fbpx

Australija neće više tolerirati utaju prihoda od kriptovaluta

Bitcoin - Australija

Australski porezni ured (ATO) obratit će pažnju na kriptovalutne investitore s ciljem da provjeri jesu li ove godine uredno prijavili prihode, uključujući i one koji su stekli investiranjem u kriptovalute, izvijestio je Business Insider Australia.

Australski porezni ured će analizirati sve informacije koji posjeduje i napraviti identifikacijske provjere “100 točaka” kako bi detektirao investitore u kriptovalute. Ured će također iskoristiti bilateralne porezne ugovore i obveze protiv pranja novca kako bi prikupio što više informacija o ovom tehnološkom i gospodarskom sektoru.

Paul Drum tvrdi da je ovo „odlučujući trenutak za ATO”, koji će mu omogućiti razmjenu podataka i pristup svim transakcijama vezanim za kriptovalutne račune. Cilj je napraviti dubinsku analizu po prvi put od kako su počele investicije i transakcije vezane za kriptovalute.

“Anonimnost Bitcoina i drugih kriptovaluta počinje blijedjeti. Ove nadolazeće promjene znače da ljudi ne bi smjeli pretpostavljati da se mogu sakriti iza tehnologije Blockchain i da neće biti poreznih posljedica.”

U svibnju 2017., australska vlada potvrdila je da će Bitcoin tretirati “kao novac” i više neće biti podvrgnut dvostrukom oporezivanju.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
2 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije

Kraj Eldorada?

pero
Gost
pero
2 godine prije

Onda treba porez za svaku razliku u tečaju bilo koje valute. Ako je kriptovaluta novac onda je on jednak drugom novcu. Zašto ne platiti porez ako netko zamjeni dolare za eur, a mora platiti porez kad eur zamijeni za kripto…Banda

POVEZANE VIJESTI

Izbornik