Obavezne vakcine su „dobre za ekonomiju“, tvrdi Bijela kuća, nazivajući otkazivanje letova Southwesta samo „malim smetnjama“

Southwest
31 komentar

Sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki rekla je da su obavezne vakcine protiv Covida-19 “dobre za ekonomiju”, i odbacila optužbe da su hiljade nedavnih otkazivanja letova Southwesta posljedica tog zahtjeva.

Tokom brifinga u utorak, Psaki je postavljeno pitanje da li zahtjev za obavezne vakcine negativno utiče na radnu snagu, a pitanje je uslijedilo nakon što je Southwestu nedavno otkazano hiljade letova nedugo nakon što su počeli da primjenjuju zahtjev.

„Znam da je svjetski poznati stručnjak za poslovanje, putovanja i zdravlje, senator Ted Cruz to rekao“, rekla je, negirajući da su kadrovska pitanja ili produktivnost u bilo kojoj industriji trenutno posljedica zahtjeva.

Cruz je prethodno za pitanja o Southwestu okrivio Bijelu kuću.

Zatim se direktno osvrnula na Southwest pitanje, nazvavši priču „malom smetnjom“ i tvrdeći da su optužbe koje se odnose na otkazivanje „apsolutno lažne i da su pitanja potpuno nepovezana sa zahtjevon za obavezne vakcine“.

Psaki je kasnije tvrdila da su obavezne vakcine zapravo „dobre za ekonomiju“ i Bijela kuća se raduje njihovoj široj primjeni.

Ranije u utorak, izvršni direktor Southwesta Gary Kelly rekao je u intervjuu da haos u njegovoj avio-kompaniji nema „nikakvu“ vezu sa zahtjevom. On je čak obećao da će prkositi državama koje su zabranile mandate, poput Teksasa, i dalje zahtevajući da zaposleni budu vakcinisani.

Kompanija je za kašnjenja okrivila „ometvremenske neprilike“.

Psakine riječi, što nije iznenađujuće, nisu izazvale veliko povjerenje kod kritičara zahtjeva, koji su optužili pres sekretara da je pokrenula priču negirajući bilo kakvu vezu između kadrovskih pitanja širom zemlje i početnih faza zahtjeva za obavezne vakcine koji se sprovode u kompanijama.

Cruz je takođe odgovorio na “zlonamjerne uvrede” koje je iznio u svojim tvitovima, u kojima je tvrdio da je razgovarao sa “vrlo vjerodostojnim i visokim izvorom u vazduhoplovstvu” koji je potvrdio da zahtjev stoji iza udaljavanja osoblja sa njihovih funkcija.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stipe
1 godina prije

Koji su to psihopati, samo male smetnje, 70% zaposlenika se dogovorilo ne doći na posao jer su im stisnuli obaveznu vakcinu. Kad bi barem bilo tako na ovim prostorima da vidiš kak više nitko ne bi srao o vakcini i PRC testu.

Tucker Carlson
1 godina prije

ovo je jako zanimljiva tema..lako sha kaze ludara psaki i direktor tvrtke.bitnije je sha govore sluzbeni predstavnici radnika.u emisiji od ponedjeljka,T.C. govori da ogromni broj osoblja jednostavno vise ne dolazi na posao.to ukljucuje pilote,pomocno osoblje,mehanicare na aerodromu,osoblje zaduzeno za slijetanje aviona,itd… i da se vec o ljudima koji odlaze na bolovanje ili daju otkaze jer ne zele pelcovanje naziva domacim teroristima.ovo ce biti uvod u kolaps avio industrije i pravni progon ljudi zdravog razuma.southwest je tek pocetak.hvala.

Legendarni Grk
1 godina prije

Od cijepljenih roditelja nastaju genetski modificirane bebe s repom, životinjskom dlakom, jednim okom, 4 noge i 3 ruke, slijepe bebe:

https://www.facebook.com/viktor.jagarinec/videos/595242371672740/

Ovo nije cjepivo, nego genetski modifikator – to je oružje za mijenjanje gena i uzrokovanje mutacija.

Žvuž
1 godina prije

Psiho-Psaki

Max
1 godina prije

Psaki Fantazira

mislim
1 godina prije

normalno da su dobre , pa litru vode prodaju po cijeni večoj od 2000$ .
avio industrija ne zarađuje toliko, a zagađoje prirodu.

hope
1 godina prije

jel to ona ista koja je cijepljene nazvala “obiljezeni”?

Legendarni Grk
1 godina prije

Bijela rasa je pod napadom korona cirkusa:

“Obvious: The Corona vax is the weapon they will disassemble Western nations with.

FACT: THE ONLY COUNTRIES THAT HAVE THE POISON SHOTS AS THE ONLY OPTION AVAILABLE ARE THE NATIONS OF EUROPE, PLUS AUSTRALIA, CANADA, NEW ZEALAND AND THE UNITED STATES.
IF STOPPING A PANDEMIC WAS THE REAL OBJECTIVE, SHOTS THAT DID NOT DESTROY PEOPLE WOULD ALSO BE AVAILABLE IN THE WESTERN COUNTRIES.
THEY ARE NOT AVAILABLE, AND THAT SPEAKS VOLUMES WHEN THERE ARE SO MANY ALTERNATES OUT THERE TO BE HAD.”

Izvor: Jim Stone

Legendarni Grk
1 godina prije

“Očigledno je da je američka strana počela delovati u skladu sa svojim pretnjama i sabotirati industriju koja opskrbljuje ruski gasovod do Kine. Ovo je ponavljanje stare pretnje “Vi ste odsekli naš novac, mi smo vam prekinuli energiju”.
Pokrenuta je i kampanja za ocrnjivanje Rusije i okrivljavanje nje za rast cena gasa u Evropi. Tržište je izmanipulisano kako bi se stvorio utisak da će cene gasa porasti za nekoliko stotina posto. Većina gasa se, međutim, prodaje putem dugoročnih ugovora, pa ova manipulacija na licu mesta ima mali učinak.”

mQstar
1 godina prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI