Čuvajte se hemikalije za premazivanje hrane Apeel “Organipeel” na ORGANSKIM proizvodima koju finansiraju WEF i Bill Gates

131 komentar

Udruženje organskih potrošača (OCA) bacilo je ove sedmice bombu oko hemijske supstance pod nazivom “Organipeel”, koju proizvodi kompanija pod nazivom Apeel, a koja se krije na vidiku kao zaštitni premaz na organskim proizvodima.

Institut za pregled organskih materijala (OMRI) je navodno dao Apeelovom Organipeelu zeleno svjetlo “vjerovatno zasnovano na limunskoj kiselini koja je aktivni sastojak”. Međutim, Organipeel sadrži samo 0,66 posto limunske kiseline; ostalih 99,44 posto supstance ostaje misterija .

Možda nije iznenađujuće da iza Organipeela stoje i Svjetski ekonomski forum (WEF) i milijarder eugeničar Bill Gates, slavni Microsoft. WEF i Gates su bili ključni u uvjeravanju Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA) da ga odobri za upotrebu na organskim proizvodima, iako se čini da je sve samo ne organski.

OCA je izvijestila da je limunska kiselina dozvoljena u organskoj hrani, iako tehnički nije organska, samo pod uslovom da nije sintetički dobivena – da, postoje različiti oblici limunske kiseline. Međutim, nejasno je šta sadrži ostatak formule Organipeel.

Organipeel, također poznat kao Edipeel, sadrži sastojke dobivene korištenjem toksičnih otapala koji mogu ostaviti ostatke žive, kadmijuma i drugih otrova na hrani
Dokument od 45 stranica koji je Apeel Sciences dostavio američkoj Upravi za hranu i lijekove (FDA) kao dio podneska Generalno priznato kao bezbedno (GRAS) federalnoj agenciji 9. oktobra 2019. nudi nekoliko naznaka o Organipeelu, koji u ovom dokumentu se spominje kao Edipeel – Apeel ima više naziva za supstancu ovisno o tome kako se primjenjuje na organsku hranu.

Glavni sastojak, zasnovan na ovom dokumentu, su monoacilgliceridi ekstrahovani iz sjemenki grožđa, što bi moglo zvučati prirodno dok ne shvatite da Apeelove metode ekstrakcije uključuju upotrebu višestrukih toksičnih otapala. Ova otapala mogu ostaviti toksične ostatke žive, kadmijuma, olova, arsena, paladija, heptana i etil acetata u konačnom proizvodu.

Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je 8. novembra 2021. provela pregled monoacilglicerida, koji su u Evropi označeni na hrani kao E 471. Taj pregled je zaključio da je „potencijalna izloženost toksičnim elementima koja je rezultat konzumiranja E 471 mogao biti značajan.”

EFSA je 2017. provela još jedan pregled koji je zaključio potencijalno prisustvo glicidola, kancerogena, u monoacilgliceridima. A mnogo prije toga, 2000. godine, Međunarodna agencija Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za istraživanje raka (IARC) klasifikovala je glicidol kao „vjerovatno kancerogen za ljude“.

Uprkos svemu tome, WEF, Gates i drugi globalistički entiteti insistiraju na tome da su monoacilgliceridi, glavni sastojak Organipeel i Edipeel, sigurni za konzumiranje iako su povezani s kancerogenom koji uzrokuje rak zvanim glicidol, da ne spominjemo sve one toksične. gore pomenuti metali koji se zadržavaju i na hrani.

Ispostavilo se da su monoacilgliceridi također povezani sa dijabetesom. Ova jedinjenja iz životne sredine, prema dokazima datim u izdanju Diabetes Care iz 2012. , povezana su sa „preovlađujućim i hroničnim“ problemom insulinske rezistencije i povezanog dijabetesa, koji je postao vrsta kuge u modernom društvu.

Godine 2021. Apeel je procijenjen na 2 milijarde dolara, zahvaljujući vladinom odobrenju njegovog sumnjivo toksičnog premaza za konzerviranje hrane Organipeel i Edipeel, koji bi se mogao skrivati ​​u vašem organskom voću i povrću. I treba da zahvalite WEF-u i Gatesu za ovaj skriveni otrov.

Izvršni direktor Apeela James Rogers je, inače, još 2018. godine primijetio da će njegova kompanija uskoro koristiti “synbio” za proizvodnju Organipeel i Edipeel, umjesto da nastavi da izvlači svoj aktivni sastojak iz poljoprivrednih nusproizvoda kao što su ostaci sjemenki grožđa iz proizvodnje vina.

Bill GatesGMOOrganipeelSADWEF
Pretplatiti se
Obavijesti o
131 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CAN
8 mjeseci prije

samo 0,66 posto limunske kiseline; ostalih 99,44 posto…
Haha ha . ..daljenečitam.

Zoro
8 mjeseci prije

Bil gejts, koje su njegove kvalifikacije da govori o bilo čemu osim o računalnim programima, ako i o tome, nikakve, Navikavaju nas da je normalno i važno da ko ima para može o svemu govoriti i da je sve važno, nije, ne treba slušati ni prenositi šta ološ govori,
Organska hrana raste na stablu, ubereš i jedeš, čim industrija dobije pristup plodu to više nije organska hrana, moraš proizvesti sam ili kupit u poznatog seljaka ili si bolestan i mrtav puno prije nego šta treba, sve šta industrija radi sa hranom je otrov, a danas namjerno truju da smanje stanovništvo, sotone

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Hvala 🤳 !

borjana
8 mjeseci prije

Od vitalnog značaja globalnog javno-privatnog partnerstva je umiješati se i u posljednju preostalu djelatnost koju još nemaju pod apsolutnom kontrolom, a to je pristup ishrani i vodi. Javno-privatno partnerstvo nastalo na ideji njegovog privatnog djela da se javnom djelu toga partnerstva nametnu stroga pravila bezuvjetne sprovedbe svih odluka koje naloži privatni dio tog partnerstva gdje je javni sektor u tom partnerstvu zadužen za implementaciju tih ideja i namjera. Znači, privatni dio partneststva je ujedinjen i usklađen članstvom u njihovim forumima gdje se oni sami među sobom biraju, dok se iz javnog dijela partnerstva putem najviših demokratskih standarda koje je moderni svijet do sada vidio, javno na izborima biraju ozbiljni kandidati po prijedlogu privatnog djela partnerstva koji ih je za te poslove ujedno osposobio i obućio kroz njihove razne nevladine udruge i zaklade. Sve javno obvezujuće odluke donose se na sjednicama već oformljenog djela radnih skupina iz privatno-javnog partnerstva pod okriljem… Čitaj više »

ime
8 mjeseci prije

cepivo?
pa deb il je rekao da treba cepljenje može biti i na druge načine…

Zoki
8 mjeseci prije

Mater jebo svoju, otrova cijelu planetu taj Bill Gates. Neka umre takvom smrću da se cijeli svijet zgraža i čudi kakvom je smrću umro

Гавран
8 mjeseci prije

Svi zamrznuti fileti ribe i morski plodovi su kandidat za karcinom kozmetiku.

držnedaj
8 mjeseci prije

a da je ovo u rusiji, – kako bi se trubilo o tom iz svih truba.. i djeca u školi bi učila šta nam rusi rade

kaznitelj
8 mjeseci prije

Par godina već u tim prokletim trgovačkim centrima ne kupujem ni voće ni povrće ni meso.A ovo sve je sad stvarno otišlo predaleko ..I hoće li,pobogu,netko konačno tom jebenom Bill Gatesu sprašiti metak u čelo ?!

ljena bitanga
8 mjeseci prije

Poljopromet kod nas. Cidokor, glifosati, Monsanto, estrogen(oponašanje istog), Vijetnam(rat), tamponi, javne površine…

Entoni Fauci
8 mjeseci prije

Uglavnom, gejts ima zrcalo koje mu kaze da je ruzan ko kurac pa iz inata truje jabuke.
Logicki prevedeno: ako nema rupe od Crva, ne Jedi jabuku. Ne pravi debele ugrize i dobro prozvaci prije utiravanja iste

Mario
8 mjeseci prije

Proizvodite odnosno kompilirate i copypastirate sve besmislenije razne uratke pronađene po bespućima interneta. O svrsi možemo raspravljat. Svi aditivi u prehrambenoj industriji imaju svoju svrhu koja se očituje u smanjenju proizvodnih troškova, očuvanju izgleda, boje, konzistencije, ukusa itd. i modifikacije navedenog. Trajnost je jedan od ključnih parametara šta se najbolje vidi po svim vrstama cijepiva, a ne samo po cijepivima protiv korone, gdje se koriste konzervansi kao šta su teški metali koji po defaultu rade štetu bez obzira koliko stvarno bila štetna aktivna supstanca. Sve šta je navedeno u tekstu je vrlo vjerojatno točno, ali to nema smisla kad ne postoji mehanizam kontrole prehrambenih proizvoda jer je sve svedeno na famozne oznake koje su zakonski dopuštene, a zakonski su dopuštene jer su svi zakonsku regulativu pripremili odvjetnici korporacija, sve vlade uključujući i EU komisiju predlagale parlamentima koje su ti parlamenti kao na traci usvajali zadnjih nekoliko desetljeća. Radi se o… Čitaj više »

Mario
8 mjeseci prije

Parafin koji se dobiva od nafte služi kao premaz da duže traje.

Žena
8 mjeseci prije

Ljudi u mom vrtu ništa ne napreduje. Voce se osušilo u cvati to se događa i povrcu.Tako ak mislite proizvoditi hranu tko zna kako ce ici. I nisam jedina s tim problemom.Vjerojatno padaju otrovne kiše.

Ivek
8 mjeseci prije

Već sad jedemo staro voće i povrće iz hladnjača..cilj je da jedemo još starije.

Max
8 mjeseci prije

Takozvana organska hrana je prijevara.

R M
8 mjeseci prije

Van teme, ali ne baš, kao i uvek. Danas smo imali sednicu nastavničkog veća, a razredni starešine čitaju brojno stanje u odelenju, npr 23 učenika, 11 muških, 12 ženskih, ovih ostalih 70+ polova se ne pominje. Posle čitaju izostanke i uspehe po predmetima. Interesantno da se nije baš to primilo ovde u provinciji. Definitivno gazimo ova prava tih trans, šta god da su, ne znam kako je u Bgd, dugo nisam bio?

Jadranka S.
8 mjeseci prije

Danas sam brala sljivice i lavandu.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“DVIJE američke kompanije Upside Foods i Good Meat danas su priopćile da su dobile konačno odobrenje američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) za prodaju mesa uzgojenog u laboratoriju.

Ovim odobrenjem, SAD će postati druga zemlja u svijetu nakon Singapura koja je dopustila prodaju takozvanog uzgojenog mesa a koje se dobiva iz uzoraka stanica stoke koja se hrani i uzgaja u čeličnim bačvama.

Te kompanije su prve koje su dovršile američki postupak za odobravanje uzgojenog mesa a koji ima više koraka. Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) već je utvrdila da je meso sigurno za konzumaciju”.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“RUSIJA je organizaciju za zaštitu okoliša Svjetski fond za prirodu (WWF) označila nepoželjnom i time je zabranila, navodi se u priopćenju Ureda ruskog glavnog tužitelja.

U priopćenju stoji da WWF “pod izlikom zaštite okoliša” sabotira industrijski razvoj Arktika, iskopavanje sirovina u polarnoj zoni i razvoj Sjeveroistočnog prolaza duž ruske arktičke obale”🙂

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

A sta sadrzi????
Pa nesto zdravo, nesto za dugovjecnost i srecu! Oni nas vole i brinu o nama i znaju sta je dobro za nas. Mi nemoramo da mislimo! Mi nismo naucnici ali vjerujemo u znanost! Ajmo svi pred tv ima utakmica!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI