UHIĆENI TERORIST PRIZNAO: Otmica Madura i prebacivanje u Ameriku, bio je cilj našeg upada

Maduru i teorirsti
17 komentara

Otmica venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura i njegovo dovođenje u SAD bio je cilj neuspjelog upada u zemlju, rekao je jedan od dvojice zarobljenih američkih plaćenika, na ispitivanju koje je objavila državna TV.

Dvojicu zaposlenih u kompaniji Silvercorp sa sjedištem u Floridi privele su venecuelanske snage u vezi sa neuspjelom invazijom. Jedine instrukcije koje je dobio prije operacije u nedelju su bile da preuzme kontrolu nad aerodromom kako bi se olakšao transfer Madura u SAD, rekao je Luke Denman, jedan od privedenih Amerikanaca.

Denman je takođe tvrdio da ga čeka dobra isplata poslije uspješnog završetka rizične misije. „Očekivao sam negdje od 50.000 do 100.000 dolara“, rekao je.

Maduro je u srijedu najavio da će Denman i njegov kolega iz Silvercorp, Airan Berry, ići na suđenje u Venecuelu. Karakas će takođe tražiti da Washington izruči šefa Silvercorp-a, Jordana Goudreau-a, jer je on navodno koordinirao akcije plaćenika. U svom komentaru nakon emitovanja trake za ispitivanje, Maduro je insistirao na tome da je “Donald Trump direktan šef ove invazije.”

Washington nije tajio svoju želju da Venecuelanski socijalistički predsjednik bude smijenjen sa vlasti. On aktivno podržava opozicionu figuru Juana Guaid-a, koji se u januaru 2019. godine proglasio “privremenim predsjednikom”, a čak je ponudio i nagradu od 15 miliona dolara za bilo kakve informacije koje vode do hapšenja Madura.

Međutim, Trump je brzo odbacio bilo kakvu uključenost američke administracije u neuspjelom venecuelanskom upadu. U srijedu, američki državni sekretar Mike Pompeo obećao je da će Bijela kuća koristiti “svaki alat” kako bi se dvojica Amerikanaca – koji su nekada služili u američkim snagama za specijalne operacije – vratili kući.

Denmana i Berryja, zajedno sa još 11 ‘stranih plaćenika’, u ponedeljak su uhapsile venecuelanske snage bezbjednosti, kad su ih presreli dok su, navodno, gliserima pokušavali da dođu do obale ove zemlje.

Amerikanicolas madurootmicaVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marlov
3 godine prije

Po kratkom postupku, to bih već ameri u svojoj zemlji na licu mjesta sredili, pod izgovorom kao i uvijek-psihićki probleme

preseren3
3 godine prije

Prije 60 godina su na isti način slali 1400 Kubanaca, emigranta, u Kubu, kao, amerikanci nisi vršili invaziju… Samo so dali podršku 8 aviona, sa kubanskim oznakama… Nije uspjelo. A sada 60 plačenka? Nema više para? Hahahahaha…
Poučno je pročitati Pig bay Invasion..

zgvaca
3 godine prije

Ovakvom Placeniku se prvo puca u oba kolina pa se tek onda pokaze na Televiziji. Onda prije nego sta ga triba oslobodit dobije Coronu i rana se zagnjojila i situacija pogorsala. Par dana posli je Placenik umro. Ovako ce Ameri ucjenit Veneculance i ovi ce ga za par dana pustit. Kako su Srbi pustili ona 3 americka vojnika uhvacena u Makedoniji? Ovako bi Maduro se moga pravdat da su Placenici umrli jer in fali ljekova zbog sankcija. Americka vlada je previse odugovlacila sa pregovorima…

čitalac
3 godine prije

“Denman je takođe tvrdio da ga čeka dobra isplata poslije uspješnog završetka rizične misije. „Očekivao sam negdje od 50.000 do 100.000 dolara“, rekao je.”
I to mu je dobar honorar?!?
Ovaj baš i nije kako treba.
Uostalom, tako i izgleda i na prvi pogled.

Kile
3 godine prije

A jadnik neki drito se vidi da je redneck/hillbilly

nekoime
3 godine prije

Zaljev svinjske gripe?

Math
3 godine prije

U zatvoru ako pritvorenici dobiju koju bolest, ne daj bože koronu, liječiti ih samo lijekovima i medicinskom opremom za koje ne postoje US sankcije prema Venezueli. To bi trebali podržati svi pritvoreni amerikanci jer US predsjednik ipak zna najbolje.Pa kad se ukinu sankcije dobije se i bolji tretman.

borg
3 godine prije

Novine iz zemalja koje cine Pet Ociju, kazu da su navodno upali u Venezuelu.
A kad sire propagandu i lazi protiv drzava koje oni zelu rasturati onda nikad ne napisu navodno, nego svaku laz ili izjavu bilo koga prenosu kao cinjenicu.

Isto tako ruski placenici ratuju u Libiji prema ovim novinama i samo
postoju ruski placenici i po njima nema placenika iz Turske i iz zemalja koje cine Five Eyes i ostalih.

Ako ce pisati o ruskim placenicima u Libiji onda nek pisu navodno i ako ih stvarno ima nek se zna oni su u privatnom kapacitetu.

Zvrk
3 godine prije

Još će biti ovoga…

Max
3 godine prije

Nekoć su Amerikanci posvećivali više vremena planiranju ovakvih akcija. Ali su svejedno bile osujećene. Venezuelnska vojska je spremna SEBIN također . Ovakvi potezi neće proći.

sobravia
3 godine prije

Jel mi redakcija daje copyrighting pravo da ovaj članak djelim na fejsu kao vic ???

Bosanac
3 godine prije

Jos jedna pozorisna predstava za nas virtualnu publiku, da se malo zabavljamo

BanOvan
3 godine prije

Bilo bi zanimljivo cuti komentare ljigavih puzdrova tzv. “medjunarodne zajednice” da je USrAnskim teroristima uspjelo da prebace Madura u USrAniju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI