pored Soroseve fondacije Otvoreno društvo, i fondacije Billa Gatesa, glavni sponzori globalizacije, neoliberalizma, “humanizma, itd… a i eugenike, samo što se to danas ne naziva eugenika, već “briga za prenaseljenost zemlje”… Zato Rockefeller, Soros i društvo sa toliko žara, pod maskom brige za siromašno stanovništvo u Aziji i Africi, tamo financiraju vršenje pobačaja, sterilizaciju žena, cjepljenje, itd.. Da se broj sirotinje ili “bezkorisnih izjelica” smanji.

alan ford
Gost
alan ford

čitao sam još nešto od ruskih autora, koji tvrde da je Hitler uvučen 1941. u rat sa SSSR-om, od strane ovih gospodara kaosa, koji su ga financirali. Poznato je da je Hitler 1939. bio napravio tajni pakt sa SSSR-om, odnosno Staljinom o nenapadanju, i da je uprkos svom antikomunizmu, Hitler ipak imao strahopoštovanje prema SSSR-u. Kao i to da je SSSR uprkos svemu, tada izvozio zemni plin u Njemačku. Dakle zašto se Hitler onda upustio u suludi napad na SSSR, koji je bio bezizgledan? Jer su ga u to uvukli gospodari kaosa, jer mu Je London obećao podršku u borbi protiv komunizma. To tvrde ruski autori. Dakle, London i Washington navukli su Hitlera na sukob sa SSSR-om, i onda mu pokazali šipak. U stvarnosti, anglo-cionisti su se nadali, da će tako biti uništena i Njemačka i SSSR, da će se oni međusobno uništiti, Sličnu strategiju, anglo-cionistički gospodari kaosa primjenili su i 1914. u 1. sv. ratu.
Ako pažljivije pogledamo, Hitler zapravo nikad nije imao namjeru napasti Englesku, onih par bombica 1940. na nekoliko engleskih gradova, bike su vic i smijurija, poznato je da je Hitlerov zamjenik, vice-kancelar Rudolf Hess, pod misterioznim okolnostima, 1939. sa malim avionom sam bio letio u London. Cijela engleska kraljevska obitelj 30-ih godina, bili su obožavatelji Hitlera (prije 2 godine su otkrivene stare snimke iz 30-ih godina, kraljice Elizabete, kada je bila djevojčica i njene majke, tadašnje kraljice koje su pozdravljale nacističkim pozdravom).

alan ford
Gost
alan ford

U principu je sa Hitlerom bila slična stvar kao i sa Sadamom i sličnima diktatorima našeg vremena, Dok im je Sadam bio koristan, , gospodari kaosa su ga pomagali i financirali ga i naveli ga na rat protv Irana 80-ih godina, Kasnije, kada se Sadam uzjogunio i oteo kontroli, kada je prijetio da će napasti i osvojititi američko-izraelsku štićenicu Saudijsku Arabiju, onda su ga napali i maknuli…
– zašto SAD i Britanija nisu spriječili holokaust? ikao su to mogli. zašto su 5 godina samo mirno gledali? Zato što nisu htjeli ništa poduzeti, baš zato što su FED-ovi vlasnici nisu to htjeli.
tako je nekako danas i sa ISIL-om, iako bi ga SAD i Zapad mogli uništiti za tjedanm dana, oni glumataju, da ne mogu, jer su ga sami stvorili, tek kada se ISIL oteo kontrili, počeli su ga malo suzbijati, (ali još uvijek ga ne žele potpuno uništiti, jer im treba u borbi protiv Asada).

POVEZANE VIJESTI

Izbornik