Armenske banke pooštravaju zahtjeve za klijente iz Rusije

Armenske banke odbijanje ruskih klijenata
15 komentara

U petak, 7. travnja, Armenska središnja banka objavila je ograničenja uvedena na novčane transfere ruskih klijenata. Ove mjere poduzete su u svrhu poštivanja međunarodnih sankcija najavljenih protiv Ruske Federacije i borbe protiv paralelnog uvoza.

U poruci Središnje banke napominje se da ako se operacija ocijeni kao “rizična”, moguće je odbijanje prijenosa sredstava. Za obavljanje transakcija od ruskog klijenta će se tražiti da predoči dokumente koji dokazuju zakonito podrijetlo novca, nakon čega će se izvršiti prijenos.

Također, armenske banke imaju poteškoća s dopuštanjem otvaranja računa za ruske tvrtke, jer se boje koristiti ih za obavljanje transakcija trafostanica.

Nedavno su zapadne banke pooštrile kontrolu nad transakcijama u vezi s mjerama sankcija protiv Moskve. To se odnosi na kreditne institucije u velikom broju zemalja, uključujući Armeniju. Ranije je slična kontrola izvozno-uvoznih poslova s Ruskom Federacijom najavljena u Kazahstanu.

Prema izvorima, tijekom godine građani Rusije prebacili su oko 63,7 milijardi dolara na račune pojedinaca u inozemstvu. Kao rezultat toga, količina valute koju posjeduju stanovnici zemlje u inozemstvu prvi je put premašila onu unutar Ruske Federacije – 94 milijarde dolara prema 57 milijardi dolara.

ArmenijaBankanovacograničenjarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Bili su tolike vjekove okupirani od turaka pa ih nostalgija uhvatila.

Ivan
1 godina prije

Americke banke nece jos diugo pa je Rusima i bolje da nemaju posla s americkom bagrom..

Drljo
1 godina prije

Rusiji je sužen prostor za trgovanje. Velike banke su odavno odbacile Rusiju i Rusiji je sve teže poslovati. A teška vremena tek dolaze.

eks
1 godina prije

Pašinjan vodi proameričku politiku, dok mu Rusi ne “obrišu nos”. On je jedna velika budala , tj. budaletina.

Vlado Banja Luka
1 godina prije

Jermenske banke su jermenske koliko su i srpske banke srpske… Ili hrvatske u hrvatskom vlasništvu. Farsa.

Max
1 godina prije

Trebat će žedne usne vodu.

mmne
1 godina prije

interesantan slucaj….mole ruse da sprece azarbejdzan da im uzme nagorno karabah, a ovamo rade sve protiv rusije, nesto mi govori da ce pasinjan & comp. brzo ici na neki duzi put

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI