Appleovo nazadovanje može dovesti do tehnološkog kolapsa

Apple - Malware haos
13 komentara

Zabrinutost oko najvrjednije svjetske tvrtke izazvala je šok u industriji

Nakon što je Barclays snizio rejting Appleovih dionica i smanjio ciljanu cijenu, tehnološki je div u utorak doživio pad dionica od 4%, a pad se nastavio i u srijedu. Snižavanje, potaknuto slabljenjem prodaje iPhonea 15, izazvalo je zabrinutost među analitičarima i investitorima u vezi s izgledima prodaje iPhonea 16 i širim projekcijama hardvera.

Analitičar Barclaysa Tim Long izrazio je bojazan ne samo oko Appleove prodaje hardvera, već i glede uslužnog poslovanja, navodeći regulatornu kontrolu kao potencijalni faktor. Long predviđa da bi regulatorni izazovi mogli dovesti do usporavanja rasta Appleovog segmenta unosnih usluga. Unatoč tome što je glavni izvršni direktor Applea Tim Cook tijekom prethodnog poziva investitorima istaknuo “bolji od očekivanog” rast u jedinici usluga, Barclays je i dalje skeptičan glede pouzdanosti ovog dugoročnog rasta.

Regulatorni krajolik predstavlja dodatne neizvjesnosti za Apple, budući da Long ističe potencijalni utjecaj istraga u trgovinama aplikacija i nadolazeće određivanje Google Traffic Acquisition Cost (TAC) 2024. Ti čimbenici pridonose opreznom stavu Barclaysa o Appleovoj budućoj izvedbi.

Zabrinutost oko Appleovih dionica nije izolirana jer su širi tržišni uvjeti također igrali ulogu u nedavnom padu. Američke dionice su se povukle, signalizirajući potencijalno loš početak 2024. nakon snažnog učinka u prethodnoj godini. S&P 500 izgubio je gotovo 0,6%, dok je Dow Jones Industrial Average porastao malo iznad ravne linije. Nasdaq Composite, vođen tehnološkim dionicama, predvodio je gubitke, smanjivši se za blizu 1,6%.

Čini se da je na sveukupno tržišno raspoloženje utjecalo smanjenje rejtinga Appleovih dionica od strane analitičara Barclaysa. Tehnološki sektor posebno se suočio s problemima, pri čemu su dionice Applea doživjele pad. Nedavni zastoj na tržištu dionica, nakon dva mjeseca rasta, ukazuje na zabrinutost koju su analitičari izrazili u vezi s učinkom Applea i šire tehnološke industrije.

AppleIndustrijatehnologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Precijenjeni brand čije proizvode vrlo sličnih karakteristika možete naći po višestruko manjoj cijeni.
Uz to, Apple ne nudi više niti inovativnost po kojoj je bio poznat (iPad, iPod, iPhone, MacBook itd.)
Sa padom standarda na Zapadu, elitne snobovske marke doživljavaju višestruko veći pad.

Max
5 mjeseci prije

Preskup mi je.

oli
5 mjeseci prije

Moj POCO 5G radi savrseno kosta novi 150 eura a APLLE puknut ce kao cvrcak

xyz
5 mjeseci prije

Jabuka postaje sve trulija. Može se i bez nje..s lakočom…

noppo
5 mjeseci prije

Apple je brzi samo zbog OI, koji je optimalno napravljen samo za appleove aparate. A ostali Android.

onaj najglu...Dalton
5 mjeseci prije

Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell, 1875. godine…
Kad je prvi put spustio slušalicu, vidio je da ima dva propuštena poziva.
Iz Agencije za naplatu dugova…
I iz Applea da mora kupiti punjač.

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

“Zabrinutost oko najvrjednije svjetske tvrtke…” Fascinantno mi je da je najvrijednija (na burzama) svjetska tvrtka upravo tvrtka koja apsolutno ništa više ne proizvodi sama. Apple već čitavo desetljeće nema nijedan proizvodni pogon, nije sklopio nijedan mobitel ili računalo. Kineske ili tajvanske tvrtke poput Foxxcona od kineskih komponenti u kineskim ili indijskim pogonima slažu Applove “proizvode” i samo lijepe njihov logo. Također Apple kao i Google ili Microsoft uglavnom ništa od “tech” proizvoda ne razvijaju ili projektiraju sami nego u ogromnoj većini slučajeva jednostavno kupe nekakvu manju tvrtku koja je te proizvode razvila i prisvoje njihov “know how”. Apple, jednako kao i ostali “tech giganti” uglavnom prodaje maglu i sva njegova “vrijednost” se temelji samo na tome što mnogo ljudi u tu nepostojeću vrijednost vjeruju i spremni su platiti bogatstvo za njihove dionice. Ali iza tih dionica ne stoji praktično baš ništa i jednom će sva ta Potemkinova sela pasti i… Čitaj više »

tuf
5 mjeseci prije

Naslov je zavaravajući i netočan. Tehnološki kolaps se ne može dogoditi taman da danas dopodne Apple prestane postojati. Ta tvrtka nema stvaran značaj u bitnim tehnološkim segmentima i njezin nestanak osjetili bi obožavatelji gadgeta, ne i realni sektori koji tehnologiju koriste za fizički opipljive proizvode. Bez iPhone-a se može. Čak i bez velikog odricanja jer za ljubitelje gadgeta konkurencija poput Samsunga, Xiaomi-a i Huawei-a nudi proizvode s boljim karakteristikama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI