Trump tvrdi da je San Francisco kriv za kršenje pravila o okolišu zbog bujanja beskućništva

Beskućnik
13 komentara

Predsjednik Trump nagovijestio je kako planira poduzeti mjere protiv San Francisca u Kaliforniji, zbog dopuštanja bujanja beskućništva i prljavštine koje ono nosi. Prema Trumpu time se uništava nekad veliki američki grad, čineći ga tako nepodobnim i nesigurnim za stanovnike i posjetitelje.

Razgovarajući s novinarima Trump je objasnio kako nije samo problem u tome što beskućništvo bespoštedno djeluje na mjesta poput San Francisca i Los Angelesa, što ove velike metropole čine nepristupačnim, već uništava i okoliš.

“Strašna je situacija u Los Angelesu i San Franciscu”, kaže predsjednik. “I dat ćemo San Franciscu, koji je u potpunosti krši pravila, vrlo brzo opomenu.”

Ono što Trump ovdje naziva “opomenom” odnosi se na kršenje pravila o okolišu, navodeći pri tome problem poput stvaranja antisanitarnih uvjeta u gradu, čineći  ga tako nesigurnim za ljude, životinje i prirodno okruženje.

“Moraju ga očistiti”, dodao je Trump, ukazujući na stvari poput heroinskih igala koje se ulicama slijevaju u odvodne kanale. “Ne možemo naše gradove odvesti u pakao.”

Trump poziva EPA-u da opomene ljevičarske kalifornijske gradove poput San Francisca

Predsjednik Trump boravio je u Kaliforniji, te je prisustvovao brojnim prikupljanjima sredstava kad je iznio opažanja o tužnom i žalosnom stanju mjesta poput San Francisca, koje je pod vodstvom ljevičara postalo područje biološke opasnosti.

Beskućništvo je toliko izvan kontrole, u mnogim područjima Kalifornije, da lokalni stanovnici više ne mogu živjeti u miru, niti mogu izaći u javnost bez straha da će zakoračiti u izmet ili se ubosti na iglu od droge.

“U slučaju Los Angelesa, to je katastrofa. Ako pogledate San Francisco, to je totalna katastrofa “, izjavio je Trump tijekom tiskovne konferencije. “Vrlo brzo ćemo se uključiti na saveznoj osnovi ako se ne dovedu u red.”

Ako ovaj i drugi gradovi ne uspiju sami riješiti problem, Trump planira poslati Agenciju za zaštitu okoliša (EPA) da ih dovede u red i zabilježi imena odgovornih, ako dođe do toga.

Problem beskućnika također uništava mjesta poput Seattlea u Washingtonu, koje i dalje ima problem s izmetom na ulicama, što se kasnije ulijeva u Puget Sound, uzrokujući tako izbijanje onečišćenja koja ugrožavaju javno zdravlje.

I nemojte misliti da problem s beskućnicima imaju samo liberalne enklave. U mnogim područjima SAD-a, i u „plavim“ i „crvenim“, dolazi do porasta beskućništva zbog visokih cijena stanova i raznih drugih faktora.

U tom pogledu možda nema mjesta goreg od San Francisca, jer su cijene stanova sada toliko visoke da jedan vozač Ubera, koji radi 60 sati tjedno, kaže da je još uvijek beskućnik jer ne može nigdje u blizini pronaći mjesto koje je njemu dovoljno pristupačno za život.

“Vlada Kalifornije čini izgradnju novih domova skupim, teškim i rijetkim”, napisao je jedan komentator kao odgovor na situaciju. “Cijene najamnina rastu. Rezultat? Beskućništvo, valovi provala u tuđe kuće te život na trotoaru. ”

“Javna zdravstvena služba razbit će dječji štand s limunadom, ali neće učiniti ništa o beskućničkom nadzoru u tim gradovima koji predstavljaju veliku prijetnju javnom zdravlju”, primijetio je drugi komentator, izrazivši zaista dobar stav o tome kako su prioriteti vlade potpuno nestašni.

Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Medo
3 godine prije

Imao sam priliku biti na pocetku godine 2 tjedna u San Franciscu. Situacija je na nekim mjestima u centru grada horor, zemlja zivih mrtvaca.
Ti su ljudi toliko pojedeni od droge, I u takvom losem stanju a ima ih na stotine samo na jednom mjestu u centru grada. Najveci krivac za to stanje je cinjenica da je skoro cijela nacija na drogama sto framaceutskim, sto ulicnim I onda se ne trebaju cuditi sto veliki postotak izgori do te mjere da vise jednostavno nisu u stanju raditi ni brinuti se za sebe.

eu kolonija
3 godine prije

radi 60 sati tjedno a beskućnik. sodoma I gomora

Konobar
3 godine prije

USA kao vodeca zemlja kapitalizma je samo korak ispred ostalih u razvoju kapitalistickih drustava, mada se to vec primecuje i u drugim evropskim zemljama poput V. Britanije, Francuske . . . gde je sve vise siromasnih, a veliki gradovi se zbog visokih troskova zivota sve vise napustaju. Americki primer je samo pokazatelj trenda, a to je ono sto je opominjuce o pravcima “razvoja”, odnosno, kako ce da zavrse kapitalisticka drustva kroz prizmu (ne samo) obicnih ljudi. Destruktivnost sistema predstavlja najdirektniju pretnju za coveka, ali i planetu kao celinu (problem sa tek zapocetim klimatskim promenama i ekologijom) . . . . . Kapitalizam je sramota civilizacije.

mike
3 godine prije

….in all it’s glory

samo tako
3 godine prije

I sljepac vidi posljedice. Vođe trebaju vidjeti uzroke.

Zax
3 godine prije

Volio bih da se vise liberale ne naziva ljevicarima. Samo zbunjuje. Americka demokratska stranka i socijaldemokratske stranke u europi su stranke krupnog kapitala. Oni sa radnicima i ljudima koji zive od svog rada nikakve veze nemaju. Ispravnije bi bilo nazvati ih fasistima

Ivo
3 godine prije

Slijedeći korak će biti fizička eksterminacija beskućnika i njihova prerada u hranu za radničku klasu. Sve u skladu sa liberalnim vrijednostima. Bastard of alerik je sigurno ponosan kad ovo čita.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI