Justin Trudeau oštro dočekan u EU Parlamentu – poslušajte što mu je rekao Mislav Kolakušić

Justin Trudeau ostro kritikovan u EU parlamentu
25 komentara

Premijer Justin Trudeau ovaj je tjedan dobio „jezikovu juhu“ od europskih političara u Europskom parlamentu. “Gospodine Trudeau, ti si sramota za svaku demokraciju”, rekla je u srijedu njemačka europarlamentarka Christine Anderson.

“Gospodine Trudeau, ti si sramota za svaku demokraciju”, rekla je u srijedu njemačka europarlamentarka Christine Anderson. “Molim vas, poštedite nas svoje prisutnosti.”

“Na temelju članka 195. željela bih istaknuti da bi bilo prikladno da se gospodin Trudeau, premijer Kanade, obrati ovoj kući, prema članku 144”, rekla je.

“Članak, koji je posebno osmišljen za raspravu o kršenju ljudskih prava, demokracije i vladavine prava, što je očito slučaj s gospodinom Trudeauom.”

Provalila je Trudeaua i optužila ga da gazi “temeljna prava” i progoni građane koji mu se protive.

Anderson je član stranke Alternativa za Njemačku.

Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić rekao je u utorak da se Trudeau upušta u “diktaturu najgore vrste” koristeći Zakon o izvanrednim situacijama kako bi zaustavio prosvjede konvoja u Ottawi.

“Kanada, nekoć simbol modernog svijeta, postala je simbol kršenja građanskih prava pod vašom kvazi-liberalnom čizmom posljednjih mjeseci”, rekao je.

Kolakušić je kao nezavisna osoba u Europskom parlamentu i od početka pandemije se bori protiv ograničenja COVIDA-19. Ranije ove godine optužio je francuskog predsjednika Manuala Macrona za ubojstvo putem cjepiva.

Rumunjski eurozastupnik Christian Terhes odbio je čak i prisustvovati Trudeauovom govoru u Europskom parlamentu. On je jedini aktivni član Kršćansko-demokratske nacionalne seljačke stranke desnog centra.

“Ne možete doći predavati Putinove lekcije o demokraciji iz Europskog parlamenta, kad konjskim kopitima prelazite preko vlastitih građana koji traže da se poštuju njihova temeljna prava”, rekao je u podužem postu na Facebooku.

Trudeau se u Europi sastaje s čelnicima kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu. Prema političkom dopisniku Global Newsa Davidu Akinu, samo oko 200 od 705 zastupnika u Europskom parlamentu izašlo je da je čulo njegov govor.

Nekoliko drugih političara također je smatralo da je Trudeauov posjet nepoželjan. Bernhard Zimniok, također iz stranke Alternativa za Njemačku, rekao je da je pokušao spriječiti Trudeaua da govori.

U međuvremenu, u Kanadi su u četvrtak nastavljena parlamentarna saslušanja o korištenju Zakona o izvanrednim situacijama protiv prosvjednika Freedom Convoya prošlog mjeseca.

Konzervativni zastupnik Dane Lloyd ispitao je privremenog šefa policije Ottawe Stevea Bella o tome je li pronađeno napunjeno oružje tijekom čišćenja kamiondžija.

Bell je izbjegao izravan odgovor, rekavši da je policija “primila obavještajne podatke” o oružju na prosvjedu, ali da “ni u jednom trenutku nismo podigli nikakve optužbe za vatreno oružje” kao  rezultat raščišćavanja prosvjeda. Bell je rekao da se istrage o navodnom posjedovanju oružja nastavljaju.

IZVOR: alaskahighwaynews.ca

Christine AndersoneuEuropski parlamentjustin trudeau
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

80% zastupnika nije bilo u EU parlamentu zbog Trudeau, to nije nitko napisao!

Akahuasla
2 godine prije

Kako kolakusicu idu tuzbe? Jesu ovcice zaboravile kako su glasale za njegovu foteljicu?

Tupko Glupko
2 godine prije

A kada treba birati naše euro-parlamentarce svake 4 godine na izborima, onda 70,14% njih ne izađe, kao što se desilo na zadnjima 2019. godine.

I onda nam glasačka baza HDZ-a osvoji 4 mjesta, glasačka baza SDP-a još 4 mjesta, a svi ostali zajedno 4 mjesta.

Hvala Bogu da je barem postojala kritična masa da tamo uđu Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić od ova zadnja četiri.

Mahatma
2 godine prije

Mislav zna reći dobre stvari i postao je zvijezda na društvenim mrežama, ali mi je još uvijek sumljiv.

Gorki šećer
2 godine prije

Važno je reći istinu pa makar i zidu. Ponosna sam na Mislava i Ivana.

Max
2 godine prije

Bravo.

ZriBra
2 godine prije

U ove protekle dvije godine govorilo se i govorilo, a vidimo u što se sve to izrodilo , i što nam se sve dogodilo.Nekako me to podsjeća na onu latinsku “Dixi et salvavi animam meam” rekoh i spasih svoju dušu,ali i to je upitno.Hoćemo li na ovakav način spasiti svoju dušu?

Mali zloco
2 godine prije

Sta ce Kanadski diktator u EU parlamentu,nisam znao da je Kanadau Evropi.

Kalle balle
2 godine prije

Eu masonska loza

Etz chajim
2 godine prije

Saj veste, da ga ni ćez našega posvojenaega pacienta, najbolj nesposobnega komunista vseh ćasov– SMRT janšizmu.

ogo
2 godine prije

Turudija poducava politicke mrtvace o konjickoj demokraciji

Boba Lazarević
2 godine prije

Ajde, ima još hrabrih. Možda ima nade.

nessy
2 godine prije

Pa zasto su takvi prema ovome transicu? On samo slusa sto su gazde naredile, i poslusan je vojnik. I nitko nema razumijevanja?

Vesna Šipuš
2 godine prije

Bravo Mislave! Trudeau je jedno od najvećih zala suvremenog svijeta. Pokušava uvesti diktaturu u Kanadi, ali neće uspjeti.

Davko
2 godine prije

Sličan Trudeau je i Plen ki mun samo što narod uglavnom šuti i trpi.

JA,ja
2 godine prije

Sta je ta trutina smrdjiva dosla u eu.Nek se nosi u p.materinu odakle je i dosao smrad pederski!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI