Bivši vrhunski onkolog SZO Karol Sikora kaže da postoji “stvarna šansa” da koronavirus izgori „prirodno“ prije pronalaska vakcine!?

Covid-19 - Vakcina
11 komentara

Covid-19 bi mogao da “prođe sam” prije nego što svijet pronađe bilo kakvu vakcinu, rekao je vodeći akademik, ranije najviši onkolog Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

“Postoji realna šansa da virus prirodno izgori. Prije nego što se razviju bilo kakve vakcine”, napisao je na Twitteru Karol Sikora, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Buckinghamu.

„Svuda vidimo otprilike sličan obrazac – sumnjam da imamo više imuniteta nego što je procijenjeno. Moramo da nastavimo da usporavamo virus, ali on bi mogao nestati sam.“

Izjava je izazvala priličan odgovor, pa je Sikora kasnije pojasnio da je to lično mišljenje i postavio je „izvediv scenario“ koji bi mogao biti moguć u trenutno „nepoznatoj situaciji“. Naučnik je rekao da niko ne zna „šta će se sigurno dogoditi“ i pozvao javnost da se drži pravila socijalnog distanciranja.

Zemlje i kompanije širom svijeta nadmeću se u razvijanju vakcine protiv Covid-19, koja je do sada odnijela više od 312.000 života, objavio je Univerzitet Johns Hopkins.

Početkom ove nedelje SZO je otkrila da je osam kandidata za vakcinu trenutno pod kliničkim ispitivanjima, dok je još 110 kandidata trenutno pod predkliničkom ocjenom. Države uključujući Britaniju i Kinu započele su testiranje vakcina na ljudima.

Međutim, još uvijek nije jasno kada će djelotvoran lijek biti spreman, s obzirom da se predviđa da će uspješan razvoj trajati mjesecima ili čak godinama.

Štaviše, šef Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti SAD, Anthony Fauci, upozorava da “nema garancije da će vakcina zaista biti efikasna.”

Uprkos višegodišnjim istraživanjima i testiranjima, još uvijek ne postoji vakcina za teški akutni respiratorni sindrom, poznat pod nazivom SARS, koji je prvi put izbio 2002. godine, ili za respiratorni sindrom na Bliskom Istoku (MERS), koji je započeo svoje brzo širenje 2012. godine.

COVID-19KoronavirusSZOvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
4 godine prije

Cijepljenje protiv plavuša je prava stvar, barem nećeš dobiti karcinom, za ostalo ne garantiram.

tihobl
4 godine prije

Da nije i ovaj penzioner?
Sa pocetka ove price svi penzionisani epidemiolozi su govorili da ce se virus raspasti u roku 3-4 mjeseca i da ce otpasti sa njega sve nakalamljene mutacije. I SARS je imao slicnu sudbinu.

Vrijeme je da Interpol otvori istragu o bioterorizmu.

istrazuj
4 godine prije

“…. vodeći akademik, ranije najviši onkolog Svjetske zdravstvene organizacije (SZO)…” Samo mi je dovoljno da vidim ovo, pa da dobijem poriv na povracanje! Dakle, satanska kabala – izgleda priprema neke druge planove za ljudsku rasu? Vec je previse svjetla palo na tu bandu? Pa oni su sami postavili jos prije 40 godina prakticno “njihovih 10 zapovjesti”! https://hr.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones Satanisti, kojih je ocito Kill Bill samo operativac – jasno su stavili do znanja! Meni je skoro SOKANTNO – kada vidim da su ovi banditi – javno postavili “ZAKONE” koje ce daimplementiraju ljudskoj rasi, jos prije 40 godina! Naravno, NIKO “ne zna” ko je i za cije pare – ovaj satanski obelsik napravljen, ali se zna da su satanisti za njega platili – 7 PUTA VISE od standardne cijene! (broj “7” in je izgleda bio bitan?) Prosto za ne povjerovati – kad citas “Nove zakone” – valjda te “satanske biblije”: 1. Održavati ljudsku… Čitaj više »

Jomla
4 godine prije

Ja i dalje mislim da je ova frka oko corone ubleha i socijalni eksperiment s nametnutim pravilima koja se neće povući, samo ublažiti.

Zorule
4 godine prije

Svejedno, to nece sprijeciti svjetsku bandu da nam ako treba i prisilno sprase sta god smuckaju.

Teorije medicinske zavjere
4 godine prije

Zbog toga kad su vakcine jevrejsko medicinjske teorije zavjere

amazon.de/Tödliche-Psychopharmaka-organisiertes-Leugnen-Pharmaindustrie/dp/3868837566

Ive
4 godine prije

A sto je sa cjepivima na koja je zabranjeno postavljati pitanja o nuz pojavam i sastavu ili sadrazaju cjepiva???

Bosanac
4 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI