Trump od Kine traži ‘odštetu’

Trump--Kina
17 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump tvrdio je da je dokazano da je u pravu u svojim ranim spekulacijama da je Covid-19 izašao iz kineske laboratorije, rekavši da Peking mora nadoknaditi ostataku svijeta jer je “oslobodio” virus i ” dopustio” da se širi globalno.

Pozivajući se na izjave američkog Ministarstva energetike (DOE) i FBI-a da je virus “najvjerovatnije” procurio iz kineskog Instituta za virusologiju u Wuhanu, Trump je rekao da su to”činjenice koje su sada jasne svima da vide”. On je osudio kinesku vladu, napisavši u subotu u dnevniku Daily Mail-a da su Pekingove “laži i obmana ubile svaku priliku da se ova smrtonosna globalna katastrofa zaustavi na samom početku”.

Međutim, ni DOE ni FBI nisu pružili nikakav dokaz za svoje nalaze. Kineski zvaničnici su odgovorili optužujući administraciju predsjednika Joea Bidena da politizira traženje porijekla Covid-19 i pokušava da ukalja Kinu nepotkrijepljenim tvrdnjama.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je u petak da je politizacija to pitanje pretvorila u “politički fudbal”, što otežava utvrđivanje kako je virus nastao.

Nezastrašen, Trump je rekao da bi Kina trebala biti financijski odgovorna za pandemiju koja je, prema nekim procjenama, prouzročila štetu od 50 milijardi dolara. Virus se okrivljuje za skoro 6,9 miliona smrtnih slučajeva širom sveta, uključujući 1,1 milion u SAD.

“Dodajte tome vjerovatnoću da je virus izašao iz laboratorije kineske vlade, i da su ga možda čak osmislili naučnici kineske vlade, i jasno je da se nacijama svijeta ne duguje samo veliko izvinjenje; duguju im se ogromna šteta”, napisao je on.

Da bi se naplatila ova kompenzacija, ništa ne bi trebalo biti van stola – carine, porezi i globalni samit o reparacijama.

Trump je rekao da je Biden bio “nevjerovatno slab prema Kini – možda zato što je njegova porodica primila milione dolara od entiteta povezanih s Komunističkom partijom Kine”. Također je zamjerio Bidenu što se pridružio starim medijima, platformama društvenih medija i javnozdravstvenim tijelima kako bi ugušio sve donedavne rasprave o teoriji curenja iz laboratorija.

“Sada mora doći do obračuna”, napisao je Tramp. “Zlokobni cenzurni režimi u Sjedinjenim Državama i na cijelom Zapadu moraju biti demontirani i uništeni.”

CovidkinareparacijeSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uaa političari
1 godina prije

Znači na redu je Kina.
Sve ovo treba gledati u sklopu šire slike.
Ništa se u SAD ne dešava slučajno.
Ovo je planiran, i koordinisan potez Vladara Poretka novog doba ili kako ih gospodin Tramp zove, Duboka država, Močvara i ostalo.
Sada imaju oružje uz pomoć koga mogu zamrznuti sva finansijska sredstva Kine na zapadu.
Onda će ih naterati da napadnu Tajvan, tj. isprovociraće ih kao što su i Rusiju isprovocirali.
Istorija se ponavlja.
Isto sve to su radeli Japanu i Nemačkoj pre početka drugog svetskog rata.
Apsolutno isto.
Samo, nadam se da ovog puta greše i da će oni biti gubitnici.
Iz dna duše ih mrzim i želim im sve najgore.

Dragačevac
1 godina prije

S obzirom kakva se sve zla nalaze u vašim biološkim laboratorijama i na programe koje sprovodite i o kakvim se sve predlozima ozbiljno diskutuje na najvišem nivou, ja bih ćutao o koroni.

nepoželjni
1 godina prije

Ma naravno! …kad je bal nek je maskenbal !

(nedajbože da ikome padne na pamet kako je “kovid” novomilenijska izmišljotina)

Nego, zna li iko kada će biti proglašen kraj plandemije?

BanOvan
1 godina prije

Draga Tramp-olina, još samo da dokažeš da su tebe nategli na tim vašim izborima i našem veselju kraja neće biti. Kinezovcima možeš samo Đo-Ku da provodaš koji krug.

Draggo
1 godina prije

Biden ima biznis veze s Kinom i Ukrajinom pa udara na Rusiju.
Trump ima djecu s dvije Slavenke pa zeli udariti na Kinu.

Joe
1 godina prije

Može li se dobit Ukrajina odšteta? Nema lijekova, dobio sam račun za struju 200EUR, godišnje gubim na ušteđevini najmanje10% ,ne možeš sa plaćom sastavit kraj sa krajem, benzin je 60%skuplji ,plin 500% skuplji, kruh je po zlato ,mliko 8 kuna litra, nema automobila a polovne plaćaš ka nove . Da skratim Amerikanci su nas satrali.

Ivan
1 godina prije

A najprije su u Kinu poslali zarazene na vojnu vjezbu i prodali im virus iz svojih laboratorija. Pa to vec i slijepi vide da je usrana Amerika u ratu s Kinom sa svim sredstvima. Jos samo da im americka stoka zakuha Tajvan kao sto su Rusiji zakuhali Ukrajinu..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pjeva čovjek pjesme koje se narodu sviđaju … Želi ponovno bit Kalif namjesto Kalifa – pa eto .. Proba .

Don
1 godina prije

“Spasioc” Trump krivit ce Kinu za sve i svasta kako bi skrenu paznju sa stvarnog svjetskog kabala… cionista!

Ljudevit
1 godina prije

Trump sest dana ulijeva nadu a sedmi dan pukne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI