EU: “Rusiji je potrebna promjena režima” – “Predlažemo propagandni televizijski program kako bi se proces ubrzao”

Evropski parlament
120 komentara

Ne zadovoljavajući se mjesecima pogoršanja odnosa i potencijalom za vojnu eskalaciju, Europski parlament sada je iznio nacrt izvješća u kojem se inzistira da EU mora biti agresivnija u pristupu Moskvi.

Nacrt izvješća, kojeg je Odbor za vanjske poslove objavio na internetu, izazvao je konsternaciju u ruskim medijima u ponedjeljak, nakon što su izašle izjave u kojima se tvrdi da bi blok “trebao uspostaviti sa SAD-om transatlantski savez za globalnu obranu demokracije” i “odvratiti Rusiju” od pretpostavljene agresije na istočnu Europu. Kao dio svoje “vizije” budućih veza s Moskvom, članak zaključuje da bi EU trebala iznijeti niz poticaja osmišljenih kako bi uvjerili Ruse da bi okret prema Zapadu bio koristan, uključujući liberalizaciju viza i “ulaganje u slobodnu trgovinu”.

Dodaje da bi blok “također trebao prenijeti potencijalne koristi koje je spreman ponuditi zauzvrat za demokratsku transformaciju Rusije”, učinkovito time obvezujući Rusiju na strategiju promjene režima, bez komentiranja popularnosti svoje trenutne vlade ili preferencija birača.

U dokumentu, za koji su zastupnici u Europskom parlamentu imali priliku dati prijedloge ranije ovog mjeseca, tvrdi se da se “situacija u Rusiji strahovito pogoršava zbog represije predsjednika Putina nad demokratskim snagama”, navodeći kao primjer represije velik broj uhićenja na neovlaštenim prosvjedima, održanim u siječnju. Također je izjavljeno da, uoči parlamentarnih izbora kasnije ove godine, Putin “vodi rat protiv naroda Rusije” koji bi se mogao pogoršati kako rezultati budu dolazili.

Anketa objavljena u utorak pokazala je da ruski čelnik ima podršku oko 56 % birača, dok je svaki potencijalni oporbeni kandidat anketirao pojedinačno.

Jedan od alata u arsenalu EU-a za ciljanje “ruske propagande” i ostvarivanje tranzicije koju želi vidjeti bilo bi, prema izvješću, “uspostavljanje Slobodne ruske televizije s vremenom emitiranja 24/7 “. Uz opadanje broja publike za tradicionalne medije, sasvim je nepoznato zašto bi konvencionalni TV kanal koji izbacuje točke razgovora EU-a promijenio stanje u Rusiji, s obzirom na to da druge državne televizije poput američkog RFERL-a i britanskog BBC-a već nude slične usluge. Nadalje, prisutnost velikog broja internet stranica s vijestima na ruskom jeziku i YouTube kanala, koji zauzimaju kritičan stav vlade, znači da ne nedostaje pristupa izvještajima orijentiranim na oporbu.

Istodobno, odbor iznosi niz ekstremnih koraka za koje kaže da bi blok trebao poduzeti. Inzistira na tome da Bruxelles “mora biti spreman da ne prizna parlament Rusije i da zatraži suspenziju Rusije od međunarodnih organizacija s parlamentarnim skupštinama ako se parlamentarni izbori u Rusiji 2021. prepoznaju kao lažni”.

Europski parlamentrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
120 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marijan
2 godine prije

Europska Masonska Kaljuža je tihi ubojica europskih naroda. Europska Masonska Kaljuža je fašistička tvorevina i mora crknuti što prije

nekoime
2 godine prije

Nije li to miješanje u unutarnje stvari suverene zemlje?

nekoime
2 godine prije

Demokratske će snage u Rusiju donijeti pederluk, korupciju i rodno ispravne semafore.

preseren3
2 godine prije

Eu, fašistička tvorevina, pročitajte si definiciju fašizma, meša se u sve unutrašnje stvari država, koji im nisu pogodu. Bilo bi dobro, da shvate, da je potpora Putinu oko 75%…. A oni, koji ga ne podupiru, smatraju, da je PREBLAG prema zapadu…. Oni bi, da Putin više upotrebljava silu, da sprovode svoju politiku. Kao SAD…………..

Alen
2 godine prije

Pitam se kakve haluogene droge im stavljaju u osvjezavajuće napitke..
I kad onda rusi ili kinezi ili neko treći opali po evropi ispašće još da če oni biti krivi..

jfs
2 godine prije

malo kasne,sve ozbiljije zemlje imaju kanal propagande na Engleskom al to do Rusa slabo dopire….nek ga rade na Ruskom sa latiničnim titlovima dan nam uđe u uho prije nego se Rusi vrate na povijesne pozicije

tuf
2 godine prije

Još jedan od dokaza da EU nema apsolutno nikakve namjere smiriti odnose s Rusijom i da je eskalacija pod svaku cijenu glavna naredba koju su EU strukture dobile.
Između ostaloga će nastradati i Nord Stream 2 – sada je projekt stopiran zbog tužbe njemačkog NGO-a DUH koji traži zaustavljanje projekta zbog ptica i osjetljivog eko-sustava. Taman će se stopiranje protegnuti dok ne dođu na vlasti “Zeleni” koji budu ubili projekt i dodatno pogoršali odnose. Nema tu kruha. Spakirati kofere, motati kablove – Rusijo, zaboravi EU.

Kalle balle
2 godine prije

NADROGIRANA MASONSKA OLOS 4 RAJHA EU U PRIJEVODU ZELI DOCI DO RUSKOG ZLATA ZA DALJE ROKANJE BIJELIM PRAHOM PRI OKULTNIM SEX ORGIJAMA.
PUTIN BI TREBAO POSLATI VATRENI LETECI POZDRAV I MALO NUKE GLJIVA ZA SMIRITI BRISELSKI OLOS

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Jebate što je jak taj Putin. Sam vodi rat protiv 100 milijuna Rusa.

Singidunum
2 godine prije

EU zakucava poslednje eksere u svoj mrtvački sanduk!
Već je ovakva EU (zemlje učesnice) u vreme Napoleona probala to da uradi i znamo kako se završilo.
Onda su u vreme Hitlera (opet gotovo isti sastav) isto to pokušali i znamo kako se to završilo.
Sada isto pokušavaju putem propagande (lajanja) i bićemo svedoci kraju tog lajanja!

2 godine prije

“… Europski parlament sada je iznio nacrt izvješća u kojem se inzistira da EU mora biti agresivnija u pristupu Moskvi….” E ovo je jedan tipican clanak – za talibane… tzv “geopolitike” Sa druge strane, dobijam od 2 prijatelja skroz razlicite informacije iz Srbije, a sve govori o stanju uma ljudi… Dakle onaj prvi (zaglupljeni “geopoliticar”) – salje gluposti koje je neki “ceski-premijer-predsjednik-klovn” izgovarao srpskom picoustom psihopati… Ono – “mi se evo cesi izvinjavamo sto smo vas bombardovali i bla bla….” Naravno taliban-geopolitike misli da je to nesto – izvrsno! Sa druge strane – PRAVI HAOS! Dakle picousti (opet da se pokaze onoj glupaci Jorgovanki – a prakticno svojim Gazdama Rotschildima) – naredio (naravno preko idiota iz ministarstva i “generala”) da se SVA VOJSKA MORA bezpogovorno vakcinisati protin nepostojece pandemijie – vakcinama protiv “necega” sto oni zovu Covid19.… https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3340631-zastitnik-gradjana-pokrenuo-postupak-zbog-obavezne-vakcinacije-u-vojsci-srbije To je bilo neki dan – i svakom ko ima makar 2… Čitaj više »

ZriBra
2 godine prije

….

JumpingJackFlash
2 godine prije

Pretpostavljam da je tim “slobodoljubivim” europarlamentarcima krajnji cilj da postave Navalnog za ruskog predsjednika… Kolika je velika ta njihova “briga” za ruski narod! (Otprilike onoliko koliko se general Kaster brinuo za Sijukse. Na njegovu nesreću, zatukoše ga “nerazumni” Sijuksi kod Litl Big Horna.)
Neki poznati “džanki” je rekao: “Kad imaš pravi “dope”, imaš i prave vizije… Samo to često ne traje dugo…” Zato se ta EU-ekipa izgleda ni ne skida sa kvalitetnog “koksa”… Blago nama s njima…

Za---dranin
2 godine prije

Kad ce vec NATO-vci rasturati Rusiju?
Svaki dan vicu da je Rusija gotova a njihov predsjednik da ce zavrsiti kao Gadafi…
Nato drek, nato drek, nato drek, nato DREK… je stvoren da izbrise Rusiju i tako vec nekih 70 godina postoji samo u te svrhe… a Rusija zivi.
“да здравствует россия”!!!

2 godine prije zadnji put uredio Za---dranin
Slonica
2 godine prije

Zašto države imaju tolike državnike, političare, saborske zastupnike kad Eu najbolje zna što je potrebno pojedinoj državi i ima vizuju iste.
Puno baba kilavo dite.
Treba sve prepustiti sposobnoj EU a raspustiti vlast.
Zajedništvo ,ušteda bratstvo i jedinstvo za sve.

onaj najve... Dalton
2 godine prije

“Mislim da su pokušali napasti srce europske demokracije.” Reče David Sassoli. Kad su ga Rusi stavili na listu onih koje ne žele vidjeti ni nacrtane. Sassoli je inače šef ”srca europske demokracije”. Kako on tepa Europskom parlamentu. Spremištu nepotrebnih političara. Tamo je dospjela i izvjesna Dubravka Šuica. I uspjela avanzirati. Do EU ministrice. A EU je veliko postignuće. Grandiozna tvorevina… Kad je u njoj Dubravka Šuica ministar. I onda Sassoli, vragolan jedan, ispali vic: ”Nadam se da će ova mjera biti brzo otkazana da mogu otputovati u Moskvu kako bih razgovarao o ljudskim pravima i političkim slobodama.” Šaljivi Taljanac je malčice neurozan. Jebe se njega za EU demokraturu. Zabrinut je on za vlastitu guzu. Zabrana ulaska u tako veliku i važnu zemlju snižava mu politički status. Dovodi mu u pitanje političku budućnost. Čisto praktično, koja korist od političara koji ne može biti sudionik dijaloga s Rusijom. A bez koje se… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Kalle balle
2 godine prije

ODGOVOR KIHOT
AKO JE ONDA SMO OTISLI SVI U TRI MAJCINE VAGINE. KUZIS

Oliver
2 godine prije

Rusija je pocela gradnju par kineskih atomskih reaktora.
Putin je izjavio da ce biti jos suradnje u novim podrucijima izmedju Rusije i Kine.
Rusija i Kina kombinirano danas su veci zalogaj za Amerikance nego sto je bio SSSR s svojim satelitima u ono vrijeme.
Kad je JBT pohapsao informbirovce, prva zemlja koju je posijetio je bila Engleska.
To je bilo 1953.
Dan danas se kriju u Engleskoj i Srbiji ( Beogradu ) u drzavnoj arhivi njihovi razgovori.
U ono vrijeme je JBT primila engleska kraljica a predsjednik vlade je bio Eden.
Churchill je organizirao da dodje do susreta.
JBT je plovio s brodom Galeb u London.
Istovremeno su engleske novine pisale lazi da JBT nije Hrvat nego Rus.

2 godine prije zadnji put uredio Oliver
Muppet shou
2 godine prije

POSLIJE SVIH GADOSTI STA JE MOJA EU NAPRAVILA PO LIBIJI BILO BI LIJEPO VIDJETI RUSKE TENKOVE PO BRISELU, LONDONU, PARIZU UND BERLINU. STVARNO SMO KLOSARI I LOPINE.

scorpio1959
2 godine prije

Koja jebena govna od evrope

jablan u žitu
2 godine prije

Ja čekam dan da vidim naslov članka ” Svet jedva čeka proslavu pada EU režima” i da su svi pravno procesuirani, osuđeni na duge zatvorske kazne, sva imovina im oduzeta a krnja Kula Babilonska srušena i na njenom mestu planiraju jezerce, parkić sa klupicama. Plenković, Jandroković i klapa rade u restoranu brze hrane, gule krompir, Alemka je čistačica a Vučić briše stolove i odnosi tacne. Za bolje ni nisu.

nekoizmase
2 godine prije

Meni se cini da su u transu kao i oni svedani sa svojom crkvom.

Tupko Glupko
2 godine prije

“Transatlantski savez za globalnu obranu demokracije”.
“Slobodna ruska televizija s vremenom emitiranja 24/7″.
“Odvraćanje Rusije od pretpostavljene agresije na istočnu Europu”.

Primjećujete ovaj novogovor? 😉
Europski parlament kao Ministarstvo istine iz Orwellove 1984.

tadija
2 godine prije

A to što Europa nas terorizira to je kao u redu,je li???
Putine prijateju ne daj svoj narod ovin zlotvorima.

Sun
2 godine prije

EU ima veliki proracun za dezinformiranje, za fake news, za obojene revolucije, za revolucionare, za ped-erluk, za potkopavanje drugih drzava…itd

Davor drugi
2 godine prije

“Predlažemo propagandni televizijski program kako bi se proces ubrzao”
I što još skromna EU može kontra Rusije učiniti?
Ukoliko bi se Rusi odlučili ipak krenuti na osvajanje nekog dijela EU, čime i kako ih to opet skromna EU može zaustaviti?
Psi laju, a karavani prolaze.

Bosanac
2 godine prije

Da bi nekog #ebo trebaš imat #urac, a Europa je #ička, može ga samo primat.

Jomla
2 godine prije

Ja osobno, EU parlament prepoznajem kao kvazi-legalan i nelegitiman organ / instituciju!
I šta ćemo sad?

goran
2 godine prije

Youtube
Russia’s Sergey Lavrov:
We are hearing grievances about Russia’s enhanced activities in the Arctic.
It has long been common knowledge that this is our territory, our land.

After the collapse of the USSR, the United States, as the only superpower, had a unique chance to build a good and truly fair system around the world. Instead, for 30 years, America has done nothing but evil.

Max
2 godine prije

Već imaju CNN.

Mali Ivica
2 godine prije

Baš me zanima u smrdljivim guzicama kojih budaletina se stvorila ta misao ideja. Umjesto da razmišljaju o unapređenju suradnje, razvoju i progresu.oni razmišljaju kako da ruše razaraju, uništavaju sve po pljačkaškom USA scenariju.

Vlastimir
2 godine prije

Ko o čemu,kurva o poštenju.

Malimali
2 godine prije

EU se razvija i mijenja u EB: Europske Budalaštine. Nevjerojatno koliko gluposti su kadri proizvesti ‘naši’ poslanici u tako kratko vrijeme.

Praetorian
2 godine prije

Mislim da je vrijeme da se narodi Europe dignu i smijene ove zlocince i da uspostavimo saveznicke odnose, prijateljske nam Rusije, a da Amere i sve njihove satelite i sticenike odj…o u skokovima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI