Je li ovo dokaz grafen oksida – Njemački kemičari pitaju BioNTech – Odakle dolazi siva boja u cjepivu?

Cjepivo - Grafen oksid
47 komentara

Ovaj vrlo zanimljiv članak pojavio se u Berliner Zeitungu. U njemu, četvorica uglednih Njemačkih kemičara, koji inače u potpunosti podržavaju mRNA cjepiva, kažu kako su primijetili nešto jako čudno. Naime, svi deklarirani sastojci cjepiva su bijeli i takvo bi trebalo biti i cjepivo. Međutim unutra se pojavljuje siva boja, odnosno razrijeđena crna. Njima nije jasno što bi to moglo biti i zabrinuti su da je kontaminacija, stoga su postavili pitanje osnivaču BioNTecha koji zajedno sa Pfizerom radi to cjepivo. A mi se možemo samo zapitati je li ovo konačni dokaz da se u cjepivu nalazi grafen oksid, o čemu smo puno puta pisali dosad, i koji je, zamislite slučajnosti, crne boje. Pročitajte i druga logična pitanja koja postavljaju.

Četiri renomirana znanstvenika napisali su pismo osnivaču BioNTecha Uguru Sahinu: Jörg Matysik, profesor analitičke kemije na Sveučilištu u Leipzigu; Gerald Dyker, profesor organske kemije na Sveučilištu Ruhr Bochum; Andreas Schnepf, profesor anorganske kemije na Sveučilištu u Tübingenu; Martin Winkler, profesor materijala i procesnog inženjerstva na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Zürichu. Profesori svoje pismo, koje je dostupno Berliner Zeitungu, formuliraju na dobronamjeran način. U osnovi su entuzijastični oko mRNA tehnologije.

Oni pišu: “Vrlo nam je uzbudljiva mogućnost stabilizacije mRNA tako da se može koristiti za cijepljenje. Razumijemo da ova biotehnološka inovacija može otvoriti vrlo značajne nove mogućnosti u medicinskoj praksi.” To im je važno “i za opće javno zdravstvo i za uspješnu kemijsku i farmaceutsku industriju”, smatraju profesori.

Jörg Matysik objašnjava u intervjuu za Berliner Zeitung: “S tehnologom mRNA, BioNTech koristi vrlo obećavajuću, ali i vrlo složenu tehnologiju. To se može uspješno koristiti u budućnosti, na primjer, u terapiji raka. Zbog moguće dobrog omjera koristi i rizika, bolesnik od raka može pristati i na eksperimentalno liječenje.” Međutim, situacija je drugačija s cjepivom protiv Covida-19. Matysik: “Kao kemičari, nemamo dojam da se ovaj proizvod trenutno može koristiti kao masovno cjepivo.”

Ključno pitanje za istraživače u BioNTechu glasi: “Cjepivo je bijela do gotovo bijela disperzija.” Profesori sada pitaju profesora Sahina, osnivača i izvršnog direktora BioNTecha: „Kako dolazi do ove značajne razlike u boji; gotovo sve korištene tvari su bezbojne, pa bi se očekivala bijela. Odakle dolazi nijansa sive? Jesu li to nečistoće?“ Andreas Schnepf objašnjava problem: „Moguće je da je tableta, tekućina ili disperzija obojena. Ali siva boja, tj. “razrijeđena crna”, teško da se stvara u procesu koji bi se očekivao. Moramo znati je li to kontaminacija. Kod tablete koja nije bijela postoji sumnja da je nešto pošlo po zlu. Ovdje trebamo pojašnjenje od BionTecha.”

“Kako se osigurava ujednačena kvaliteta proizvoda?”

Schnepf: “S pravom imamo vrlo visoke standarde u medicinskom sektoru kada je riječ o čistoći i usporedivosti proizvoda.” Schnepf i Matysik svjesni su velikih poteškoća kontrole kvalitete u tehnologiji mRNA. Postoji nekoliko metoda, kao što su metode raspršenja svjetlosti, koje omogućuju bilo kakav stupanj kontrole kvalitete. Schnepf: “Kao znanstvenici, vrlo smo zainteresirani čuti od BioNTecha koje se metode koriste u BioNTechu. Razgovarali smo s kolegama i do sada nismo uspjeli pronaći nikakva polazišta kako osigurati kvalitetu mRNA tehnologije za tako veliki volumen proizvoda.“ Profesori se u svom pismu posebno pitaju: „Kako je ujednačena kvaliteta proizvoda osigurana, ili kako možete osigurati da je i u kojoj mjeri mRNA koja se pakira prisutna u lipidnim nanočesticama? Nadalje, kako se kontrolira koncentracija lijeka mRNA u svakoj seriji i kako koncentracija lijeka unutar lipidnih nanočestica u odnosu na onu izvan čestica?”

Drugi problem koji zabrinjava kemičare su “komponente koje nisu odobrene za ljudsku upotrebu” koje se koriste u cjepivu. To se odnosi na “komponente ALC-0159 i ALC-0315 koje se koriste za stvaranje lipidnih nanočestica”, koje “nisu izravno odobrene za upotrebu na ili u ljudskom tijelu”. Sigurnosno-tehnički list za ALC-0315 opisuje “da ALC-0315 iritira i oči i kožu ili sluznicu”. Schnepf ovdje vidi problem: „Ako može iritirati oči ili kožu, što je s odnosom prema tkivu? Ovdje nam treba jasnoća.” Matysik: “BioNTech radi s najboljim dostupnim tvarima kako bi ova složena smjesa uopće bila stabilna.” Međutim, ovo je vrlo složen proces s lipidnim česticama jer je to proces samoorganizacije. “Kontrola je vrlo teška.” Profesori se posebno pitaju u svom pismu: „Postoje li trenutno u tijeku ili planirane studije za lokalizaciju mjesta na kojem se nalaze tvari koje se koriste samo kao aditivi nakon primjene? Postoje li neke druge planirane ili u tijeku studije za utvrđivanje toksikoloških učinaka tvari ili njihovih produkata biorazgradnje?”

Konačno, znanstvenici se bave izvješćima o nuspojavama. Oni su zabrinuti jer se čini da postoje različite nuspojave za različite brojeve serija. Schnepf: “Stvarno ne bi trebalo biti, jer sve bočice moraju sadržavati iste stvari.” Međutim, istraživači vjeruju da je moguće da bi visoki proizvodni tlak mogao dovesti do različitih rezultata u pojedinačnim serijama, što je “nepodnošljivo”, zato žele znati od BioNTecha jesu li “nuspojave povezane s malim brojem serija”. Konkretno, u svom pismu pitaju: “Kako se ova okolnost može objasniti i po čemu se ove serije razlikuju od ostalih, te da li se ulažu napori da se ovaj važan aspekt pobliže ispita, posebno u pogledu osiguranja kvalitete?” Postoje li ili se planiraju kliničke studije za istraživanje nuspojava i njihovih uzroka te povećanje sigurnosti novih cjepiva protiv Covida?”

“Informirana odluka”

Na kraju, kemičari pišu: “Neke nuspojave se javljaju brzo nakon cijepljenja, mnogo brže nego što bi se očekivalo da su povezane s stvaranjem proteina šiljaka. Ovdje bi bila vjerojatnija toksična ili alergijska reakcija, koja bi se mogla suziti daljnjim istraživanjima sastojaka.” Pitaju Sahina jesu li “takve istrage u tijeku ili su planirane”. Sve u svemu, prema Matysiku, “problemu nuspojava se mora posvetiti puno više pažnje i u ovu raspravu moraju se uključiti i liječnici koji moraju savjetovati pacijente”.

Kemičari sada čekaju odgovore od BioMTecha. Međutim, oni razmatraju slanje proširenog kataloga pitanja tijelima nadležnim za sigurnost lijekova, poput Instituta Paul Ehrlich (PEI), zbog važnosti ovog pitanja. Andreas Schnepf: “Za zakon o obveznom cijepljenju, ali i svaki pojedinac koji se cijepi, treba čvrstu osnovu znanja kako bi mogao donijeti informiranu, osobnu odluku”. Uz “trenutne informacije dostupne od BioNTecha”, ova baza podataka još nije dostupna u vezi s cjepivima protiv Covida 19.

Berliner Zeitung zatražio je od BioNTecha i PEI-a izjave o pitanjima znanstvenika.

IZVOR: berliner-zeitung.de

BioNTechcjepivoGrafenGrafen oksidvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

unaprijed informacija za kabalo-trolove ovdje:

Berliner Zeitung je inače mainstream list lijevo-liberalne orjentacije, koji podržava korona mjere i cjepanje

ledeno doba
2 godine prije

kabalini RKI (Institut Robert Koch) i PEI (Institut Paul Ehrlich) naravno će reći– ma nije to ništa, sve je u redu, siva boja dolazi od stalno sivog, oblačnog vremena u njemačkoj RKI je državna institucija tamo, koja ima ulogu kao HZJZ kod nas. PEI je također državna instuticija, koja ima ulogu kao HALMED kod nas.. RKI je za vrijeme nacizma također sudjelovao u nacističkim eugeničkim programima eutanazije. sa Rokefelerovim parama. a danas je u mreži kabale, RKI je sudjelovao na više vježbi kabale zadnjih 10-ak godina.a gates mu je donirao lovu Predsjednik RKI-ja, veterinar Lothar Wieler član je 2 organizacije povezane sa Gatesovom zakladom, te je i člana akademije Leopoldina, (savjetnički organ njemačke vlade za diktatorske mjere), gjde sjedi zajedno sa svojim pajdašima, Ivanom Đikićem, Stipanom Jonjićem, Nenadom Banom, Merkeličinim mužom-Joachimom Sauerom, Jensom Scholzom (brat novog njemačkog kancelara),.. i glavnim kineskim virusologom Gao Fuom (šef kineskog “HZJZ”-a, CCDC).. svi su… Čitaj više »

MKD
2 godine prije

Achtung, Achtung, daje se na znanje …

Salinas
2 godine prije

Siva odnosno razrijeđena crna boja su u svrsi jednostavnog podsjetnika koja boja odjela je prikladna za izabrati za ceremoniju ukopa primatelja vakcine.nema to nikakve veze sa grafenom.

Metabaron
2 godine prije

Ovo STVARNO izlazi van , sve vise I vise , pitanje je vremena kad ce istinu objelodaniti svi mediji – a onda ce tek nastati tarapana – vidi se po upisima Brkatog praseta I ostalih pavijanskih isprdaka da vide kako se plima okrece pa vise ne znaju sto bi izmislili – instrukcije iz centrale vise nisu tako ohrabrujuce pa se pocinju pitati sto ce s njima biti – pa nece ih valjda njihovi treneri ostaviti na cjedilu nakon tako vjerne sluzbe …
Jel’ citas ti ovo , Brkato prase !?
Ne zavaravaj se da ces izvuci zivu tu ogavnu debelu lazljivu svinjsku glavu …

Zagten
2 godine prije

Odgovor ce biti u stilu doktora Kreutzera iz Alan Forda, znanstvenika koji voli sendvice od salame i majoneze..veceg strucnjaka od ovih danasnjih kakav bio da bio…

Salinas
2 godine prije

Boje su u nama…

doktor frenky
2 godine prije

Možda se tu samo rad o dobroj staroj plijesni sive boje.

Ruke se i njome mogu sasvim lijepo zaprljati.

O sinergijskim efektima cjepiva, grafena i plijesni sve će vam objasnit u članku spomenuti znanstvenici.

O brojnim nijansama sive konzultirati književne i filmske kritičare.

O širenjima sive boje radijalno oko centra sve znaju vaši pouzdani radiokomunikatori.

O glasinama sivih boja najbolje znaju politički komunikatori i PR-epredeni stručnjaci prodaje magle počevši od obližnje birtije pa do fakulteta i gla(sv)nostrujaških medija.

O sivilu ekonomske stvarnosti najbolje znaju ekonomski kritičari i mutikaše usmjereni prema 1% najbogatijih, odnosno 10 najbogatijih obitelji.

Nema tome kraja!

Za svakoga ponešto! Nikome dovoljno!

roberto
2 godine prije

Evo još malo izjava njemačkog ministra zdravlja.. Njemački ministar zdravlja kaže da su tiranska ograničenja Covid-19 za necijepljene temeljena na “softverskoj grešci” Nakon što je mjesecima terorizirao necijepljene, njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach povlači se i okrivljuje svoje ranije izjave o “pandemiji necijepljenih” “softversku pogrešku”. U studenom 2021. novinske kuće izvještavale su o povećanju broja “incidenata” u Hamburgu. Tvrdi se da je u samo nekoliko dana stopa oboljelih od Covid-19 porasla sa 111,6 osoba na 100.000 na 160 osoba na 100.000. Kako je studeni odmicao, taj je broj porastao na 209,2 slučaja na 100.000 ljudi, da bi na kraju mjeseca skočio na rekordnih 223,3 slučaja na 100.000 ljudi. Ove nevjerojatno visoke brojke, za koje je sada otkriveno da su u cijelosti proizvedene, korištene su kao izlika da se legitimiraju covid ograničenja nazvana “2G”. Te mjere uključivale su da ljudi moraju biti cijepljeni ili “oporavljeni” od pozitivnog testa na Covid kako… Čitaj više »

preseren3
2 godine prije

To je več prošle godine potvrdila žviždačica, koja je izvjestila šta Pfizer krije, Karen Kingston.
Opet pronalaze toplu vodu. Jednima je mrsko potražiti video na BitChute…

Mirko
2 godine prije

Zar muž Ursule v. d. Leien nije neki glavonja u BionTechu?

mirko
2 godine prije

Cuti pi.ko!

Dražen
2 godine prije

Da li ti vrsni kemičari u svom istraživačkom radu koriste modernu tehnologiju, pogotovo sofisticirane mikroskope, te ostalu laboratorijsku opremu kojom bi se mogao analizirati
sastav tzv. “cjepiva” ?? Sada se čude k’o puran dreku zbog sive boje i šalju pismeni upit šefu farmako-mafijaške firme. Ha ha hahaha.

BTK
2 godine prije

Ako sam ja antivakser ti si pro-ser.

Dupla Kamilica
2 godine prije

Eto pro-seru, znaš šta ti kola venama.

Max
2 godine prije

To je to.

Peter Tosh
2 godine prije

Jutarnji list objavio clanak: Razotkrio lazni med na zagrebackoj trznici: Prevaranti su pali, evo kako sam prepoznao da nije pravi…
A vi se jebete oko ovih sporednih problema…zamisli natuc se falsega meda …I, onda krive vakcine sta ljudi idu na vjecna lovista

petar schroder
2 godine prije

BILL GATES FINANCIRA RKI Robert Koch institut kao i labor DR Dorsten u Berlinu Svi znamo da je Bill Gates govorio prije 5 godina da se nada da ce vakcinom smanjiti 15 posto stanovnistva, a prije 15 godina je govorio da bi svijet bio idealan kada bi na zemlji samo bilo 750000 stanovnika Virus i vakcine dolaze iz istoga labora i mutiraju od DR FAUCIJA DO BILL GATES PA DO VLADA,koji vrse pritisak na stanovnistvo da taj ekspiriment primimo.

Jomla
2 godine prije

Kako reče jedan komentator:
NIJE “VAKCINA” ZBOG VIRUSA, VEĆ JE VIRUS ZBOG “VAKCINE”!

nepoželjni
2 godine prije

“…četvorica uglednih Njemačkih kemičara, koji inače U POTPUNOSTI PODRŽAVAJU mRNA cjepiva…”
…popi.sham se na njihov “ugled” !

Alex
2 godine prije

Joj, kak ste pametni…

Boba Lazarević
2 godine prije

Ti se ne bojiš jer vjerojatno udišeš i azbest za doručak.

Grafen oksid ima ista toksična svojstva kao azbest. Ne vjeruj mi na riječ, provjeri.

(Znam da nećeš jer te ne zanimaju činjenice nego trolanje)

Rat i mir
2 godine prije

Gospodine Mariću za vašu informaciju grafen oksid je proziran, a ne crn niti siv

nessy
2 godine prije

Ovoga turcina treba pocastiti na turski nacin, ostar kolac, i majstor nabijac.

tihobl
2 godine prije

Ta siva boje je temeljna nitro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI