Kalifornijski zakon bi vakcinaciju učinio obaveznom svim zaposlenima

Obavezne vakcine
10 komentara

Demokratski poslanici u državnoj skupštini žele da natjeraju sve zaposlene da se vakcinišu protiv Covida-19.

Zvaničnici Demokrate u Kaliforniji predstavili su zakon koji bi primorao kompanije da zahtjevaju od svojih zaposlenih da budu u potpunosti vakcinisani protiv Covida-19 ili se suoče sa kaznama i drugim posljedicama.

Poslanica Skupštine Kalifornije Buffy Wicks – demokrata koja je radila na predsjedničkim kampanjama bivšeg predsjednika Baraka Obame 2008. i 2012. – predstavila je zakon u četvrtak zajedno sa kolegama demokratama iz skupštine Cecilia Aguiar-Curry, Evan Low i Akilah Weber.

„Ovaj zakon bi zahtijevao od poslodavca da zahtijeva od svake osobe koja je zaposlena ili nezavisni ugovarač i koja ispunjava uslove da primi vakcinu protiv COVIDA-19, da pokaže poslodavcu ili njegovom ovlaštenom agentu dokaz da je ta osoba vakcinisana protiv COVIDA-19“, predložen je prijedlog zakona, izuzimajući samo one sa zdravstvenim stanjem ili „iskrenim vjerskim uvjerenjem“ koje bi ih spriječilo da se vakcinišu.

Poslodavci bi tada morali da pokažu državnim organima dokaz da su zaposleni ispoštovali uslov do 23. januara ili ih čekaju kazne.

Samo savjet Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u kojem se navodi da vakcinacija protiv Covida-19 više nije neophodna može poništiti zakon, ako bude usvojen.

Wicks je ranije izradila drugu verziju zakona koja bi omogućila zaposlenima da se podvrgnu sedmičnom testiranju, ali je ova odredba izbačena iz zakona koji je predstavljen u četvrtak.

Skupština tvrdi da njen prijedlog zakona znači „vraćanje u neki osjećaj normalnosti kako bismo mogli da nastavimo sa svojim životima“.

„Ljudi žude za stabilnošću… Zajedno možemo da ostvarimo tu stabilnost.“

Senator države Kalifornija Scott Wiener, koji je koautor zakona, izjavio je da je „put do normalnosti kroz široku vakcinaciju. I tačka.”

Wiener je koautor nekoliko kontroverznih zakona Kalifornije, uključujući i zakon iz 2017. koji je smanjio kaznu za svjesno zaražavanje druge osobe HIV-om od krivičnog djela do prekršaja. Prijedlog zakona je usvojen u oktobru te godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
1 godina prije

>Senator države Kalifornija Scott Wiener, koji je koautor zakona, izjavio je da je „put do normalnosti kroz široku vakcinaciju. I tačka.”
Ovi nisu izgubili kompas, oni su potuno izgubili pamet !
Prvo neka dokažu da su svi vakcinisani potpuno imuni na tkz bolest Covid-19, znači ni jedan sa simptomima, ni jedan vakcinisan pozitivan na njihovim testovima.
Kada to dokaže onda njegova tvrdnja ima smisla i tačka !

Pravednik
1 godina prije

Nema to veze sa bolešću, već radi implementacije tehnologije a sve radi 4. ind.revolucije, digitalnog novca, potpune kontrole,…itd…
Sve su oni rekli pa čak i napisali.
Pročačkati treba malo stranice UN-a, Klausa Schwaba, Blomberga itd…

Keki
1 godina prije

Osim vlastodržaca naravno, oni su i dalje izuzeti od cijepljenja.

brankica
1 godina prije

njegovo prezime me ponukalo da potražim fotke, kak lik izgleda.
odmah mi je bilo jasno.
naravno da pripada “onom narodu”, i ime i crte lica idu tome u prilog.
jedino ki nije jasno jel gej ili se samo voli tak oblačit.
ako je, onda je jasno kak je tak mlad na takvoj poziciji.

tuc
1 godina prije

mozda ako time budem imao kitu od 30 cm i mognem tarlahat satima bez prestanka i bez problema i to ne kao avatar vec normalan covjek kao i dosad,i bez nano sranja

Max
1 godina prije

Zakonski teror.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI