Japanska farmaceutska tvrtka sada tvrdi da Ivermectin pruža jako antivirusno djelovanje

Ivermektin
32 komentara

Kako javljaju strani mediji, a prenio je i Reuters, kontroverzni lijek ivermektin pokazao je “antivirusni učinak” na Omicron i druge varijante koronavirusa u zajedničkim nekliničkim istraživanjima, objavila je u ponedjeljak japanska farmaceutska tvrtka.

Trgovačka i farmaceutska tvrtka Kowa Co Ltd, koja je surađivala s tokijskim sveučilištem Kitasato testirajući lijek kao potencijalni lijek za Covid-19, nije dala više detalja, izvijestio je Reuters.

Ivermektin su popularizirali kao lijek za Covid-19 od strane nekih liječnika i poput voditelja podcasta Joea Rogana, čak i dok zdravstvene vlasti i proizvođač lijeka Merck upozoravaju na njegovu upotrebu, navodeći nedostatak dokaza da djeluje protiv virusa.

Kliničko ispitivanje koje u Ujedinjenom Kraljevstvu vodi Sveučilište Oxford, a koje je najavljeno u lipnju 2021., je u tijeku.

Istraživači iz Oxforda rekli su Reutersu u ponedjeljak da ne žele komentirati sve dok ne budu imali rezultate za izvješće.

Ivermektin se prvi put počeo promicati kao terapeutik za Covid-19 početkom 2020. godine nakon što su znanstvenici u Melbourneu otkrili da može inhibirati SARS-CoV-2 u laboratoriju u visokim dozama.

“Neki kliničari i zdravstveni sustavi su ga s oduševljenjem prihvatili prije nego što su provedena bilo kakva značajna ispitivanja na ljudima, a kasnija su ispitivanja bila uglavnom mala i konfliktna”, napisao je izvanredni profesor Justin Denholm, glavni istraživač Australazijskog ispitivanja Covid-19 (ASCOT). kolovoza 2021.

“Sada je objavljen niz retrospektivnih pregleda i metaanaliza, koji se uglavnom slažu da su dosadašnje studije općenito bile niske kvalitete i visokog rizika od pristranosti, ali nude različite zaključke o tome poboljšava li ivermektin rezultate.”

U rujnu je Australska uprava za terapijsku robu (TGA) zabranila liječnicima da propisuju ivermektin off-label.

Liječnici opće prakse sada mogu prepisivati ​​ivermektin samo za stanja koja su odobrena od strane TGA, kao što su šuga i određene parazitske infekcije.

“Ove su promjene uvedene zbog zabrinutosti oko propisivanja oralnog ivermektina za navodnu prevenciju ili liječenje Covid-19”, rekao je TGA tada.

“Ivermektin nije odobren za upotrebu kod Covida-19, a njegova upotreba u široj javnosti za Covid-19 trenutno je snažno obeshrabrena od strane Nacionalne radne skupine za kliničke dokaze o Covidu, Svjetske zdravstvene organizacije i US Food i Uprava za lijekove.”

Ivermektin je prvi put otkriven 1975. i ušao je u medicinsku upotrebu 1981. Odobren je za ljudsku upotrebu 1988. godine.

Godine 2015., polovica te godine Nobelove nagrade za fiziologiju i medicinu dodijeljena je zajedno otkrivačima Ivermektina, Satoshi Ōmura sa Sveučilišta Kitasato i Williamu Campbellu iz Mercka.

Lijek se prodaje u ljudskim i životinjskim formulacijama.

Veterinari ga koriste za dehelmintizaciju domaćih životinja i goveda.

Za ljude postoji u obliku tableta i naširoko se koristi u Africi za liječenje crijevne strongiloidijaze i onhocerciaze – također poznate kao riječno sljepilo – koje su stanja uzrokovana parazitskim crvima.

Lokalne formulacije se također koriste za borbu protiv ušiju i kožnih oboljenja kao što je rozacea.

Kada se lijek uzima kako je predviđeno, rizik je nizak – međutim, kada se uzima u velikim dozama može uzrokovati ozbiljne nuspojave uključujući tešku mučninu i povraćanje te neurološke učinke kao što su vrtoglavica, napadaji i koma.

U kolovozu prošle godine, američka FDA je rekla Amerikancima da prestanu uzimati lijek pozivajući se na veterinarsku verziju.

FDA je priopćila da je zabilježila porast prijava pacijenata koji su hospitalizirani nakon samoliječenja ivermektinom.

“Ti nisi konj. Ti nisi krava. Ozbiljno, svi. Prestanite”, tvitala je FDA.

Čini se da se sada situacija preokreće.

IZVOR: news.com.au

CovidIvermektinJapanOmicron
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šugavi covid-19
2 godine prije

Kada obolim bit će to od šugavog covida-19.

ni konj niti krava
2 godine prije

Nisam ni konj niti sam krava!

Ozbiljno!

Bit ću šugav!

Smokva
2 godine prije

Aspirin se isto koristi za životinje, KONJE…. a koristan je za ljude..
Isto tako bude i IVERMEKTIN, ali tek dada spalimo ove nakaze koje nas ubijaju eksperimentalnim pripravkom otrovom…

Toxic_Zombie
2 godine prije

Pa cijela Indija je izlječena Ivermektinom i HCQom, ali to nećete čut na HRT Dnevniku u 19:00, treba gurat eksperimentalni genski tretman koliko je god moguće

Incog
2 godine prije

Ponavljam se, ali: j… lud, zbunjen, normalnog!

Max
2 godine prije

To se zna otpočetka.

Toxic_Zombie
2 godine prije

A i u Covid bolnicama bijele kute cjepljenima u tajnosti daju Ivermektin, on ih zapravo spašava, ne genska DNK terapija

A neg.
2 godine prije

Ne antivirusno nego antiparazitsko djelovanje!

ni konj niti krava
2 godine prije

Kaže meni FDA, ali to treba čitati, a vi dajte još minusa mi dajte! : 🙂

“Ti nisi konj. Ti nisi krava. Ozbiljno, svi. Prestanite”, tvitala je FDA.

Čini se da se sada situacija preokreće.

ni konj niti krava
2 godine prije

Kažem ja njima, FDA-u kažem:

Bit ću šugav!

Aleksandra
2 godine prije

A ne govore da su i vakcine još uvek u istim tim kliničkim ispitivanjima,i one su kao dobre,terapije koje daju ljudima po bolnicama i od kojih ljudi masovno umiru.

Japanac
2 godine prije

Kada bi to bio pravi koncenzus, vakcine bi izgubile licencu. One nisu odobrene, nego su puštene u promet kao urgentna preventiva, jer nije bilo druge alternative….

Osam Šezdeset
2 godine prije

Zar taj lijek za konje i krave? Ma ko bi li se nado? Ovdje jebe lud zbunjenoga, pa naravno da liječi, ne liječi valjda fajzerova gmo terapija!

Praetorian
2 godine prije

Ivermectin i Hidroksiklorokin su nocna mora Pfizeru i Moderni

nessy
2 godine prije

Tako je. Nisi konj, nisi krava. Slusaj MSM, ti si ovca.

SlučajniČitatelj
2 godine prije

Ivermectin koji liječi stotine milijuna Afrikanaca godinama, bez ikakvih značajnih nuspajava, odobren je i nagrađen, je kontroverzan, a eksperimentalno cjepivo, koje je godinu dana nakon stavljanja u pogon izazvalo mnoge “iznenadne” smrti i pobilo mnoge potpuno zdrave ljude (broj isplata životnog osiguranja porastao preko 200%) je regularno i uopće nekotroverzno.

Vrlo znamiljivo kako je u Africi broj mrtvih nesrazmjerno malen od tzv kineskog virusa, a imajući u vidu da se tamo Ivermectin koristi masovno, zbog nekih drugih medicinskih stanja, ali kao indirektnu posljedicu vidimo nemoć tzv kineskog virusa tamo.

TheBan
2 godine prije

Konačno je netko otkrio toplu vodu u ovom cirkusu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI