fbpx

Ivermektin superiorniji od cjepiva

Ivermektin i Cjepivo

Pristajanjem na uzimanje u obzir rezultata 8 metaanaliza diljem svijeta i brojnih svjedočenja liječnika, usporedbom svih praktičnih, medicinskih i ekonomskih aspekata masivne kampanje cijepljenja ili liječenja Ivermektinom, čini se da je korist Ivermektina znatna.

S TERAPIJSKOG KUTA

Situacija: danas smo u pandemijskoj fazi, s nizom pacijenata, od kojih će neki razviti ozbiljan oblik, što će dovesti do zasićenja bolničkih usluga, reanimacije, s nizom smrtnih slučajeva, a da ne spominjemo kolateralnu medicinsku štetu sa svima onima prezentirajući druge patologije koje se ne mogu liječiti. Antikoagulanti, kortikosteroidi, Remdesivir, Bambalaba i drugi potpuno su nedovoljni da zaustave ovaj pakleni stroj, koji pokušavamo smanjiti uzastopnim lockdownovima, sa značajnim ekonomskim i socijalnim posljedicama.
Liječenje: primijenite cjepivo kod prvih simptoma, čim ste hospitalizirani, na intenzivnoj njezi, nećete imati rezultata. Dajte Ivermektin, poboljšavate situaciju s dvostrukim vremenom oporavka i hospitalizacija i smrtnih slučajeva podijeljenih sa 4 do 5. Ti se rezultati nalaze u svim metaanalizama širom svijeta: Kory (SAD), Hill (GB), Nardelli (Italija), Guillausseau (Francuska), Bryant / Lawrie (GB), Cobos-Campos (Španjolska), C19Ivermectin, Ivmeta itd. Svi, bez iznimke, govore isto. Čemu se protive oni koji odbijaju čitati? Ničemu, oni o tome ne razgovaraju: pogledajte ovaj tjedan još jednom publikacije Inserma, Europske agencije, Costagliola: blokirani su već godinu dana na Petrijevoj zdjelici, odbijajući razgovarati o tome što se događa s čovjekom. Profesor Changeux, ugledni francuski specijalist svjetskog glasa i nobelovac za svoj rad na acetilkolinu, ipak im je izravno i u nekoliko navrata u toku jedne godine dao do znanja da su doze koje se koriste kod ljudi potpuno učinkovite u iskorjenjivanju Sarsa.

Prednost Ivermektinu.

PROFILAKSA

Cijepljenje je profilaktički tretman, nije namijenjeno liječenju (uz rijetke iznimke kao što je bjesnoća, zbog duge inkubacije bolesti, dužeg od imuniteta koji se može dobiti cjepivom). Primjenjuje se kako bi se spriječilo da se pacijent razboli. Njegova učinkovitost? Od 60 do 90 %, ovisno o cjepivu. 90 % počinje sumnjati (Doshi, Ben Cheikh) Pfizer nije pružio neobrađene podatke, jer FDA također kritizira Astru zbog svojih podataka. Priznajmo učinkovitost od 85 do 90 % kako ne bismo ulazili u ovu kontroverzu. (Također sam svjestan da je općeprihvaćeno da su cjepiva manje učinkovita kod starijih osoba, glavne mete, 80 % bi bilo poštenije).

Za profilaksu s ivermektinom, 12 studija o toj temi pokazuju učinkovitost od 85 do 100 % (Carvallo). 92 % za najnoviju francusku metaanalizu Guillausseaua, koji je prije bio član odbora za AMM, i zato zna kako analizirati te podatke.

Zaključak: jednakost u pogledu profilakse, s tim da je prednost cjepivu čija primjena štiti 6 mjeseci (o čemu će se raspravljati), u odnosu na 4 tjedna za Ivermektin. Ova će se razlika izbrisati, međutim, nakon dugotrajnog oblika Ivermektina koji je razvio Medincell, trenutno u fazi 3.

RIZIK

Vigibase je baza podataka SZO koja 30 godina prikuplja štetne učinke svih lijekova, a priopćavaju je razne agencije za farmakovigilancu iz više od 130 zemalja koje se pridržavaju SZO.

Napominjemo: Ivermektin, za 30 godina, 4.704 štetna djelovanja, 16 smrtnih slučajeva, za 4 milijarde prepisanih recepata. Comirnaty (Pfizer), za 4 mjeseca, 333.818 štetnih djelovanja, 2.435 smrtnih slučajeva, za 3-400 milijuna prepisanih recepata. Nije potrebno vam naglašavati da su mnoge nesreće nakon cjepiva osporene i nisu sve u ovoj bazi podataka.

Ivermektin je jedan od najsigurnijih lijekova na svijetu (za usporedbu, za Doliprane, 161.068 nuspojava, 3.690 smrtnih slučajeva u 30 godina). Testiran je u dozi od 10 puta, bez problema.

Prednost Ivermektinu.

PANDEMIJSKA KONTROLA

Francuska i Europa (i drugi) računaju da će cijelo cjepivo, koje nije podržano ranim liječenjem, zaustaviti pandemiju. Shvaćamo da postupak traje dugo, a uz sve nesreće koje se povećavaju, ako je potrebno 6 mjeseci da se pokuša postići dovoljan kolektivni imunitet, možemo se bojati da ćemo morati docijepiti ako prvi izgube imunitet. Vidimo da u našoj zemlji 10 % cijepljenih ne smanjuje epidemiju za 10 %, koja i dalje raste, a to se mora nadopuniti lockdownom pošto nedostaju odgovarajući medicinski tretmani.

Međutim, kontrola se može postići brže Ivermektinom, bez provođenja masovne kampanje kao za cjepivo i bez potrebe za liječenjem svaka 4 tjedna ako želimo raditi profilaksu. Doista, dovoljno je liječiti simptomatske slučajeve kako bi olakšali posao bolnicama i sustavno liječiti ne cijelu populaciju kao cjepivo, već samo sve kontaktne slučajeve, koji bi im, s obzirom na djelotvornost u profilaksi, spriječio razvoj i širenje bolesti, tako da bi zaustavio epidemiju. To se ne može učiniti cjepivom jer isto ne štiteći kontaktne slučajeve prije nego što razviju bolest, ne sprječava daljnji prijenos virusa.

U Brazilu je poljoprivredno-prehrambena tvrtka koja se bavila mesom dovela situaciju pod kontrolu s 12 000 zaposlenih u jednom mjesecu. Sjetite se naših impresivnih zaraznih valova u klaonicama.

Prednost Ivermektinu.

LOGISTIKA

Vidjeli smo vrijeme potrebno za proizvodnju i distribuciju cjepiva. Logistika s hladnim lancem je teška, spora, skupa. Ništa od toga s Ivermektinom. Ondje su proizvodne linije (ljudi, ali i veterinari, to je ista molekula), a za distribuciju nije ništa složenije nego za Doliprane.

Prednost Ivermektinu.

EKONOMSKI

Odbijanje razmatranja ranog liječenja Covida dovodi do trećeg lockdowna. Sa svojim ekonomskim posljedicama na stotine milijardi, desecima tisuća malih i srednjih poduzeća koja se neće oporaviti, godinama pada zaposlenosti itd., popis se neprestano nastavlja. Suprotno tome, kampanja s Ivermektinom, od kontaktnih slučajeva, ne zahtijeva odlazak istih na bolovanje, a ozbiljnih oblika ostaje sve manje, nema problema s bolnicama i nema potrebe za uvođenje lockdowna.

Prednost Ivermektinu.

DRUŠTVENI ŽIVOT

Neću se zadržavati na posljedicama na društveni život, poremećene ljudske odnose. Nismo završili zaobilaznice, s depresijama, samoubojstvima, nezaposlenošću i njezinim posljedicama, težim napadima unutar i izvan domova, školovanjem itd. Sve ovo nije povezano s Covidom, već sa sadržajem, i stoga se ne izbjegava cjepivom, ali bi se moglo izbjeći s Ivermektinom.

Sve to, naravno, pretpostavlja da slušamo, gledamo, čitamo rad nekoliko stotina liječnika u mnogim zemljama na desecima tisuća pacijenata, analiziranih i objavljenih od stotina analitičara iz različitih specijalnosti. Još uvijek je neophodno da netko ima intelektualne kapacitete da to učini, što izgleda nedostaje mnogim ljudima koji misle da su pametniji od drugih. Bolje je imati dobru glavu nego punu glavu, kako je napisao Montaigne.

Izvor: Gérard MAUDRUX

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
83 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
nazgul75
Member
nazgul75
17 dana prije

Zamolio bih za izvor članka

tihobl
Gost
tihobl
17 dana prije
Reply to  nazgul75

A ja bi molio da mi redakcija odgovori na pitanje: Zasto uskracujete ljudima pravo da budu dezinformisani?

tihobl
Gost
tihobl
17 dana prije
Reply to  tihobl

Evo minusa, ubo sam jednog faktografca u zicu.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
17 dana prije
Reply to  tihobl

nisu li rekli da nitko ne moze ukrasti nadimak ako se prijavis?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije

Najprije bi bilo dobro krenuti od samog početka a ne stalno lutati. Prvo i osnovno bi bilo nedvojbeno, uz predočenje jasnih dokaza, utvrditi (a to još nismo) postoji li uopće taj virus. Možda netko zna, ali ja zaista nisam vidio nijedan jedini dokaz da je on zaista izoliran. A nije da nisam tražio. Ali sam vidio dokument CDC-a iz srpnja 2020. u kojem jasno piše da do tada nije izoliran “u mjerljivim količinama”. Također sam vidio intervju sa izvjesnim kineskim visoko pozicioniranim liječnikom koji je također tvrdio da ni u Kini on nije izoliran. Ne mogu sad to pronaći, ali… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Evo Stara kuko umjesto da se ponavljam kopirati ću ti moje viđenje (dio) a koje sam već iznio u konverzaciji sa Lucijom na članku “Freudovski lapsus” (od jučer) Dok nam Logično ne udovolji tvojem prijedlogu da nam netko stručan to objasni pročitaj moje upise i ujedno razmisli gdje (moguće) griješim. Ujedno predlažem Logičnom da ako pronađe nekog stručnjaka, prije nego iznese svoj stav neka se izjasni i o tezi koju ja zastupam jer (nažalost) ni na jednom mjestu na internetu nisam naišao na identičnu tezu već je to plod mog logičkog razmišljanja na osnovama meni dostupnih saznanja. “…“antigen je molekularna… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  otpisani

“The physically largest virus is Pithovirus sibericum, at 1.5 microns (or 1,500 nanometers) in length [2]. Though that might seem tiny, it is larger than some bacteria, and approximately half the width of a strand of spider web silk [3]. Pithovirus sibericum was discovered in 2014 in a sample of 30,000 year old Siberian permafrost, and was able to infect amoebas in laboratory settings despite its age [2]. Unlike typical viruses, these giant viruses are large enough to be seen using light microscopy—which is a way of looking at microscopic organisms that uses visible light wavelengths [4]” Fizički najveći virus,… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

“A VIRION is an entire virus particle consisting of an outer protein shell called a CAPSID and an inner core of nucleic acid (either ribonucleic or deoxyribonucleic acid—RNA or DNA). The core confers infectivity, and the capsid provides specificity to the virus.” VIRION je cjelovita virusna čestica koja se sastoji od vanjske proteinske ovojnice, zvane kapsida i unutarnje jezgre od nukleinske kiseline… Jezgra- infektivnost, ovojnica – je specifična za svaki virus. The main difference between virus and virion is that virus is the nucleoprotein particle whereas virion is the active, infectious form of the virus.” Kapsida … je proteinski omotač virusa. Građen je od… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Dobro Lucija, što si zaključila nakon tih kopi-pejst spoznaja ? …koja je poanta?

“predlažem svima na wiki Pogledati matematičku ljepotu ovih malih bića…”

kako Virus može biti biće ?!

Brainstorm
Gost
Brainstorm
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

na pitanja da li cjepivo utjece na promjenu dnk doktor pavelic je odgovorio da ne zna, da ne postoje istrazivanja. tako se nece naci konsenzus i odgovor ni na ta pitanja. cak ni utjecajna grupa kao potpisnici barringtonske deklaracije ne govore jednim glasom.
do daljnjeg morat cemo igrati na sve mogucnosti.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  Brainstorm

Čak i konvencionalno proizvedena cjepiva virusa uzgojenog na fetusnim stanicama sadrže količinu DNA fetusa koja nije uspješno regulirana jer to nije omogućila dostupna tehnologija proizvodnje..Oni koji proizvode ta cjepiva znali su da ne smiju prijeći određenu količinu “DNA zagađenja” sa podloge uzgoja,koju su odredili kao neštetnu,znala je to i FDA koja ih treba kontrolirati.Ta granica je prijeđena.(postoje svi podaci). dr DEISHER sa suradnicima pokazala je u studiji da se ta fetusna DNA ugrađuje u DNA primaoca cjepiva na tzv.hot spot mjesta u genomu domaćina (najčešče na mjesta odgovorna za neurološki razvoj/poremećaje) i da može dovesti do pojave autoimunih bolesti i… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Poštovani, Gornji članak je napisao francuski liječnik Gérard Maudrux. Sada ispod članka imate i poveznicu tj. izvor. Trudimo se dati riječ osobama s kredibilitetom i intelektualnim poštenjem. Bolest definitivno postoji, ali koja i što je uzrok, to još nitko ne zna. Radi li se o klasičnoj gripi ili korona virusu od kojeg svake godine oboli 10% populacije, nitko ne zna reći jer se također manipulira. Sjećate se kako su prošle godine govorili da nema mutacija, jer nisu znali kako objasniti djelotvornost cjepiva za nove sojeve. Ljudi nisu glupi i pitaju se zašto za virus gripe svake godine treba novo cjepivo,… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
17 dana prije
Reply to  L. R.

L.R. desetak ljudi iz moje okoline koji su, uz veće ili manje tegobe, preboljeli tkz. covid žale se na povećano otpadanje kose.
Možete li kontaktirati nekoga tko bi ovo mogao uzročno posljedično povezati i potvrditi da virus može izazvati otpadanje kose ili možda izreći opravdanu sumnju da uzrok ovome ne može biti virus već da je u pitanju nekakav otrov ili paraziti kojima su oboljeli bili izloženi.

Stock
Member
Famed Member
Stock
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Istina!
I moja kćer koja je imala dobro tešku upalu pluća i žena, sa nešto blažom upalom pluća imaju taj problem.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Stock

Kod mene isto, član obitelji koji se cijepio protiv gripe (kraj 2019).
Moždani udar prošlog rujna i od onda pola kose fali.

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Za tzv kovid-koronu ne znam, ali pouzdano znam za više ljudi oboljelih od karcinoma i liječenih kemoterapijama da su izbjegli skoro pa sve nuspojave (od kojih su upravo opadanje kose najčešće) uzimanjem ulja-smole-paste od kanabisa. Za razliku od onih koji su bili pod istim kemoterapijama, a nisu koristili ulje i opadala im je kosa uz konstantne mučnine. Šta se tiče kovida, u ovu godinu plandemije poznajem samo dvije osobe koje su je prebolile. Jednoj se ni nakon 6 mjeseci nije dokraja vratio osjet njuha, a druga je prošla bez ikakvih posljedica. Ako nekoga zanima CBD ulje bez visokog udjela thc-a… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
17 dana prije
Reply to  Iz iskustva

Iz iskustva, hvala, međusobna podrška, savjeti i suradnja su nam sada itekako potrebni.

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Nema na čemu iz iskustva Starog Barbe. Posjeti i stranicu futunatura.hr. Od tamo naručujem sok i kapsule od graviole kao i ljekovite chaga gljive. Sve je to za oboljele od karcinoma, ali bacio sam oko i vidio da imaju i proizvode za poboljšanje rasta kose. Imaju chat i također su veoma ljubazni, susretljivi i spremni podijeliti korisne informacije. Kao što ti rekoh ništa ne košta pogledati, raspitati se i podijeliti informacije. Sve što sam naručio je za oboljele od karcinoma (stara mati 74 i još nekoliko 70+ staraca) i provjereno je učinkovito što se tiče svih nuspojava kemoterapije. Čak CBD… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Iz iskustva

CBD ok, ali punu ljekovitost daje u kombinaciji sa THC, tj. ilegalno ulje je bolje.

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  rimtu

Ilegalno ulje je mačak u vrići osim ako ga sam ne radiš. A i onda, osim ako sam ne sadiš sorte sa imenom i prezimenom i točno određenim postocima CBD-a i THC-a u omjeru 1:1, jer inače moraš imat posla sa dilerima, kriminalcima i polusvijetom. Ili te uhapse pa završiš u pržunu ka onaj dečko iz Istre sa multiplom. Ko zna šta je s njim danas? Ima metoda sa pećnicom kako se može dio THC-a na točno određenoj temperaturi u točno određenom vremenu pretvorit u CBD pa dobiješ približno idealne omjere. Stari ljudi se žale da ih ilegalno ulje zamanta,… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije
Reply to  Iz iskustva

Jasno mi je to. Ne bih previše ovdje o tome, jer se prati. Ne možeš napravit samo THC ulje, u svakoj “pravoj stvari” ima i CBD. Znam da je starijim ljudima nekad problem biti “zamantan”, ali punu ljekovitost dobivaš samo od “prave stvari”(kombinacijom oba sastojka). Ako imaš dobru “sirovinu” nije teško napraviti dobro ulje. Mogu se postupci na netu naći. Za “kupovno” se slažem da može biti “mačak u vreći”, ali ljudima koji se time bave iz humanih pobuda i zarada im je na drugom mjestu, nije cilj nekog prevariti (poznam neke koji su godinama pomagali ljudima). Stvar je da… Pročitaj više »

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
16 dana prije
Reply to  rimtu

Možda se i znamo 🙂 Apsolutno sve stoji šta si napisao, ali ima tu par neizbježnih problema. Prvi je šta nikoga bolest nije ulovila spremnog na nju nego te opali iz neba pa u rebra, pa se onda moraš u datom trenutku snalaziti na brzinu, što najviše odgovara varalicama i beskrupuloznim lešinarima. Dok pronađeš provjerenu vezu možeš i umrit. Drugi i najveći je pronaći dobru sirovinu sa idealnim omjerom oba sastojka, jer u pravilu ako ima više od 20% jednoga ima manje od 2% drugoga sastojka. Obrnuto su proporcionalni. Zato sam ti i spomenuo metodu sa pećnicom. Negdi imam tablicu… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije
Reply to  Iz iskustva

Možda. 🙂 Al moguće je da i znamo neke iste ljude. Zanimljiv ti je ovaj “pokus” sa pećnicom, nisam čuo, ali osobno i nisam u tome. Sve stoji što si napisao i u prethodnom upisu, samo što sam osobno svjdočio ljekovitosti ulja, ne samo u ublažavanju nekih simptoma i tegoba, nego u potpuno izlječenje non Hodgkins limfoma (to sam napisao jer nisam siguran da ti je poznata ljekovitost u potpunosti, a ne samo kao olakšavajući faktor). Provjereno liječi većnu kancera, samo je potrebno početi što ranije i postupno podebljavati dozu do jednog ml dnevno. To je visoka doza i dosta… Pročitaj više »

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
16 dana prije
Reply to  rimtu

Do svih sam informacija došao preko neta i Rick Simpsona i isprobao sam raditi njegovom metodom. Gledao video i ponavljao njegove postupke. Pogledaš korak po korak šta on napravi, stisneš pauzu pa kad odradiš taj korak nastaviš dalje na sljedeći. Znači to može svatko sa malo volje i strpljenja. Na isti način sam došao i do metode sa pećnicom. Problem je šta sam ne možeš provjeriti kolika je količina kojeg sastojka u finalnom proizvodu. Stoga mi se najoptimalnija i najljekovitija opcija čini kombinacija homemade THC-a i legalnog CBD-a. Okus im je skroz isti. Zrno riže ili glava šibice dnevno je… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  Iz iskustva

Rick je autoritet u tom polju i vjerujem da si “dublje” u tome zbog situacije sa majkom. Imamo isti pogled na tu stvar i “doktore”.
Lp i sve najbolje tebi i tvojoj majci.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Jesi li baš siguran da to opadanje kose nije simptom bolesti zvane hipohondrija? Jer imam i ja istina vrlo malo poznatih koji su poslije preboljelog tzv. “kovida” počeli osjećati simptome “post-kovid sindroma”, ali te simptome su primjetili tek kad su o tome pročitali ili vidjeli na TV. Pa tako kad ih zabole križa oni to pripisuju preboljevanju kovida. Inače opadaje kose može biti uzrokovano raznim uzrocima. Meni je u JNA,valjda od one grozne kape kosa počela opadati kao luda (a imao sam 18,5 godina kad sam otišao u vojsku), da bi poslije šišanja na ćelavo i jednog brijanja glave opadanje… Pročitaj više »

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Poznavao sam čovjeka sa skoro identičnim problemom. Nakon JNA ostao je skoro skroz bez kose. Problem je riješio na nevjerovatan način i stvarno mu je pomoglo. Naime, nakon vojske je brijao glavu i nosio kapu, a ispod kape bi na glavu stavljao obloge od kapule (crvenog luka). Možeš mislit koja je to sprdnja bila na njegov račun. Od njega samoga prvenstveno. Ali nakon nekog vremena (ne sjećam se točno nakon koliko, par mjeseci mislim) kosa mu je opet izrasla i to gušća i kovrčavija nego prije. Sada neznam kako je jer izgubili smo kontakt prije više od 20 godina. Ali… Pročitaj više »

Stock
Member
Stock
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ne znam da li si upratio kada sam u decembru (ili bješe januar) pisao o iskustvu sa ovim, ali hipohondrija nije.
Do tada, niti žena niti kćerka nisu imali problema sa opadanjem kose.
Ono što je interesantno je da sam ja oko njih devrio svo vrijeme, a da nisam ni kihnuo.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  Stock

Nakon teških upala pluća i koje nisu bile covid,je ljudima ispadala kosa u cijelim pramenovima.I to ne alopecia areata(krugovi bez kose) već cijeli pramenovi,jednoliko.
To nije hipohondrija.
Možda je i tada bio neki korona virus ali to nitko nije ispitivao jer nikoga(bez plandemije)nije ni zanimalo.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Postoje li negdje još kakvi uzorci krvi od tih bolesnika?
Bilo što?
Ako je koji umro u to vrijeme od upale pluća, možda uzorak tkiva nakon obdukcije, možebitne?

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Ne vjerujem,moji nitko nije bio u bolnici a drugdje se ne čuvaju.Ni jedan,hvala Bogu nije umro.
Ali su zato u starim bolničkim uzorcima (u svijetu,možda Italija?)prije doba korona plandemije pronašli sars cov 2(kojim testom je pitanje?) i zaključili da je štorija počela ranije nego je proglašena.Složila bih se s time jer sam jednako bolesne(s istim simptomima u dlaku) kao i nakon proglašenja viđala i cc tri mjeseca prije toga.

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  Stock

https://www.futunatura.hr/za-tijelo/kosa

Pogledajte ovdje, objasnite o čemu se radi i raspitajte se preko chata za neki proizvod koji bi mogao pomoći rješavanju problema vaše gospođe i kćeri. Nama muškima je lako bit ćelavima, a ženama i djevojkama ne vjerujem da je baš ugodno.

Najiskrenije vam želim da im uspijete olakšati i riješiti problem.
Također vrijedi za sve koji su isti problem spomenuli.

Slonica
Gost
Slonica
16 dana prije
Reply to  Stock

Devri dunjah i oskruše gnjile

Iz iskustva
Gost
Iz iskustva
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuko, teško je bit siguran u bilo što uz mnoštvo kontradiktornih informacija kojima se namjerno od strane sistema zagađuje medijski prostor.
Istina je da kosa može otpadati iz x razloga, a ovdje, uz moguću hipohondriju koju spominješ, sigurno veliku ulogu igra i stres izazvan jednogodišnjim “mjerama”.
Ipak, ne bi bilo loše da se ovome posveti malo pažnje jer evo Stock i par komentatora iznose slična iskustva.

Mikojan
Gost
Mikojan
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ista stvar, pričalo se da zbog kape kosa opada i nekima je stvarno opadala, ja sam naveliko izbjegavao nošenje kape, nikad na čelavo ali par puta ribanja wc-a zbog nepodšišanosti, kosa je još na glavi ali malo izgubila boju. A kod kovida, kažu izgubi se osjet njuha i kad pitaš bilo koga, da li je ikada imao gripu i da li je imao osjet mirisa nitko nema odgovor. Nitko na to nije obratio pažnju jer si gadno prehlađen, nos začepljen i normalno da nemaš njuha. Sad kad su se svi raspisali o simptomu osjeta mirisa svi su u panici od… Pročitaj više »

nevjerica
Gost
nevjerica
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

da li su u pitanju gmo paraziti morgelonsi?

logicno molim istrazite i potrebno je NAPOKON zatraziti neovisnu laboratorijsku mikroskopsku analizu testnih kitova za pcr test kao i maski.

kao.i tla i vode,vezano za chemtrails.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
17 dana prije
Reply to  nevjerica

U sridu. Virus kao izvrsni kod je vjerojatno upucan u neke parazite i bakterije putem genetske modifikacije. Zato Ivermektin kao antiparazitski lijek djeluje. Tvorcima korone je Ivermektin nuspojava. Kao bakterije nositeljice pretpostavljam da su one pronađene kod grotla vulkana. Sjecam se da su naučnici svrsavali da ih visoke temp. Ne mogu uniśtiti. Dakle po meni planski proizvedeno i puśteno. Nikakvi virusi ne skaču okolo u ritmu muzike za ples. Kontaminacija bio agensima je prava spika. Inače parazite ne valja odjednom sve potamaniti u organizmu jer ispuštaju toksine prilikom umiranja. Mnogi ispuštaju toksine metabolički. Dakle paraziti su nepoželjni u organizmu.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
17 dana prije
Reply to  Pera Detlic

P.S. Morgelonse nikako ne bih isključio jer je to tehnologija koja se godinama aplicira i jako malo spoznaja ima o njoj. Vjerojatno će igrati ulogu prilikom spajanja na AI.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Nemam takve podatke, kod mene u blizini.
Pitat ću eksplicitno.

hbfvhwebfrbwehrfwerf
Gost
hbfvhwebfrbwehrfwerf
17 dana prije
Reply to  Mrčikola

Sve drugo je ali virus nije.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
17 dana prije

Subaru, govore da je otpadanje kose jedna od posljedica trovanja teškim metalima ali na stranu to, ono malo obdukcija koje su entuzijasti uspjeli napraviti pokazuju problem “bijelih pluća” ili kako li su to već nazvali, a to se do sada vidjelo samo kod onih koji su otrovani bojnim otrovima. Vidio si kako Kuka i Otpisani, a nisu jedini, postavljaju prava pitanja i teorije i moje je mišljenje da će se dedukcijom i zdravorazumskim razmišljanjem, mic po mic, doći do toga o čemu se ovdje zapravo radi ali je pitanje hoće li to biti kasno za većinu nas. Možemo samo zamisliti… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  L. R.

Izgleda da se nismo razumjeli. Ono što sam predložio nije nešto vama neizvedivo jer ste s tih nekoliko stručnjaka (Sladoljev, Gajski, Pavelić, Jurinčić, Markovski, Vrček i još neki) već objavili i po nekoliko razgovora. Ali ti razgovori su uglavnom samo potvrdili ono što smo i sami znali ili naslućivali. Vrlo malo je u njima bilo novoga ili posebno poučnoga. U zadnjem članku je dr Pavelić na neka pitanja ipak odgovorio konkretno i razumljivo. Ali ne na sva. No ipak je i to napredak. A ja evo za početak predlažem nekoliko pitanja koja bi nam razjasnila neke osnove funkcioniranja virusa, lijekova… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Poštovani, Hvala na preciznosti. Radimo i na tome, ali teško je uskladiti sve sitnice. Svatko radi na svojoj strani. Teško je okupiti nekoliko stručnjaka kako bi do kraja analizirali jedan problem, te nam dali konkretan odgovor. Budući novi forum je na putu kojeg priželjkujete. Počeli smo s prvim forumom, ali smo odmah shvatili da to nije dobar put. Sve smo zaustavili i razmišljamo o modelu kojeg priželjkujete u svom komentaru. Hvala vam puno na trudu kojeg ste uložili pišući temeljit i koristan komentar. Postoje komentatori čije komentare čitamo pažljivo, jedan od njih ste i vi. Svjesni smo da portal napreduje… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  L. R.

Zahvaljujem a lijepim riječima. Samo ovo što ja pišem nije ništa naročito iscrpno,nisu nikakvi detalji i teška znanost nego su to najelementarnije stvari. Stvari koje bi se trebale učiti na satima biologije u školi i koje bismo svi mi trebali znati. Jako je frustrirajuće što je pokraj sve puste znanosti i znanstvenika do takvih osnovnih informacija gotovo nemoguće doći.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  L. R.

U GOF(gain of function) studijama,poznato ime Ralph Baric kao naučnik i financijeri-poznati plandemičar iz NIAID-a,zloglasni Fauci.Što su radili? Patogenije oblike virusa gripe i sarsa.Kako? Izmjenama i manipulacijama postojećih virusa da bi novi postali virulentniji i patogeniji-lakše prenosivi(kapljičnim putem) i napadali ace2 receptore koje ima čovjek-znači zoonoze postaju patogene za čovjeka(u slučaju sarsa).Objašnjenje tih govnarija opasnih po cijeli svijet? Da se bolje pripremimo za plandemiju koja može doći..Ma nemoj. Normalni naučnici diljem svijeta su se bunili i protestirali.Što se postiglo? Stopirali su te bioterorističke luđake nakon zabilježenih incidenata u labosima,stavili moratorij,koji je Ralph Baric izbjegao administrativnom zavrzlamom jer je već bio… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Kuko, znamo mi ovdje na komentarima više nego stručnjaci, nažalost.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  rimtu

Nažalost ne znamo. Ja prvi definitivo ne znam dovoljno. Zato i stalno pitam.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Postavljaš i neka nezgodna pitanja na koja nikada nećeš dobit zadovoljavajući odgovor. Dijelom zato što se “ne zna”, a dijelom zbog “omerte”.
Svakako podržavam tvoju upornost.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Prvo. Imate ovdje članak o SputnikuV. I moje odgovore @Samu iz tog vremena. Na rs.sputniknews.com imate još objašnjenja… Ova vektorska cjepiva su puno logičnija upravo zato jer virus zna kuda ide. Do kojeg receptora na stanici. Učio milijardama godina. Ako se samo ubaci neki protein, mRna, u neku lipidnu tvar…ja pojma nemam gdje to završava…? Adeno virusi su uzročnici običnih prehlada. Ipak, oni se genetski modificiraju, npr makne se mogućnost razmnožavanja. Cjepivo se i zove Sputnik jer je virus = raketa nosač. Sad se na taj virus nekako nakalemi protein, tzv Spike od korone. A koji treba izazvati imuni odgovor… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Prvo, ovo nije odgovor ni na jedno od mojih pitanja. Ne znam što nije jasno, ali postavio sam pitanje zašto se koriste kao nosači adenovirusi, a ne sam SARS-CoV-2 virus ako je izoliran. On se ne može genetski modificirati da se ne razmnožava a adenovirusi mogu? Kako to kad je čitav njegov genetski kod navodno pročitan? Uostalom segmente tog koda koriste i PCR testovi. Znači, navodno je virus izoliran, njegov genetski kod je pročitan i koristi se za dijagnostiku, izoliran je i njegov protein koji koristi za prodiranje u stanicu ali kao cjepivo se ipak ne koristi on nego neki… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Mogu navesti što sam ja pročitala na početku: da je virus izoliran sa zaraženih tkiva bolesnika, koja su specificirana. Više njih.
Što znači da je primjećena kapsida sa novim specifičnim antigenima/ proteinima?
To definira novi virus.

Međutim, tek krajem 11. mjeseca otkriven je i 16. genom virusa.
Također sam čitala još u ljeto, da je jedan laboratorij izjavio da je uspio uzgojiti virus tek na jako oštećenom tkivu pluća!

Postoji li neki – vektor?

Inače, klasično cjepivo za RNA viruse nije bilo moguće napraviti još od ’60-tih…ili bi cjepiva izazivala ‘citokinsku oluju’ ili susret cjepljenih (feretki, majmuna) sa virusom.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

“In epidemiology, a disease vector is any agent which carries and transmits an infectious pathogen into another living organism;

agents regarded as vectors are organisms, such as intermediate parasites or microbes. “

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Eto priče iz davnine tj. o trojanskom konjiću. I koliko sam uspio shvatiti virus nije uzrok stvari nego reakcija/korekcija/ modifikacija programa. I ne dobijem virus pa se prehladim nego se prvo dobro pothladim pa proizvedem virus da “zakurim” i saniram stetu. Virus je jednostavno silovan od strane tzv. nauke i njegova svojstva i namjena zlorabljena. I otud priča o Baba Roga virusu. Meni u mojoj tikvi ovaj konstrukt zvuči logično za sada.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ova plandemija nije klasičan slučaj bolesti da bi ju mogli “klasično” objasniti.Sva objašnjenja “izolacije” virusa su namjerno zapetljana jer po klasičnim postulatima-nije izoliran virus-zato Istražuj i dobiva “slom živaca” :).Pretraživanjem na tisuću mjesta sve se svodi da moramo vjerovati “stručnjacima” koji su sekvencionirali genom virusa,istim onima koji predvode plandemiju. Činjenica je da težih oblika “covida” ima i da su kliničke slike čudnije od dosadašnjih respiratornih virusnih infekata(česti neurološki simptomi).Prije cc 4-5 godina(2017?) bilo je zimi jako teških atipičnih upala pluća gdje su ljudi kurili 40 i jedva stajali na nogama,pa čak i mladi, inače zdravi dvometarski muškarci.Bio ih je zamjetan… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

“STRUČNJACI koji se bave isključivo VIRUSNIM BOLESTIMA… i koji znaju za učinke ivermectina na denga,sars,viruse općenito… i doma su na tom terenu- NIKADA NISU POZVANI NI U JEDNO TIJELO koje predvodi plandemiju,iako su se sami nudili-to sam već pisala ovdje.” Nažalost nisam vidjela taj upis, ali sasvim je očito, nakon što je v.d. gradonačelnika izvršila izmjene u stožeru i preinačila ‘preporuku’ o nošenju maske na otvorenom, tko rukovodi plandemijom. Političari. Kao što je “rat previše ozbiljna stvar da bi se prepustio generalima”… isto vrijedi i za – plandemije. Oni doslovce ‘vade znanstvenike iz džepa’, kad zatreba. Pogledajte članove stožera. Tupavi… Pročitaj više »

Nonwo Nonwo
Member
Nonwo Nonwo
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Ne znam ni ja gdje je jedan od stotina upisa,nažalost.
Sigurno je da je u njemu bila ta izjava.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

E ovo je već nešto. Puno hvala. Nakon ovoga i još pokojeg članka jasna mi je razlika između vektorskog i mRNK cjepiva i njihove sličnosti, pa ću se potruditi to što jednostavnije objasniti- Dakle, dok mRNK cjepiva u stanicu dostavljaju “glasničku” RNK zamotanu u umjetno stvorenu lipidnu ovojnicu, adnenovirus također u stanicu dostavlja genetski materijal koji stanici daje informaciju da ona počne proizvoditi “spike” protein. Razlika je u tome što virus ima proteinsku ovojnicu koja je znatno čvršća i on lakše pridre u stanicu nego umjetno stovren nosač s lipidnom ovojnicom. Druga razlika je što mRNK cjepiva unose u stanicu… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ako je čest odgovor da će se krvni ugrušak prije dobiti od jedne vrste kontracepcije nego od cjepiva, za naslutiti je da imaju nešto zajedničko u sastavu.
…Onako laički

Nonwo Nonwo
Member
Nonwo Nonwo
16 dana prije
Reply to  Stara kuka

U radu s mRNA koja se unosi u ljudski organizam za kodiranje poželjnih proteina ne samo za pojedine viruse(kao cjepivo) već i za liječenje rijetkih bolesti (Crigler Najjarov sy)gdje nam treba enzim koji nedostaje,te za liječenje raka -sve je bilo puno problema.Ako se unese premala količina kodne mRNA ,proizvede se premala količina poželjnih aktivnih proteina i uopće nema djelovanja,a ako se unese veća količina mRNA za proizvodnju dovoljne količine proteina postaje toksična i eksperiment postaje opasan a životinje ugibaju.Pojednostavnila sam maksimalno. mRNA tehnologija treba biti hit proizvod za profitabilna područja-rak,rijetke bolesti,cjepiva-najveći bazen novca,ogromno područje “liječenja”.Ako ne uspije i manjkavosti postanu… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
17 dana prije

Sama činjenica da Ivermektin pomaže kod “infekcije” Korona virusom vodi me na pomisao da je Korona virus u stvari produkt neke respiratorne bakterije . Gotovo sam siguran da Iver (glavna aktivna tvar Ivermektina), djeluje kao blokator sinteze proteina (virusa) kod te respiratorne bakterije, praktički, djeluje kao selektivni antibiotik koji ne djeluje štetno na sintezu obrambenih proteina (i opću sintezu proteina kod ljudi) u ljudskom organizmu a dobiva se od gljivice (mikroorganizma) Streptomyces avermitilis… (od srodnika te gljivice se već preko 70 godina dobiva antibiotik širokog spektra-Streptomicin) Kako respiratornih bakterija ima više vrsta od koje svaka cilja na određeno područje dišnih… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
17 dana prije
Reply to  otpisani

Sasvim dobro odrađena domaća zadaća!
+++
Nedostaju samo trovanja nanotehnološki produciranim sredstvima, ali dobro… :))

hbfvhwebfrbwehrfwerf
Gost
hbfvhwebfrbwehrfwerf
17 dana prije
Reply to  Jomla

To u drugoj rečenici je najvjerojatnije uz trovanje i interferenciju sa elektromagnetnim zračenjem. Da netko iskljući struju na godinu dana planet i život na njemu bi se preporodio.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
17 dana prije

Nakon cjepljenja, čovjeku popucala i opala koža sa cijelog tijela!!! 74-godišnji Richard Terrell iz američke savezne države Virginia cjepio se sa cjepivom Johnson & Johnsona. 4 dana nakon toga, počeo je osjećati bolove pod pazuhom, nakon toga ga je počelo svrbiti po cijelom tijelu, onda je cijelo tijelo oteklo i zarcvenilo se.. Onda se koža upalila i gorjela, i počela pucati po cijelom tijelu i opadati… Morao je biti prebačen u bolnicu. Liječnici su dijagnosticirali jaku alergijsku reakciju. Liječnica koja je lijčila Terrella rekla je da bi on sigurno umro od toga, da nije došao u bolnicu. Masivne upale kože… Pročitaj više »

Mali Boro
Gost
Mali Boro
17 dana prije

Sve lijepo napisano osim cijene.

Adam A.
Gost
Adam A.
17 dana prije

Gdje se i kako Ivermektin moze nabaviti i u kojim dozama se uzima kod lijecenja Covida?

PATMAT
Gost
PATMAT
17 dana prije
Reply to  Adam A.

Ne može bez recepta. Košta oko 80-100 eura 20tableta i u slučaju da ste zaraženi se uzimaju 4kom.Ujutro jedna navečer jedna i tako dva dana.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
17 dana prije
Reply to  PATMAT

Ne može se piti po tim uputama. Doza za prosječnog odraslog čovjeka je 12 mg dnevno. Da previše ne kompliciram-bolestan od težeg covida (visoka temperatura od 38 40,bolovi u svim mišićima,kostima…,suhi nadražajni kašalj”kao da će pluća ispasti”,opće loše stanje,slabost-jedva stoje na nogama,glavobolja)popiti će dva dana po 12 mg.Plus antibiotska terapija za sekundarnu upalu pluća(u pravo vrijeme), koja često prati ovaj virusni infekt(makrolidi imaju dobar učinak) i koja je gotovo pravilo.. Težak covid obično počinje odmah s težom slikom ili (rjeđe)počinje blaže sa cc tem 37 i “prehladom” pa izgleda kao da ćete ozdraviti,a nakon cc 6-8 dana krene pogoršanje sa… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
17 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

“Ako se netko digne “čarobno” od ivermectina ,to je uglavnom ako ga je uzeo kad je već teže bolestan više dana pa je zapravo bio bliže tom roku kad (ako) jenjava bolest(10ti-11ti dan).Sladoljev je spominjao prijatelja koji je najprije bio jako loše(nije napisao koliko dana),a onda se “čarobno” digao na ivermectinu(to je taj uobičajeni tok bolesti).” Je li to misliš da bi se čovjek digao i bez Ivermektina? (ja mislim da bi, ako mu je imunitetni odgovor dovoljno jak) ——————————————- Obzirom da si medicinske struke, jako bi me zanimalo tvoje stvarno mišljenje i viđenje VIRUSA … odakle virusi ako se… Pročitaj više »

Nonwo Nonwo
Member
Nonwo Nonwo
16 dana prije
Reply to  otpisani

Poznajem čovjeka koji se samo na antibiotiku(duga tura) digao 18 ti dan iz izuzetno teškog covida-liječenje u kući.Tada nije bilo informacija o ivermectinu. Inače je dobro kondicioniran i vjeruje u snagu duha i molitve. Mislim da bi mu ivermectin smanjio dane patnje jer zaista (jedini)smanjuje viral load. Priča o virusima je složena ako se odmaknem od službene medicinske literature i otvorena sam za sve logične informacije. Nekada se i te “alternativne” informacije bez problema mogu uklopiti u službeni narativ samo iz malo drugačijeg kuta-i sve funkcionira.Za dužu opservaciju nemam interneta-lovim ga na balkonu ,hladim glavu u prirodi, prsti su mi… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
16 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Razumio sam.
Zahvaljujem

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
17 dana prije
Reply to  Adam A.

Mozes ga bez recepta kupiti,apotekari ti objasne doziranje.Teze je nabaviti Hidtoxiklorin i Klaritromicin,oni idu na recept.

Max
Member
Famed Member
Max
17 dana prije

Zato ga i guše.

Bosanac
Gost
Bosanac
17 dana prije

Prepisivali bi oni sami svi Ivermektin ljudima da im je cilj da ljudi budu živi i zdravi.

https://youtu.be/7e9Lt6IkuSA
Parasiten in PCR Test – Parasitas Morgellons em teste de PCR – Morgellons parasites in PCR test
https://youtu.be/7YlKwWIo57o
Looks like synthetics worms in face masks. 01

hbfvhwebfrbwehrfwerf
Gost
hbfvhwebfrbwehrfwerf
17 dana prije
Reply to  Bosanac

Zato tjeraju na nošenje maski da udiemo te sintetićke crve i boga pitaj što još.

Bosanac
Gost
Bosanac
16 dana prije

Slazem se

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
17 dana prije

U Ivermectin vjerujem jer iza njega stoji i četiri desetljeća primjene i stotine studija i doktori koji su u ova fašistička vremena spremni staviti svoju reputaciju na kocku kako bi progurali dobre vijesti. Ali treba spomenuti i još jednostavnije i dostupnije preparate: D vitamin i cink. Ne treba ih koristiti preventivno, nego u slučaju zaraze nadomještati putem pilula D vitamina i cinka depozite koje tijelo pojačano troši u borbi s infekcijom. http://emag.medicalexpo.com/vitamin-c-vitamin-d-and-zinc-to-help-fight-covid-19/ I bez čitanja ovog i sličnih izvora, dovoljno je reći da je princip terapije D vitaminom konzistentan s opserviranim padom učinka virusa u toplim danima kad radi veće… Pročitaj više »

Zorule
Member
Zorule
16 dana prije

Ima hrpa studija koja dokazuje koliko je bitan vitamin D kod prevencije Covid 19. Naletio sam cak na jednu od dvoje doktora iz Karlovca koju sad ne mogu naci, radi se o pacijentu koji ima hrpu popratnih bolesti, ono totalna rizicna skupina za Covid19. U jednom testu je otkriveno da ima antitijela za covid19, sto ce reci da ga je prebolio, a pacijent se uopce ne sjeca da je imao ikakve tegobe. Daljnje istrage su otkrile da on ima iznadprosjecnu razinu vitamina D, iz razloga jer ide na nekakvu terapiju za psorijazu sa UV svjetlom, koja mu usput drzi visoku… Pročitaj više »

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
15 dana prije
Reply to  Zorule

E, još bolje! Onda može i preventivno, ali svakako treba to koristiti i izbjegavati iglice.

Zigi
Gost
Zigi
16 dana prije

Da li je ovo google prijevod ili ja imam problema sa razumjevanjem članka???

POVEZANE VIJESTI

Izbornik