Vlada Hong Konga plaća 255.000 dolara za jednu smrt povezanu s Covid-19 cjepivom

Smrt od COVIDa
10 komentara

Vlada Hong Konga isplatila je znatan iznos odštete nakon smrti povezane s cjepivom protiv koronavirusa (COVID-19).

Ured za hranu i zdravstvo Hong Konga nedavno je odobrio isplatu od 2 milijuna HK$ (255.000 USD) za smrtni slučaj povezan s cjepivom. Iznos je bio dio odštetnog fonda od milijardu HK$ (127,5 milijuna USD) koji je osnovan za obeštećenje pojedincima koji pate od štetnih događaja nakon cijepljenja protiv COVIDA-19.

Prema Hong Kong Free Pressu, isplata od 2 milijuna HK$ (255.000 USD) nije bila jedini iznos koji je uplaćen za naknadu štete žrtvama štete od cjepiva. Do 23. travnja već je isplatio ukupno 31,5 milijuna HK$ (4,02 milijuna USD) za 241 slučaj ozljede cjepivom.

Isplata od 2 milijuna HK$ (255.000 USD) primjenjuje se ako je pokojnik imao 40 i više godina. Pojedinci mlađi od 40 godina mogli bi dobiti veću isplatu od 2,5 milijuna HK$ (318.750 USD).

Službeno izvješće o praćenju sigurnosti cjepiva objavljeno u prosincu 2021. razradilo je slučaj cjepiva. Radilo se o 66-godišnjoj ženi koja je preminula 16 dana nakon što je primila prve doze cjepiva BNT162b2 mRNK u srpnju te godine.

Rezultirajuća obdukcija pokazala je da je umrla od miokarditisa ili upale srčanog mišića. Stručni odbor gradske države za procjenu kliničkih događaja nakon cijepljenja protiv COVIDA-19 naknadno je zaključio da postoji “srednja” veza između cjepiva protiv COVIDA-19 i njezine smrti. Nakon ovog nalaza, vlada Hong Konga odobrila je isplatu.

Dr. Ivan Hung Fan-ngai, susazivač stručnog povjerenstva, u jednom je intervjuu objasnio da žena nije bolovala od dugotrajne bolesti. Dodao je da je njezino obdukcijsko izvješće ukazalo na prisutnost patogena parvovirusa B19 u njezinom tijelu, koji može uzrokovati miokarditis, u određenom razdoblju. Ipak, Hung je primijetio da se odnos između stanja i cijepljenja ne može u potpunosti isključiti u slučaju žene.

Epoch Times izvijestio je da je do 15. svibnja u Hong Kongu primijenjeno oko 17 milijuna doza cjepiva. Odjel za zdravstvo posebne upravne regije zaprimio je 7.484 prijave o događajima nakon cijepljenja, od kojih su 103 umrla u roku od dva tjedna nakon cijepljenja protiv COVIDA-19.

Cjepiva protiv COVID-a iz Sinovca izazivaju pustoš u Hong Kongu

Osim smrti od cjepiva koja je zahtijevala znatnu isplatu, cijepljenje u Hong Kongu dovelo je do nekoliko smrtnih slučajeva i ozljeda. Ranije slučajeve nuspojava prouzročilo je cjepivo Sinovac Biotech COVID-19, koje se proizvodi u kontinentalnoj Kini.

Trojica stanovnika Hong Konga umrla su u rasponu od nekoliko dana nakon što im je ubrizgano cjepivo Sinovac. Prva žrtva bio je 63-godišnji muškarac koji je preminuo 28. veljače 2021., dva dana nakon cijepljenja. Slijedila ga je 55-godišnjakinja koja je umrla 06. ožujka, četiri dana nakon cijepljenja. Oboje su imali osnovne zdravstvene probleme.

Treća žrtva je 71-godišnjak koji je preminuo 08. ožujka, četiri dana nakon što je primila Sinovac. Za razliku od dvoje ranijih stanovnika Hong Konga, muškarac je navodno bio dobrog zdravlja prije cijepljenja i nije imao nikakvih temeljnih loših, zdravstvenih stanja.

Kasnije, u ožujku 2021., zdravi 26-godišnji muškarac doživio je oticanje i paralizu lica nekoliko sati nakon što mu je ubrizgano cjepivo Sinovac. Čovjek po imenu Lam, koji je građevinski radnik u gradu-državi, bio je savršeno zdrav prije cijepljenja. Lam je za lokalni medij Oriental Daily rekao da mu je desno oko natečeno i da “izgleda kao da ga je netko udario”. Dodao je da je imao i vrtoglavicu, crvene uši i bolove u prsima. Dodatna snimka otkrila je opseg Lamove ozljede od cjepiva, nije mogao zatvoriti oči, usta su mu bila nagnuta ulijevo, a lice deformirano.

“Osjetio sam kako me čovjek prve pomoći tapše i čuo sam kako me zove, ali nisam mogao odgovoriti”, rekao je Lam. Potom je poslan na hitnu pomoć, gdje je nakon toga došao k svijesti.

Hung je rekao da je 24. ožujka 2021. najmanje devet muških stanovnika Hong Konga pretrpjelo paralizu lica nakon prve doze cjepiva protiv COVIDA-19, uključujući građevinskog radnika.

CjepivaCOVID-19Hong KongNuspojave
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoki
2 godine prije

Sad znamo koliko vrijedi zivot covjeka u Hong Kongu. Skuplje je neke zivotinje kupiti za Zoo. Pametnom dosta. Mi cemo tebe da ubijemo, tvoja satisfakcija je da ces dobiti lovu. Deal stoljeca, nema sta!

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nikakav problem, njih ima toliko mnogo da kad bi svima povecali malo poreze mogli bi pokrit mrtve u citavom svijetu.
Satanisti ponovo pobjeduju!

mrdo
2 godine prije

Bajka o kovidu se nastavlja.
——————————
Otkriven novi koronavirus; dobio je ime i nalazi se u Evropi. Naučnici u Švedskoj otkrili novi koornavirus kos šumskih voluharica, koji su nazvali virus Grimso, prema mestu otkrića. Slepi miševi nisu jedine divlje životinje koje prenose nove koronaviruse. Glodari poput pacova, miševa i voluharica takođe mogu u sebi da imaju viruse koji u nekim slučajevima pređu na čoveka.
——————————

Max
2 godine prije

Nedužne žrtve.

Tim Kunić
2 godine prije

Evo zašto se nitko od mojih ukućana , a ni ja nismo dali ucijeniti i otišli po ovu eugeničku i političku đavolju pišaku. Zvali su nas antivakserima, konzervama, zatucancima, fanaticima, nazadnjacima, katolibanima. Sada kada svako malo pogledom ispratim sprovod naprednih, prosvještenih vaksera, preplašenih naivaca ili samo ucijenjenih jadnika koji su se prevrnuli od iznenaditisa nakon cijepljenja Beroševim “zdravljem” praćeno ninđama, na koje je Capak spustio svoje dupe, ti nazivi me čine ponosnim i zvuče gordo. Hvala svima koji su siktali te etikete dok su jurili po svoje doze, hvala svima, dok vas još ima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI