Los Anđeles postavlja nove “privremene” šatore za selo beskućnika koji koštaju poreske obveznike 44.000 dolara po šatoru

Satori za beskucnike
25 komentara

Novo selo za beskućnike koje se gradi u istočnom Holivudu košta poreske obveznike 44.000 dolara po šatoru , pokazuju izveštaji.

Nakon postavljanja ograde, toaleta i osoblja koje košta oko 4 miliona dolara, gradske vlasti Los Anđelesa sada opremaju “privremeni” kamp za beskućnike sa šatorima za beskućnike od 44.000 dolara po komadu.

Tu je i ketering u iznosu od 3 miliona dolara godišnje koji se pruža beskućnicima koji žive u kampu, kao i 24-satno osoblje – ovo je prilično fensi postavka, s obzirom na to da Amerikanci koji plaćaju poreze dobiju gotovo ništa od vlade .

Dok svi mi ostali moramo da radimo za svoje obroke, beskućnici koji žive u šatorskom gradu u istočnom Holivudu dobiće besplatan smeštaj, besplatnu hranu i besplatno 24-satno obezbeđenje, sve na novčić poreskih obveznika.

Prema Los Angeles Timesu , šatorski grad se nalazi na starom parkingu koji će na kraju biti pretvoren u javnu kuću. U međuvremenu, pošto će za izgradnju biti potrebne godine, grad baca novac u grad sa šatorima.

U tužbama se navodi šatorski grad u istočnom Holivudu u kojem rade bivši zatvorenici.
Raskošnim kampom navodno upravlja i održava neprofitna grupa Urban Alchemy sa sjedištem u San Franciscu. Prvi put je pokrenut 2018. uz mali grant, a sada u njemu rade uglavnom bivši zatvorenici jer imaju “sposobnost da čitaju ljude u nepredvidivim situacijama”.

Međutim, u posljednje vrijeme podneseno je nekoliko tužbi u kojima se navodi da se bivši zatvorenici u logoru ponašaju uvredljivo. Urban Alchemy također vodi kampove za beskućnike u Portlandu i Austinu, donijevši 51 milion dolara 2021. za nastavak pružanja “pristupačnog” smještaja za 172.000 beskućnika u Kaliforniji.

Prema izvještajima, neprofitni šatorski grad u istočnom Hollywoodu sadrži šatore većeg kvaliteta “nego bilo šta što bi neko mogao kupiti u tipičnoj prodavnici za kampovanje”. Drugim riječima, beskućnicima se besplatno daju ljepši šatori nego što je američkim poreznim obveznicima čak dozvoljeno da kupuju na potrošačkom tržištu.

Šatori imaju drvene platforme, pune krevete i niz ormarića za odlaganje stvari, što ih čini savršenim životnim rješenjem za blagu klimu Kalifornije bez snijega.

Preko puta šatorskog grada u istočnom Holivudu nalazi se nova kancelarija koju vodi neprofitna Koalicija za odgovorni razvoj zajednice, koja postoji da pomogne ljudima koji žive u kampu da nađu posao – ako to žele, naravno.

Niko u logoru ne mora da dobije posao – može da nastavi da dobija besplatnu hranu i smeštaj zauvjek ako želi. Međutim, za one koji žele da rade, postoji jednostavno rješenje preko puta ulice za njihovu udobnost.

Postoji još nekoliko sličnih kamp-sela razasutih po pejzažu LA-a, još jedno postoji u Culver Cityju sa šatorima napravljenim od čvrstog bijelog platna. U drugom selu za šatore u južnom Los Anđelesu, stanovnicima se daju šatori koji su “skromniji, nalik opremi za kampovanje u prodavnici”, objašnjavaju izveštaji.

Rečeno nam je da je samo 2 posto beskućnika u kampu u istočnom Hollywoodu prešlo u stalni smještaj. Urban Alchemy za ovo krivi nedostatak pristupačnog stanovanja širom LA-a. “44.000 dolara po šatoru? Da li je Pentagon zadužen za njihovu nabavku?” upitao je jedan komentator zašto šatori u kampu u istočnom Hollywoodu koštaju toliko.

“Ne, ali isti osnovni plan raspršivanja novca”, odgovorio je drugi.

“Od tih 44.000 dolara, 43.990 dolara na kraju uđe u kasu Demokratske stranke”, sugerirao je drugi polušaljivo.

„44.000 dolara za jedan šator plaća šestocifrene plate zaposlenih u nevladinim (nevladinim organizacijama) prevarantima koji bi i sami bili beskućnici bez posla u nevladinoj organizaciji jer nemaju stvarne vještine osim da budu prevaranti“, nastavljeno je.

beskucniciSADŠator
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
7 mjeseci prije

American Dream postao “Šator Dream .

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Eto.
Netko se sjetio da i ovo, ovaj ljudski jad, pretvori u biznis.

Zatvorenici, bivši.
Oni naravno preziru beskućnike, jer potpuno opravdano, znaju što bi u takvoj situaciji radili.
Ono radi čega su i dospjeli u zatvore.
Lijep biznis. 51 milijun, za sada.

Komentatori su već doslovno sve rekli.
Naročito o cijeni šatora od 44K$.
“Kao da nabavlja Pentagon” i “koliko ide Demokratima?”

Na kraju ovo sve čeka. Kamp kućice.
Koliko će sigurni biti oni koji će do onda ostati u kućama? 🙃
Imat će stražare? A tko će paziti na stražare?

Steve
7 mjeseci prije

Prodajem šator sa svom dodatnom opremom i državnom potporom u East Holly-ju. Zvati posle podne. Cijena – prava sitnica…

ljena bitanga
7 mjeseci prije

Računicu imaju, bez brige, plan dugoročni pogotovo. Kak je rekao Scwab nećete… Ameri će se početi ljepiti na ovo ko muhe na govno! I baš u Hoolywood-u kaj je upravo sami Hoolywood-tvornica snova(simbolika na najjače), a u biti je pipe dream and at the end you must pay the piper !

ime
7 mjeseci prije

vau. u odnosu na kante za meće u pentagramu za 30000 vrlo povoljno…

Гавран
7 mjeseci prije

Polupustinjski i pustinjski predeli su idealni za trajno odlaganje nesolventnih poreskih obveznika.
U Severnoj Koreji oni koji zasnivaju brak dobijaju za dž. sopstveni stan.
Verovatno jeftiniji od navedenog šatora, ali ipak stan.

tihobl
7 mjeseci prije

Sta je to 44.000 $ za jedan sator, moze se, ima se.
Prodaju Plenkovicu cetri gumena camca za 9.6 miliona i eto para za satore.

Max
7 mjeseci prije

Koliba bi bila jeftinija.

Ludi Zoka
7 mjeseci prije

Sada nek mi netko kaže da Amerika nije najbolja zemlja na svijetu, daju ti besplatan šator možeš kampirati gdje hočeš, ideš malo vamo malo tamo sve provod i ludilo. American dream jbt. Kako im je dobro ma tamo treba iči još te cijepe protiv korone, tako da slučajno ne odapneš a da je nisi proputovao i nauživao se, to se zove briga za svoj narod.

Hattori Hanzo
7 mjeseci prije

Ameri su do savršenstva doveli šišanje svojih ovaca.Do gole kože a da ovce ništa ne shvate.

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

Na Havajima su dobili po 700$.
American dream!

Rudar
7 mjeseci prije

Nemaju ameri pojma !
Neka dođu na školovanje u Međimursku županiju, tu županija svojim beskučnicima (čitaj c iganima) kupuje kuće za 5-15tisuća Eura u susjednim županijama i time riješava sve probleme, prvo im daje krov nad glavom a drugo, problem pošalju u drugu županiju.
Savršeno.
U nekim selima su se spametili i više ne prodaju kuće “državi” tj. “županiji” jer su vidli što su dobili.

Gost
7 mjeseci prije

A u eu migranti :”dobiće besplatan smeštaj, besplatnu hranu i besplatno 24-satno obezbeđenje, sve na novčić poreskih obveznika.”

pero
7 mjeseci prije

kakvi su to zlatni šatori da toliko koštaju?

Trajko
7 mjeseci prije

Kinezi su im sjebali planove, umjesto u vojsku armija mladih je završila na fentanylu na ulici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI