Još jedna ostvarena teorija zavjere – škola u Britaniji počinje djecu hraniti insektima

Klaus Schwab UK
164 komentara

Točno kako su govorili teoretičari zavjere, i što su potiho najavljivali iz Svjetskog Ekonomskog Foruma, tzv. klimatska kriza će se iskoristiti kao narativ o neodrživosti proizvodnje mesa i prehranu populacije će se polako prebacivati na insekte, a najbolje mjesto za početi sa takvim stvarima su, naravno, djeca. Djecu treba hraniti kukcima kao dio plana da se nova generacija prebaci s mesa na kukce – i uvjeri roditelje da slijede njihov primjer.

Učenicima u četiri osnovne škole u Walesu bit će ponuđeni kukci da jedu u sklopu projekta za procjenu apetita djece za “alternativnim proteinima” kao što su cvrčci, skakavci, svilene bube, skakavci i brašnari.

Istraživači se nadaju da će njihova otkrića dati naznake o tome kako najbolje educirati djecu o ekološkim i prehrambenim prednostima jestivih insekata diljem Ujedinjenog Kraljevstva, a potencijalno i u inozemstvu – i, zauzvrat, njihove roditelje, jer svijet nastoji pomoći okolišu smanjenjem konzumacije mesa.

Projekt, koji počinje ovog tjedna, koristit će ankete, radionice, intervjue i fokus grupe kako bi istražili razumijevanje i iskustva mladih o alternativnim proteinima.

Istraživači su se udružili s učiteljima i nadaju se da će mnogi od pet do 11 godina u studiji biti voljni kušati neke jestive kukce kako bi vidjeli jesu li im ukusni.

“Želimo da djeca za sada razmišljaju o alternativnim proteinima kao stvarnim stvarima, a ne samo kao o hrani za budućnost, stoga je isprobavanje neke od ovih namirnica ključno za istraživanje”, rekao je Christopher Bear sa Sveučilišta Cardiff.

“Iako se jestivi insekti – za sada – ne prodaju u velikoj mjeri u Velikoj Britaniji, oni čine dio prehrane oko 2 milijarde ljudi diljem svijeta. Mnogo toga je u dijelovima svijeta gdje su dio dugogodišnje kulinarske tradicije. I sve su popularniji drugdje”, rekao je.

Studija iz 2020. procijenila je da je 9 milijuna europskih potrošača jelo kukce u 2019., a predviđa se da će se taj broj povećati na 390 milijuna do 2030., prema Međunarodnoj platformi insekata za hranu i hranu za životinje (IPIFF), dobrotvornoj organizaciji za proizvodnju insekata.

Promicale su ih organizacije poput Ujedinjenih naroda zbog njihovih potencijalnih ekoloških i nutritivnih prednosti, te kao potencijalnog doprinosa globalnoj sigurnosti hrane, istaknuo je dr. Bear.

Carl Evans, ravnatelj osnovne škole Roch Community u Pembrokeshireu, koja sudjeluje u projektu, rekao je: “Postoji važna veza između naše lokalne zajednice, proizvodnje hrane i širih globalnih pitanja koja okružuju održivi razvoj.”

“Ova su pitanja važna za djecu, ali ih je teško razumjeti i često ih mogu zbuniti”, dodao je.

Verity Jones, sa Sveučilišta zapadne Engleske u Bristolu i uključena je u studiju, ima prethodno iskustvo s djecom i jestivim kukcima te je uvjerena da oni mogu biti moćna sila za promjenu ponašanja svojih roditelja o ovom pitanju.

“Mnoga djeca imaju moć gnjaviti, tako da u nekim slučajevima mogu biti veliki faktori promjene prehrane unutar obitelji”, rekla je, dodajući da komadići insekata nalaze svoj put u mnogim namirnicama koje jedemo svakodnevno.

“Svatko jede kukce svaki dan – u svakih 100 g čokolade nalazi se preko 30 dijelova kukaca… kruha, voćnih sokova, hmelja… kako bih vam rekla, jedete kukce”, rekla je.

“I otkrila sam da, kada djeca znaju da su insekti već, po samoj prirodi obrade, u mnogim namirnicama koje jedemo; i uvjereni su da se neće razboljeti ako ih pojedu, vrlo su otvoreni za pokušaj”, rekla je – iako su u većini slučajeva puno sretniji što ih jedu mljevene nego cijele insekte.

“Sva istraživanja, za odrasle i djecu, pokazuju da su cijeli insekti odbojni, ali samljeveni insekti u hrani su vrlo prihvatljivi. Nitko ne voli ideju da ima hrskavo krilo ili antenu među zubima. No, zapravo, djeca su češće birala hranu koja sadrži jestive insekte u odnosu na uobičajene mesne proizvode ako im se pruži mogućnost”, rekla je.

Djeca znaju biti gadljiva, baš kao i odrasli – ali moje prethodno istraživanje pokazalo je da je sve u pripremi i predznanju. Ako su djeca svjesna odakle su, da se neće razboljeti, da su zapravo zdrava i da već zapravo jedu kukce (iako u malim količinama), to smanjuje faktor odvratnosti i još ga malo više normalizira.

“Moje istraživanje pokazuje, kao i kod odraslih, da je veća vjerojatnost da će dječaci prvo probati novu hranu – ali općenito se čini da su i dječaci i djevojčice voljni jednako probati”, rekla je.

Izvor: inews.co.uk

insektiKlaus SchwabUKVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
164 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DobrotaJeIzbor
2 godine prije

Portal nemilosrdno cenzurira, ne dopušta mi da vam pokažem neke vrlo zanimljive materijale, pa samim time i jednu jedinu istinu, koja bi vam pokazala kako stvari stoje. Stoga sam odlučio ‘bacat mrežu’ na nove, aktualne članke, pa tko ima oči – neka vidi. S obzirom da imam prilično veliku količinu materijala te u različitim oblicima, evo vam zasad ovako, šta je dovoljno za početak, te da vas zaokupi na neko vrime. Potrebno je samo da pokažete malo volje i odvojite nešto vremena te da razumijete engleski ili da vam neko prevodi! Sadržaj je izniman i jedinstven, takvo nešto još niste vidili, stoga bacite oko – nećete se razočarat, obećavam vam!: Youtube – kanal po imenu ‘GoodFightMinistries’, možete počet sa sljedećim playlistama: ‘TheySoldTheirSoulsForRock’n’Roll’, ‘Music Exposes’, ‘Hollywood Exposes’, ‘DCs&Marvels War on God’. Kasnije, nakon nekog vremena (dok prolazite kroz ovo), ako ćete bit zainteresirani – pitajte, kao šta rekoh, iman podosta materijala.… Čitaj više »

DobrotaJeIzbor
2 godine prije

Klaus says: thou eat ze bugs! Ze bugs good, thou be happy!

eks
2 godine prije

Zapadom vladaju sile tame i zla. Zbog toga Rusija mora postaviti liniju izmedju istoka i zapada i sačuvati normalnost na istoku . Svo zlo dolazi od Vašingtona i Londona .

Slow motion
2 godine prije

🤣🤣🤣🤣
Jesu li kukce prije mljevenja nafilali cjepivima??

Edo
2 godine prije

Buduci da su zapadnjaci slijepo vjerovali u covid mjere,proboli se preko 90%,ne bi me čudilo da vjeruju i ovo tj da za spas klime trebamo prestati jesti meso i početi jesti kukce.Pa ce neki brižni roditelji,Gretini sljedbenici ponosno hraniti djecu sa ovim

Ja to onako
2 godine prije

Dobro je,ja sam se zabrinuo da deca ne ostanu gladna.

Гавран
2 godine prije

Neki pokušaji u pravcu konzumiranja ljudskog mesa već postoje. Religija je zastarela i nije u trendu. Dakle ništa nas ne obavezuje da ne budemo progresivni i praktični. Svaki sused je dobar izvor proteina ukoliko nije previše mator i žilav.

Gagi
2 godine prije

Fakt: svi svjetski mocnici nisu u stanju da kontroliraju epidemiju gripe, ali su odlucni ishranom kukaca i povecanjem poreza “utjecati” na temperaturu planete Zemlje. Da nije smijesno, bilo bi tuzno.
Jedna vulkanska ozbiljnija aktivnost bi mogla pola covjecanstva zbrisati s lica zemlje a ovi se nasli da kontroliraju bioritam planete i s povrsine.

tuf
2 godine prije

Sjećam se da su prije cca. 3 godine u RH pokušali kroz Kaufland profurati gamu prehrambenih proizvoda temeljenih na kukcima. Čekali su s već pripremljenim proizvodima (znači cijeli lanac je već bio pokriven: europska uzgajališta, prerada, distribucija i marketing) da se na razini EU odobri regulativa koja im ide u prilog. Naravno da se proces završio s pozitivnim ishodom po njih (kako slučajno, nemaju s tim lobisti veze, naravno da ne) i već za par dana su distribuirani letci po Zagrebu a proizvodi našli mjesta na policama. Ali, avaj, prenaglili su se u svojim kalkulacijama i očekivanjima. Naši ljudi, navikli na tradicionalnu prehranu, s podsmjehom pa i otvorenim ismijavanjem su ubili cijeli plan jer proizvode jednostavno – nisu kupovali. Badava potkupljivanje Bruxellesa, badava reklamni letak i cijeli proces proizvodnje. Nisu ispoštivali osnove osnova bihevioralnog konzumerizma – građane moraš pomalo, subliminalno kondicionirati kako bi prihvatili novu stvarnost. Alternativno ako želiš ići… Čitaj više »

BTK
2 godine prije

Kao dijete sam gledao neku seriju ili nešto, australsko mislim. Neki su usred ničega morali naći nešto za jesti i onda je trebalo znati naći tog velikog crva ili ličinku, bijelo i kolutićavo miga u ruci. Krcne ga zubima i posiše kao škampa. Glad ne pita (soli? papra?).
a i škampi su strvinari, smećari, inače.

radoznalo_mače
2 godine prije

Ima puno većih i hranjivijih nametnika na planetu nego što su sićušni kukci. 😉
To će valjda reklamirat u sljedećoj fazi. Velja je bio ispred svog vremena.

Lucija, prva
2 godine prije

Jedu kukce u nekim dijelovima svijeta? Pa naravno da jedu. Jedu i ljude u nekim dijelovima svijeta. Da ti πzda materina! Šta smo mi ovdje prošli 2svjetska rata, izmislili znanost i civilizaciju, da bi ti meni gurao – kukce? Đu.brad jedna. Mi se 40 000 godina razlikujemo od one populacije što je ostala na Arabijskom poluotoku. Do kada nad mislite ponižavati? Samo nek to vidim na policama. Nemojte se zavaravati da je to bezopasno. Majmuni imaju kukce na jelovniku. Kako to prolazi tržišne i sanitarne inspekcije? Ili veterinu? Jeste svjesni da svaka vrsta ima svoje parazite? I svoje bakterije i viruse, svoju mikrobiotu? Bakterije u našim crijevima čak djeluju – dokazano na rad mozga. Ovdje su se početkom 20. st jeli ježevi u Istri, mačke u južnoj Italiji… Ali nikad, u povjesno poznato vrijeme ovakve stvari. P.S. Da, izmislili su i drugi civilizacije. Baš me briga za njihove. Najstarijim civilizacijama… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 godine prije

“Studija iz 2020. procijenila je da je 9 milijuna europskih potrošača jelo kukce u 2019., a predviđa se da će se taj broj povećati na 390 milijuna do 2030.”

Svakakvih budala na ovom svijetu ima koje pišu i ovakve gluposti, a najžalosnije je da autore ove studije plaćaju porezni obveznici i da ih politička bagra na vlasti prikazuje kao relevantne.

Fallout Boy
2 godine prije

Mi teoretičari smo smo uvijek u pravu, i kad nismo-jesmo. Sve dojde na naše na kraju.A ovčice bleje. Ovčice koje lako mogu postat majmuni ak popuše majmunske boginje kaj i kak su koronu.

petar schroder
2 godine prije

Dali je netko od vas vidio sutonu kako izgleda? Evo ga .Protiv ovoga pomaze samo molitva i post

ad astra
2 godine prije

Strašan je taj zapad. Ne idite tamo. Ostanite kod kuće. Bit će bolje vama a i zapadu. Ili možda da krenete ka istoku. Ne treba daleko. 2000 kilometara i nastanite se. Čist zrak, čista voda, nema buke, pšenice za izvoz. Svima lijepo pa i nama.

Max
2 godine prije

mater im j.. ti su luđi od moje matere koja me svakodnevno prehlađuje otvaranjem prozora dok ovo pišem šinja propuh.

Bobi
2 godine prije

Koliko smo pojeli crvi u trešnjama i još sirovih! Ajde bolje kukce i još pečene nego hrana iz laboratorija!! Ali ZLO je ta agenda mijenjanja svijeta, svjetonazora i narodnih običaja u sklopu uništavanja svake nacionalnosti!!

Janoš
2 godine prije

Baš me zanima kakav okus imaju ćevapi od skakavaca.
🙂

matisa
2 godine prije

kad vec ljudi jedu tudja g vna mogu i vlastita i ustedit na pripremi i odvodnji he he a obrok svjez i topao svjetska laprdala neka prvi daju primjere i ispruze tanjure

Dani
2 godine prije

E kad si skuham perkelt od svilenih buba sa domacom tjesteninom! Samo mrdam usima i tovarim

łedeno doba
2 godine prije

kinezi i ostali azijati odavno jedu kukce i svake moguće životinje..
U Kini ili naporimjer Tajlandu, na svakom koraku ih prže

Legendarni Grk
2 godine prije

Britanci masovno umiru nakon cijepljenja u kratkom roku – tu su službeni podaci: Da bi se svijetu reklo što se nalazi u 55.000 internih Pfizer dokumenata koje je FDA zatražila od suda da drži pod tajnom 75 godina. Po sudskim nalozima, ti su dokumenti prisilno objavljeni. Pfizer (a time i FDA) znao je do prosinca 2020. da cjepiva protiv mRNA ne djeluju – da su “propadala u učinkovitosti” i predstavili su “neuspjeh cjepiva”. Jedna nuspojava cijepljenja, kao što su znali za mjesec dana nakon masovne 2020. godine, bila je “Covid”. Pfizer je u svibnju 2021. znao da su srca 35 maloljetnika oštećena tjedan dana nakon ubrizgavanja mRNA – ali FDA je mjesec dana kasnije izvadio EUA za tinejdžere, a roditelji nisu dobili priopćenje za javnost o štetama na srcu do kolovoza 2021., nakon što su tisuće tinejdžera cijepljeni. Ured za nacionalnu statistiku otkrio je da je između siječnja 2021. i… Čitaj više »

Andreja
2 godine prije

Sotona se hrani kukcima i bubama..

łedeno doba
2 godine prije

Leopoldinac, kabalče, ljudski ološ i smrad, viru-serolog Stipan Jonjić….poznati paničar, u zadnje 2 godine, zajedno sa pajdom mu Đikićem (također Leopoldinac), opet je kenjao nešto o koroni i majumunskim boginjama i tu mu se omakla i jedna izjava, koju bi ovaj portal čak mogao istaći u zasebnom članku
Kako prenosi dalmatinski portal, Jonjić je za kabalinu televiziju N1 rekao:

‘Rado bih predviđao, ali je predviđanje kad je u pitanju covid nezahvalno jer su sva ranija bila pogrešna’

ah stvarno…
znači ova lopina nehotice priznaje, da su on, i ostali psi lajavci i lažovi kabale: Đikić, Alemka, Trogownjača, Čičin-Šain, Kakić, Srića, Kolarić, Ivo Ivić..itd… sve pogriješili, kada su stalno udarali najcrnja predviđanja u zadnje 2 godine

Brr
2 godine prije

Napokon ce reptili moci naruciti omiljeno jelo u restoranu.

xxx
2 godine prije

coece, zar je tako tesko prestati sa mesom skroz, pa nije to heroin pa da moras, ili je

2 godine prije

Spremaju nas na vraćanje kršćanskim tradicijama, ali samo onim gastronomskim, nikako (i nedajbože) moralnim, tima je zabranjen povratak. Hranio se kukcima, navodno, i Ivan Krstitelj. Ali divljeg meda nećemo dobiti. I uopće nikakvog meda. Možda malo octa u spužvi kad budemo na križu. 🙂

Dokurčilomi
2 godine prije

Malo ste se zajebali. Hvala …. do oružja se uvijek lako može doći. Ukoliko dođe do kakvih nemira, gladi, žeđi prvo prema kućama bogatih političara, uspješnih poduzetnika iz pretvorbe i sličnima. S druge strane radije ću postati ljudožder (mislim opet na navedene i njihove bližnje) prije nego što ću žderati kukce.

goran
2 godine prije

pa probao bih pečene skakavce čuo sam da su ukusni

Bones
2 godine prije

Ne razumijem…. Ako hrana ne ugrožava zdravlje potrošača, ukusna je, prihvatljive cijene i još je bogata proteinima, u čemu je problem????…. Ali ozbiljno

2 godine prije

Znači, prvo je bila faza “Godine koje su pojeli skakavci”, a sada mi moramo jesti te skakavce… I to čak bez da je prva faza završena. Fino, bogami.

łedeno doba
2 godine prije

stari film “soylent green” ( u Yu je naslov tada je bio preveden kao “Zelena hrana”, sa Charltonom Hestonom u glavnoj ulozi, snimljen ranih 70-ih godina, dakle prije 50-ak godina radnja tog distopijskog filma je smještena u godinu 2022-u…. prenaseljenost, nestali svi resursi..itd. New York ima 40 milijuna stanovnika… samo bogati imaju stvarnu hranu… dok svi ostali jedu hranu zvanu “soylent ” red (crveni) i gelb (žuti), koja izgleda kao male sintetičke kuglice, veličine klikera, koje se proizvode od soje i drugih biljaka i navodno pune proteina i hranjivih materija, tako da se mogu nahraniti velike mase stanovnika… ali Heston u tijeku filma otkriva da se najnoviji proizvod koncerna koji proizvodi te hranjive kuglice, “soylent green”, ne sastoji od nekih biljaka i planktona, kako su tvrdili šefovi koncerna, već od samljevenih dijelova umrlih ljudi… Film je snimljen po romanu Harry Harrisona… a Harrison je ideju za roman uzeo baš iz… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Sto Im je sljedece na meniju ?! Stakori ?!

Hezbollah
2 godine prije

Prije nekih 20-25 godina svjedočio sam nečemu što mi je tada bilo smiješno, a i sad kad se prisjetim. Imao sam dvije mačke, kojima se u hranjenju uvijek pridružio jež, jeo je s njima mačju hranu i mesne otpatke(ali ne doslovno od patke). Jedne noći su se na obližnju banderu zalijetali leteći skakavci i padali na zemlju, mačke i jež, su te koji su pali žderali do iznemoglosti. Poslije otprilike 3 sata, mačke i jež su povraćali sve one skakavce koje su pojeli. Do tada sam puno puta vidio kako mačka povraća, ali jež!? Šteta što nisam snimio! Tadašnji mobiteli nisu imali tu mogućnost.

Lucija, prva
2 godine prije

Evo prigodno…

Singapurci rade pivo od URINA I OTPADNIH VODA.

“Brеw је тропско светло пиво за које се тврди да има “препечен, медени укус”, иако се пре кувања састоји од урина и отпадне воде.

Сингапурска агенција за воду предложила је ново занатско пиво које се углавном прави од отпадних вода како би се решили проблеми несташице воде, наводи Independent .

Сингапур већ рециклира отпадну воду како би сачувао вредне залихе чисте воде, користећи оно што назива “NEWater” углавном у индустријске сврхе и климатизацију.

Током сушних периода, рециклирана вода се додаје у резервоаре, а затим се чисти да би се касније користила као вода из славине”

Pitanje: ima li Singapur previše ljudi? Da ili ne?
E, neka takvi jedu kukce.

Pitanje 2. Shvaćate li vi kakav je plijen Balkan?

Ogi
2 godine prije

Zbog enormno brzog razmnozavanja, najvise proteina imaju zohari. U kontrolisanim uslovima njihovog higijenskog uzgoja, kabala vidi savrsen plan ishrane populacije. Tko misli, da ovo nema veze sa religijama, itekako se vara. U svim svetim knjigama religija, pise “mrtvi ce ustajati”…u prevedenom znacenju, mrtvi ljudi su zombiji. A sta zombiji jedu? To definitivno nije slucajno. Vec sada imamo ogromnu populaciju hodajucih zombija, doslovice. Definicija ne mora biti da umres i ustanes iz groba, dovoljna je ova definicija da se rodis, odrastes, nemas svoje ja, nemas vjeru, nemas naciju, nemas nista….isprazna ljustura koja prati glas medija, radi sto i vecina ukalupljeno, poslusan si, bivas stoka za cijepljenje, ucestvujes u razvratu…itd…itd… Ne zaboravite da ogromnom broju ljudi na planeti da i kad kazes da mora uzeti to nesto i da ce umrijeti ako uzme to nesto, oni ce uzeti bespogovorno ako stvoris ambijent da to vecina bespogovorno radi. To su zombiji medju nama,… Čitaj više »

rade iz niša
2 godine prije

agenda bezmesne hrane ima za cilj vjerojatno stvoriti generaciju bezmudih slabića. jako me zanima utjecaj mesa na razvoj mozga, npr. što bi se dogodilo da djecu hranimo isključivo bezmesno od rođenja, ali mislim da bi rezultat bio katastrofalan.

Blagoje
2 godine prije

Klaus jedi govna.

Rimtutituki
2 godine prije

Oni kad neko usere citac clanak i diskusiju prvim komentarom. Unate li koliko ljudi prekine citat,poslije ovakvih soinova? Puno.

Tim Kunić
2 godine prije

Samo neka papaju i ne prilaze mojima sa tanjurom crva, da ih crvi ne bi papali.

ANTIPROTIVNI
1 godina prije

A zamislite ovog masnog crva Klausa Schwab vrtiti na raznju jedno 4-5 sati mozda i 6 dok se sva mast ne otopi pa onda nasjeckati i hraniti kucne ljubimce da bude barem neke koristi od njega.

sveti petar
1 godina prije

obratite pažnju na facu uncle klaus-a…kao da je upravo pojeo to sranje koje se reklamira…što to govori…?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI