Alžir izvezao više od 1000 tona ovog proizvoda u Francusku za vrijeme karantene

Datulje
5 komentara

Od zatvaranja zračnog prostora zbog pandemije, Alžir je izvezao više od 1.000 tona datulja u Francusku. 30 do 50 tona prevozilo se svaki dan za što je trebalo dva do tri leta za Pariz, Lyon i Marseille, rekao je generalni direktor Air Algérie Cargo koji je osigurao prijevoz.

Zatvaranje zračnog prostora Alžira i Francuske zbog pandemije Covid-19 nije utjecalo na teretne letove, koji i dalje pružaju uvozno-izvozne letove između dviju zemalja. Doista, tijekom ovog razdoblja, Alžir je već izvezao više od 1.000 tona datulja u Francusku, objavio je u utorak 28. travnja, iz zračne luke Alžir, generalni direktor podružnice Air Algérie Cargo, Rabah Midou, izvještava informativna stranica Alžir 1.

Službenik je izvijestio da je od obustave zračnog i pomorskog prometa između dviju zemalja Air Algérie Cargo povećao svoje uvozno-izvozne kapacitete vezane za Francusku, prelazeći s 5 na 6 letova prije početka pandemije, a otprilike dvadeset tjedno od obustave zračnog prometa.

Podsjećajući da je vlada odobrila izvoz viška datulja, g. Midou je rekao za Alžir 1, da se posebno tijekom mjeseca ramazana, „izvezlo više od 1000 tona datulja“. Također je izvijestio da su transportni kapaciteti Air Algérie Cargo “varirali između 30 i 50 tona dnevno”, precizirajući da su u prosjeku dva do tri leta dnevno organizirana za Pariz, Lyon i Marseille. S početkom ramazana, Alžir je također 22. travnja izvezao tone datulja u Mauretaniju i namjerava uvesti zauzvrat ribu.

Glasnogovornica Air Algérie, Amine Andaloussi rekla je da je uspostavljen program od četiri leta, koji će se postupno povećavati u sljedećih nekoliko dana.

Osim toga, priopćeno je kako se alžirski operateri “također spremaju uvesti desetine tona ribe iz Mauritanije, ukrcane na iste zrakoplove u povratnom letu”. Tijekom sajma alžirskih proizvoda, koji je organiziran krajem 2018. u Nouakchottu potpisano je 25 izvoznih ugovora između alžirskih i mauretanskih operatora.

AlžirDatuleIzvoz
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nole
3 godine prije

Na datuljama se više zaradi nego na nafti i plinu.

Miro
3 godine prije

Datulji za svoje sunarodnjake

Ana
3 godine prije

Koliko je meni poznato, francuske granice nikad i nisu bile zatvorene! Cijelo vrijeme je po obicaju ulazio kome je palo na pamet, a ono sto je bilo zatvoreno su granice PREMA drugim zemljama- Italiji, Njemackoj, Spanjolskoj.. Neka me netko ispravi ako nije tako..

Max
3 godine prije

Neka ljudi rade i zarade.

dragan
3 godine prije

Zasto tlacio ???? vekovima se uzgajaju i izvoze urme Alzirske su jedne od najboljih na svetu pogotovu iz Biskre tolge itd….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI