Djeca koja su beskućnici prisiljeni su da žive u brodskim kontejnerima

brodski kontenjeri
25 komentara

Tisuće britanske djece beskućnika živi u improviziranom smještaju, uključujući kontejnere za prijevoz robe i skučene bivše uredske blokove, čime se njihovo zdravlje dovodi u ozbiljnu opasnost.

Istraživanje koje je objavila Anne Longfield, dječja povjerenica za Englesku, otkriva kako 210.000 mladih u obiteljima beskućnika mora živjeti u privremenom smještaju.

Longfield vjeruje da je stambeni sustav, koji ostavlja tisuće obitelji na život u nesigurnim mjestima, u jednoj od najbogatijih zemalja svijeta, “skandal.”

Nešto je pošlo po zlu s našim sustavom stanovanja kada djeca odrastaju u B&B, kontejnerima i starim uredskim blokovima.
Longfield-ovo izvješće pod nazivom “Bleak houses” utvrdilo je da su glavni uzroci obiteljskog beskućništva dvostruki. Prvo, mala ponuda povoljnog stanovanja i drugo financijska nestabilnost, stvorena promjenama blagostanja britanske vlade koja je dovela do ozbiljnih smanjenja koristi.

Konvertirani brodski kontejneri sve češće se koriste za pružanje privremenog smještaja za obitelji beskućnika. Iako se smatraju povoljnijim za smještaj s doručkom, stanovnici se žale da im je vruće ljeti, a zimi previše hladno.

beskucnici
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
4 godine prije

Nermine, bravo, prvi puta da vas javno pohvalim! Proširite temu, evo vam par naputaka: ogroman broj socijalnih stanova u Njemačkoj prepuštene firmama koje sada masno zarađuju a stanarine lete u nebo, dalje praznih par stotina tisuća stanova u Španjolskoj a svaki dan ljude deložiraju banke, dalje Britanija, imate Francusku gdje je situacija slična, mi na Balkanu ne cijenimo naše i to što su nam komunisti napravili skoro svima krovove nad glavom i ovdje tko ima krov nad glavom mjesec kreće sa nulom a primjerice u Njemačkoj sa minusom od cca. 1000 eura jer to je cijena stana i režija i dalje čitao sam da samo cca. 30% Nijemaca ima svoj krov nad glavom i kada odu u mirovinu u problemu su, možete pisati i o pričama kako svatko tko odradi samo pet godina u Njemačkoj ima mirovinu od cca. 300 eura i onda ljudi napuštaju dobre poslove i odlaze u… Čitaj više »

Red Dog
4 godine prije

Ako je kao u Swedistanu onda je to zbog grcevite borbe srednje klase da se odrzi kao srednja klasa. Zrtvuju i svoju decu za to. Indeks konzumentskih cena je porastao 4 puta od 80-tih. Cene kuca/stanova najmanje 20 puta. Stedi se nesto i uzima kredit za kucu/stan. Cena raste pa se visak stavlja u hipoteku za druge kredite, recimo auto ili konzumaciju. Tako se konzumira jer se od plate ne moze stedeti vise. Banke i drustvo su srecni jer kad se uzimaju krediti se to uknizuje kao prirastaj, i konzumenti su srecni jer mogu konzumirati. Nekretnina je postala kapital sirotinje. Ali da bi cene nastavile rasti ne sme biti alternativa u obliku stanova za iznajmljivanje. Drustvo ne samo da ne gradi, nego suzbija aktivno privatnike koje pokusaju. Politicari i sefovi odrzavaju svoj status srednje klase nekretninama. Pa imamo A-ljude koji opstaju kao srednja klasa na osnovu vlasnistva nad stanom/kucom, i… Čitaj više »

Slavonac
4 godine prije

To vam je tako,kad se svi kunu u humanost.Neka kraljica otvori dvore.Kodnas ovi liberali pricaju o humanosti,imaju pet stanova ,pa neka prime.

Ivan
4 godine prije

Kakve informacije da Bog sacuva… Pa beskucnici su doseljenici iz treceg sveta i upravo oni zive u tim kontejnerima, osim mozda par izuzetaka. Sta bi sad trebalo, otimati ljudima novac da se nekakvim “migrantima” prave kuce i stanovi? Neka ih vodi onaj ko ih je i doveo, napolje sa njima i gotovo.

Mile
4 godine prije

Tko god ima prijatelja, poznanika da je otišao u Njemačku na bauštelu raditi i kaže da nije živio u ovakvim kontejnerima dok se sam nije snašao i odselio slobodno mu kažite da LAŽE!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI