Maske za lice izazvale su ogroman porast broja djece koja kasnije počnu govoriti

Djeca i maske
23 komentara

Terapeutkinja s Floride izrazila je zabrinutost zbog maski za lice koje su povezane s kašnjenjem govora kod male djece. Njezine tvrdnje potkrijepljene su prilično alarmantnim statistikama.

Nakon što je primijetila značajan porast u broju djece koja moraju patiti od govornih poteškoća i drugih poremećaja povezanih s maskom, logopedinja na Floridi izražava zabrinutost zbog naglaska CDC-a na korištenju maski.

Prema ABC news podružnici WPBF, Jaclyn Theek, direktorica klinike i logopedinja na Institutu za govor i učenje u North Palm Beachu, izjavila je da je vidjela porast od 364 posto u ukupnom broju preporuka za djecu s kašnjenjem govora u 2021., što implicira da bi nošenje maski moglo potaknuti neviđenu štetu zdravom razvoju djetinjstva.

“Ovo je bila vrlo izazovna godina”, spomenula je Theek krajem 2021., objašnjavajući da je prije izbijanja samo 5 % njezinih termina bila dojenčad i mala djeca, što je brojka koja je kasnije porasla na 20 %.

Iako “još nema istraživanja koja bi govorila da bi ovo [nošenje maske] moglo uzrokovati kašnjenje govora i jezika”, Theek je “zasigurno” uvjerena da je to doista “faktor”, budući da nekoliko roditelja aludira na situaciju da će njihova djeca “kasniti zbog COVID-a”.

“Vidimo mnogo stvari koje izgledaju kao autizam. Ne pokušavaju s riječima. I uopće ne komuniciraju s njihovom obitelji”, objasnila je Theek.

“Vrlo je važno da djeca vide vaše lice kako bi naučila, tako da gledaju vaša usta”, dodala je.

Iako je Theek potpuno u pravu da nijedno recenzirano istraživanje nije otkrilo posebnu dilemu s poremećajima govora potaknutim inicijativama pandemije poput maskiranja, studija s Rhode Islanda u kolovozu 2021. otkrila je da su djeca začeta tijekom pandemije COVID-19 značajno smanjila percepciju kapaciteta od njihovih ekvivalenata prije pandemije.

“U svim mjerama otkrili smo da su kognitivni rezultati značajno smanjeni tijekom pandemije za 27 do 37 bodova (ili gotovo dvije pune standardne devijacije)”, napisali su istraživači.

“Nismo pronašli značajne razlike u težini rođenja ili ukupnom trajanju trudnoće u djece prije i tijekom pandemije”, napomenuli su, implicirajući da je problem uzrokovan čimbenicima okoliša, uključujući maskiranje i izolaciju, a ne fizičke bolesti ili gladovanja.

Roditelji su primijetili razliku u svojoj djeci rođenoj u pandemiji, posebice u odnosu na njihovu stariju djecu rođenu prije tzv. javnozdravstvenih mjera, u vezi s rezervama logopeda, kao i raznih medicinskih specijalista.

“Definitivno čini razliku kada u svijetu u kojem odrastate ne možete komunicirati s ljudima i njihovim licima.” Dok je raspravljala o tome kako je samo njezino najmlađe dijete naišlo na probleme s govorom, Briana Gay, roditelj petero djece, rekla je podružnici ABC-a: “To je vrlo važno za bebe.”

“Izlazili bismo i šetali po susjedstvu, a tamo ne bi bilo nikoga… Svi su samo ostajali doma”, rekao je Gregg Santos, roditelj koji je već primijetio verbalne poteškoće kod svog malog sina Diega i vjeruje da su izolacija i maskiranje odgovorni.

“Smeta mi”, rekao je Santos. “To mi jako smeta.”

Dakle, što se tiče stručnjaka, najvažniji čimbenik koji bi roditelji mogli učiniti kako bi spriječili ovu stvar kod svoje djece je da provode više vremena čitajući, razgovarajući ili pjevajući svojoj djeci kod kuće, kako bi nadoknadili potencijalni nedostatak otkrivanja ljudskog lica dok su djeca u školi, vrtiću ili nekoj drugoj situaciji u kojoj su svi maskirani.

Roditelji bi također trebali biti svjesni značajnih orijentira u verbalnom rastu svoje djece, kao što je izgovaranje pet do deset riječi do dobi od dvanaest mjeseci, 50 do sto riječi do dobi od osamnaest mjeseci i stotine riječi do dobi od dvije godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
viking
1 godina prije

Boli patka zlotvore za to. Pa to jim je cilj.

Vox
1 godina prije

Sve je to osotonjeno te roditeljima te djece ce biti bitno da ta “djeca” nauce slati SMS poruke….

Incog
1 godina prije

Zaglupi, pa vladaj.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ovakva tema (kao posljedica Covid mjera) trebala bi vrištati na naslovnim stranicama mainstream medija.

Sada kada su dobili dozvolu od svojih Gazdi da otvorenije pišu, možda koja i sramežljivo objavi vijesticu o ovome u kutu neke stranice ili stavi na portal na par sati u radno vrijeme na naslovnu stranicu.

Sticky fingers
1 godina prije

Bebe i malena djeca uce i dobivaju informacije tako sto gledaju lica. Mimika i facijalna ekspresija su jako bitne, a maske im to brane. Kako da beba zna da ste joj se nasmijesili ako samo vidi vase oci? Djeci oduzimaju normalan zivot. Strasne ce biti posljedice svega ovoga.

radoznalo_mače
1 godina prije

Sistemu odgovaraju mutava i otuđena djeca jer će bit bolji robovi, a neće se imat kome tužit jer su im komunikacijske vještine zakržljale.

Danas se roditelji oko djece moraju trudit sto puta više, ako žele uspješno podići ljudsko biće. Grad je i inače nezdrava sredina za odrastanje, a sada sa maskiranim moronima po ulicama pogotovo, djeca u današnje vrijeme trebaju odrastat na selu da bi izašla normalna.

Mladi roditelji, selite iz grada!

tihobl
1 godina prije

Idiotluk je stavljati masku na malo dijete koje ne moze biti inficirano sa C-19. Jos veci idiotluk je stavljati masku kad razgovaras skajpom. A najveci idiotluk je nabaciti osmjeh ispod maske kao sto to rade amerikanci koji se stalno keze.

tihobl
1 godina prije

12. avg. Ne mogu da smislim tu vrucinu. Tu smo jos uvjek kao u paklu a odkad smo dosli vrjeme je isto. Sef me izbacio iz firme sa osmijehom na licu i rekao da su se klijenti pobunili jer se nisam dovoljno smijao. E tako sam ostao bez posla i na putu svratim u kafanu gde se napijem. Svi se meni i mojoj prici samo smiju, a osobito onaj policajac koji me uhapsi pijanog i trazi da mu platim 3000 USD. Majku im, mrzim Floridu, prokleta bila. 13. avg Boze kakva vrucina. Vracam se kuci iz cuze bez kola, posla i bez para. Mrzim taksiste. Svi beze sa osmijehom na licu, a usput mi kazu da dolazi Mitch. Legnem u kucu u kojoj jos uvijek ne radi klima da malo razmislim o svemu. Odjednom nevjerovatan vjetar zapara zrak i kuca nema vise krova, jos minutdva i nema vise kuce. Vjetar… Čitaj više »

Lara
1 godina prije

Bebe rođene tijekom prve godine pandemije razvojno i kognitivno zaostaju u odnosu na razinu razvoja na kojoj bi trebale biti. Dok su znanstvenici očekivali da će problemom biti pogođene samo bebe čije su majke bile zaražene covidom, ovaj rezultat, navodi Dani Dumitriu pedijatrica sa Sveučilišta Columbia “ukazuje na utjecaj na neurorazvoj dojenčadi rođene tijekom pandemije, bez obzira na majčinu infekciju što bi moglo utjecati na stotine milijuna djece rođene od početka pandemije, s potencijalom značajnih posljedica po javno zdravlje”. Bebe rođene u pandemiji u razvojnom su zaostatku, kako se polazalo, već nakon prvih nekoliko mjeseci života. A budući da se čini kako je na bebe utjecala okolina, postavlja se pitanje ne bi li se očekivalo da starija djeca i tinejdžeri još više zaostaju u razvoju. “Očekujemo da će se koncept učinka pandemije na razvoj djeteta generalizirati i na druge razvojne faze i doista postoje neke naznake da se to već… Čitaj više »

Bosanac
1 godina prije

Uništavaju čovječansto a ljudi i dalje u ulozi ovaca …… samo bleje.

Grba
1 godina prije

Pa imaju mobitele. Nemaju oni šta pričati i govoriti…

Užas!!!

BTK
1 godina prije

Premladi su, neka stignu pročitati sva moguća pravila korištenja, sve algoritme i dozvole za izražavanje mišljenja. Oni prvo trebaju biti u stanju razumjeti i znati sve relevantne strucljake i znamstvenike, e a kako bi onda mogli ih navesti za izvore onoga sta govore. Možda su neki maleni zdravo započeli nešto, ali neka mama je poučena medijskom školom rekla: Stop, stop, navedi izvor! Kako misliš ‘mama’, ja sam ‘roditelj 1’.

Otpornik
1 godina prije

Čovječe ne hodaj s brnjicom ispod zvijezda.

Metabaron
1 godina prije

Od PRVOG dana sam najvise upozoravao na posljedice po djecu koristeci UPRAVO argumente iz ovog teksta – uzalud ! Zomboidi bulje u mene I kazu ” Znanost tvrdi da se maske moraju nositi a ti nisi znanstvenik …”
Moras biti znanstvenik da predvidis ovo , ma , molim te ?

apa khabar
1 godina prije

davne civilizacije su očito bile mudre.
djeca u današnjem društvu predstavljaju samo ciljanu publiku marketinškim agencijama, i SJW bleferima.

rade iz niša
1 godina prije

prvi put u povijesti čujem da se djecu žrtvuje u ime gerijatrije, što vam je već pokazatelj smrdljivosti ovog svega

Max
1 godina prije

To su i htjeli.

Miško
1 godina prije

Jednostavno. Bit ce kao i kod ostalih bolesti, za sve je kriv kovid.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI